extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd of voor hun ouders. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

2023-04 Persbericht meivakantie (1).docx

MINI-CURSUSSEN IN DE MEIVAKANTIE 

Op dinsdag 2 mei, woensdag 3 mei en donderdag 4 mei kan je meedoen met een mini-cursus. Schrijf je in voor 25 april en doe mee! We hebben deze vakantie 2 verschillende cursussen voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8!  Lijkt het jou leuk om meer te leren over musical en improviseren? Of wil jij een beeldend talent worden? Op dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 mei kun je meedoen met een 3-daagse mini-cursus in de Dukdalf (Punter 3527). Meld je snel aan want VOL = VOL!  Inschrijven kan hier!

Busvervoer : Wij werken opnieuw samen met vervoersbedrijf Arriva! Alleen op 2, 3 en 4 mei mag je gratis met de bus, inclusief begeleider, naar de Dukdalf. 

De inschrijving sluit op dinsdag 25 april.  

Kubus meivakantie activiteiten.pdf
Kubus meivakantie activiteiten 2.pdf

Activiteiten FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Vooral ook in het kader van leesbevordering.

Blij ei! - Op woensdag 29 maart kunnen kinderen van 6-12 jaar een eiermutsje en bijbehorende eierhouder versieren. Leuk voor op de Paastafel, tijdens het ontbijt, brunch, lunch of diner. Toegang is gratis, maar download een kaartje via onze website.

Green screen - Op woensdag 12 april houden we een workshop Green Screen. Aan de hand van tekstloze prentenboeken kiezen kinderen van 8-12 jaar een pose/positie om in het boek gefotografeerd te worden met behulp van een green screen en de app Doink. De kinderen maken kennis met prentenboeken zonder tekst, waarbij ze zelf een verhaal kunnen bedenken bij de prenten en een rol voor zichzelf hierin creëren. De kinderen worden wegwijs op de I-Pad, waarmee ze de foto's maken.

Kinderjury - Wat is jouw favoriete kinderboek van 2023? Van dinsdag 11 tot en met maandag 24 april kun je bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad stemmen op jouw voorkeur voor de Kinderjury. In een echt stemhokje! Je kunt stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Ga je voor Dav Pilkey, de schrijver van Dogman en Kapitein Onderbroek, Jochem Myjer met zijn laatste boek over De Gorgels, het nieuwste deel van De Waanzinnige Boomhut, De Grijze Jager of Het Leven van een Loser of De Zoete Zusjes Helpen de Natuur? “Er is waanzinnig veel keuze." stelt bibliotheekmedewerker Kelly. “Er zijn tegenwoordig ontzettend veel eigentijdse kinderboeken, die we ook veel uitlenen in de bibliotheek.” Tijdens de stemperiode kunnen kinderen hun favoriet opgeven bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. “Met dank aan de Gemeente Lelystad kunnen we tijdens de stemperiode gebruik maken van een echt stemhokje verklapt bibliotheekmedewerker Kelly. “Hoe leuk is dat! De stemformulieren sturen we na het verstrijken van de termijn en dan is het afwachten wie er wint.” De winnaars worden bekendgemaakt tijdens Het Grote Kinderjury Feest.

Leve de Lente - In navolging van de succesvolle seizoensprogrammeringen Zalige Zomer en Winter Wonderland organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad vanaf vrijdag 24 februari Leve de Lente. Een seizoen bomvol activiteiten, lezingen, escape rooms, voorstellingen en zoekboeken voor jong en oud. Kijk voor de volledige agenda op www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten.

dinsdag 21 maart 2023

MDF verzorgt bijeenkomsten voor gescheiden ouders en voor kinderen van gescheiden ouders. Lees de info hieronder als u geïnteresseerd bent.

MDF flyer twee huizen (scheiding) training.pdf
Brief voor kinderen Twee Huizen.docx
Data Twee Huizen 2023 voorjaar.docx

Vastenactie streeft naar een wereld waarin mensen zelf werken aan hun waardigheid én beschikken over de mogelijkheden daarvoor. Juist de vastenperiode, de veertig dagen voor Pasen, leent zich voor een ‘pas op de plaats’ en inspireert om je in te zetten voor een ander.Ieder jaar voert Vastenactie campagne voor kinderen ver weg die onze hulp goed kunnen gebruiken. Dit jaar ondersteunt Vastenactie in Zuid-Soedan een project voor ontheemde mensen, vaak moeders met kinderen, die proberen elders in hun land een nieuw bestaan op te bouwen. We helpen met zaaigoed en eenvoudig gereedschap, waarmee zij hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Helpen jullie ons dit jaar mee?! Tijdens de kinderwoorddiensten gaan wij aan de slag met de kinderen om leuke knutselwerkjes te maken en geld in te zamelen voor de gevluchte vrouwen uit de gewelddadige burgeroorlog in Zuid Soedan. 

Hier staan de cursussen en sportactiviteiten die Lelystadse sportaanbieders aanbieden tijdens Scholierensport 2023. De sportactiviteiten vinden plaats in de maanden maart, april, mei en juni 2023. Iedere cursus bedraagt 4 euro. Dit is de manier om sporten te ontdekken die de Lelystadse sportaanbieders aanbieden. Via de sportwijzer komt jouw zoon of dochter er al een beetje achter welke sport het best bij hem of haar zou kunnen passen. Wellicht kan Scholierensport die indicatie waar maken!

Voorbeeld deelnemers scholierensport (roeien, met oud-leerling Thijmen: