De Lispeltuut

LispelBLOG

juli - augustus 2020

vrijdag 28 augustus 2020

We organiseren (alweer vanwege corona) een alternatieve weeksluiting.

Bekijk hier het instructiefilmpje van juf Mirjam en meester Oscar..

De weeksluitingen worden vanaf nu geplaatst op LispelTV 4e jaargang.

woensdag 26 augustus 2020

De Kubus organiseert weer 'Lelystad vol muziek'. Een mooie kans om een instrument te leren spelen. Zie pagina extra..

dinsdag 25 augustus 2020

Juf Mirjam is de ochtend afwezig (9.10 uur afspraak ziekenhuis). Juf Jolieke valt in.

De kringen voor De Petteflet (rest volgt zsm) staat op de pagina kringen bobo. Ook enkele mibo-kringen staan al gereed op de pagina kringen mibo.

Voor de 5-minuten show (over zwerfafval en afvalscheiding) zoekt RTL Lelystadse deelnemers. Zie pagina extra..

maandag 24 augustus 2020

Zowel juf Marieke als enkele kinderen zijn getest; uitslag negatief. Dat is goed nieuws. Juf Marieke is dus vanaf maandag weer gewoon op school.

Meester Henk is thuis (coronatest in gezin), juf Lenja is in de Hasselbramen.

vrijdag 22 augustus 2020

Viering ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van juf Mirjam.

viering Mirjam 25 jaar juf

woensdag 19 augustus 2020

De dreiging van corona blijft groot. De overheid vraagt om voorzichtigheid. Daarom hebben we een paar afspraken aangescherpt:

 • Het feestje van juf Mirjam (25 jaar juf) gaat niet door voor externe gasten. Alleen een klein en aangepast programma met de kinderen en de collega's.
 • Kinderen mogen trakteren in de eigen groep, maar mogen geen rondje langs de andere groepen (traktatie voor leraren is niet nodig!)

Juf Marieke staat, wegens koorts, ingepland voor een coronatest op vrijdag; uitslag na 48 uur. Zij zal vrijdag en maandag niet werken. Juf Iris werkt in De Apeketting op donderdag (dat zou ze al doen), vrijdag en maandag.

dinsdag 18 augustus 2020

Alle nieuwe mibo- en bobokinderen kunnen thuis ook werken met Basispoort. Via Basispoort kunnen kinderen hun rekenen, taal, lezen e.d. oefenen, volgens de manier die we ook op school gebruiken. Hun ouders ontvangen daarvoor een, ietwat onduidelijke mail van Basispoort. Deze heeft de melding/afzender 'niet reageren'. De basispoort thuislogin wordt gekoppeld aan het ouderadres. Je kunt bij thuisinlog meerdere leerlingen per mail-adres toevoegen. Na het inloggen kun je kiezen voor welk kind je wilt inloggen. Meer info staat bij TW veelgestelde vragen.

Nieuw schooljaar 2020..

 • Er is al weer hard gewerkt ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar. De lokalen zijn weer netjes ingericht. De lesmaterialen liggen klaar. Maandag de 17e kunnen we van start.
 • Donderdag 13 augustus is het team compleet bij elkaar voor het laatste overleg. We spraken af hoe we gaan werken:
   • Schooltijden weer als vanouds.
   • Overblijf weer door Brood & Spelen. Dus ouders die dat nodig hebben: sluit uw contract af. Begeleiding bij eten en spelen: dat spraken we precies af met Brood&Spelen. In sommige groepen eet de leraar met de kinderen en spelen de kinderen buiten o.b.v. B&S. In andere groepen eet de begeleider van B&S ook met de kinderen.
   • Ouders mogen weer op het plein, maar niet in de school. NB kleuters nog steeds via het raam of, zelfstandig, door de deur. Echte nieuwe kleuters: alleen de eerste keer met 1 ouder mee naar binnen.
   • We proberen vooruit te kijken op afwezigheid van leraren. Ook zij moeten bij lichte klachten thuis blijven en zich eerst laten testen. En bij contact met iemand met corona, zal ook een leraar in quarantaine moeten. We zullen dat in veel gevallen niet kunnen opvangen. Dat betekent dat we dan met die groep weer online gaan werken. Daarom zal het 'thuiswerken' via de website weer geactiveerd worden, zodat we in een voorkomend geval, meteen online verder kunnen.
 • NB: op maandag 17 augustus is er nog géén gymles voor de HWW en APE.

Basisregels voor iedereen geldt:

   • blijf bij klachten thuis en laat u testen;
   • houd 1,5 meter afstand van anderen;
   • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
   • vermijd drukte:
   • werk zoveel mogelijk thuis;
   • ga weg als het druk is;
   • reis zoveel mogelijk buiten de spits;
   • lees ook https://www.rivm.nl/documenten/triage-bezoekers .
 • Juf Tinke heeft een ongeluk gehad in de vakantie. Ze heeft 2 gebroken ruggenwervels. Deze zijn met pinnen en 'cement' vastgezet. Ze is van plan elke ochtend zelf te starten, maar kan nog lang niet volledig werken. Daarom hebben we een invaller gezocht en gevonden. Meester Henk werkt naast juf Tinke in De Hasselbramen en neemt het over als ze naar huis gaat.
 • Juf Mirjam H was per 1 augustus 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Dat vieren we op school op vrijdag 21 augustus.
 • Juf Mirjam H moet maandagmiddag voor een onderzoek naar het ziekenhuis. Juf Jolieke valt dan in in De Krullevaar.

Weer naar school! ANWB - op de fiets naar school.

Wat worden de kinderen groot! Zeker na zo’n zomervakantie lijkt iedereen weer 10 cm gegroeid! Is dit het schooljaar dat u ze weer een stukje gaat loslaten, het jaar dat ze zelf op de fiets naar school mogen gaan? Of is uw kind daar nog niet aan toe en gaat u dit schooljaar juist extra aandacht besteden aan het leren fietsen?

Om goed te leren fietsen moet er vooral veel geoefend worden, liefst elke dag weer. Zo krijgen kinderen controle over hun fiets en leren ze beetje bij beetje hoe het werkt in het verkeer. Uiteraard is de hulp van ouders hierbij onmisbaar. De route van huis naar school is een prima oefening. U weet vast al uit ervaring dat kinderen impulsief en speels zijn. Dit is in het verkeer niet anders. Ook als ze wat ouder zijn, kunnen ze nog niet alle verkeerssituaties overzien en zijn ze met hun hoofd vaak bij hele andere dingen dan bij gevaarlijke kruispunten bijvoorbeeld. Behalve heel veel oefenen met fietsen en goede theoretische onderbouwing van de regels in het verkeer is het belangrijk dat u, als medeweggebruiker, rekening houdt met onze jonge, kwetsbare, verkeersdeelnemers.

Vanuit haar doelen, missie en visie onderneemt de ANWB in de wereld van mobiliteit, vakantie en vrije tijd een breed scala aan activiteiten in de sfeer van beïnvloeding, informatie en advies. In dat kader volgen hier een aantal tips voor u, ouders en medeweggebruikers, om de veiligheid van onze kinderen te vergroten.

  • Op pad met een veilige fiets verkleint de kans op ongevallen. Kijk de fiets regelmatig na.
  • Laat uw kind een fietshelm dragen. Deze kan letsel voorkomen of beperken bij fietsongevallen.
  • Zorg ervoor dat u op tijd vertrekt naar de plaats van bestemming. Haast in het verkeer is een bron vangevaar.
  • Houd u aan de verkeersregels, geef het goede voorbeeld.
  • Laat u niet afleiden, wees alert.
  • Houd rekening met de speelsheid en impulsiviteit van kinderen.
  • Kies als automobilist, als het even kan, niet voor de drukke wegen langs scholen, als u er niet persé hoeft te zijn en ga met een ruime bocht om fietsers heen.

De ANWB wenst u en uw kinderen heel veel veilige kilometers en veel fietsplezier dit schooljaar!

zaterdag 4 juli 2020

Niemand had een jaar geleden kunnen bedenken hoe dit schooljaar zou verlopen. Corona werd een donkerrode draad dwars door alles heen. Dat het onderwijs op afstand moest en in 50% klassen was gek, maar dat we, nog steeds, op afstand van de ander moeten blijven is bizar.. Nieuwe mensen ontmoeten zonder hen een hand te schudden, begroeten en afscheid nemen van dierbaren zonder knuffels. Nieuwe ouders die afgelopen woensdag hun kind voor het eerst naar school brachten zonder hen een hand te geven en uitzwaaien op minstens 1,5m van groep 8, juf Marian (digitaal), juf Yvonne en meester Willem. Heel onnatuurlijk. Laten we hopen dat dit niet te lang duurt..

We gaan nu lekker genieten van een lange zomervakantie en we hopen dat dat voor iedereen een heel mooie vakantie wordt. De voorbereidingen voor het komend schooljaar zijn grotendeels gereed en wat nog nodig is doen we met name in de voorbereidingsweek. Komende week worden de individuele accounts van de kinderen van groep 8 verwijderd. De data (oefeningen, werkstukken, presentaties..) blijft nog bewaard. Op verzoek kan ik die met u delen. Geeft u dan aan met welk e-mailadres.

Na de zomervakantie! We weten nog veel niet.. er kan in de vakantie van alles veranderen, maar we willen starten met de volgende maatregelen:

  • Schooltijden weer als vanouds.
  • Overblijf weer door Brood & Spelen. Dus ouders die dat nodig hebben: sluit uw contract af. Begeleiding bij eten en spelen.. we maken daarin later een vaste keuze.
  • Ouders mogen weer op het plein.. 1,5m blijft van kracht.

Alle filmpjes die de schoolverlaters van groep 8 maakten kun je in deze presentatie bekijken:

2020-07-03 afscheid groep 8 - presentatie

afscheid nemen met de kinderen

afscheid Yvonne en Willem - kinderen

afscheid nemen met het team, met aansluitend een leuke feestavond..

afscheid Willem en dan Yvonne

programma laatste schoolweek:

woensdag 1 juli 'doordraaiochtend' (nieuwe groepen 2020-2021) - groep 8 is vrij. Ouders blijven buiten de school (u mag vanaf nu wel op het plein komen; 1,5m blijft van kracht). Maar voor de kinderen (en dan vooral de nieuwe kleuters) die voor het eerst onze school bezoeken, snappen we dat dit niet fijn is. We vinden het oké als 1 van de ouders toch even binnenkomt om hun kind te brengen.. UIteraard houden we gepaste afstand.

donderdag 2 juli afscheidsfeestje groep 8 op school (waar ze ook overnachten.)

vrijdag 3 juli groep 8 slaapt uit na late avond // groep 6 en 7 slapen thuis uit (9.20 uur op school).

Groep 8 is vrij vanaf 9.30 uur. Uitzwaaien met de hele school.

Om 12.30 uur begint de jaarsluiting, met het afscheid van juf Yvonne en Willem (juf Marian vertrekt met 'stille trom'..

Om 14.00 uur begint de zomervakantie.

Juf Marian, juf Yvonne en meester Willem nemen op vr 3 juli afscheid. Ouders kunnen helaas alleen digitaal afscheid nemen. Als u wilt bijdragen aan een afscheidscadeau.. dat mag.. eenvoudig via de bovenstaande QR-code of deze betaallink 🎁.

Lees het LispelBLOG van juni 2020.

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.