donderdag 19 mei 2022

Praktisch fietsexamen voor groep 8 - Op donderdag 19 mei doen alle kinderen van groep 8 mee aan het praktisch fietsexamen. Hier vindt u informatie over de fietskeuring die vooraf, thuis (!) moet plaatsvinden, en een filmpje van de route.

Voor de middag (12.00 - 14.00) zoeken we nog een ouder voor een controlepost. Graag mailen naar Pluk je hulp.

maandag 17 en dinsdag 18 mei 2022

Het is nog ver weg, maar vanwege een meivakantie tussen nu (7 april) en de schoolfotograaf, een vroegtijdige publicatie. De schoolfotograaf komt op maandag 17 en dinsdag 18 mei. In deze spreadsheet kunt u de roosters zien voor de groepen en voor de kinderen met broertjes, zusjes op school (dat regelen we in de school zelf).

Het eerste tabblad 'ook kinderen niet op school' mogen ouders zelf inroosteren. Deze lijst is bedoeld voor gezinnen met kinderen op de Lispeltuut én broertjes en zusjes die (nog) niet hier op school zitten. U komt op het zelf geplande moment op school om uw kind(eren) uit de klas te halen voor de foto. (Gezinnen met 2 of meer kinderen op school hebben we zelf al ingeroosterd; wij zorgen op school dat de kinderen er op de juiste tijd zijn.)

2022-05-17 intekenlijst schoolfotograaf

zondag 1 mei 2022

Op de pagina extra.. een oproep geplaatst voor deelnemers aan Heel Holland Bakt Kids.

Afgelopen weken veel info en subkopjes toegevoegd onder de kop jenaplan. Een poging om in beeld te brengen wat we zoal doen..

LispelBLOG april 2022

Vrijdag 22 april - koningsspelen 2022

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Koningsspelen. We luiden deze actieve dag gezamenlijk in met de dans Fit Top 10. Daarna volgen de kinderen verschillende workshops. Er wordt voor een tussendoortje gezorgd. Dit jaar zullen wij geen Koningsontbijt doen, maar een Koningslunch. De lunch wordt verzorgd door school. We draaien een continurooster. Alle kinderen zijn om 14.00 uur vrij. Denk aan sportieve kleding! Een oranje ‘tintje’ is natuurlijk leuk op deze dag! I.v.m. een judoworkshop is het voor de kinderen uit de middenbouw en bovenbouw handig om een broek en shirt met lange mouwen aan of mee te hebben.

Deze dag is er ook een ‘versier je fiets’ wedstrijd. De kinderen uit de midden- en bovenbouw mogen thuis hun fiets versieren waarmee ze de run-bike-run gaan rijden (Hier hebben we nog ouderhulp bij nodig, kijk daarvoor op de website bij Pluk je hulp). De kinderen uit de onderbouw mogen hun fiets, driewieler, step, skelter - of welk kindervervoermiddel dan ook - thuis versieren en hiermee gaan we lekker op het schoolplein rondrijden. De jury kiest uit elke klas een winnaar van de mooiste versierde fiets. Dus ga de komende dagen aan de slag en maak er wat moois van! Tip: het is handig om deze dag een bidon met water mee te nemen.

Hulpouders gevraagd: nieuw: koningsspelen 22 april (verkeersregelaar, stempelen) zie Pluk-je-Hulp

vrijdag 22 april 2022

website koningsspelen 2022.pdf

woensdag 20 april 2022

Op de pagina MR een oproep voor nieuwe leden, zowel ouders als teamleaden, voor de GMR van SKO FV.

dinsdag 19 april 2022

Woensdag 20 en donderdag 21 april doen de kinderen van groep 8 de eindtoets. Van IEP kregen de kinderen nog een brief ter voorbereiding.

Avondvierdaagse Lelystad

Vanaf nu kun je inschrijven om met de school mee te lopen tijdens de Avondvierdaagse Lelystad op di 7, wo, 8, do 9 en vr 10 juni 2022. Lees meer op de pagina A4D 2022.

Geplaatst op de pagina extra.. ⇒ onderzoek UvU 'Wat doet Covid met uw gezin'?

schoolfruit di 19, wo 20 en do 21 april 2022 (laatste)

🥳🥳🥳🥳🥳super goed gedaan.

trots op onze kanjers💪💪

Ons schoolvoetbalteam won donderdag 14 april de 1e wedstrijd van 't Schrijverke met 2-0 en de 2e van Laetare op penalty's. Weer erg sportief gespeeld en ook nog een mooi resultaat. Gefeliciteerd!!

Geplaatst op de pagina extra.. GRATIS workshops in de meivakantie voor leerlingen uit groep 4 t/m 7.


donderdag 14 april 2022 - paasviering

Op donderdag 14 april vieren we Pasen op school. We starten met een paasontbijt. Iedereen mag thuis iets lekkers maken en dit meenemen. Je maakt iets voor maximaal 10 personen. In elke groep hangt vanaf woensdag een intekenlijst waarop je kunt aangeven wat je meeneemt. Een aantal ideetjes: worstje in bladerdeeg, minicroissantjes, (gevulde) eieren, merengue kuikentjes, cupcakejes, chocolade nestjes, hartige paasbroodjes, fruitspiesjes....

Voor de kinderen met een allergie of dieetwensen is het fijn om te weten of het gerechtje melkvrij, glutenvrij of vegetarisch is. Dit kan op de lijst aangegeven worden.

Voor het drinken wordt gezorgd. Kinderen die na het ontbijt nog behoefte hebben aan een 10-uurtje mogen dit zelf meenemen. We werken deze dag met een continurooster. Dat betekent dat alle kinderen overblijven. Voor de lunch nemen kinderen zelf eten en drinken mee. Om 14.00 uur is het programma klaar en mogen de kinderen naar huis.

We wensen iedereen een vrolijk Paasweekend!

2022-04-14 paasviering presentatie

dinsdag 12 april 2022

Vandaag heeft ons grote voetbalteam sportief en ook nog goed gespeeld. Daarom spelen zij donderdag nog finalewedstrijden. Het programma voor donderdag staat op de pagina schoolvoetbaltoernooi 2022.

Aan het eind werd de vreugde verstoord door een ongeluk met Tieme. Hij was erg benauwd en had veel pijn. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd.

In eerste instantie leek er niets gebroken, maar later werden de ouders teruggeroepen naar het ziekenhuis.: 2 ingedrukte wervels, kraakbeen in de verdrukking. Tieme krijgt een korset, pijnstillers en 6 weken geen sport 😔. We wensen Tieme sterkte en van harte beterschap!

maandag 11 april 2022

Op het laatste nippertje kunnen we toch nog mee doen met het schoolvoetbaltoernooi.

schoolfruit di 12, wo 13 en do 14 april 2022


Voorafgaand aan het Paasfeest maakten de leerlingen per klas een Palmpasenstok vol symboliek. De palmpasenstokken zijn op vrijdag 8 april aangeboden aan onze wijkgenoten: de bewoners van Triade aan de Trompenburgh.

Vrijdagavond 8 april verdedigde het team van De Lispeltuut (juf Kim, juf Nathalie, juf Eline, juf Daniëlle, juf Marjon en echtgenoot Hendrik, juf Iris, juf Elma en meester Hans) de eer tijdens het volleybaltoernooi voor scholen in Meppel. Geen prijzen (we wonnen 2 van de 5 wedstrijden), maar wel veel plezier.

Lispel TV 5.17 STAMP, KRUL, FLAT-PET, DOL, TORT


donderdag 7 april 2022

Vandaag werkt juf Marjon in De Stampertjes en juf Eline in De Flattekat.

Wilt u deelnemen aan het wetenschappelijk onderzoek van de UVA 'Oeps een foutje'? Kijk op de pagina extra.. Daar ook info over Het Woudagemaal geplaatst.

Op de pagina bovenbouw enquête voor leerlingen van Porteum over techniek.

De meeste kinderen eten (nog) niet genoeg groente en fruit (VCP 2012-2016). De eetmomenten op school zijn belangrijk om voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Daarom vragen we alle ouders 5 dagen per week groente en fruit mee te geven als 10-uurtje en (minstens als extra) bij de lunch!

In de periode van de herfstvakantie tot de meivakantie doen we mee aan het schoolfruitprogramma en krijgt elk kind 3x per week fruit. Ook buiten deze periode vragen we u als ouder dagelijks voor fruit en groente te zorgen.

Nieuwe pagina schoolfruit toegevoegd.

schoolfruit di 5, wo 6 en do 7 april 2022

vrijdag 1 april 2022

We startten vandaag de studiedag met een sessie over Begrijpend Lezen. Evaluaties verbeterplannen aangepast op deze site ⇒ verbeterplannen.

donderdag 31 maart 2022

Vandaag veel praktisch te organiseren activiteiten (pasen, koningsspelen, gesprek-werk-spel-viering, protocol medisch handelen..) opgepakt. Veel tijd voor de eigen groep/bouw.

Gesproken over Alles Telt Q (nu op zoek naar alternatief voor bobo).

Diverse aanpassingen gedaan voor het bovenbouwkamp op de pagina kampen 2022.

Lees het LispelBLOG van maart 2022

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.