locatie van De Lispeltuut

laatste update: 25-01-2023

NB: laatste wijzigingen?

↻↺ Vaker verversen? ↻↺

Zoekt u iets?

Gebruik het loepje rechtsboven!

De Lispeltuut

januari 2023

Welkom bij de Lispeltuut.

Pauwenburg 8, 8226 TA Lelystad, 06-14398888 www.lispeltuut.nl, info@lispeltuut.nl

School waar je leert samenleven.

Annie M.G. Schmidt, schrijfster van prachtige kinderboeken, verhaalde in haar boek Pluk van de Petteflet over de Lispeltuut. Een schelpdiertje dat Pluk helpt de juiste weg te vinden. Wij willen kinderen helpen zich te ontwikkelen naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid, door voor de kinderen steeds een Lispeltuut te zijn.

Voor ondernemende, betrokken en nieuwsgierige kinderen.

ONZE VISIE OP LEREN

Opgroeien is leren.

Dat doe je soms alleen, vaak met anderen.

Leren doe je van elkaar... met elkaar.

Leren doe je thuis, op weg, op school.

Van aankleden tot koken,

van een spelletje doen tot het lezen van een boek.

Soms in vrijheid, dan weer geleid door ouders,

broertjes-zusjes, groeps- en schoolgenoten, de meester-juf.

Van peuter tot steeds een stukje zelfstandiger.

Met aandacht en zorg voor iedereen.

Pluk je Hulp is onze vacaturebank.

Pluk je Hulp is onze vacaturebank. Leraren plaatsen de vacatures met een korte beschrijving van de hulpvraag. Kunt en wilt u ons helpen bij één van de openstaande vacatures, geef u dan op door te klikken op de gewenste vacature, of klik op plukjehulp@lispeltuut.nl) en ons een mail te sturen.

Ouderhulp gevraagd:

    • We hebben vooral uw hulp nodig voor het schoolfeest. Zie deze intekenlijst. Ook oud-leerlinegn kunnen zich hier aanmelden.

Helpt u? Dat zou fijn zijn!

Pluk-je-Hulp

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

én De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

laatste update: 25-01-2023

NB: laatste wijzigingen?

↻↺ Vaker verversen? ↻↺

LispelBLOG

januari 2023

vrijdag 20 januari 2023

Update MR-verkiezingen: op 14 december sloot de verkiezing voor nieuwe MR-leden. Er waren 3 gegadigden en 2 plekjes. Verkozen zijn: Joey Simmerman en Nils Hartmans. Zij zijn ondertussen als aspirant MR-lid begonnen (woensdag 18 januari was hun eerste MR-vergadering). Ook geplaatst op de pagina MR.

Geplaatst op de pagina naar het vo ⇒ info over de dag van het gymnasium (Porteum).

Wat is dat eigenlijk, het schoolfeest??

We beseffen dat veel kinderen, veel ouders en sommige collega's, geen écht schoolfeest, met spelenkermis, meer hebben meegemaakt. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal. Misschien geeft een blik in het 'schoolfeest verzamelalbum' (met bijna 5000 foto's) een beetje idee?

Hieronder een voorbeeld van een spelkaart voor groep 1-4 en groep 5-8. Kinderen kunnen zelf kiezen welk spel ze wanneer spelen en welk hapje-drankje ze wanneer nemen. De spelkaart is gratis voor kinderen. Zeker de jongere kinderen worden door hun ouder begeleid tijdens de spelenkermis.

Ouders kunnen voor een hapje-drankje terecht bij de cateraars (Thaïs Eten, Lenja's crêpecorner en De Beleving met patat en poffertjes) en aan de bar. Betalen: muntjes kopen in de hal of cash of pin bij de cateraar.

donderdag 19 januari 2022

Soms komen foto's wat later binnen. Vandaag geplaatst op de pagina 2021-2022 het album 2022-07-14, 15 afscheid groep 8 (slapen en ontbijt). Dankjewel Rasjel!

Schoolfruit. Vanaf september 2022 hebben we weer wekelijks lekker vers fruit ontvangen. Dit project loopt bijna ten einde. De laatste keer schoolfruit is in week 6, 10-2-2022. Vanaf dan moet u uw kind weer elke dag een eigen (gezond) hapje-drankje meegeven.

schoolvoetbal: Van maandag 3 april 2022 t/m donderdag 6 april 2023 voetbalsport gerelateerdeactiviteiten inclusief een toernooivorm op maat. Meld je hier aan als je mee wilt spelen.

woensdag 18 januari 2023

Al bijna 3 februari. Al bijna schoolfeest. We zijn lekker bezig met de voorbereidingen. En we willen ook nog wat aan u vragen (ook oud-leerlingen kunnen zich aanmelden:

  • Wie komt er vooraf (woensdag, donderdag en/of vrijdag) helpen bij het inrichten en versieren?

  • Wie komt helpen tijdens het feest? (NB denkt u er aan dat we verwachten dat ouders met hun kinderen meelopen tijdens de spelenkermis).

  • Wie heeft nog leuke prijsjes voor het rad? (inleveren kan bij Hans) Ook allerlei vrijkaartjes e.d. zijn van harte welkom.

  • We zoeken begeleiders bij het klimmen (met certificaat).

  • Zaterdag 4 februari 2023 gaan we opruimen. Vanaf 9 uur. De praktijk wijst uit dat we om 11 uur klaar zijn. We kunnen alle ouderhulp gebruiken.. neemt u zelf emmers, stofzuigers, dweilen, trappen e.d. mee.

U kunt zich aanmelden via deze lijst.

schoolfruit di 17, wo 18 en do 19 januari 2023

maandag 16 januari 2023

De bovenbouw gaat a.s. vrijdag 20 januari naar De Kubus. Daardoor schuiven de weeksluitingen op. Zie ook de agenda!

LispelTV 10 van 20-1 naar 27-1

LispelTV 11 van 27-1 naar 10-2

LispelTV 12 van 10-2 naar 17-2

LispelTV 13 van 17-2 naar 10-3.


Voor het rijden en begeleiden naar Aventura voor obo en mibo, kunt u in de lijst hieronder intekenen.

Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

intekenlijst rijden-begeleiden schoolfeest obo en mibo

donderdag 12 januari 2023

Geplaatst op de pagina extra.. en de pagina betalen kamp en OV ⇒ een poster vanuit stichting leergeld. Ouders kunnen voor een schoolreis (onze kampen vallen daaronder) financiële ondersteuning aanvragen.

Er is een enkel kind met krentenbaard. Wees hier alert op!

schoolfruit di 10, wo 11 en do 12 januari 2023

zaterdag 7 januari 2023

herhaling: Voor de ouders van de Stampertjes is gelegenheid in te tekenen voor een 15-minutengesprek via deze link. NB de woensdag is vervallen i.v.m. een cursus voor de leraren (de onderbouwleraren volgen de cursus 'Met sprongen vooruit', bij het Menne instituut). Dinsdag is toegevoegd.

dinsdag 3 januari 2023

De formele voorbereidingen voor het schoolfeest zijn nu in behandeling. Zo is er o.a. veiligheidsplan voorgelegd aan ECL. De evenementenvergunning is aangevraagd.

Als er ouders zijn met een erkend EHBO-diploma, die tijdens het schoolfeest paraat kunnen staan... graag. Neemt u contact op? Of.. misschien kent u iemand die dat wil doen?

Op de pagina sociale veiligheid is de naam gewijzigd van de bovenschoolse vertrouwenspersoon.

Juf Annet is er weer volledig. Op vrijdag in De Hasselbramen. Juf Marjon en juf Krishna beginnen weer met een paar uurtjes per week. Voornamelijk 'naast' de groepen, zodat we het aantal wisselingen in de onderbouw klein houden. Hieronder de verdeling:

Natuurlijk heel fijn dat onze collega's extra werken om dit mogelijk te maken. Dankjewel!

Lees het LispelBLOG van december 2022

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.