extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

Binnenkort is het zover: de start van de Nationale Sportweek!

In de Nationale Sportweek (18 t/m 27 september) kunnen kinderen, jongeren, volwassenen en senioren gratis meedoen aan allerlei sportieve activiteiten.

Het programma is erg veelzijdig en bestaat voor kinderen van basisschoolleeftijd uit onder meer roeien, voetbal, luchtscouting, volleybal en basketbal!

Ontdek jouw sport!

De Nationale Sportweek is voor kinderen dé unieke kans om allerlei sporten gratis te ontdekken en lekker actief bezig te zijn.

Folder Nationale Sportweek 2020 - Definitief.pdf
Lelystad info ouders opnamen De Hou t Schoon 5MinutenShow.pdf

zie de website en deze video!

Zit je in groep 5 of 6 en wil je graag leren zingen of een instrument bespelen? Dan is dit je kans. Waar, wanneer, wat?

Ziezo - Voorstraat 602, maandag 15.30 – 16.30 uur, gitaar, slagwerk, klarinet/saxofoon

OBS De Lepelaar - Kempenaar 14-58, dinsdag 15.30 – 16.30 uur, gitaar, keyboard, viool

OBS De Triangel – Kennemerland 17, woensdag 14.15 – 15.15 uur, gitaar, keyboard, zang

Atolplaza – Schor 1-9, woensdag 16.30 – 17.30 uur, cello, gitaar, keyboard

Voordelen:

 Lage kosten: €108 voor een jaar muziekles, dat is €4,90 per les

 In verschillende wijken, dus altijd in de buurt

 Gratis gebruik van een instrument of (bij zang) digitaal lesmateriaal

 Lessen van een vakdocent via Kubus

 Groepjes van 5 tot max. 7 kinderen

Het Jeugdfonds Sport&Cultuur kan de hele cursus vergoeden voor wie de lesprijs te hoog is:

Deelnemers van BSO van GO! Kinderopvang krijgen het eerste jaar €15,- extra korting.

Er zijn maar 7 plekken per instrument, dus schrijf je snel in via onze website.

Weer werken, studeren en printen in FlevoMeerBibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek breidt dienstverlening uit! Sinds maandag 18 mei zijn alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek weer open voor het inleveren van boeken en voor het lenen van nieuwe boeken. Sindsdien is het reserveren van boeken en inschrijven voor een lidmaatschap ook weer mogelijk. Vanaf 2 juni breidt de bibliotheek haar diensten verder uit. Kort verblijf voor printen en gebruik computers en werkplekken. Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om gebruik te maken van werkplekken, computers en kopieermachines. De insteek blijft dat een bezoek aan de bibliotheek gaat om een kort verblijf. Vandaar dat een computer maximaal 30 minuten gebruikt mag worden. Klanten maken gebruik van de computers door zich vooraf te melden aan de balie. Indien klanten individuele hulp nodig hebben bij het gebruik van de computer, blijft de medewerker op 1,5 meter afstand. Er kan geen (munt-)geld gewisseld worden. Voor het gebruik van de kopieermachine dient de klant gepast muntgeld mee te nemen. Kijk voor alle informatie op www.flevomeerbibliotheek.nl

Quarantainetijd verkort - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft aangegeven dat de quarantainetijd voor ingeleverde boeken beperkt kan blijven tot 36 uur in plaats van de eerdere tijd van 72 uur. Dit betekent dat het verwerken van ingeleverde boeken sneller kan en deze boeken eerder beschikbaar zijn voor leden. Vanaf maandag 18 mei ontvangt de bibliotheek weer leden. Sindsdien hebben duizenden bezoekers een kort bezoek gebracht aan de zeven vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. “De reacties waren heel positief. Leden zijn blij dat ze weer fysieke boeken kunnen uitzoeken in de bibliotheek” vertelt directeur Jan Gommer. “Ook de medewerkers zijn blij dat ze hun vaste gezichten weer zien in de bibliotheek. Alles verloopt goed en rustig, vandaar dat we besluiten om de dienstverlening verder uit te breiden.” sluit Jan Gommer af. Wees welkom en houd rekening met elkaar.