extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

onderzoek UvA sociaal gedrag bij kinderen

Onderzoek sociaal gedrag bij kinderen- Informatie voor opvoeders.pdf

Vuurwerk, Met oud en nieuw geniet bijna iedereen van het mooie en kleurrijke vuurwerk om het nieuwe jaar in te luiden. Hoe mooi vuurwerk ook kan zijn, er gebeuren ieder jaar weer ongelukken met vuurwerk. Afgelopen jaarwisseling zijn er 473 mensen op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis behandeld vanwege letsel door vuurwerk. De helft van de vuurwerkslachtoffers is jonger dan 20 jaar. Brandwonden en oogletsel zijn de meest voorkomende letsels in 2017/2018. De meeste ongelukken worden veroorzaakt door onvoorzichtig gedrag. Ook omstander kunnen bij het kijken van vuurwerk gewond raken.

Veiligheid Hoe zorgt u ervoor dat vuurwerk afsteken leuk blijft en er geen ongelukken gebeuren met uw kind. De tips die hier volgen liggen misschien voor de hand, maar kunnen ernstig letsel helpen voorkomen! Het is belangrijk om eerst de gebruiksaanwijzing te lezen, hier staat duidelijk op hoe het vuurwerk te gebruiken. Laat uw kind een aansteeklont en een vuurwerkbril gebruiken. Ook voldoende afstand houden is belangrijk, minstens zo’n 8 tot 15 meter. Nog meer tips voor veilig vuurwerk afsteken:

  • Zorg dat siervuurwerk stevig en stabiel staat
  • Gebruik voor vuurpijlen altijd een lanceerstandaard
  • Zet vuurwerkpotten altijd klem tussen 2 stenen.
  • Steek geen vuurwerk af vanuit je hand
  • Steek weigeraars nooit opnieuw aan.
  • Maak nooit zelf vuurwerk, meestal explodeert dit onverwacht en op een verkeerd moment.

Gehoorbescherming - Sinds 2006 mag vuurwerk in Nederland “maar” 156 dB veroorzaken. Vergeleken met een straaljager die 110 dB geluid maakt is dit nog steeds erg hard. Geluid harder dan 100dB kan direct gehoorschade geven. Gehoorbescherming is dus geen overbodige luxe. Ook voor kinderen zijn er goede oorkappen en filterdoppen verkrijgbaar.

meer weten: http://www.4vuurwerkveilig.nl/ // https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html // https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk // http://www.leeftijdsgrens.nl/leeftijdsgrens-vuurwerk/ // https://www.alpine.nl/blog/tips-om-gehoorbeschadiging-door-vuurwerk-te-voorkomen/

Uitnodiging voor het Kindje wiegen, 26 december 2018 (2e kerstdag) - 11.00 uur - Petruskerk (Botter 39-05)

Mirjam is een meisje van 4 wat het liefst groot wil zijn. Samen met Mirjam nodigen we alle kinderen van 0 tot 6 jaar uit om op weg te gaan naar het kindje! Tijdens kindje wiegen luisteren we naar een verhaal, we zingen kerstliedjes en sluiten af met limonade en wat lekkers.

Jij komt toch ook? Je mag je vader, moeder, broers, zussen en iedereen die je wilt, mee nemen. Tot dan! Namens de werkgroepen Kinderwoorddienst en Kom in de kring (crèche)

In samenwerking met Welzijn Lelystad en Jongeren maken de stad presenteren wij een musical voor kinderen in de leeftijdsgroep 6 tot en met 12 en hun ouders.

Het doel van de musical is om gezinnen die het niet zo breed hebben een leuke middag te bezorgen en de sociale cohesie binnen Lelystad te vergroten.

De musical vindt plaats bij verschillende buurthuizen in Lelystad in de maand januari.

De voorstelling is compleet gratis te bezoeken.

Kinderkleding en Speelgoedbeurs

Wanneer? Zaterdag 1 december 2018

Waar? Kerkcentrum ’t Anker, Karveel 33-01 te Lelystad

Hoe laat? Van 10.00 uur tot 15.00 uur

Wat wordt er aangeboden? Kinderkleding en speelgoed

Wat is er nog meer te doen? Er is iemand die haren vlecht en je kunt je laten schminken (tegen klein bedrag). De koffie staat klaar!

We hopen op jullie komst. Tot zaterdag 1 december!

 • 17.30 uur opening door Klasien van Olst, voorzitter bestuur van het Inloophuis
 • 17.35 uur oncoloog de heer M. Bollen, internist oncoloog.
 • 17.40 uur wethouder mevrouw N. den Os, gemeente Lelystad.
 • 17.45 uur Huldiging voor de mensen die de Mont Ventoux hebben beklommen.

Uitnodiging voor de Feestelijke viering 5 jarig bestaan Inloophuis Passie Botter 14-01, Do 13 december van 17.00-19.00 uur. Inloophuis Passie is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker op hun levenspad. Op 1 oktober 2018 bestonden wij precies 5 jaar. Dit hebben wij op deze dag gevierd met onze bezoekers en belangstellenden. Ook willen wij ons 5 jarig bestaan graag vieren met onze vrijwilligers, bestuur, sponsoren en met ons netwerk. Zonder jullie is alles wat er in en om het inloophuis zich afspeelt niet mogelijk geweest. Wij willen u allen hiervoor bedanken door met elkaar te proosten op wat is geweest, maar vooral op een mooie samenwerking in het nieuwe jaar wat zo belangrijk is voor onze doelgroep. Tevens is dit een mooie gelegenheid om elkaar goede feestdagen toe te wensen. Als u ons iets wil geven dan graag een donatie (banknummer NL 06 RABO 0130827339 of een envelop). Wilt u ons voor donderdag 6 december mailen of u komt? (info@inloophuis-passie.nl). U bent van harte welkom. Hartelijke groet, Klasien v Olst, voorzitter bestuur

Wil jij deze winter iets anders doen met de kinderen? Check dan onze website inclusief de coole schaats event kalender met heel veel leuke en sportieve ideeën voor jouw klas of vereniging.

Schaatsinstuif ⇒ Schoolschaatsen doen we uiteraard nog steeds. Naast deze reguliere bezoeken waar je voor een zacht prijsje de kinderen vrij kunt laten schaatsen, bieden we deze winter ook 4x de mogelijkheid om deel te nemen aan een schaatsinstuif voor de 1e stapjes of rondjes op het ijs.

Elfstedentocht4kids ⇒ Een superuniek- gezellig en oerhollands schaatsevenement is de Elfstedentocht4kids. Verzamel zoveel mogelijk stempels, maar altijd prijs. Nu op zondag 3 februari 2019 en deelname is geheel GRATIS!

Wintertriathlon ⇒ Wil je echter wat meer uitdaging voor de kinderen, check dan het wintertriathlon evenement met hardlopen, ATB en schaatsen. Ook voor beginnende sportievelingen. Voor de twijfelaars; de instructeurs leren je graag vooraf de fijnste kneepjes van het triatlon vak.

Onze ijsbanen zijn deze winter van 1 december tot en met 3 maart geopend. Graag tot ziens bij Flevonice!

Sporten met Pieten Op woensdagmiddag 28 november 2018 organiseert Sportbedrijf Lelystad in sportzaal Horst een spectaculair Pietenfeest voor peuters en kinderen uit groep 1 tot en met 4. Van 14.00 tot 15.15 uur kan uw kind samen met onze Pieten meedoen aan leuke sport- en spelactiviteiten en zo alvast in de stemming komen voor pakjesavond.

Dansen, rennen en klimmen De kinderen kunnen deze dag lekker komen rennen, springen, dansen, klimmen en klauteren. Deelname kost € 2,00. Voor dit bedrag mag uw kind aan alle activiteiten in de sporthal meedoen. De hal is open vanaf 13.45 uur. Van tevoren inschrijven is niet nodig. Locatie: sportzaal Horst, Horst 29-02 Lelystad.

Folder_Scholierensport_2018_2019.pdf

Kom met Sint Maarten naar Coloriet Laarhof

Coloriet, 11 november, 18.30-19.30 uur,

Zondag 11 november is de dag, dat je bij onze bewoners in Laarhof komen mag!

Onze bewoners vinden het leuk als de kinderen uit Lelystad ook bij hen langs komen. Neem je lampion mee, en zij hebben als dank een leuke traktatie voor je!

Wij zetten onze deuren open van 18.30-19.30 uur. De kinderen worden begeleid door iemand die bekend is in Coloriet Laarhof en met een groepje een route loopt.

Foto's: Wil je een herinnering van dit bezoek? Maak alleen foto's van je eigen (klein)kind. Zorg ervoor dat onze bewoners niet in beeld zijn. Dit is in verband met hun privacy. Hartelijk dank voor de medewerking.

onderzoek naar de belevingswereld

van kinderen(8-9 jarigen)

Beste ouders en verzorgers, Wij zijn vierdejaarsstudenten aan de Hogeschool van Amsterdam en wij zijn momenteel bezig met een onderzoek naar de belevingswereld van kinderen tussen de 8 en 9 jaar. Het onderzoek staat in het teken van de culturele achtergrond van de kinderen en hoe dat relatie houdt met hun zelfbeeld. U kunt dan denken aan hoe kinderen de wereld zien, zichzelf zien, wat ze graag willen worden later en hoe dat verband houdt met hun culturele achtergrond.

Als de kinderen willen deelnemen aan het onderzoek en u bent er ook mee eens, ontvangen de kinderen een fotocamera van ons. Aan de hand van de foto's zouden we u en uw kinderen graag interviewen. De foto's en interviews worden puur en alleen voor het onderzoek gebruikt en wij zullen vertrouwelijk handelen.

Hopelijk hebben wij u voldoende geïnformeerd. Als u echter extra informatie wilt kunt u altijd contact via e-mail contact opnemen. Dat is zeker ook het geval als u interesse heeft en mee wilt doen aan het onderzoek.

Met vriendelijke groet, Berta, Oona, Bertil, Safae, Jessy en Fosiya

Reminder - Lelystad vol Muziek is bijna vol - Schrijf je snel in

Kinderen uit groep 5 of 6 kunnen zich opgeven voor Lelystad Vol Muziek. Dit zijn de voordelen:

 • Lage kosten: €99,50* voor een jaar lang muziekles
 • Gratis gebruik van een instrument
 • Lessen van een vakdocent via Kubus
 • Groepjes van 5 tot max. 7 kinderen
 • In verschillende wijken, dus altijd in de buurt: Atol, Botter, Kempenaar, Waterwijk

Kies uit: blokfluit, gitaar, keyboard, klarinet/saxofoon, slagwerk, trompet, viool. Sommige instrumenten zijn al (bijna) vol, dus schrijf je snel in via onze website https://www.dekubuslelystad.nl/lelystadvolmuziek

Kennismaking met een muziekinstrument

Zit je in groep 5 of 6 en wil je graag een instrument leren bespelen? Dit is je kans. Vanaf 24 september 2018 kan je op verschillende plekken in Lelystad voor € 4 een kennismakingsles krijgen. Er zijn lessen in de Waterwijk, Botter, Kempenaar, Atol, Lelystad Haven en de Zuiderzeewijk. Klik hier voor meer informatie. Is het goed bevallen, dan kan je je opgeven voor Lelystad vol Muziek dat in november start.

Dit zijn de voordelen van Lelystad vol Muziek:

 • Lage kosten: €99,50 voor een jaar muziekles.
 • In verschillende wijken, dus altijd in de buurt.
 • Gratis gebruik van een instrument (gitaar, klarinet/saxofoon, keyboard, slagwerk, trompet, viool).
 • Lessen van een vakdocent via Kubus.
 • Groepjes van 5 tot max. 7 kinderen.

Wil je zeker zijn van een plek, dan kan je jezelf nu al via de website inschrijven.


Djembéworkshop, vertelvoorstelling en knutselen voor de kleintjes tijdens LelySTART

FLEVOMEER BIBLIOTHEEK LELYSTAD SPEELT ‘EEN HUIS VOOR HARRY’ FlevoMeer Bibliotheek Lelystad laat tijdens LelySTART zien dat de bibliotheek meer doet dan alleen maar boeken en lezen. Er zal het hele weekend een uiteenlopend programma worden geboden met voor ieder wat wils. Zo is er op vrijdagavond een Uitmarkt met cabaret, zaterdag zijn er jongerenvoorstellingen en een literaire lezing van Ronald Giphart en op zondag sluiten we af met kindertheater voor de kleintjes.

Voor de kleintjes Zondag = gezinsdag op LelySTART en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad speelt daarop in door vertelvoorstelling ‘Een huis voor Harry’ te spelen, gebaseerd op het Prentenboek van het jaar 2019. Voorafgaand kunnen de kinderen (2-6 jaar) een bijpassende knutsel maken die ook meedoet in het theaterstuk. De voorstelling is op het grasveld naast het AGORA Theater en wordt meerdere keren gespeeld tussen 12.00 – 16.00 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de foyer van het AGORA Theater.

Vrijdag Blijdag Voor de oudere kinderen is er op vrijdagmiddag 14 september een djembéworkshop. Voel het ritme en leer samen met anderen trommelen. De workshop is voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en wordt gegeven in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Er worden twee sessies gegeven: één om 16.00 uur en één om 16.30 uur. Wees er snel bij, want er is slechts beperkt plek. Om zeker te zijn van deelname kun je een kaartje downloaden via de website www.flevomeerbibliotheek.nl of ze ophalen aan de balie in de bibliotheek.

Over LelySTART LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren Agora Theater, Poppodium Underground, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. De toegang is helemaal gratis en vindt dit jaar plaats in het weekend van 14, 15 en 16 september.


WAAROM IS WETENSCHAP BELANGRIJK?

Ontdek het antwoord tijdens de colleges van MuseumJeugdUniversiteit in Batavialand.

Ben jij tussen de acht en twaalf jaar oud?

Dan wil je dit niet missen!

IJmuiden, 18 juli 2018

Geachte mevrouw/meneer, Heeft u stoere jongens en meiden in de klas? Wellicht heeft u leerlingen in uw klas die voldoen aan de volgende beschrijving. Ze:

- zijn gek op watersport.

- vinden het helemaal niet erg om in weer en wind naar school te fietsen.

- zijn echte doeners, praktisch ingesteld.

- dromen van een avontuurlijk en stoer beroep.

- kunnen goed samenwerken met anderen.

Ziet u al een leerling of wellicht al meerdere leerlingen voor u? Wij brengen deze kinderen en hun ouders graag op de hoogte van de mogelijkheid een maritieme vmbo-opleiding te volgen. De maritieme branche heeft een grote behoefte aan goed opgeleide mensen. Leerlingen die voor een maritieme opleiding kiezen, zijn zeker van een mooie en uitdagende baan in de toekomst. Onze leerlingen komen uit het gehele land en wonen van maandag t/m vrijdag in het Maritieme Hotel. Ze krijgen zowel les op school als op onze moderne opleidingsschepen. Na het maritieme vmbo kunnen leerlingen naar alle mogelijke beroepsrichtingen uitstromen, maar in de praktijk kiezen ze vaak voor een aansluitende vervolgopleiding in het mbo. Zo’n 30% van de leerlingen stroomt vervolgens nog eens door naar het hbo.

Om kennis te maken met onze school, nodigen wij u graag uit om met uw klas een bezoek te brengen aan ons opleidingsschip Union tijdens de HISWA te water op zaterdag 8 september of zondag 9 september in de Bataviahaven te Lelystad. Mocht het u niet lukken om dit evenement te bezoeken dan zijn uw leerlingen uiteraard van harte welkom op onze open dagen. Deze zijn op zaterdag 24 november van 10.00 -13.00 en vrijdag 1 februari van 18.00 -21.00. Kijk op onze website voor meer informatie: www.maritiemcollegeijmuiden.nl. Mocht u vragen hebben, kunt u mij bereiken via a.zandbergen@maritiemcollegeijmuiden.nl.

Met vriendelijke groet, Maritiem College IJmuiden Arno Zandbergen

Gemeente Lelystad doet mee aan Kansen voor Kinderen

kansen voor kinderen_basissch.pdf
kansen voor kinderen_middelb.pdf