extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd of voor hun ouders. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

SBL_Scholierensport_2024_boekje_DEF.pdf
Flyer.docx
Help! Heel veel verrassingen tijdens de Nationale Voorleesdagen in de FlevoMeer Bibliotheek.docx
Stukje nieuwsbrief scholen.odt

Uitnodiging:

2e kerstdag is er weer kindje wiegen in de Petruskerk.

Het is een leuke activiteit voor kleine kinderen. Er wordt een verhaaltje voorgelezen en dat wordt ook afgebeeld. 

Kerstvakantie bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Speciaal voor de Kerstvakantie hebben wij een bomvol programma. Alle Lelystadse kinderen zijn van harte welkom bij onze activiteiten. Wat te denken van een kookworkshop, een DJ workshop, een VR-bioscoop, een bezoek van een Dino en nog veel meer!

Bouwen en programmeren LEGO

Op woensdag 27 december van 15:00 tot 16:00 uur kunnen kinderen tussen 8 en 12 programmeren met Lego! Wie is er niet opgegroeid met Lego? Het meegeleverde boekje is altijd zó duidelijk, dat kon haast niet missen – behalve als je te enthousiast was en te snel doorbladerde :) Aan deze vertrouwde manier van bouwen voegt LEGO WeDo 2.0 moderne technologie toe. De achtergrondinformatie, bouwinstructie en programmeermodule zijn ondergebracht in één app, waardoor je de LEGO kunt programmeren. Een geniaal concept; dat moet je een keer gezien hebben. Haal een gratis kaartje via de website of bij de balie van de bibliotheek.

Kookworkshop

Maak samen met kok Lobke van Lobkes5seizoenen de lekkerste hapjes voor oudjaarsavond op donderdag 28 december van 14.00 - 16.00 uur. De kookworkshop is voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De kosten zijn €5,- per stel. Kaartjes kun je kopen aan de balie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad of via de website.

VR-bioscoop

Op dinsdag 2 januari tussen 14:00 en 16:30 uur komt dé pop-up VR bioscoop van Nederland naar Lelystad. Wij geven bezoekers dé ultieme virtual reality filmervaring. Speciaal op deze dag kun je de film The Dream Collector’ zien van 10 minuten. The Dream Collector vertelt het verhaal van een oude man en zijn speelse hond die samen leven op een vuilnisbelt, waar ze hun dagen doorbrengen met het sorteren van het afval dat door anderen is achtergelaten. De voorwerpen – een kapotte gitaar, een gescheurde honkbalhandschoen, een leeggelopen voetbal – zijn de overblijfselen van de verlaten dromen van mensen. Met zijn magie repareert de oude man elk stuk “vuilnis” en geeft het ze opnieuw om mensen te vertellen dat ze hun dromen moeten koesteren. Deze prijswinnende VR-ervaring is een animatiefilm voor het hele gezin, van jong tot oud. Bezoek de Nederlandse pop-up VR-bioscoop voor deze VR animatiefilm. Zoals je zult ervaren; je kijkt niet naar een film, je zit ín de film. De activiteit is gratis en open inloop.

Schaken en Oud-Hollandse spellen

Oud-Hollandse spellen, we kennen het allemaal wel. Schaken is niet voor iedereen bekend hoe het moet. Juist dat kun je op deze op woensdag 3 januari tussen 14:00 en 16:00 uur leren. Speel je vaker een potje schaken dan nodig je je maatjes uit en kom gezellig naar de bieb. Er staan een aantal Oud-Hollandse spellen om op je eigen tempo en in je eigen volgorde aan mee te doen. Er zit geen wedstrijdelement in.

DJ Workshop

Zie jij ook die coole DJ's aan het werk op YouTube of op festivals en zou je dat ook willen leren? Dat kan! Op donderdag 4 januari komt de DJproducerschool langs bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad voor twee DJ-workshops. Kinderen in de leeftijd 7-12 jaar kunnen de eerste kneepjes van het DJ-vak leren. Je kunt je inschrijven voor de workshop van 14:00 tot 15:00 of van 15:30 tot 16:30 uur. Een kaartje kost € 5,- voor niet-leden. Leden betalen € 4,-

Little Princess Party met Dino Trixie

Hou jij van dino's? Kom dan op vrijdag 5 januari tussen 10:00 en 12:00 uur naar FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, want dan komt Trixie de baby-dino en haar trainster op bezoek! Je kunt ze dan alles vragen over de triceratops en misschien ook wel over andere dino's. Een leuke activiteit voor de kleinste inwoners van Lelystad (van 1,5 tot 8 jaar) tijdens de Kerstvakantie. Een kaartje is niet nodig.

Activiteiten voor kinderen in winterse sferen Winter Wonderland bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad wordt omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Vanaf 6 december verkeert de hele bibliotheek in winterse sferen. En daar horen natuurlijk winterse activiteiten bij! Ook aan de allerkleinste inwoners van Lelystad is gedacht. Zo zijn er knusse vertelvoorstellingen en het Warme Wintertruien zoekboek.

Kerstkaarten maken: NEXT LEVEL!

Op woensdag 6 december 2023 trappen we ons winterseizoen af met het maken van Kerstkaarten. Tussen 14:00 en 16:00 uur gaan we aan de slag met de kunst van papier, schaar en lijm. Laat je inspireren en ontdek de geheimen van pop-up technieken om de meest betoverende kerstkaarten te creëren.

Winter Wonderland: Warme wintertruien zoekboek

Vanaf 6 december ligt er een avontuur op alle kinderen te wachten in de bibliotheek. Haal bij de informatiebalie je eigen zoekboekformulier en ga op ontdekkingsreis in Winter Wonderland. Ontvang een winterse traktatie als beloning voor het vinden van alle warme wintertruien.

Ontwerp je eigen game

Donderdag 7 december 2023, tussen 15:30 en 17:00 uur, duiken kinderen van 10-12 jaar in de wereld van game-ontwerp met Bloxels. De kinderen gaan zelf een reeks spelelementen bedenken waarmee het spel vervolgens wordt uitgewerkt. Dit gemaakte prototype wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk mag er natuurlijk gespeeld worden. Een unieke kans om te leren, te creëren en te spelen.

Vertelvoorstelling ‘Op naar Kerst’

Woensdag 13 december 2023, tussen 11:00 en 12:00 én 15:00 en 16:00 uur, betovert voorleesconsulent Marijke jonge kinderen met een warm kerstverhaal. Een moment van samenzijn tijdens het MamaCafé, speciaal voor kinderen van 1,5 tot 7 jaar. Grote Beer draagt een glazen kerstbal. Pluizige Wasbeer heeft een kerstster. En sterk Rendier sleept een hele kerstboom mee! Maar waar gaan alle dieren eigenlijk naartoe? ‘Op naar Kerst’ is een warm verhaal over bosdieren die samen het kerstfeest willen vieren.

Schaapje, schaapje, heb je witte wol?

Op dinsdag 19 december 2023, tussen 15:00 en 16:00 uur, kun je kennismaken met een echt spinnenwiel en kun je leren hoe je van schapenwol je eigen engeltje of gelukspoppetje maakt. Laat je inspireren door collega Judith en haar spinnenwiel. 

Alle bovenstaande activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar haal wel een kaartje via www.flevomeerbibliotheek.nl of via de balie in de bibliotheek.

Winter Wonderland

In navolging van de succesvolle seizoenprogrammeringen Leve de Lente, Zalige Zomer en Hallo Herfst organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad vanaf 6 december Winter Wonderland. Een seizoen bomvol activiteiten, lezingen, events, voorstellingen en zoekboeken voor jong en oud. Kijkvoor de volledige agenda op www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten.

Vertelvoorstellingen en een goochelshow in Sinterklaassfeer

Pepernotenfabriek bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad - Sinterklaas vieren we ook bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Op woensdag 22 november opent de Pepernotenfabriek weer voor alles Sinterklaasfans van 3-12 jaar, inmiddels alweer jaren traditie bij de bibliotheek van Lelystad. Maar er zijn ook vertelvoorstellingen en een echte goochelshow in Sinterklaassfeer!

Pepernotenfabriek - Hoe goed kan jij schoorsteenbouwen, pakjes gooien, pepernoten sjoelen of een schoentje knutselen? Tijdens de Pepernotenfabriek op woensdag 22 november kunnen alle Sinterklaasfans van 3-12 jaar al hun pietenskills oefenen in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Van 14.00 - 16.00 uur is er een heel spelletjesparcours en om 15.00 uur komt Sinterklaas zelf kijken hoe de kinderen het er vanaf brengen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Vertelvoorstellingen - In het kader van de Sinterklaas leest voorleesconsulent Marijke op woensdag 22 november het boek ’Prinses Arabella en de Sint’ tijdens het MamaCafé. En een week later kunnen de oudere kinderen aanschuiven. Het verwende prinsesje Arabella heeft maar één wens voor pakjesavond: ze wil Sinterklaas zelf. En Arabella krijgt altijd haar zin. Maar hoe moet het dan met de cadeautjes voor alle andere kinderen? Tijdens een vertelvoorstelling leest voorleesconsulent Marijke jonge kinderen van 1,5 tot 7 jaar voor met behulp van het vertelkastje. Door de vertelplaten op A3-formaat in een soort minitheatertje te presenteren, kunnen de kinderen de afbeeldingen goed zien. Marijke brengt het verhaal vervolgens tot leven door bijpassende liedjes te zingen, gesprekjes te voeren en een bijpassende activiteit ter afsluiting aan te bieden. De vertelvoorstellingen zijn op woensdag 22 november van 11.00 - 12.00 uur (tijdens het MamaCafé) en op woensdag 29 november van 15.00 - 16.00 uur. Toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Goochelshow - Goochelaar Lars van Tuijl keert terug bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad! En dit keer met een speciale Pepernotenfabriek Goochelshow op vrijdag 1 december. Na zijn goochelshow van vorig jaar laat Lars nog een keer zijn goochelkunsten zien in de bibliotheek van Lelystad. En dit keer in een speciaal Sinterklaasthema. Lukt het jou om de goochelgeheimen te ontrafelen? Kom dan langs tijdens de Pepernotenfabriek Goochelshow op vrijdag 1 december 2023 van 16:00 - 16:45 uur. Een kaartje is niet nodig.

Hallo Herfst - In navolging van de succesvolle seizoenprogrammeringen Leve de Lente, Zalige Zomer en Winter Wonderland organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad vanaf vrijdag 1 september Hallo Herfst. Een seizoen bomvol activiteiten, lezingen, events, voorstellingen en zoekboeken voor jong en oud. Kijk voor de volledige agenda op www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten.

Basisschool nieuwsbrief Almere kerst2023.pdf
Spooky Night 2023 Kubus.pdf
2023-10 Persbericht Gruwelijke griezelquiz.docx
2023 PERSBERICHT KBW Lelystad.docx

dinsdag 12 september 2023

Kinderen van groep 5 en 6 mogen zich opgeven voor het 1e schoolhockeyevent op woensdag 11 oktober 2023.

Uitnodiging woensdag 11 oktober.docx
Flyer herfstvakantieactiviteiten.pdf
2023-07 Persbericht Alles Kids.docx
DM Basisscholen Zalige Zomer.docx

Kubus - 2023-2024

Met veel enthousiasme willen we jullie wijzen op het nieuwe cursusaanbod van De Kubus voor het komende seizoen (2023-2024). We nodigen alle leerlingen van het Primair Onderwijs in Lelystad uit om deel te nemen aan onze inspirerende cursussen op het gebied van muziek, zang, theater en beeldende kunst.

Bij De Kubus bieden we cursussen aan die geschikt zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring. Of het nu gaat om het bespelen van een favoriet instrument, dansen, acteren of schilderen, bij ons kan iedereen zijn of haar creativiteit tot uiting brengen!

We nodigen jullie uit om ons uitgebreide cursusaanbod te bekijken op onze website: www.dekubuslelystad.nl/cursus. We zijn ervan overtuigd dat er iets interessants te vinden is voor elke leerling.


Financiële ondersteuning via het Fonds Sport & Cultuur
We begrijpen dat sommige leerlingen mogelijk te maken hebben met financiële beperkingen. Daarom willen we graag benadrukken dat het Fonds Sport & Cultuur ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren én volwassenen die niet genoeg geld hebben voor muziek- of danslessen, schilderlessen, theaterscholen of andere creatieve cursussen. Het fonds kan de kosten van de cursussen betalen.
Meer informatie over hoe je hiervan gebruik kunt maken, is te vinden op onze website: www.dekubuslelystad.nl/fonds-sport-cultuur.

KUBUS cursusoverzicht seizoen 2023-2024.pdf