De Lispeltuut

maart 2020

Het is voor ons, voor u, voor iedereen, maar vooral voor de kinderen een heel bijzondere situatie. Van de hele dag in een groep samen werken, spelen, leren naar.. thuiswerken. Vooral vanaf een schermpje opdrachten maken. Dat dat lastig is en veel vragen oproept, begrijpen we. We merken ook dat veel kinderen deze nieuwe uitdaging heel goed zijn aangegaan. Hard aan het werk. Zoekend naar eigen wegen. Mooi! We nodigen iedereen uit om mooie momenten te delen. Een fotootje, een video, een verslag.. we zijn benieuwd.

Soms is de techniek wat weinig meewerkend, soms is de opdracht niet helder genoeg.. ouders en andere huisgenoten moeten vaak bijspringen om kinderen op weg te helpen. En om ze op weg te houden kost de komende weken nog wel de nodige moeite.. Blijft u ons hier volgen. Wij proberen het thuiswerken dagelijks te optimaliseren.

En heeft u meer persoonlijke hulp nodig, leest u dan ook even op TW zorg.

Voor u met ons contact zoekt.. kijk eerst even bij de veelgestelde vragen!

LispelBLOG maart 2020

woensdag 1 april 2020

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat de scholen gesloten blijven tot de meivakantie (t/m 5 mei). Moeten we jullie nog wel erg lang missen.

Wij zullen op dezelfde wijze doorgaan met thuiswerken. De leraar houdt contact met u en uw kind(eren). Als het nodig is kunt u ook altijd contact opnemen met mij (Hans Vos: 06-14398888). We wensen iedereen vooral veel geluk en gezondheid.

Een nieuw voorleesverhaal door Kate, en een fraaie kalligram van Ruben geplaatst bij TW ervaringen. Ook nieuwe extra opdrachten geplaatst bij TW extra.

Hoe geef je als ouder een goede instructie? Misschien helpt de video van Zien-in-de-klas op thuiswerk (start).

dinsdag 31 maart 2020

Weer 6 videolessen van juffrouw Mirjam en een les van juf Tinke gepubliceerd voor de middenbouw op TW mibo rekenen en TW mibo spelling.

Toegevoegd bij TW ervaringen een bericht van juf Mandy en van Sofie.

maandag 30 maart 2020

Weer 5 videolessen van juffrouw Mirjam gepubliceerd voor de middenbouw op TW mibo rekenen, TW mibo spelling en TW mibo taal.

Ook toegevoegd het 5e bericht van Fien Vink, linkjes een kriebelbeestjeskaart op TW mibo natuur en TW extra.

Diverse verbeteringen in de naamgeving van lesinstructies gemaakt (YouTube).

Een nieuwe hersengymnastiek met meester Oscar en een massageles van juf Tinke op TW extra en een mooie letterfoto van Sofie, knutselidee van Damon en een vraag van Maarten en Sophie op TW ervaringen.

N.a.v. het hangout-overleg tussen MR en directie is de schoolkalender 2020-201 nog iets aangepast en nu vastgesteld.

zondag 29 maart 2020

Een nieuw voorleesverhaal door juf Klazien geplaatst op TW extra. Verschillende filmpjes en berichten geplaatst van onze vrijwilligers op TW ervaringen. Ook dit speciale bericht van De Lispeltuut.

vrijdag 27 maart 2020

Gisteravond laat nog diverse instructiefilmpjes van juf Mirjam geplaatst voor de mibo: TW mibo lezen, TW mibo spelling, TW mibo rekenen. De pagina's TW extra en TW ervaringen gesplitst (werden te 'zwaar' om te laden). Vanmorgen diverse linkjes toegevoegd bij TW mibo linkjes en TW bobo linkjes. Nieuwe pagina voor de obo aangemaakt: TW obo letters. Nieuwe YouTubefilm geplaatst bij TW mibo natuur. Een dramales en tussendoorspelletje door juf Tinke geplaatst bij TW extra. Een dagje quarantaine in beeld van Emma en Noortje bij TW ervaringen.


donderdag 26 maart 2020

Geplaatst op TW obo muziek een liedje voor kleuters met juf Eva. Op TW mibo rekenen en TW mibo spelling nieuwe lessen door juf Mirjam. Een fotootje geplaatst op TW ervaringen.

En een heel fraai voorleesverhaal door Kate op TW ervaringen.

woensdag 25 maart 2020

De leraren zijn de 15-minuten gesprekken aan het plannen. De midden- en debovenbouw doet dat met de bekende intekenlijst: mibo en bobo.

Nieuwe filmpjes van juf Mirjam geplaatst bij TW bobo rekenen (rekeninstructie) en TW extra (woordzoekspel). Diverse nieuwe linkjes en filmpjes van Mads, meester Oscar en juf Tinke geplaatst bij TW extra en letterfilmpjes en linkjes bij TW onderbouw énn een mooi overzicht van de ervaringen van de Hasselbramen bij TW ervaringen.

dinsdag 24 maart 2020

Op TW techniek een linkje naar Nemo geplaatst. Ook daar heel veel weetjes en mooie proefjes.

En op TW extra een instructiefilmpje van Juf Relinde geplaatst: 'Hoe maak je een getallenlijn?'

maandag 23 maart 2020

Vandaag al weer 2 thuiswerkpagina's toegevoegd voor de onderbouw: TW obo knippen en TW obo muziek.

En op de pagina TW bobo geschiedenis een stuk over de pestpandemie geplaatst.

Nieuwe filmpjes op TW extra en nieuwe TW ervaringen geplaatst (erg leuk!).

Met het team hebben we vergaderd via een hangout. We hebben heel wat punten besproken, maar vooral natuurlijk hoe we voldoende contact met iedereen onderhouden. Daarom afgesproken dat we in de week van 30 maart zoveel mogelijk proberen met ouders en kinderen online 15-minuten gesprekken te voeren. De leerkracht zorgt voor de uitnodiging.

KidsWeek teksten toegevoegd aan TW bobo begrijpend lezen. Een nieuw voorleesverhaal, een rekenles van juf Yvonne en een nieuwe Fien Vink geplaatst bij TW extra.

zaterdag 21 maart 2020

Alle thuiswerkpagina's kregen vandaag een eigen 'kop'-foto. De pagina TW zorg is nu bij alle linkjes toegevoegd. En we hebben de thuiswerk foto's en filmpjes staan bij TW ervaringen, maar nu staan deze ook verzameld in onderstaand foto-album. Nieuwe pagina's aangemaakt: TW obo bouwen en TW bobo geschiedenis.

vrijdag 20 maart 2020

Alweer een hele week zonder school voorbij..🙄.. wij missen jullie!

Vandaag een verrassing voor het Kraanwagentje en Trubbel de Trol (voor de Dollies) en hersentraining op TW extra.

Nieuwe pagina

TW ervaringen

Gedichtje van Lentezoet(dankjewel Melissa)
Lollywoorden Colawoorden Ik snap amper Wat je zegt En een Klankgroepenwoord Krijg je mijNiet uitgelegd
Vind mezelf Echt niet dom En ik hou Best wel veel Van taal Maar eenStoffelijkbijvoeglijkomgekeerdnaamwoord
Blijkt toch een Ander verhaal
Dus lieve meester Lieve juf In jullie lege schoolgebouw Ik moet heel even kwijtIk ben nergens zonder jou

donderdag 19 maart 2020

De ZaZa's werken thuis:

Thuiswerk Zaza's week 12

We hebben er hard aan gewerkt. Maar nu is het thuiswerk al heel ver ingericht. We zullen u hier dagelijks informeren over de voortgang en de toevoegingen en wijzigingen.

Vandaag toegevoegd: de pagina TW bobo slimme teksten, TW Opdidakt, 2 filmpjes op TW extra, diverse linkjes bij alle bouwen. En juf Klazien leest een nieuw verhaal, deze keer over de knappe kniptor op TW onderbouw

Op de pagina Coronavirus een nieuwe link geplaatst (inforium Corona) en een update van de stand van zaken op school.

Hieronder een plaatje van de huidige thuiswerkstructuur (40 pagina's):

woensdag 18 maart 2020

Het schoolvoetbaltoernooi van 6-9 april gaat niet door.

Enkele kleine verbeteringen (linkjes) aangebracht. Nieuwe pagina voor de obo toegevoegd met ideeën voor project natuur. Een mooie toevoeging (Logo 3000) op TW extra (gratis). En verschillende filmpjes toegevoegd aan TW extra.

Uiteraard gaat ook de studiedag van a.s. maandag 23 maart niet door.. annuleert u zelf afspraken met eventuele opvang?

dinsdag 17 maart 2020

Gisteren hebben we hard gewerkt om de lesstof voor de komende 3 weken online beschikbaar te maken. De komende dagen, weken komt daar nog van alles bij. We zullen hier aangeven welke stof is toegevoegd. Ook is een pagina veelgestelde vragen gestart. Daarop kunt u de meeste antwoorden terugvinden.

Vandaag toegevoegd:

maandag 16-3-2020

Vandaag alle thuiswerk voor de komende 3 weken toegevoegd aan de website. De kinderen hebben hier en daar zeker hulp en begeleiding nodig. Misschien kunt u, als ouder, of kun jij, als grote broer of zus helpen? Natuurlijk mag je altijd vragen stellen aan jouw juf of meester. Doe dat dan bij voorkeur via de mail.

Vandaag ook toegevoegd aan thuiswerk en extra.. ⇒ leuke andere, dan school activiteiten (dankjewel Kidsproof.nl)

Vreemd, zo'n school met een enkel kind en 11 leraren.

We gaan ervan uit dat er heel weinig kinderen zullen komen en dat we gaan thuiswerken. Laat dus op tijd weten, via WhatsApp, als uw kind, vanwege uw vitale beroep, naar school komt. Probeer eerst anders op te lossen, alleen indien strikt noodzakelijk naar school.

Leuk om terug te kijken: kampioenenfestijn Lelystad.

zondag 15-3-2020

De Lispeltuut is, net als alle Nederlandse scholen, dicht tot 6 april (voor zover nu bekend). We zullen kinderen van ouders in vitale beroepen opvangen. We proberen z.s.m. de pagina thuiswerk te vullen met werk voor de kinderen voor thuis.

Het zijn hectische tijden met veel onzekerheid. Blijf gezond, pas goed op jezelf en elkaar. We wensen iedereen heel veel sterkte toe. Voor vragen kunt u bij ons terecht. Graag via WhatsApp. Volgt u vooral onze site, want daar communiceren we noodzakelijk zaken.

De 15-minuten gesprekken zullen we plannen op een ander moment. Vanaf nu kunt u niet meer inschrijven.

week 11courgetteananasappel

zaterdag 14 maart 2020

Extra Coronabericht geplaatst. Knoppen RIVM , Rijksoverheid en GGD Flevoland toegevoegd.

vrijdag 13 maart 2020

Juf Marian blijft thuis (voorzorg). Juf Daniëlle werkt maandag extra in het Kraanwagentje.

De intekenlijst voor de 15-minutengesprekken staat nu open!

donderdag 12 maart 2020

Juf Marian is ziek. Juf Elma valt op vrijdag 13 maart in.

De weeksluiting gaat vrijdag 13 maart niet door. Dan zouden we namelijk een groep van meer dan 100 (ruim 300) mensen vormen. Meer informatie op de pagina Coronavirus.

woensdag 11 maart 2020

De geplande excursie van obo en mibo op di 17 en wo 18 maart gaat niet door.

dinsdag 10 maart 2020

Nieuwe pagina Coronavirus aangemaakt. Daar geplaatst ⇒ Informatiebericht GGD - Corona 10 maart 2020

maandag 9 maart 2020

Toegevoegd aan de pagina team ⇒ 2 stagiaires van de CALO Zwolle.

Vacature op Pluk-je-Hulp ⇒ Borgbieb ouder voor maandagmiddag.

De uitvaart is donderdag 12 maart. Juffrouw Willemien valt in bij de Stampertjes.

week 10peersinaas-appelwas-peenl

zaterdag 7 maart 2020

Nieuwe vacature geplaatst op Pluk-je-Hulp ⇒ uitje obo en mibo naar de Oostvaardersplassen. Gaat u mee?

woensdag 4 maart 2020

Teamoverzicht op de pagina team aangepast n.a.v. de pensionering van juf Annemieke

dinsdag 3 maart 2020

In de schoolkalender en de agenda aangepast ⇒ Afscheid groep 8 van donderdag 2-7-2020 naar woensdag 1-7-2020 verplaatst (zoals op de bovenbouwpagina al eerder werd vermeld).

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ Vrijdag Blijdag - voorstelling Muizenissen.

maandag 2 maart 2020

Toegevoegd aan de schoolkalender: bovenbouwkampdata: 11-12-13 mei HASS/ZAZA’s, 13-14-15 mei PET/TORT

Coronavirus - NB: als er actuele info vanuit school nodig is leest u dat op deze webpagina (en in 'noodgevallen' ontvangt u een mail).

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

De belangrijkste maatregelen die je zelf kan nemen om verspreiding van (elk) virus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Vanaf 9 maart is hier het advies aan toegevoegd om geen handen te schudden

Meer info op de sites van RIVM en Rijksoverheid.

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ restaurant Van Harte benefietdiner.

Lees hier het LispelBLOG van februari 2020.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2019, 2018, 2017 of in en onder presentaties.