Welkom bij de Lispeltuut.

Pauwenburg 8, 8226 TA Lelystad, 06-14398888 www.lispeltuut.nl, info@lispeltuut.nl

School waar je leert samenleven.

Annie M.G. Schmidt, schrijfster van prachtige kinderboeken, verhaalde in haar boek Pluk van de Petteflet over de Lispeltuut. Een schelpdiertje dat Pluk helpt de juiste weg te vinden. Wij willen kinderen helpen zich te ontwikkelen naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid, door voor de kinderen steeds een Lispeltuut te zijn.

Voor ondernemende, betrokken en nieuwsgierige kinderen.

ONZE VISIE OP LEREN

Opgroeien is leren.

Dat doe je soms alleen, vaak met anderen.

Leren doe je van elkaar... met elkaar.

Leren doe je thuis, op weg, op school.

Van aankleden tot koken,

van een spelletje doen tot het lezen van een boek.

Soms in vrijheid, dan weer geleid door ouders,

broertjes-zusjes, groeps- en schoolgenoten, de meester-juf.

Van peuter tot steeds een stukje zelfstandiger.

Met aandacht en zorg voor iedereen.

Pluk je Hulp is onze vacaturebank.

Pluk je Hulp is onze vacaturebank. Leraren plaatsen de vacatures met een korte beschrijving van de hulpvraag. Kunt en wilt u ons helpen bij één van de openstaande vacatures, geef u dan op door te klikken op de gewenste vacature, of klik op plukjehulp@lispeltuut.nl) en ons een mail te sturen.

Eindelijk kunnen we weer wat meer gewoon doen. En meteen zijn er enkele vacatures geplaatst op Pluk-je-Hulp

   • biebouders gezocht

   • veegouder gezocht

   • leesouders gezocht

Helpt u? Dat zou fijn zijn!

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

én De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

LispelBLOG januari 2022

maandag 17 januari 2022

Corona... het gaat nog even door 😔. Ook verschillende kinderen van school kregen een positieve testuitslag. Gelukkig zijn de klachten steeds nihil of zeer gering. Dus we willen, zolang dat kan, iedereen die wel naar school kan (niet ziek, geen klachten, niet positief getest, geen quarantaineplicht, geboosterd) ook die mogelijkheid geven. Uiteraard blijft gelden: wilt u uw kind uit voorzorg thuishouden? Dat mag. U moet weten dat we een thuiswerkprogramma aanbieden op de website, maar dat we daar geen begeleiding bij kunnen geven.

schoolfruit di 18, wo 19 en do 20 januari 2022

woensdag 12 januari 2021

De komende 5 weken doet de Lispeltuut, met de hele school, mee met de Kunstweken. In dit filmpje kunt u kort zien wat dat inhoudt:

Voor ouders gr 8: De pagina naar het VO is vereenvoudigd (linkjes..).

donderdag 6 januari 2022

Natuurlijk wensen we iedereen het allerbeste voor 2022. Heel fijn dat we vanaf maandag 10 januari 2022 weer gewoon naar school kunnen.

Juf Krishna is geopereerd in de vakantie. De adenoom bij de hypofyse is verwijderd. De operatie is geslaagd, de artsen zijn tevreden. Juf Krishna herstelt voorlopig thuis. Juf Annet is aan het reïntegreren en we verwachten haar binnenkort weer volledig terug. Juf Elma is voldoende hersteld van haar knie-operatie om weer volledig aan het werk te gaan. Juf Karin is hersteld van corona en gaat vanaf maandag ook weer aan het werk.

Het coronavirus (nu de Omikron variant) beheerst nog steeds de hele wereld. Toch gaan we vooralsnog 'gewoon aan het werk':

 • Ouders blijven zoveel mogelijk buiten de school.

 • Kinderen van groep 6-7-8 ontvangen via school zelftesten (advies 2x per week afnemen).

 • We gebruiken 'vaste looproutes'.

 • Reguliere schooltijden, met overblijf door Brood&Spelen.

Als er sprake is van een coronabesmetting op school berichten we u via de website. Indien nodig zal de GGD Flevoland ons steunen in de aanpak.

Voor de meest actuele geldende informatie verwijzen wij naar de pagina basisonderwijs op Rijksoverheid.nl. Ook kunt u informatie vinden op de website van het RIVM; voor ouders en klachten zoals neusverkoudheid.

Feest?? Op 1 februari bestaat De Lispeltuut 20 jaar. Helaas zullen we dat kleiner moeten vieren dan we willen. Meer info leest u hier z.s.m. op deze website.

schoolfruit di 11, wo 12 en do 13 januari 2022

Lees het LispelBLOG van december 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.