De Lispeltuut

LispelBLOG november 2020

vrijdag 4 december 2020

Kerst op de Lispeltuut - Dit jaar zal de kerstviering op een andere manier plaatsvinden. Het thema van ons kerstfeest is: “een piepklein kerstfeest.“ We vieren het dit jaar alleen met de kinderen.

De adventsvieringen kijken de kinderen in de eigen stamgroep. Deze kunt u ook terugkijken op de website. De kerstviering wordt verzorgd door de kinderen uit groep 8. Zij beelden donderdag 17 december tijdens schooltijd het kerstverhaal in tableaus uit voor alle kinderen van de school. Foto‘s van deze activiteit komen op de website.

Vrijdagochtend 18 december organiseren we met de kinderen een speciaal kerstontbijt in de eigen stamgroep. Kinderen nemen iets lekkers voor zichzelf mee. Misschien is het leuk om een eigen doos of bakje te versieren met daarin het ontbijt: een croissantje, lekkere broodjes, een eitje en wat te drinken. Anders dan anders, maar toch even samen genieten van een gezamenlijk, bijzonder moment met elkaar. Kinderen mogen natuurlijk feestelijk gekleed komen. Ook hiervan zullen foto’s terug te vinden zijn op de website.

Vrijdag 18 december start de kerstvakantie om 12.00 uur.


Geplaatst op de pagina extra.. ⇒ gratis workshops op de Kubus in de kerstvakantie voor leerlingen uit groep 4 t/m 7.

Spannend.. vannacht heeft Sint op school geslapen..

Alle groepen brengen vandaag een bezoek aan Sint in de speelzaal ('Sintzaal'). Een 10-uurtje is niet nodig vandaag .. er is genoeg lekkers.

Juf Iris is ziek.

donderdag 3 december 2020

Positief nieuws: de coronatest van juf Mirjam, juf Lenja en juf Iris zijn negatief. 😊 Juf Mirjam werkt vrijdag dus gewoon in De Krullevaar. Juf Iris is nog ziek.

woensdag 2 december 2020

16:37 uur - Juf Mirjam heeft ook klachten 😔 en wordt morgenochtend getest. Juf Amber werkt donderdag in De Krullevaar.

16:22 uur - Na een antibioticaboost en flink extra hydrocortisol mag juf Krishna vandaag naar huis. 😊

13:30 uur - Bericht voor de Apeketting: Goedemiddag, Juf Iris is ziek 😔 en momenteel onderweg naar de teststraat in Drachten. Morgen werkt De Apeketting een dagje thuis. Juf Marieke kan niet invallen en een andere invaller is niet beschikbaar. Het thuiswerk voor de middenbouw staat op de website.

7:13 uur - Bericht voor het Torenkamertje: om 7.13 uur gemaild aan de ouders van het Torenkamertje: Zojuist een bericht van afmelding van juf Lenja. Ze werd wakker met klachten en laat zich testen 😔. Het is kort dag, maar we hebben geen vervanging. Dus als het mogelijk is graag uw kind thuis laten werken. Kinderen die komen worden verdeeld over de andere 3 kleutergroepen.

NB Juf Elma is vanaf morgen weer in Het Torenkamertje. Zij werkt ook op vrijdag! 😊

dinsdag 1 december 2020

Vandaag is juf Krishna opgenomen in het ziekenhuis. 😔 Beterschap!! Heel veel sterkte Kries!! En natuurlijk ook Niek, Mila, Dim en Liam. NB post graag via school!

dinsdag 24 november 2020

(mail aan alle ouders, collega's van De Lispeltuut, Jolanda Stam van Brood&Spelen, SKO)

Na de studiedag kreeg juf Krishna klachten. De testuitslag is helaas positief. Voor juf Krishna is dat extra bedreigend, gezien haar gezondheidstoestand.

Tijdens de studiedag hebben we een groot deel van de dag vergaderd op afstand via beeldbellen, maar daarna ging iedereen zelf aan het werk. Juf Nathalie en juf Eline vrezen dat zij te veel contact hebben gehad met juf Krishna. Uit voorzorg (en vanwege vervangingsproblemen) gaan juf Nathalie juf en Eline in thuisquarantaine. We volgen de komende dagen goed hoe het met hen gaat, maar verwachten dat zij volgende week woensdag weer kunnen werken. Dat betekent dat ook De Stampertjes en De Flattekat deze week thuis gaan werken. Volgende week maandag 30-11-2020 en dinsdag 1-12-2020 werken juf Femke en juf Marianne weer in de Stampertjes en De Flattekat. We hopen dat we hiermee het thuiswerken voor de kleuters beperkt kunnen houden.

Ondertussen is meester Henk nog in thuisquarantaine (zijn dochter heeft corona). Morgen werken De Hasselbramen thuis, donderdag valt juf Annet in en vrijdag juf Ilse.

Voor de onderbouw staat een thuiswerkprogramma gereed (net zoals voor middenbouw en bovenbouw).

We wensen alle zieken van harte beterschap en hopen dat alle anderen gezond blijven.

We hebben enkele moderne Sinterklaasliedjes op een rij gezet. Via deze linkjes kunt u ze ook thuis beluisteren. De eerste liedjes zijn rustig, langzamerhand wordt het steeds drukker..

Bericht van Sint voor Het Torenkamertje en Het Kraanwagentje:

Lieve kinderen. Wat een pech dat jullie nu niet naar school kunnen. Om het een beetje goed te maken, mogen jullie volgende week dinsdag jullie schoen zetten.

Nieuwe opdrachten van juf Elma bij TW obo najaar 2020.

Coronanieuws (BCC gemaild aan betrokkenen): Goedemiddag, zojuist ontving juf Elma de uitslag van haar coronatest. Die was positief. Dat betekent dat we na spoedoverleg de volgende maatregelen nemen:

Iedereen die afgelopen donderdag of vrijdag langer dan 15 min. op minder dan 1,5m van juf Elma was, gaat 10 dagen in quarantaine; gerekend vanaf zaterdag 21-11-2020 is dat dus tot/met maandag de 30e november). Dit betreft in elk geval juf Daniëlle en juf Krishna. Uit voorzorg (en vanwege vervangingsproblemen) blijft iedereen van Het Torenkamertje en Het Kraanwagentje (waar ook 2 ouders positief zijn getest) thuis tot met maandag 30 november. Dat betekent dat het Torenkamertje en Het Kraanwagentje pas dinsdag 1 december weer naar school kunnen.

Ouders van de ZaZa's: juf Elma heeft de gymles gegeven afgelopen donderdag, maar ze heeft geen persoonlijke hulp verleend; er waren weinig en korte contacten. Weest u extra alert op signalen bij uw kind.

Voor de onderbouw staat een thuiswerkprogramma gereed (net zoals voor middenbouw en bovenbouw).

Sinterklaas komt vanavond op school.. je mag jouw schoen vandaag in de klas zetten!

maandag 23 november 2020

Naar aanleiding van de studiedag een tussentijdse evaluatie van verbeterpunten geplaatst op de pagina verbeterplannen (SEL en Begrijpend Lezen).

In september zijn er, in opdracht van het minister Arie Slob (LCVS - Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen) luchtkwaliteitsmetingen verricht in vrijwel alle scholen in Nederland. Zo ook op De Lispeltuut. De conclusie is dat de gemeten luchtkwaliteit in De Borg voldoet aan de criteria. In de schoolwoning is het CO2 gehalte te hoog. We zijn met de verhuurder (gemeente Lelystad) in overleg over de te nemen maatregelen. De eerste maatregel is het schoonmaken (a.s. woensdag 25-11-2020) van alle luchtroosters (dat was tot heden niet goed gedaan). Daarna meten we opnieuw.Meer info? ==> ventilatie richtlijnen.

We zijn altijd nieuwsgierig naar uw beleving. Daarom starten we nu een onderzoek, via Vensters op Scholen, naar de tevredenheid van ouders van De Lispeltuut. Via deze link, kunt u de (10) vragen beantwoorden.

Doet u allemaal mee?

zondag 22 november 2020

Meester Henk is de komende week afwezig (quarantaine). Maandag zijn alle kinderen vrij i.v.m. de studiedag (dus ook De Hasselbramen). Op dinsdag valt juf Lenja in bij De Hasselbramen. Ze mag geen gym geven, dus de binnengymles gaat niet door. Voor woensdag is nog geen vervanger, dus zullen de kinderen thuiswerken. Donderdag valt juf Annet in en vrijdag juf Ilse.

De studiedag op maandag 23-11-2020 zal grotendeels via beeldbellen plaatsvinden. De grotere punten die aan bod komen: Sociaal Emotioneel Leren (keuzes maken) & Begrijpend Lezen. En uiteraard: covid-19 en de gevolgen voor school - kerst, sint, schoolfeest..

vrijdag 20 november 2020

Voor alle ouders van schoolverlaters ==> de informatieavonden voor het Porteum zullen online gebeuren. Zie meer op de pagina naar het VO.

Kijkochtend Lispeltuut
LispelTV 4.08 TORT, KRUL,

donderdag 19 november 2020

Geplaatst op de pagina extra.. de WinterKunstklas van Isis.

woensdag 18 november 2020

Meester Henk is in quarantaine. Zijn dochter Carmen heeft corona. We hebben de spoedprocedure voor meester Henk in werking gesteld, maar, zolang hij zonder klachten is, wordt hij niet getest. Lees meer over de huidige regels. Donderdag 19-11-2020 valt juf Annet in bij De Hasselbramen en vrijdag juf Ilse.

Toegevoegd op de pagina verbeterplannen 'Inhaal- en ondersteuningsprogramma’s' (subsidie).

Meester Hans heeft al flink geoefend.. Zie ook dit album. Dus meester Hans gaat winnen.. logisch!

dinsdag 17 november 2020

Het team heeft vergaderd over Sinterklaas. Als Sint niet zelf komt dan..

Opdracht voor de kinderen: 'Waar moet een goede Sint aan voldoen?'.

Lever het lijstje voor 25 november in.

Toegevoegd op de pagina verbeterplannen de covid-19 subsidie-aanvraag.

maandag 16 november 2020

Juf Elma kreeg een heel bijzonder telefoontje. Luister maar goed..

Er zijn diverse kinderen met hoofdluis. Kijkt u thuis ook even goed. Op de pagina hoofdluis vindt u meer informatie over de behandeling.

Voor de kleuters het Sintprogramma geplaatst op de pagina TW obo najaar 2020.

Juf Mirjam (IB'er) is ziek. Haar taken worden, indien mogelijk, overgenomen door juf Dorien.

Meester Henk is 's middags afwezig, juf Dorien werkt in De Hasselbramen.

vrijdag 13 november 2020

De coronatest bij juf Kim was negatief.

Er zijn diverse fietsverlichtingssetjes 'gevonden'. Ze liggen op de vensterbank. Als jij een lampje kwijt bent, kun je het daar ophalen.

LispelTV 4.07 is ook geplaatst op de pagina LispelTV 4e jaargang.

LispelTV 4.07 TOKA, KRAA, HWW, STAM, TORT

donderdag 12 november 2020

Geplaatst op de pagina extra.. onderzoek (MUMC) onder gezinnen: leefstijl & COVID-19.

Juf Kim is ziek naar huis gegaan. Zij laat zich testen op corona. Juf Annet was in De Petteflet. Vrijdag werkt juf Ilse in De Petteflet.

Als de gymzaalsleutel zoek is, is buitengym ook leuk...

dinsdag 10 november 2020

Er is weer (beperkt) plaats voor nieuwe kinderen op De Lispeltuut. Lees meer bij aanmelding Lispeltuut.

maandag 9 november 2020

Juf Krishna is ziek. Juf Iris valt in in Het Kraanwagentje.

Op de pagina naar het VO diverse info vanuit Lelystadse scholen geplaatst.

LispelTV 4.06 KRUL en TORT

donderdag 5 november 2020

Een kleine wijziging in het rooster. I.v.m. Corona doen we geen kerstviering 's avonds. Daarom hebben we donderdag 17 december een gewone dag (van 8.30 - 12.00 // 13.15 - 15.15 uur). In de schoolkalender en urentabel is dat al aangepast. Zie schoolkalender.

Voor alle schoolverlaters en hun ouders: link https://www.porteum.nl/ geplaats op de pagina naar het VO.

woensdag 4 november 2020

Corona update: de richtlijnen zijn opnieuw aangescherpt. De meeste gesprekken gaan we dus toch online doen. Alleen uitzonderingen op school. Ouders ontvangen van de leraar een mail met uitnodiging. Zorgt u dat u op de afgesproken tijd (zie schema) gereed zit achter uw computer of telefoon?

dinsdag 3 november 2020

Juf Eline is deels hersteld en werkt morgen weer 'gewoon' in De Stampertjes. Ook juf Daniëlle werkt, ondanks stevige rugklachten gewoon door 💪.

maandag 2 november 2020

De weekplanning van de bovenbouw is geplaatst op TW bobo najaar 2020.

Op de pagina's betalen kamp en OV en OV een bericht van de OV geplaatst.

zondag 1-11-2020

Misschien ook leuk voor jullie? ==> http://www.sintenpietenjacht.nl/

15-minuten gesprekken najaar 2020

Juf Krishna is deze week afwezig. Op maandag werkt juf Daniëlle extra in Het Kraanwagentje en op vrijdag juf Elma in Het Torenkamertje.

Lees het LispelBLOG van oktober 2020 (ook voor 15-minuten gesprekken).

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.