LispelBLOG februari 2018

Evenals een 10-tal kinderen zijn ook Juf Paula, juf Krishna en juf Marian nog ziek. Voor de Apeketting (juf Marieke werkt fulltime) en de ZaZa's (juf Marleen werkt op wo, do en vr) is de vervanging ook na de vakantie goed geregeld. Voor de Stampertjes lukt dat niet. We doen ons best om ook daar structureel goede vervanging te regelen, maar helaas is de praktijk weerbarstig. We wensen alle zieken van harte beterschap! Maandag 5 maart en dinsdag 6 maart is juf Marieke afwezig. Juffrouw Ciska valt in.

Morgen bezoekt een aantal collega's De Ontdekking in Apeldoorn en een aantal collega's De Krullevaar in Hoogeveen. Ook op De Lispeltuut zullen verschillende collega's aan het werk gaan.

Voor de kinderen: allemaal een fijne vakantie vanaf donderdag, en, voor de leraren, vanaf vrijdag!

Het bericht hiernaast kwam binnen via de mail. Precies het beleid dat wij voorstaan! Het is niet altijd even gemakkelijk, maar veiligheid gaat toch voor gemak..?

De laatste keer dat we dit met u deelden, vindt u in het LispelBlog 06-2017.

Goedemorgen Hans,

Bij het ophalen en brengen is het de bedoeling gebruik te maken van bestaande parkeergelegenheden (fiets of auto), deze is af en toe krap, maar naar mijn idee voldoende. Aan de zijde van de Waterwijk is het de laatste tijd zeer normaal, de gehele lengte van de stoep te gebruiken voor het parkeren van auto's(OP de stoep!) 10 tot 15 auto's op de stoep is regelmaat, en geen uitzondering. En dit terwijl duidelijk staat aangegeven (gele doorgetrokken streep & verbodsbord stilstaan en parkeren), dat dit niet mag. Het meest erge is, dat dit met grote regelmaat voor onveilige situaties zorgt. Mijn eigen kinderen en ik zijn een paar keer bijna aangereden, door ouders(met haast!?). Ik ben niet te beroerd om mensen hier rustig op aan te spreken, en ze te wijzen op de aangegeven verkeer regels (aantal keren gedaan). De reactie is altijd.... schouders ophalend, "doe niet zo moeilijk" of "ik ben zo toch weer weg". Om jou niet te passeren, wil ik dit bij jou neerleggen. Misschien kun jij er iets mee, via mail of website? Anders zal ik op eigen initiatief dit bij de wijkagent neerleggen, om (wat er voorheen ook wel gebeurde). Om af en toe eens te controleren op tijdstip van halen en brengen van de kinderen(lijkt kinderachtig, maar blijkbaar nodig!?).

Ter info, boetes voor zulk parkeer gedrag zullen rond de 200 euro per stuk zijn. Als je genoeg verdient dan kun je dit lijden, of anders even doorrijden voor een fatsoenlijke parkeerplaats.

Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, NN, (papa NN)

Na de vakantie allemaal veiligheid voorop??!!

donderdag 21 februari

Juf Angela valt vandaag in in De Stampertjes

Vanmiddag wordt het nieuwe bingospel, gekocht van onze goede doelen donatie, op de Hanzeborg overhandigd. Joost, Quinta, Juliën, Ilse, Sem, Bono, Rafael en Marit gaan mee onder begeleiding van Arjanne, Onno en juf Annemieke

Gisteren zijn de codes voor de tevredenheidsonderzoeken voor ouders gemaild. We kunnen niet zien wie de vragenlijst heeft ingevuld, maar wel hoeveel ouders. U kunt hieronder het aantal respondenten (wens is 192, maar minimaal vereist is 80) zien (28-2-2018, 17:00 uur):

Beste ouders,

In enkele groepen is hoofdluis geconstateerd. We willen daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Advies (meer info kunt u lezen op de site van de RIVM)

Luis in je haar? Kammen maar!

Hoofdluis kun je krijgen van iemand die hoofdluis heeft. De luizen lopen van het ene hoofd naar het andere, bijvoorbeeld als kinderen met elkaar spelen of een selfie maken. Ze verplaatsen zich niet via kleding, beddengoed of knuffels. Op basisscholen controleren luizenouders regelmatig of er hoofdluis is. Hoofdluis komt echter bij alle kinderen voor, dus ook bij kinderen jonger dan 4 jaar en kinderen die op de middelbare school zitten. Het is dus ook belangrijk om kinderen thuis regelmatig te controleren op hoofdluis. Je kunt dit bijvoorbeeld op de eerste dag van elke maand doen.

Hoofdluizen zijn niet schadelijk, maar vooral vervelend. Ze kunnen voor veel jeuk zorgen. Om te voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt, is het belangrijk om regelmatig het haar te controleren. Als kinderen hoofdluis hebben, is het belangrijk dat gezinsleden, klasgenootjes of vriendjes met hoofdluis tegelijkertijd worden behandeld. Zo kunnen ze elkaar niet steeds opnieuw besmetten.

Met vriendelijke groet, Hans Vos, De Lispeltuut.

maandag 19 februari 2018

Juffrouw Marian is deze week nog afwezig. Ze is momenteel onder behandeling van een orthopeed. Maandag en dinsdag valt juf Jennifer in, woensdag juf Karin en donderdag juf Angela (dat betekent dat de lessen van Het Kraanwagentje ook gewoon door gaan).

Meester Joep stelt zich voor:

Hallo, Ik ben Joep Hiemstra en ik loop voor het aankomende half jaar stage bij ‘De Dollies’. Ik ga sinds september 2017 naar de KPZ (pabo) in Zwolle. Samen met mijn vriendin Vera hebben wij een zoon, Bram (7 jaar) en dochter Roos ( 3 jaar). Wij wonen in het centrum van Lelystad. Ik ben in 1977 geboren, dus mag je zelf uitrekenen hou oud ik ben. Het afgelopen half jaar mocht ik in het ‘ kraanwagentje’ van Juf Daniëlle stage lopen. Het is ontzettend leuk om te mogen meekijken en meedoen op de Lispeltuut. Ik hoop veel van jullie te leren en veel plezier te beleven. Je mag mij alles vragen, dus wees niet verlegen. Groet van meester Joep.

De pagina 'Google' gewijzigd in 'persoonsgegevens'. Hier beschreven hoe onze procedures ten behoeve van privacy en dataprotectie zijn geregeld. Kijkt u a.u.b. kritisch en deel uw vragen met ons...

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Mad Science bij het Woudagemaal

Op de pagina 'voor ouders' een inleidende tekst geplaatst en linkjes verbeterd.

De tante van juf Daniëlle is overleden.

Zij was 74 jaar.

We wensen de familie veel sterkte.

vrijdag 16 februari 2018

Juf Annemarieke valt in bij de Stampertjes.

donderdag 15 februari 2018

Juf Astrid valt in bij de Stampertjes

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Lelykracht - krachtpatsers

De overgrootmoeder van Lars, Lisa en Niels is overleden.

Zij was 92 jaar.

We wensen de familie veel sterkte.

woensdag 14 februari 2018

Juf Astrid valt in bij de Stampertjes.

Geplaatst op de pagina jenaplan ⇒ nieuwe NJPV-film 'vragen stellen'. Kernkwaliteiten jenaplan.

dinsdag 13 februari 2018

Uit onverwachte hoek is er toch een invalster beschikbaar voor woensdag en donderdag: juf Astrid.

Dat betekent dat de lessen, deze week, voor alle groepen, ook het Torenkamertje (woensdag) en de Stampertjes (donderdag), wel door kunnen gaan. We begrijpen dat veel ouders van alles hebben georganiseerd om de opvang voor hun kinderen te regelen.. als dat zo blijft, begrijpen we dat. Wilt u dat wel even melden (WhatsApp)

Ondertussen maak ik van de gelegenheid gebruik om iedereen te wijzen op de OV-bijdrage (vrijwillig) en de kamp-bijdrage. Op de website, onder contact, vindt u een overzicht van deze kosten. Als u al heeft betaald.. bedankt.

maandag 12 februari en de volgende 2 weken:

Juf Marian is waarschijnlijk 14 dagen afwezig (gecompliceerde cyste in haar knieholte). Maandag en dinsdag valt juf Sigrid in. Helaas krijgen we daarna wisselende invallers, en.. niet voor alle dagen. We moeten daarom besluiten om klassen naar huis te sturen. Om de pijn (rood vlak is klas thuis) zo eerlijk mogelijk te verdelen kiezen we er nu voor om de onderbouwgroepen allemaal 1x thuis te laten. Dat gaat volgens onderstaand schema (wo 14 en do 15 februari is aangepast op di 13 februari):

Lezen

Beste ouder(s), bij alle kinderen zijn de leesvorderingstoetsen (AVI= tekstlezen en de DMT=woordlezen) afgenomen. Gelukkig zijn een heleboel kinderen goed vooruit gegaan.

Voor een kind is het belangrijk dat het veel oefent en leeskilometers maakt. Tot en met AVI E4 is het belangrijk dat uw kind hardop leest. Het hoort zichzelf en u kunt ook horen of uw kind goed leest.

Om uw kind te stimuleren kunt u ⇒

  • samen een stukje hardop lezen (lees rustig)
  • uw kind kan daarna het stukje nog eens alleen lezen
  • u leest om de beurt een bladzijde of een deel ervan
  • uw kind leest u voor na het eten

Belangrijk is dat er veel lees momenten zijn. Liever 5 x per week een kwartier dan 1 x per week een uur. Maak hier afspraken over. Praat met uw kind over het doel van het lezen. Een hoger leesniveau, betekent dat hij of zij een boek met bijv. moeilijke tekst of een heel spannend boek over een poosje echt goed zelf kan lezen.

Het voorlezen blijft natuurlijk ook belangrijk. Lekker luisteren naar een spannend verhaal en horen dat papa of mama al zo goed leest zal alleen maar stimulerend werken. In de bibliotheek is veel oefenmateriaal. De leerkracht weet op welk niveau uw kind kan oefenen. Zijn er vragen dan kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht van uw kind of met Dorien en Annemieke.

vrijdag 9 februari 2018

Juffrouw Marian heeft een beenblessure opgelopen. Vandaag zal ze er zeker niet zijn. Er is geen vervanger vanuit de invalorganisaties, maar gelukkig: juf Dorien valt in in De Stampertjes.

De Torteltuin gaat op excursie naar Museum Catharijne Convent in Utrecht en volgt daar het programma 'Weet wat je viert!'.

  • We vertrekken om 12.00 uur en zijn rond 15.30 uur weer terug (afhankelijk van het verkeer).
  • Kinderen nemen zelf een lunchpakketje mee.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Junior Challenge Triathlon.

Geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ weekbrief 5.

Vervanging van leraren is een landelijk probleem. Daarom zijn wij erg blij dat:

  • juffrouw Marieke al vanaf het begin van het schooljaar fulltime is gaan werken om juf Krishna te vervangen
  • juffrouw Mascha tot de voorjaarsvakantie extra werkt en meester Louis 2 dagen per week "terugkomt van pensioen" om juffrouw Paula te vervangen.
  • juffrouw Dorien vandaag in valt in De Stampertjes voor juf Marian

Alle zieke leraren, Willem en zieke kinderen (tientallen deze week) ⇓

Speciaal voor de carnavalsvierders!

⇓ (Let's confetti the world!) ⇓

Er zijn enkele kinderen op school met krentenbaard (impetigo).

Krentenbaard is een oppervlakkige infectie van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Soms verschijnt de infectie op plaatsen die eerder stuk gekrabd zijn zoals bij eczeem of muggenbulten. De infectie zit meestal in het gezicht rond de neus of mond, maar kan zich ook op andere plaatsen voordoen.

De verschijnselen zijn:

  • In het begin een blaasje, dat openbarst en waarop een honinggele korst ontstaat;
  • Vervolgens breiden de plekken zich uit, zodat het lijkt alsof het kind een ‘baard’ van krenten heeft.

Wering

Wering is niet noodzakelijk. Kinderen met krentenbaard mogen de school bezoeken mits de aandoening wordt behandeld of de blaasjes zijn ingedroogd. Ingedroogde blaasjes zijn niet besmettelijk. De blaasjes afplakken met een pleister is niet wenselijk omdat hierdoor ‘broei’ kan optreden en de krentenbaard zal uitbreiden.

Hoe krijg je het?

Het vocht uit de blaasjes is zeer besmettelijk. Besmetting vindt plaats via geïnfecteerde handen. Het kind kan ook zichzelf opnieuw infecteren door aan de plekken te krabben. Kinderen zijn gevoeliger voor deze infectie dan volwassenen omdat hun weerstand nog niet zo goed ontwikkeld is. De besmettelijkheid duurt totdat de blaasjes zijn ingedroogd of tot 48 uur na de start van de behandeling met antibiotica.

Krentenbaard kan afhankelijk van de ernst en uitgebreidheid van de aandoening worden behandeld met zalf of met antibiotica.

Wat kun je als ouder of leerkracht doen?

  • Let extra op de handhygiëne.
  • Laat het kind niet aan de plekken krabben.
  • Gebruik voor het kind een eigen handdoek.
  • Adviseer de ouders om met het kind naar de huisarts te gaan voor behandeling.

woensdag 7 februari 2018

Vanmiddag gaan 6 collega's naar stamgroepleider 2.0 editie 2018 in Amsterdam (georganiseerd door de NJPV).

Bericht van bestuur SKO over lerarentekort ⇒

linkjes in deze brief: http://lerarentekortisnu.nl/ ;

secretariaat@skofv.nl ; http://skofv.nl/

brief CVB lerarentekort aan ouders.pdf

dinsdag 6 februari 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ vakantiesport sportbedrijf

maandag 5 februari 2018

Verdeling LA-LB en LC gecorrigeerd naar huidige aanstellingen op de pagina organisatie.

Staking van woensdag 14 maart 2018 (voor de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland) opgenomen in schoolkalender en de agenda.

zaterdag 3 en zondag 4 februari 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Lichtjesloop Roparunteam 9 maart 2018.

Geplaatst op de pagina naar het VO ⇒ oproep Aeres (voorheen Groenhorst) inschrijfdagen.

De pagina Lelystad Hoogbegaafd aangemaakt.

Geplaatst op de pagina foto's 2017-2018 ⇒ We hebben dankzij de inzet van veel ouders, teamleden en vrijwilligers weer een fantastisch schoolfeest gevierd. Iedereen hartstikke bedankt. Ook alle kinderen heel erg bedankt voor jullie gezelligheid. Het was genieten!

Voor ouders die ons schoolfeest nog niet eerder meemaakten: Vooral de jongere kinderen hebben de hulp en begeleiding van hun ouders nodig. Het is dus echt de bedoeling dat kinderen samen met hun ouders de spelenkermis beleven. Oudere kinderen kunnen vaak zelfstandig de verschillende spelletjes doen, maar het toezicht blijft ook de verantwoording van de ouders. Alle leraren zijn namelijk ingezet voor de organisatie. Laten we er samen weer een mooi feest van maken.

Alle kinderen krijgen met hun speelkaart gratis eten en drinken. Ouders en andere bezoekers kunnen heerlijk eten tegen betaalbare prijzen (betalen met muntjes, contant of pinnen) bij diverse cateraars:

Monica & Winston - roti rol met kip (halal) of Bami met kipsaté (kan ook vegetarisch) prijs: € 6,-

Lenja's Crêpecorner (facebook) - zoete en hartige crêpes; originele vullingen zoals oreo koekjes en witte chocolade of verse spinazie met geitenkaas, walnoten en honing of zalm, roomkaas, rucola & pijnboompitten. Vanaf € 2,50

De Beleving - patat met diverse sauzen, vanaf € 2,50

Helpt u ons om van het schoolfeest een mooi feest te maken? Klikt u dan op het Pluk-je-hulp formulier of op het plaatje hieronder.

Beide leiden u naar een spreadsheet, waar u kunt opgeven wat u kan en wil doen.

We kunnen nog steeds hulp gebruiken bij het schoolfeest. Bij de voor-bereiding en bij het opruimen.. Bij het eten en drinken hebben we nu voldoende hulp, maar bij de spelletjes kunnen we nog helpers gebruiken. Lotenverkopers zijn gevonden..

programma schoolfeest in hoofdlijnen :

wo 31-1-2018: we gaan de speelzaal afplakken, de fotohoek inrichten, de kramen ophalen, biertafels worden gebracht, de bar installeren, spelmateriaal Laetare ophalen... Wilt u helpen? klik hier.

do 1-2-2018 : Met ouders gaan we de school weer inrichten voor de spelenkermis. Bedoeling is dat de lokalen donderdag om 17.00 uur ingericht zijn. Wilt u helpen? klik hier.

Feestprogramma vrijdag 2 februari 2018

Het thema is “sprookjes”. Kom leuk gekleed.

8.30–12.00 uur voorstelling en film Wilt u helpen? klik hier.

    • 8.45 - 10.15: film groep 5 - 8 in Egwijk
    • 9.00 - 10.00: voorstelling groep 1-4 in grote gymzaal
    • 10.00 - 1015: groep 1-4 pauze
    • 10.15 - 10.30: groep 5-8 pauze
    • 10.15 - 11.45: film groep 1-4 in Egwijk
    • 10.30 - 11.30: voorstelling groep 5-8 in grote gymzaal

12.00 - 17.00 uur Alle kinderen zijn vrij.

17.00 – 19.30 uur De grote spelenkermis. Wilt u helpen? klik hier.

Alle kinderen krijgen een speelkaart om tientallen spelletjes te doen & met bonnen voor eten en drinken. Je hoeft niet pere om 17.00 uur al aanwezig te zijn.. dan is het erg druk..

  • We hebben in 6 lokalen steeds 4 spelletjes en in de gymzaal staan wat grotere spelen (gezekerd klimmen, hindernisbaan op een groot luchtkussen). Verder staat het eten en drinken in de speelzaal en het rad van avontuur in de hal. Alle kinderen krijgen vooraf een kaart met alle voor hen geschikte spelletjes erop (voor gr 1-4 een andere kaart dan voor groep 5-8). Kinderen kunnen verder alles zelf kiezen. De begeleider bij het spel zet een kruisje op de kaart als een kind dat spel heeft gedaan, zodat we kunnen voorkomen dat kinderen hetzelfde spel te vaak gaat doen (3x max., maar sommige spelletjes 1x of 2x.). Vergeet je kaart niet!!
  • Sta je (leerkracht, ouder, oud-leerling en vrijwilliger) bij een spel: er wordt verwacht dat je gedurende 2,5 uur bij een spel begeleid.
  • Om 19.30 uur stopt de spelenkermis. Dan is het de bedoeling dat de lokalen worden gesloten (opruimen doen we de volgende dag), maar… de gymzaal moeten we proberen zoveel mogelijk op te ruimen.
  • Kinderen hebben met hun kaart toegang tot gratis eten en drinken. Volwassenen kunnen eten en drinken kopen met muntjes.

19.30 – 21.00 uur Nog even lekker swingen in de hal.

zaterdag 3-2-2018: We ruimen op vanaf 9.00 uur. Meestal in 2 uurtjes geregeld. Wilt u helpen? klik hier.

donderdag 1 februari 2018

Vandaag bestaan we precies 16 jaar!

Op donderdag en vrijdag valt meester Louis in, in De ZaZa's.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Open dag judovereniging JVIJ op zaterdag 10 maart 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) en SVvK (Sociale vaardigheidscursus voor kinderen)

Nieuwe pagina naar het VO gemaakt.

LispelBLOG 2018-01 gemaakt en Blog 2018, Blog 2017

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in presentaties.