De Lispeltuut

januari 2020

Welkom bij de Lispeltuut.


Pauwenburg 8, 8226 TA Lelystad, 06-14398888www.lispeltuut.nl, info@lispeltuut.nl

School waar je leert samenleven.

Annie M.G. Schmidt, schrijfster van prachtige kinderboeken, verhaalde in haar boek Pluk van de Petteflet over de Lispeltuut. Een schelpdiertje dat Pluk helpt de juiste weg te vinden. Wij willen kinderen helpen zich te ontwikkelen naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid, door voor de kinderen steeds een Lispeltuut zijn.

Voor ondernemende, betrokken en nieuwsgierige kinderen.

ONZE VISIE OP LEREN

Pluk je Hulp is onze vacaturebank.

Pluk je Hulp is onze vacaturebank. Leraren plaatsen de vacatures met een korte beschrijving van de hulpvraag. Kunt en wilt u ons helpen bij één van de openstaande vacatures, geef u dan op door te klikken op de gewenste vacature, of klik hier: plukjehulp@lispeltuut.nl) en ons een mail te sturen.

Bij voorbaat dank.

2 vacatures

leraar Engels bobo

hulp bij het schoolfeest

Betalen kamp of OV: klik

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

èn De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

LispelBLOG januari 2020

Schoolfeestprogramma 18 jaar Lispeltuut 'Slot Lispeltuut' in hoofdlijnen voor (270) kinderen:

Vanaf woensdag gaan we, samen met ouders de school weer inrichten voor de spelenkermis. De bedoeling is dat de lokalen donderdag om 17.00 uur ingericht zijn.

Vrijdag 31 januari 2020:

    • 8.30 – 12.15 uur excursie Muiderslot (12.15 is erg 'ongeveer').
    • 12.15 - 17.00 uur Alle kinderen zijn vrij
    • 17.00 – 19.30 uur De grote spelenkermis.
    • 19.30 – 21.00 uur Nog even lekker swingen in de hal.

Het feest 's avonds: van 17.00 – 21.00 uur. De spelen en spelletjes van 17.00 – 19.30 uur. Het thema is 'Slot Lispeltuut', kom leuk gekleed: … ☺. We hebben in 6 lokalen steeds diverse spelletjes. In de gymzaal staan wat grotere spelen (gezekerd klimmen, een groot luchtkussen ..). Het rad van avontuur vind je in de hal. Alle kinderen krijgen een speelkaart met alle voor hen geschikte spelletjes erop (voor groep 1-4 een andere kaart dan voor groep 5-8). Ouders lopen met hun kind mee (toezicht op uw kind tijdens de spelenkermis is de verantwoording van de ouders.) Kinderen kunnen alles zelf kiezen en kunnen met hun kaart gratis eten en drinken halen bij de verschillende kramen. Voor ouders is er van allerlei eten en drinken te koop (kas en pin) bij diverse cateraars: Monica en Winston (Portie echte Javaanse nasi of bami met kipsaté of hete kip of vega. Rotirol met kip, aardappel en kousenband. Alle maaltijden €6,-), Lenja's Crêpes Corner (crêpes & more) & Tons De Beleving (kroket, frikandel, kipcorn, kaassoufflé en uiteraard patat met mayonaise € 3.00 alle snacks € 1,75).

NB De entree (voor kinderen en begeleiders) wordt betaald door school en de oudervereniging. Wilt u museumjaarkaarten en bankgiroloterij vipkaarten graag vooraf afgeven bij Hans, zodat we de totale kostprijs kunnen verkleinen (dus ook kaarten van anderen kunnen wij prima gebruiken!).

We hebben veel hulp nodig.

alvast bedankt!!


Prijsjes voor het rad zijn van harte welkom!!

week 4water-meloenkiwiman-darijn

woensdag 22 januari 2020

Meester Oscar heeft longontsteking, snel:

🤧😷🤒 ⇒ 🥳

meester Hans vervangt in De Torteltuin.

mailtje aan ouders Torteltuin: Goedemorgen, Meester Oscar is ziek. Hij heeft een longontsteking. Er zijn geen vervangers buiten de school. Daarom neem ik zoveel mogelijk de vervanging van meester Oscar over. A,s, vrijdag lukt dat niet en blijven de Torteltuinkinderen thuis. Excuses voor de overlast. Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

ruim 180 foto's toegevoegd aan:

Maandag 20 januari 2020

Meester Oscar is ziek. Meester Hans valt in in De Torteltuin.

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ peuter- en kleuterfestijn (Kubus Lelystad)

zaterdag 18 januari 2020

Geachte ouder(s), verzorgers, Het bestuur van de Scholengroep Katholiek Onderwijs, waar onze school ook bij hoort, is bezig met het opstellen van een onderwijsvisie voor de komende periode. Deze visie is in concept gereed. Het bestuur wil over deze visie met een aantal groepen in dialoog. Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd met leerlingen, directeuren en 'omgeving'. Het bestuur wil ik ook graag met ouders hierover in gesprek.

De bijeenkomst is gepland op woensdag 29 januari 2020 van 17.30-19.30 uur op het bestuurskantoor van SKO Flevoland en Veluwe, Meentweg 14-D, Lelystad. Wij zorgen ervoor dat er iets te eten en te drinken is.

Angelique Junte, directiesecretaresse, ontvangt graag uw aanmelding voor 27 januari via mail: secretariaat@skofv.nl. Wij hopen u dan te zien!

Met vriendelijke groet, Koen Oosterbaan & Maaike Huisman

week 3appeltomaatwortel

woensdag 15 januari 2020

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari komt Bonne van Dam in opdracht van SKO een audit - kwaliteitsanalyse uitvoeren op De Lispeltuut. Er zullen 8 lesobservaties en veel gesprekken plaatsvinden. O.a. een gesprek met 6 ouders op woensdag 5 februari van 15.30 - 16.00 uur. Als u daar wilt aansluiten, geeft u dat dan door aan Hans (WhatsApp naar 06-14398888).

juf Tinke is ziek. Vervanging: juf Relinde, juf Annemiek, juf Annemieke.. het wisselt dus..

museumkaarten ... voor het Muiderslot

De eerste museumkaarten (12x8= € 96,-) zijn al op school afgegeven. Wilt u ons helpen om de entree voor het Muiderslot laag te houden? Geef dan ook tijdig uw museumjaarkaart of vriendenloterij VIP kaart af. Er wordt niet gekeken naar de tenaamstelling. Dus ook kaarten van opa, oma e.d. kunnen we goed gebruiken. Na het bezoek ontvangt u deze kaarten uiteraard weer keurig terug.

week 2sinaas appelpeerappel

woensdag 8 januari 2020

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ programma Schateiland

Je kunt nu ook inschrijven voor het schoolbasketbaltoernooi.

dinsdag 7 januari 2019

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ voorleesdagen (bibliotheek)

Er zijn helaas hoofdluizen in een enkele groep gevonden. Er is meteen gekamd en gemeld bij de ouders om verder te behandelen. Het is raadzaam om het thuis ook even in de gaten te houden. Zie ook de pagina hoofdluis.

Maandag 6 januari 2020

Hopelijk had iedereen een fijne vakantie. Alle goeds nogmaals voor 2020. Op 1 februari wordt de Lispeltuut 18 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren. Wij gaan hard aan het werk met de voorbereidingen. Binnenkort verschijnen op de site plukjehulp-lijsten. Want voor, tijdens en na het schoolfeest kunnen we heel wat hulp gebruiken..

De e-mailadressen van de OuderVereniging toegevoegd.

Je kunt je nog inschrijven voor het schoolvoetbaltoernooi.

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ Huldiging Lelystadse Sportkampioenen 2019.

Nederlandse première: 5-2-2020

In 1999 veroverde de film Kruimeltje massaal de harten van het Nederlandse publiek, meer dan één miljoen mensen gingen naar de bioscoop. In 2020 is de tijd aangebroken voor een nieuw avontuur. In deze gloednieuwe film (De Strijd om de Goudmijn) worden de hoofdrollen vertolkt door o.a. Rick Engelkes, Kim Pieters en Ilse Warringa. Kruimeltje wordt gespeeld door 'onze ' Viggo Neijs.

Lees hier het LispelBLOG van december 2019.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2019, 2018, 2017 of in en onder presentaties.