LispelBLOG mei 2019

LispelBLOG mei 2019

di 4 juni 2019

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Summer's Cool

ma 3 juni 2019

465 foto's toegevoegd aan het album kamp HWW.

woensdag 29 mei 2019

Vandaag hebben we de groepsindeling voor volgend schooljaar besproken met de kinderen. U kunt deze nalezen bij groepen 2019-2020. Op woensdag 10 juli werken we alvast een dag volgens deze indeling (schoolverlaters zijn dan vrij). Vanaf 1 augustus gaat juf Mirjam (Braaf) door als IB'er. Daardoor ontstaat er een vacature in De Stampertjes. We hebben al een nieuwe collega gevonden: juf Eline. Dus het teamplaatje voor volgend schooljaar is compleet. Ook juf Eline komt woensdag 10 juli kennismaken met de kinderen.

juf Eline stelt zich voor:

Mijn naam is Eline Steendam, ik ben 37 jaar oud en woon in Lelystad samen met mijn man Ramon en mijn tweeling, Lars en Mats, van twee jaar oud. In mijn vrije tijd hou ik erg van sporten, lezen en leuke dingen doen met mijn gezin. En als we op vakantie gaan, gaan we het liefs kamperen. Na de zomervakantie mag ik starten op basisschool De Lispeltuut. Hier heb ik enorm veel zin in. Ik werk al 17 jaar in het onderwijs en heb ervaring in alle groepen. Ik ben aankomend jaar op de woensdag, donderdag en vrijdag stamgroepleider bij stamgroep De Stampertjes. Lesgeven in de onderbouw vind ik geweldig! In de klas ben ik positief en optimistisch. Complimenten geven vind ik heel belangrijk. Kinderen groeien hiervan. Ik wil dat de kinderen veel succeservaringen opdoen. Daarbij kijk ik goed naar hun individuele niveau. Ik ben consequent en voorspelbaar. Structuur in de klas vind ik erg belangrijk. Ik wil bereiken dat de kinderen met veel plezier naar school gaan en het beste uit zichzelf halen. Dat de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

dinsdag 28 mei 2019

Geplaatst in de agenda op de pagina bovenbouw ⇒ voorstelling King Arthur op ma 17 juni.

De schoolgids 2019-2020 is geplaatst onder gidsen en plannen.

Op de pagina overblijf de tariefaanpassing geplaatst.

donderdag 23 mei 2019

Begin april plaatste ik al een bericht op de site i.v.m. de 5e ziekte. De waarschuwing is nog steeds geldig. Leest u hier het bericht nog eens na.

geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 23 mei 2019

woensdag 22 mei 2019

Geplaatst op de pagina bovenbouw ⇒ afscheid schoolverlaters & bestellen foto's groep 8.

Aangepast in de schoolkalender ⇒ de koningsspelen zouden in 2020 bij de meeste scholen vallen in de meivakantie. De organisatie vond dat toch ook geen goed idee: verplaatst naar vr 17 april 2020.

NB Ook de data voor de A4D 2020 zijn nu bekend. Die valt in de junivakantie. Of dat nog gevolgen heeft voor de schoolkalender? Dat leest u dan hier.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ een mooie vrijdag-blijdag activiteit op vrijdag 14 juni: robots besturen met Dash en Dot.


Vandaag start een nieuwe vrijwilligster Venera. Ze stelt zich aan ons voor: Kinderen, ouders en collega’s; Ik wil me even voorstellen, Mijn naam is Venera Mellado. Ik kom vrijwilligerswerk doen bij jullie kinderen, als ondersteuning waar het nodig is. Ik heb al 30 jaar ervaring in het werken met kinderen in kinderdagverblijven en naschoolse opvang. Ik wil kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling en een handvat zijn in hun ontdekkingsreis naar de grote mensen wereld. Werken met kinderen is mijn passie en het geef mij voldoening als ik een steentje kan bijdragen bij de opvoeding. Groetjes Venera

maandag 20 mei 2019

Meester Hans is ziek. Juf Annemieke werkt in de HWW.

zaterdag 18 mei 2019

Geplaatst op de pagina extra ⇒ I.v.m. de Avondvierdaagse, van 11 t/m 14 juni 2019, organiseert de gemeente Lelystad een eigen buitenspeeldag op 19 juni i.p.v. 12 juni.

Op woensdag 12 juni organiseert Schateiland (met hulp van leerlingen van De Lispeltuut) wel een buitenspelmiddag. En Kartcentrum Lelystad organiseert een avontuurlijk evenement voor kinderen van 2, 3 en 4 jaar op een speciale locatie, de outdoor kartbaan van Kartcentrum Lelystad, die voor de gelegenheid is omgetoverd tot een speelse Adventure Zone. Voor meer info check de pagina extra.

geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 16 mei 2019

vrijdag 17 mei 2019

Het programma voor schoolkorfbal is ontvangen; zie onze website en eventueel op de website van Exakwa.

donderdag 15 mei 2019

Het lerarentekort zal de komende jaren groeien. Op allerlei niveaus probeert men actief dat te verminderen. Zo heeft ons bestuur een nieuwe website in het leven geroepen:

Ervaar hoe leuk het is om voor de klas te staan!

Meld u aan voor de meeloopdag op 20 juni 2019 via www.lelystad.nl.meeloopdag

U kunt deze dag meekijken met een leraar, een handje meehelpen in de klas of zelf een les geven op een van de Lelystadse scholen.

Aandacht voor het lerarentekort

In Lelystad is veel vraag naar goede leraren. Dat geldt voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Op de meeloopdag kunt u zelf ervaren hoe leuk het is om voor de klas te staan. Misschien denkt u na afloop erover om zelf als leraar aan de slag te gaan. Het Lelystadse onderwijs heeft naast flinke uitdagingen ook veel pareltjes in huis, zoals betrokken docenten en vernieuwende onderwijsconcepten. En als leraar kunt u uw kennis en ervaringen overbrengen op kinderen en jongeren en iets betekenen voor de maatschappij.

Hoe meld ik mij aan?

Wilt u een dagje meelopen in het onderwijs op 20 juni? U bent van harte welkom! U kunt zich aanmelden via www.lelystad.nl/meeloopdag . Bij uw aanmelding kunt u uw voorkeuren aangeven: voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of speciaal onderwijs en voor een bepaalde bouw. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging.

Collin uit De Krullevaar is geopereerd aan een liesbreuk. Van harte beterschap Collin.


maandag 13 mei 2019

Brengt u deze week uw textiel naar school. We ontvangen € 0,25 per kilo.

Textiel is een verzamelnaam voor alle kleding, schoenen, bedlinnen, stoffering, doeken, accessoires en knuffels. Een groot deel is geschikt voor hergebruik in Nederland of in het buitenland. De rest is als grondstof bijna helemaal te recyclen.

Meer dan de helft van kleding die HVC ophaalt is herdraagbaar. Een deel hiervan krijgt via lokale kringloopwinkels een tweede leven en de rest van het herdraagbare textiel wordt gesorteerd en gaat naar andere landen waar ons textiel zeer welkom is. Overig textiel wordt verwerkt in autobekleding, dekens, vloerbedekking, poetsdoeken of er worden zelfs nieuwe garens van gemaakt. Daarnaast wordt met de inzameling, sortering en verkoop van textiel werk geboden aan mensen die anders lastig aan een baan komen.

Juf Manisha valt nog in tot en met dinsdag 21 mei. Daarna eindigt het zwangerschapsverlof van juf Femke. Zij start dan weer op maandag 27 mei. Vanaf dan werkt in de Stampertjes juf Femke op maandag en dinsdag en juf Mirjam (B) op woensdag, donderdag en vrijdag.

zaterdag 11 mei 2019

geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 9 mei 2019

geplaatst op de pagina stamgroepen ⇒ groepsfoto's maart 2019

Geplaatst op de pagina extra ⇒ buitenspeeldag Schateiland wo 12 juni

De pagina avondvierdaagse aangemaakt.

Foutje

Vandaag een mailmerge naar alle ouders gestuurd en.. helaas... een kleine fout gemaakt.. de junivakantie duurt t/m ma 10 juni. Staat verder goed in de agenda, op de schoolkalender en hieronder..

vrijdag 10 mei 2019

Vandaag komt de schoolfotograaf voor de schoolfoto (direct na het namen lezen; gymles Dollies vervalt). Daarna de schoolverlaters.

De ouders van schoolverlaters kunnen nu inschrijven voor de 15-minutengesprekken.

15-minuten gesprekken groep 8, mei 2019

extra linkje..

donderdag 9 mei 2019

Vandaag zijn de eerste textielzakken uitgedeeld voor de actie. Er zijn nog heel veel zakken op school. Dus hebt u er meer nodig.. kom langs. De actie duurt maar 1 week (van ma 13 tot en met vr 17 mei)

Nieuwe pagina's gesprek, werk, spel, en viering aangemaakt (subpagina's jenaplan).

dinsdag 7 mei 2019

Het praktisch verkeersexamen voor groep 8 vindt op maandag 13 mei plaats. Wil je nog oefenen zie deze site van VVL.

NB: vrijdagochtend 10 mei wordt de schoolfoto meteen na het namen lezen (8.35 uur) gemaakt & de foto's van de schoolverlaters.

maandag 6 mei 2019

Informatie bovenbouwkampen toegevoegd.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ harmonieorkest Lelystad; Op 15 juni (van 12.30 - 16.15 uur) vindt de jaarlijkse workshop “Met de muziek mee” plaats! Hierbij kunnen kinderen tussen de 8 en 13 jaar ervaren hoe het is om in een orkest te spelen en een blaas- of slaginstrument in handen krijgen. De workshop vindt plaats in SGL (Kofschip 1) te Lelystad.

Er staan nog enkele Pluk-je-Hulp-vacatures open. Vandaag toegevoegd de luizenpluis-ouder voor volgend schooljaar.

Roan en Dim presentatie over marinebioloog.

woensdag 24 april 2019

Update op de pagina 'Overblijf' ⇒ informatietekst Brood & Spelen.

POSTER scholenwedstrijd DEF.pdf
POSTER scholenwedstrijd uitleg.pdf

Lees hier het LispelBLOG van april 2019.

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

èn De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2019, 2018, 2017 of in en onder presentaties.