extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

PIRATENDAG

Word een echte piraat en bevrijd de Batavia!

Op zaterdag 31 augustus vindt de Piratendag plaats in Batavialand. Deze dag is de werf van Batavialand één groot pirateneiland, waarbij kinderen en hun (groot)ouders zich de hele dag kunnen uitleven met verschillende activiteiten. Zo kunnen de bezoekers kennis maken met de werf en haar ambachten, maar ook kunnen de kinderen meehelpen het schip de Batavia te bevrijden van de ‘slechte piraten’ inclusief kanongebulder!

Koop je ticket

Tot en met 25 augustus 2019 kun je nog gebruik maken van de vroegboekkorting.
Disco2.pdf
speurtocht.pdf
Vrijmarktaug.pdf

Ben je erbij? Op 5, 6 & 7 juli het Kidsproof Kidsplein tijdens de Lelystadse Hippiemarkt!

Tijdens de Lelystadse Hippiemarkt zijn wij te vinden op het Kidsproof Kidsplein! We luiden de zomerperiode feestelijk in tijdens dit gezellige evenement in Lelystad. Op het Kidsproof Kidsplein kan iedereen weer meedoen aan ontzettend veel leuke activiteiten! Kom jij ook? Het wordt een feestelijke dag met heel veel kinderactiviteiten voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar!

Entree is gratis, veel activiteiten zijn gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage in de materiaalkosten gevraagd.

Informatiebrief Summer's Cool 2019.pdf
SBL-Flyer_10t_m14 jaar_SummersCool_2019_DEF_ZS.pdf
SBL-Flyer_7t_m9 jaar_SummersCool_2019_DEF_ZS.pdf

Gratis Vrijdag Blijdag voor kinderen van 7-12 jaar - Robots besturen in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad - Op vrijdag 14 juni staat de Vrijdag Blijdag van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad in het teken van de robots Dash en Dot. Kinderen van 7-12 jaar leren hoe ze deze robots moeten programmeren en besturen. De begeleiders van 21TechClub helpen de kinderen stap voor stap met het technische proces van de robots.

Robots - Robots zijn overal: in fabrieken, robotstofzuigers en –grasmaaiers, maar natuurlijk ook robots in films. Dash en Dot zijn twee robots die de kinderen zelf kunnen programmeren en besturen, middels speciale software op tablets. Lukt het de kinderen om Dash te laten scoren met basketballen?

21TechClub - In de 21TechClub komen de kinderen iedere zaterdag bij elkaar in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. In een vaste groep met vaste begeleiders. Hier werken zij samen aan een maandelijks thema rondom nieuwe technologie, programmeren, maker education en de 21e eeuwse vaardigheden. Op deze manier werken de kinderen op structurele basis, in een vertrouwde omgeving samen aan nieuwe vaardigheden. Vergelijk het met lid worden van een sportclub: voor een vast bedrag per maand leren kinderen op een vast wekelijks moment een sport. In de 21TechClub leren ze geen sport, maar de vaardigheden die ze in de nabije toekomst nodig hebben. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Vrijdag 14 juni 2019, van 16:00 tot 17:00 uur // FlevoMeer Bibliotheek Lelystad // Deelnemen is gratis, maar meld je wel aan via de website of in de bibliotheek bij de servicebalie, want het is vol = vol.

591283_Flyer_NK_Stoepranden_A5_v2.pdf
Poster Buitenspeeldag 2019 website.pdf

UITNODIGING Nationale Buitenspeeldag 2019

voor stoere kids van 2, 3 en 4 jaar : Kom naar de Adventure Zone van Strider Bikes bij Kartcentrum Lelystad

Beste ouder/verzorger, op woensdag 12 juni 2019, Nationale Buitenspeeldag, organiseert het van oorsprong Amerikaans Strider Bikes een avontuurlijk evenement met (loop)fietsjes voor de allerkleinsten bij Kartcentrum Lelystad.

Deze middag kunnen kinderen van 2, 3 en 4 jaar heerlijk buitenspelen op een speciale locatie, de outdoor kartbaan van Kartcentrum Lelystad, die voor de gelegenheid is omgetoverd tot een speelse Adventure Zone. Hier worden stoere kids uitgedaagd om avontuurlijke testrondjes te rijden op zogenaamde balance bikes. Deze (loop)fietsjes van Strider Bikes geven jonge kinderen de kans om hun balans en coördinatie te ontwikkelen en natuurlijk op den duur papa en/of mama op twee wielen voorbij te crossen.

Geef je hier op!

Flyer Vakantiesport in de meivakantie - Sportbedrijf Lelystad.pdf

Uitnodiging voor alle kinderen! Graag willen wij alle kinderen uitnodigen om met ons een Palmpasen stok te maken. Het wordt een gezellige middag met leuke verhalen en creatieve bezigheden. Iedereen is van harte welkom! We willen wel vragen of de ouders/verzorgers erbij kunnen blijven om te helpen want het blijkt toch soms wel een lastig klusje voor de kinderen.

Zaterdag 13-04-2019 van 14.00 uur tot 15.30 uur (kerk open v/a 13.45 uur) in de Petruskerk (geen kosten).

Zelf mee te nemen:

  • Thuis een kruis maken van 2 latjes (60cm bij 40cm).
  • Versiering voor de stokken (crêpepapier, iets lekkers om eraan te hangen zoals bijvoorbeeld schuimpjes chocolade eieren met een touwtje etc.).
  • 12 dop-pinda’s als symbool voor de discipelen van Jezus.
  • 30 Rozijntjes als symbool voor de zilverstukken die Judas kreeg voor het verraden van Jezus.
  • Mandarijn als symbool voor de spons die in de zure wijn was gedoopt om Jezus van te laten drinken.
  • Paasei (met een touwtje) als symbool voor nieuw leven (Het opstaan uit de dood).
  • Broodhaantje voor de haan die 3x kraaide toen Petrus had gezegd dat hij Jezus niet kende.
  • Schaar, plakband, een grote naald en draad/wol.

Op zondag 14 april om 11.00 uur is het Palmpasen, dan kunnen de kinderen met hun Palmpasen stok in processie door de kerk lopen. Dit is dan een zeer feestelijk geheel. We hopen dat vele kinderen gezellig naar de kerk komen!

De werkgroepen kinderwoorddienst, catechese en Eerste Heilige Communie.

FMB_factsheet_2018.pdf
190325 brief bij factsheet 2018.pdf

Bibliotheek viert Kikkerjubileum met vertelvoorstelling Feest met jarige Kikker en zijn vriendjes in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Wie kent Kikker en zijn vriendjes niet? Dit groene beestje is dertig jaar geleden geïntroduceerd door tekenaar en schrijver Max Velthuijs en is in menig boekenkast te vinden. In 2019 bestaat Kikker 30 jaar en dat vieren we in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad met een poppenkastvoorstelling op vrijdag 29 maart om 16.00 uur. Alle kinderen tussen de 2 en 8 jaar (en hun ouders/verzorgers) zijn van harte welkom om deze voorstelling gratis te bezoeken.

Kikker is Kikker ⇒ Tijdens de voorstelling worden drie bekende verhalen van Kikker gespeeld met voor kinderen herkenbare thema’s. In ‘Kikker is Kikker’ vindt Kikker bijvoorbeeld dat hij nergens goed in is. Zijn vriendjes kunnen veel meer dingen dan hij, zoals lezen, taarten bakken of vliegen. Maar misschien heeft Kikker ook wel bijzondere talenten… En wat doe je als je bang bent, zoals in het verhaal ‘Kikker is bang’? Kikker ziet ’s nachts spoken. Maar bestaan spoken wel? Zijn vriendjes komen helpen. En bij ‘De picknick van Kikker’ viert Kikker een feestje voor zijn verjaardag. Maar wat hoort er allemaal bij een feestje? In ieder geval taart, limonade en muziek. Maar waar is alles gebleven? Is er een dief bij Kikker in het bos? Genoeg ingrediënten voor een heerlijke vertelvoorstelling.

Max Velthuijs ⇒ Kikker en zijn vriendjes zijn een creatie van schrijver en tekenaar Max Velthuijs. In de wereld van Kikker en zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje, bestaat geen gevoel voor status: iedereen is gelijk. Elk dier heeft zijn eigen karakter en zijn eigen vaardigheden. Ondanks de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten. Max Velthuijs is veelvuldig gelauwerd om zijn boeken. Zo won hij diverse Gouden Penselen en Griffels en werd zijn werk in meer dan 50 talen vertaald. Ook zijn er een tekenfilmserie en diverse musicals over Kikker en zijn vriendjes gemaakt.

Over de Kikkertiendaagse ⇒ Van 21 tot en met 30 maart is het Kikkertiendaagse. Tijdens deze periode besteedt FlevoMeer Bibliotheek Lelystad extra aandacht aan Kikker en zijn Vriendjes. Zo is er een speciale Kikkerthematafel in de bibliotheek en wordt op vrijdag 29 maart een gratis vertelvoorstelling gespeeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Daarnaast is het boek ‘Kikker is Kikker’ dit jaar uitgekozen voor de leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’. Vanaf 5 april is dit boek voor €2,- te koop bij de boekhandel. Kaarten voor de voorstelling zijn gratis te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

flyer-landelijke-dag-2019.pdf

Aanmelden

Meld u aan via ons inschrijfformulier »

In Nederland wordt elk jaar bij ongeveer 86.000 mensen kanker vastgesteld en worden ongeveer 9.000 gezinnen met thuiswonende kinderen getroffen.

Kanker krijgen is in de eerste plaats heel erg voor het slachtoffer zelf, maar die ziekte heb je niet alleen! Helaas is de zieke niet de enige die met de gevolgen krijgt te maken. Vooral de kinderen krijgen het zwaar te verduren.

Voor hen is er vaak geen of slechte opvang. Op deze site leest u wat Stichting Langs de Zijlijn doet om hen bij te staan en hoe u op uw beurt een rol kunt spelen om onze stichting haar doel te laten bereiken.

De landelijke dag op 15 juni 2019. Dagprogramma:

 • 13.00-13.20 uur Ontvangst bezoekers
 • 13.20-14.15 uur Opening in theaterzaal
 • 14.20-16.50 uur Kinderen volgen 2 workshops naar keuze (met iets lekkers in de pauze)
 • 14.20-15.00 uur Programma voor volwassenen deel 1
 • 15.05-15.55 uur Kijken bij workshops van de kinderen en mogelijkheid bezoek stands
 • 16.05-16.50 uur Programma voor volwassenen deel 2
 • 17.00-17.20 uur Plenaire afsluiting in theaterzaal
 • 17.20-17.50 uur Optreden van Alain Clark in theaterzaal
 • 18.00-18.45 uur Signeersessie Bekende Nederlanders en uitreiking goodiebags

Waar en wanneer Zaterdag 15 juni 2019 | 13:00 uur, De Meerpaal in Dronten, De Rede 80, 8251 EX Dronten

Kosten De dag wordt grotendeels gesponsord. Hierdoor zijn de kosten slechts € 9,50 p.p., dit is incl. 2 consumptiebonnen en iets lekkers bij ontvangst.

Hou ’t Schoon – De Afvalrace van RTL Telekids zoekt enthousiaste leerlingen (8-12 jaar) uit de gemeente Lelystad! Zaterdag 4 mei 2019.

Goed doel – bewustwording schone leefomgeving

Gemeente Lelystad wil graag meer bewustzijn creëren onder basisschoolleerlingen van 8 tot en met 12 jaar over het belang van een schone leefomgeving en het feit dat we hier met elkaar verantwoordelijk voor zijn. Daarom zijn wij op zoek naar kinderen uit de gemeente Lelystad en werden wij verwezen naar onder andere De Lispeltuut. In de spelshow Hou ’t Schoon – De Afvalrace, waarin humor en spanning samengaan, wordt de bewustwording van het tegengaan van zwerfafval op een speelse manier vergroot. Alle kinderen die zich aanmelden gaan via spannende spellen en opdrachten strijden om een plekje één van de twee finale teams die de zwerfvuilstormbaanrace over gaan! Het winnende team wint een Meet & Greet en een les vloggen van een zeer bekende YouTuber om vervolgens zelf een leuke vlog te maken over zwerfafval.

Hou ’t Schoon – De Afvalrace komt zaterdag 4 mei naar Lelystad. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste kandidaten tussen de 8 en 12 jaar

meld je hier aan

Paaseitjes zoeken

Ondertussen een traditie geworden, het eitjes zoeken op Schateiland.

Dit jaar zondag 21 april, 1e paasdag

Dit jaar gaan we het eens anders proberen gezien het feit dat het toch nog steeds niet lekker gaat omdat iedereen denkt dat ze niet genoeg krijgen.

Om 12 uur beginnen we met de kinderen vanaf 6 jaar door de hele speeltuin, daarbij mogen ouders NIET het gras op, laat de kinderen het maar lekker alleen doen. Er liggen voldoende eitjes her en der en als ieder kind gewoon 1 of 2 eitjes van een stapeltje pakt krijgt ieder kind zijn tasje of wat dan ook best wel vol. Net als voorgaande jaren verstoppen wij ook weer een aantal verrassingseieren, vindt je die dan krijg je tegen inlevering daarvan een kleinigheidje.

Om 14 uur of daar omtrent is een kant van de speeltuin voor deze kinderen om te spelen en de andere kant zal dan voor de jongste zijn tot en met 5 jaar en natuurlijk mogen de ouders hier wel mee helpen. Ook voor hun verstoppen we een aantal verrassingseieren.Natuurlijk zal de paashaas aanwezig zijn en als verrassing komt het paashazen orkest jullie muzikaal ondersteunen.

Hiervoor dient u zich aan te melden, u kunt daarbij kiezen voor kinderen vanaf 6 jaar of tot 6 jaar. Door u aan te melden krijgen wij een beeld van de aantallen en nog belangrijker voor ons is dat u daar dan ook uw toestemming geeft voor gebruik van fotomateriaal. Ja de AVG zit natuurlijk ook ons in de weg hiermee en hebben wij uw toestemming nodig. Wij gebruiken het fotomateriaal om een korte impressie te maken van het gebeuren en proberen dat niet volledig in beeld te doen maar het kan wel eens gebeuren.

Deze keer wordt onze laatste poging, wordt het weer zo rommelig en inhalig als voorgaande jaren dan zijn wij er echt klaar mee. Voor ons betekend het een hoop werk en is het net als voor de kinderen een plezier. Bent u van mening dat uw kind meer verdient dan een ander dan zien wij u liever niet hierbij. Er is ruim voldoende, 80 kg aan eitjes en dat betekend als wij uitgaan van 300 kinderen er zeker 20 eitjes per kind te vergeven is, dus instrueer uw kinderen indien nodig want als wij kinderen met meer dan dat zien pakken wij het echt af.

Aanmelden kunt u via deze pagina

Hologramprojector maken tijdens Vrijdag Blijdag

Leeftijd doelgroep: 8-12 jaar

Gratis workshop voor 8 tot 12-jarigen in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad op vrijdag 8 maart van 16.00-17.00 uur in het kader van Vrijdag Blijdag een gratis workshop ‘hologram maken’ aan. Iedereen tussen de 8 en 12 jaar mag meedoen, maar download wel even een gratis kaartje via www.flevomeerbibliotheek.nl of haal er een bij de balie. Er is beperkt plek en vol = vol.

Hologram

Heb je weleens een hologram gezien? Dat is een driedimensionale afbeelding van een object. Zo’n hologram kun je laten verschijnen door een projector te maken en die op je smartphone of tablet te plaatsen. Met speciale YouTube-filmpjes tover je dan de meest spectaculaire hologrammen tevoorschijn. Lijkt dit je wat? Tijdens Vrijdag Blijdag op vrijdag 8 maart gaan we zo’n projector maken.

Levensecht

Tegenwoordig maken slimme computerbedrijven al hologrammen van mensen. Zo treedt Andre Hazes senior tijdens de ‘Holland zingt Hazes-concerten’ op als hologram, aangezien hij een aantal jaar geleden is overleden. Hologrammen blijven zich sterk ontwikkelen en worden steeds levensechter.

Eigen smartphone mee

Met de hologramprojector die je tijdens de workshop maakt kun je op je eigen smartphone hologrammen bekijken. De workshop duurt ongeveer veertig minuten. Zorg ervoor dat je de YouTube-app op je smartphone hebt, want die hebben we nodig om de hologrammen tevoorschijn te toveren.

Over Vrijdag Blijdag

Iedere tweede vrijdag van de maand is het Vrijdag Blijdag in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. We bieden gratis workshops of voorstellingen aan voor kinderen. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn. De Vrijdag Blijdag begint altijd om 16.00 uur. Kaarten voor deze activiteit zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

kinderyoga de zonnecirkel.pdf

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert Sportbedrijf Lelystad leuke vakantieactiviteiten! Zie de flyer.

SBL_A5 Flyer_Voorjaarsvakantie_2019_DEF.PDF

Het is weer tijd voor Help Pake & Beppe De Vakantie Door! Niet alleen pakes en beppes zijn welkom ook vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen en buurvrouwen mogen mee. Graag zelfs, want ‘op vertoon’ van een betalende volwassene hebben kinderen t/m 12 jaar gratis entree!

dinsdag 19 februari t/m vrijdag 22 februari: 14.00 - 16.00 uur

Aanmelden voor deze droge voeten tour is niet nodig.

Meer informatie: www.woudagemaal.nl/nieuws

UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal, Gemaalweg 1a, lemmer. 0514 - 561814 www.woudagemaal.nl, info@woudagemaal.nl

onderzoek UvA sociaal gedrag bij kinderen

Onderzoek sociaal gedrag bij kinderen- Informatie voor opvoeders.pdf

Wil jij deze winter iets anders doen met de kinderen? Check dan onze website inclusief de coole schaats event kalender met heel veel leuke en sportieve ideeën voor jouw klas of vereniging.

Schaatsinstuif ⇒ Schoolschaatsen doen we uiteraard nog steeds. Naast deze reguliere bezoeken waar je voor een zacht prijsje de kinderen vrij kunt laten schaatsen, bieden we deze winter ook 4x de mogelijkheid om deel te nemen aan een schaatsinstuif voor de 1e stapjes of rondjes op het ijs.

Elfstedentocht4kids ⇒ Een superuniek- gezellig en oerhollands schaatsevenement is de Elfstedentocht4kids. Verzamel zoveel mogelijk stempels, maar altijd prijs. Nu op zondag 3 februari 2019 en deelname is geheel GRATIS!

Wintertriathlon ⇒ Wil je echter wat meer uitdaging voor de kinderen, check dan het wintertriathlon evenement met hardlopen, ATB en schaatsen. Ook voor beginnende sportievelingen. Voor de twijfelaars; de instructeurs leren je graag vooraf de fijnste kneepjes van het triatlon vak.

Onze ijsbanen zijn deze winter van 1 december tot en met 3 maart geopend. Graag tot ziens bij Flevonice!