LispelBLOG mei 2018

do 31 mei 2018

Sponsorloop: De weersverwachting voor vanmiddag ontwikkelt zich positief. We zien dat eerder voorspelde buien naar een later tijdstip verschuiven. Na contact met de weerman van Omroep Flevoland, hebben we besloten om alles door te laten gaan zoals gepland. Dus op Schateiland! Mocht er onverhoopt een stevige bui vallen.. dan kunnen we schuilen in de gymzaal aan de Voorstraat.

update 12.30: er lijkt juist rond 13.15 uur een flinke bui te zijn.. dan wachten we af.. half uurtje later moet die weg zijn.. we wachten tot de rust is weergekeerd..

update 13:10 uur: we blazen de sponsorloop af. Het veld is ook te nat..

update 13:45 uur: we gaan de sponsorloop doen rondom de Borg en op het plein!

om 14:00 uur lopen de kleuters en de mibo, 14:30 de bobo

_________________________________________________________________

Geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 14

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Summer's Cool - hele mooie activiteiten door het sportbedrijf (zomervakantie).

De Lispeltuut in beeld in De Flevopost:

wo 30 mei 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ open moestuinroute Groei en Bloei, za 16 juni 10.00 - 16.00 uur

ma 28 mei 2018

Alle informatie over de kampen van volgende week is bijgewerkt op de pagina kampen 2018

Informatie over de sponsorloop is naar boven verplaatst.

Het jaarverslag van Integrale Vroeghulp 2017. Dit jaar is er wederom gekozen voor een infografic. Aan de hand van de regionale kernteams kunt u doorklikken naar de informatie van de gemeente(n) waarnaar uw belangstelling uitgaat. Daarnaast zijn er landelijke artikelen beschikbaar over het jaar 2017, een tweetal casussen en kunt u lezen hoe tevreden ouders zijn over Integrale Vroeghulp. Wij wensen u veel genoegen met het lezen van dit jaarverslag, en uiteraard zijn reacties van harte welkom! Met vriendelijke groet, Saskia Dulk Coördinator Integrale Vroeghulp

Integrale Vroeghulp Jaarverslag 2017.pdf

De Lispeltuut rent voor Schateiland

Leerlingen van onze school rennen donderdag 31 mei rondjes voor het goede doel. Ze zamelen dan met een sponsorloop geld in voor speeltuin Schateiland in de Waterwijk. ‘Wij zijn hier heel erg blij mee. Ik ben er stil van’, reageert Jan van der Beek van stichting Schateiland Waterwijk.

De Lispeltuut houdt elk jaar een actie voor het goede doel. Zo verzamelden de leerlingen vorig jaar flessen, die ze inleverden bij de supermarkt. Het geld kwam ten goede aan de ouderen. Hierdoor kon de Hanzeborg een nieuw bingo-apparaat aanschaffen. De kinderen zongen de ouderen toe in een koor met oud-Hollandse liedjes.

Schateiland is er voor alle kinderen

Dit jaar kiest de school voor Schateiland en daar werd Jan van der Beek een beetje stil van. ‘Ik kreeg echt even een brok in mijn keel.’ Wensen en dromen genoeg. ‘Een grote droom is een nieuw hek om het terrein heen. Maar ik denk dat dat iets te veel droom is’, zegt Van der Beek voorzichtig. Elk bedrag is welkom, want de stichting krijgt steeds minder subsidie en de Lispeltuut wil Schateiland wel de plek laten zijn die het nu voor kinderen is.

Kinderen laten zich sponsoren

‘De school maakt voor activiteiten vaak gebruik van Schateiland, maar veel kinderen spelen er na schooltijd ook. Ik eet er ook wel eens tussen de middag een broodje met mijn dochter’, zegt Arjanne Arends. Zij is lid van de oudervereniging van de Lispeltuut.

De kinderen laten zich door hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms, tantes en buren sponsoren. Dat kan een bedrag per ronde zijn of een totaalbedrag.

Uitrusten en limonade drinken

Op Schateiland wordt een parcours uitgelegd voor de jongere en de oudere kinderen. Na het rennen van de rondjes, kunnen ze even uitrusten en limonade drinken. Daar zorgen de vrijwilligers van Schateiland voor. EHBO het Drukpunt is ook aanwezig met een vrijwilliger.

Meer informatie? www.schateiland-lelystad.nl.

do 24 mei 2018

Geplaatst op de pagina

extra ⇒ autismebelevingscircuit

gemaild naar allen: Vorige week hebben 35 kinderen erg gezellig gekorfbald en werd zelfs een team van De Lispeltuut kampioen korfbal van Lelystad. Ook slaagden de meeste kinderen voor hun praktijk verkeersexamen (diploma's volgen) en zijn de uitslagen van de eindtoets IEP bekend. De kinderen van groep 8 krijgen morgen hun uitslag mee naar huis. In de meeste gevallen verandert er niets aan het eerder door de leraar gegeven schooladvies. Met uw vragen kunt u terecht bij de leraar van uw kind.

Deze week lopen ruim 150 kinderen de Avondvierdaagse. Vanmiddag gaan 12 kinderen op bezoek bij De (een) Lelystadse Boer. Volgende week donderdag 31 mei gaan alle kinderen in actie voor Schateiland. En de week erna, van 3 tot en met 9 juni gaan alle groepen op kamp. Kortom: heel veel activiteiten.

Ondertussen word ik overladen met mails van allerlei bedrijven en organisaties i.v.m. de AVG. Ik denk dat ik alles goed heb beschreven op onze website onder persoonsgegevens. Anders hoor ik dat graag van u.

Er staan nog enkele Pluk-je-Hulp-vacatures open:

  • stempelposten sponsorloop Schateiland
  • vervoer kinderen en hun bagage naar Harlingen (kampen Vlieland)

wo 23 mei 2018

Jeroen is ziek. Juf Tamara valt in in de ZaZa's.

di 22 mei 2018

50 foto's toegevoegd aan het album 2018-04-25 radio Lispeltuut en alle speciaal gemaakte tunes zijn hier te vinden (met dank aan Rob Redeker en Radio Lelystad!!

____________________________________________________________________________________________________

Hallo allemaal, een stuk eerder dan verwacht neem ik afscheid van ‘De Lispeltuut’ en de ‘Dollies’!

Omdat het per 2015 verplicht is om de taal- en rekentoets te behalen in het eerste jaar van de PABO heb ik daar hard voor gestudeerd. De rekentoets heb ik behaald en helaas de taaltoets niet. Dit betekent dat ik mijn hele eerste jaar opnieuw zal moeten doen op een andere PABO. Verschrikkelijk jammer en misschien nog wel het meest omdat ik het zo ontzettend naar mijn zin heb op de de Lispeltuut en heel erg veel heb mogen leren. Er bestaat geen betere leerschool dan de praktijk.

Juf Danielle en Juf Tinke hebben mij de vele facetten van het onderwijs laten zien. Onder andere hoe fantastisch het is om in de klas te staan, maar ook de minder mooie kanten kwamen aan de orde. Al deze facetten heb ik zelf aan den lijve mogen ondervinden en daar ben ik iedereen in en om de school dankbaar voor. Maar het meest dankbaar ben ik nog voor de momenten dat kinderen zich kunnen verwonderen en ik daar een rol in heb mogen spelen. Dat is voor mij een grote motivatie om te zorgen dat ik over een aantal jaar in de klas kom te staan. Wellicht op de Lispeltuut?!

Groetjes, Joep Hiemstra

Leuk dat veel kinderen zich hebben opgegeven voor het lopen van de avondvierdaagse!

Voor info zie ook www.a4dlelystad.nl.

Starttijden

10 km melden om 17.35, start om 17.50 uur.

Kinderen melden zich bij Pieter Beije en de laatste avond bij Marc Knipscheer.

5 km melden om 18.00, start om 18.15

Kinderen van de 5 km kunnen zich voor aanvang van de start opgeven bij Simon Bijker en Jennifer Neijs. We hebben hierin een onderverdeling gemaakt.

  • Kinderen met een achternaam die begint met een A t/m K melden zich bij Simon Bijker.
  • Kinderen met een achternaam die begint met een L t/m een Z melden zich bij Jennifer Neijs.

Nog niet ingeschreven?

Dan kun je nog steeds meelopen met de Lispeltuut.

 • Sinds dit jaar kunt u zich persoonlijk online inschrijven voor de Avond-4-Daagse Lelystad. Om uw kind in te schrijven gaat u naar de inschrijfpagina.
 • Meestal kunt u ook van tevoren nog inschrijven in een winkelpand aan de Agorahof. Data en plaats zijn nog niet bij ons bekend. Zodra dit bij ons bekend is, zetten we het hier neer.
 • De stempelkaart kun je inleveren bij Simon Bijker, dan zorgen wij voor de medaille.

Hesjes

Kinderen krijgen van hun juf/ of meester het Lispeltuut hesje. Het is belangrijk om deze tijdens de avondvierdaagse aan te hebben. Zo zijn we herkenbaar als school.

Limonadepost

We proberen op beide afstanden te zorgen voor een limonadepost. Op dit moment is deze nog niet bemand. Heeft u zin en tijd om te komen helpen? Dan horen we dit graag!

Medaille uitreiking

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat kinderen graag hun medaille willen ophalen. We hebben ervoor gekozen dat de kinderen hun medaille bij onderstaande mensen kunnen ophalen.

 • medailles 1 kunnen worden gehaald bij Marieke Oude Alink
 • medailles 2 kunnen worden gehaald bij Debbie Bok
 • medailles 3 en 4 kunnen worden gehaald bij Jennifer Neijs
 • medailles 5 en hoger kunnen worden gehaald bij Simon Bijker

Gezamenlijke afspraken

We lopen niet in het gelid, maar we willen wel laten zien dat wij weten hoe je te gedragen:

 • We lopen samen en blijven bij elkaar (niet rennen, maar wandelen).
 • We volgen de aangewezen route (niet afsnijden, op taluds klimmen e.d.).
 • We bewaren afval tot we een afvalbak tegenkomen (en gooien het daarin).

We verwachten dat ouders die meelopen hier op toezien!

Annemieke 40 jaar in het onderwijs

do 17 mei 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Lelykracht-patsers.

Beste ouders van de middenbouw, Groep 4 en groep 5 zijn momenteel heel druk bezig met het oefenen van de tafels. Groep 4 moet aan het einde van dit schooljaar de tafel van 1,2,3,4,5 en 10 uit het hoofd kennen en groep 5 moet de tafels van 1 t/m 10 kennen.

Het is voor de kinderen heel belangrijk om de tafels goed te automatiseren. Dit betekent dat het kind het antwoord op een keersom direct kan opnoemen zonder hierbij na te hoeven denken. Als u en uw kind het leuk vinden om dit samen te oefenen, dan zou u dit thuis kunnen doen. U kunt bijvoorbeeld samen op zoek gaan naar tafelsommen

denk hierbij aan:

 • een vork heeft 4 punten, als we voor het hele gezin dekken, hoeveel punten liggen er dan op tafel?
 • aan iedere hand zitten 5 vingers, hoeveel vingers heeft het hele gezin bij elkaar?
 • badkamer tegels: hoeveel rijen van hoeveel tegels zie je? Welke som hoort daarbij?

U kunt uw kind ook overhoren en uw kind kan u overhoren. Het leukste is natuurlijk om dit spelenderwijs samen te doen. Op de volgende site http://www.tafelsoefenen.nl/ kan uw kind op een leuke wijze de tafels oefenen. De kinderen kunnen ook thuis inloggen op hun eigen Rekentuin account om daar de tafels te oefenen.

De komende periode gaan we op school de tafels ‘overhoren’ (mondeling en/of schriftelijk) om zo de tafeldiploma’s van de kinderen aan te vullen. Het ‘overhoren’ van de tafels gebeurt van voor naar achter, van achter naar voor en door elkaar gehusseld. Het is belangrijk steeds te herhalen, want de tafels blijven altijd terugkomen in het rekenonderwijs.

Met vriendelijke groet, de midddenbouwjuffen

Voor inoefenen:Onderstaand spel is voor kinderen die de tafels al door elkaar kennen. Een mooie herhaling!!

🎉 kampioenen 🏆

wo 15 mei 2018

Lispeltuut 2 en Lispeltuut 5 zijn door naar de finale... vanavond vanaf 18.00 uur finalewedstrijden. Ook kinderen uit andere teams: kom gerust, want we hebben in veel wisselende samenstellingen gespeeld.. dus dat kan ook vanavond.

40 foto's toegevoegd aan het album '2018-05-14, 15, 16 schoolkorfbal'.

Geplaatst op de pagina kampen 2018 ⇒ info middenbouwkamp

De link van de schoolfotograaf toont soms de verkeerde groepsfoto. We hebben dat doorgegeven aan de schoolfotograaf. Zodra het is opgelost laten we dat weten.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ feest Bondeko (Hoeve Vredeveld)

Het lerarentekort komt nu hard aan op De Lispeltuut. We kunnen haast geen invallers meer krijgen. En nu heel specifiek voor de ZaZa's al helemaal niet.

Juf Paula is nog niet hersteld. Ondanks de zoektocht via Slim en SKO en het uitzetten van een vacature en het actief benaderen van mogelijke kandidaten... we hebben nog steeds geen vervanging gevonden voor juf Paula in de ZaZa's.

Als tijdelijke oplossing gaat Jeroen (stagiair ROC - hij heeft zijn opleiding bijna afgerond) invallen, met vervangingsaanstelling onderwijsassistent op woensdag, donderdag en vrijdag. Hans zal zoveel mogelijk (en als nodig) zijn gewone werk in de ZaZa's doen. Ook om van tijd tot instructies over te nemen of individuele hulp te bieden. Ondertussen blijven we op zoek naar vervanging door een leraar.

Juf Marleen, bedankt voor het tijdelijk invallen! En juf Mascha, bedankt voor het alleen 'runnen' van de groep.. in 2 werkdagen!

ma 14 mei 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Balans en Dans, met speciale actie voor Lispeltuters.

In de mailmerge naar alle ouders stond vermeld dat de ouderbijdrage was verwerkt tot 8 mei. Dat is niet zo, die is verwerkt tot 6 april. Diverse ouders meldden terecht dat de boekhouding niet correct is. We proberen dat vóór de volgende mailing bij te werken...

Vanavond spelen de korfballers hun eerste wedstrijd. De coaches willen graag dat iedereen ruim op tijd is, zodat er nog wat afspraken kunnen worden gemaakt. Team 2 om 17.45 uur, team 1, 3 en 4 om 18.00 uur en team 5 om 18.15 uur. Alle kinderen krijgen vanuit school een hesje mee. Wij zorgen voor drinken. Zorg zelf voor sportkleding! Het toernooi wordt gespeeld op sportpark Langezand.


Korfbaltoernooi ma 14, di 15 en wo 16 mei.

Beste leerkrachten en begeleiders,

Wij zijn blij dat het ons weer gelukt is om het schema voor het schoolkorfbal te maken. Het was dit jaar een hele puzzel.

Er doen 90 teams mee met groep 3 en 4. Hiermee is het maximale aantal teams bereik: bijna 550 kinderen! Met het hele toernooi doen bijna 1000 kinderen mee. Exakwa - website

Programmaboekje Schoolkorfbaltoernooi Exakwa 2018 (1).pdf

Voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8 is het schema zo ingedeeld dat elk poule op 1 veld speelt en om het makkelijk leesbaar te maken hebben we ook per poule het schema erin gezet. Lees de wedstrijdschema’s en het wedstrijdreglement goed door. Graag tot 14, 15 en 16 mei op het schoolkorfbaltoernooi. Sportieve groeten, Conny, en Jolanda

maandag 14 mei

groep 7/8 Lispeltuut 1, 2 en 3

maandag 14 mei

groep 5/6 Lispeltuut 4 en 5

dinsdag 15 mei

groep 7/8 Lispeltuut 1, 2 en 3

dinsdag 15 mei

groep 5/6 Lispeltuut 4 en 5

wedstrijdschema voor woensdag 16 mei volgt

(tijd: 18:00 - 20:00)

wo 9 mei 2018

62 foto's toegevoegd aan het album Lispelspelen.

Geplaatst di 8 mei 2018 - Op de pagina 'voor ouders': Nieuwe website voor Jeugd- en Gezinsteam Lelystad www.jgtlelystad.nl, is online.

maandag 7 mei 2018

34 foto's toegevoegd aan het album Lispelspelen.

maandag 30 april 2018

130 foto's toegevoegd aan het album Lispelspelen.

De oma van juf Kim is overleden.

Zij was 89 jaar.

We wensen de familie veel sterkte.

In mei en juni vinden, op school, de GGD onderzoeken voor groep 2 plaats.

U ontvangt thuis een persoonlijke uitnodiging.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in presentaties.