extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

contactpersoon Lispeltuut: della@lispeltuut.nl

Kennismaking met een muziekinstrument

Zit je in groep 5 of 6 en wil je graag een instrument leren bespelen? Dit is je kans. Vanaf 24 september 2018 kan je op verschillende plekken in Lelystad voor € 4 een kennismakingsles krijgen. Er zijn lessen in de Waterwijk, Botter, Kempenaar, Atol, Lelystad Haven en de Zuiderzeewijk. Klik hier voor meer informatie. Is het goed bevallen, dan kan je je opgeven voor Lelystad vol Muziek dat in november start.

Dit zijn de voordelen van Lelystad vol Muziek:

  • Lage kosten: €99,50 voor een jaar muziekles.
  • In verschillende wijken, dus altijd in de buurt.
  • Gratis gebruik van een instrument (gitaar, klarinet/saxofoon, keyboard, slagwerk, trompet, viool).
  • Lessen van een vakdocent via Kubus.
  • Groepjes van 5 tot max. 7 kinderen.

Wil je zeker zijn van een plek, dan kan je jezelf nu al via de website inschrijven.


Djembéworkshop, vertelvoorstelling en knutselen voor de kleintjes tijdens LelySTART

FLEVOMEER BIBLIOTHEEK LELYSTAD SPEELT ‘EEN HUIS VOOR HARRY’ FlevoMeer Bibliotheek Lelystad laat tijdens LelySTART zien dat de bibliotheek meer doet dan alleen maar boeken en lezen. Er zal het hele weekend een uiteenlopend programma worden geboden met voor ieder wat wils. Zo is er op vrijdagavond een Uitmarkt met cabaret, zaterdag zijn er jongerenvoorstellingen en een literaire lezing van Ronald Giphart en op zondag sluiten we af met kindertheater voor de kleintjes.

Voor de kleintjes Zondag = gezinsdag op LelySTART en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad speelt daarop in door vertelvoorstelling ‘Een huis voor Harry’ te spelen, gebaseerd op het Prentenboek van het jaar 2019. Voorafgaand kunnen de kinderen (2-6 jaar) een bijpassende knutsel maken die ook meedoet in het theaterstuk. De voorstelling is op het grasveld naast het AGORA Theater en wordt meerdere keren gespeeld tussen 12.00 – 16.00 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de foyer van het AGORA Theater.

Vrijdag Blijdag Voor de oudere kinderen is er op vrijdagmiddag 14 september een djembéworkshop. Voel het ritme en leer samen met anderen trommelen. De workshop is voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en wordt gegeven in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Er worden twee sessies gegeven: één om 16.00 uur en één om 16.30 uur. Wees er snel bij, want er is slechts beperkt plek. Om zeker te zijn van deelname kun je een kaartje downloaden via de website www.flevomeerbibliotheek.nl of ze ophalen aan de balie in de bibliotheek.

Over LelySTART LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren Agora Theater, Poppodium Underground, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. De toegang is helemaal gratis en vindt dit jaar plaats in het weekend van 14, 15 en 16 september.


WAAROM IS WETENSCHAP BELANGRIJK?

Ontdek het antwoord tijdens de colleges van MuseumJeugdUniversiteit in Batavialand.

Ben jij tussen de acht en twaalf jaar oud?

Dan wil je dit niet missen!

IJmuiden, 18 juli 2018

Geachte mevrouw/meneer, Heeft u stoere jongens en meiden in de klas? Wellicht heeft u leerlingen in uw klas die voldoen aan de volgende beschrijving. Ze:

- zijn gek op watersport.

- vinden het helemaal niet erg om in weer en wind naar school te fietsen.

- zijn echte doeners, praktisch ingesteld.

- dromen van een avontuurlijk en stoer beroep.

- kunnen goed samenwerken met anderen.

Ziet u al een leerling of wellicht al meerdere leerlingen voor u? Wij brengen deze kinderen en hun ouders graag op de hoogte van de mogelijkheid een maritieme vmbo-opleiding te volgen. De maritieme branche heeft een grote behoefte aan goed opgeleide mensen. Leerlingen die voor een maritieme opleiding kiezen, zijn zeker van een mooie en uitdagende baan in de toekomst. Onze leerlingen komen uit het gehele land en wonen van maandag t/m vrijdag in het Maritieme Hotel. Ze krijgen zowel les op school als op onze moderne opleidingsschepen. Na het maritieme vmbo kunnen leerlingen naar alle mogelijke beroepsrichtingen uitstromen, maar in de praktijk kiezen ze vaak voor een aansluitende vervolgopleiding in het mbo. Zo’n 30% van de leerlingen stroomt vervolgens nog eens door naar het hbo.

Om kennis te maken met onze school, nodigen wij u graag uit om met uw klas een bezoek te brengen aan ons opleidingsschip Union tijdens de HISWA te water op zaterdag 8 september of zondag 9 september in de Bataviahaven te Lelystad. Mocht het u niet lukken om dit evenement te bezoeken dan zijn uw leerlingen uiteraard van harte welkom op onze open dagen. Deze zijn op zaterdag 24 november van 10.00 -13.00 en vrijdag 1 februari van 18.00 -21.00. Kijk op onze website voor meer informatie: www.maritiemcollegeijmuiden.nl. Mocht u vragen hebben, kunt u mij bereiken via a.zandbergen@maritiemcollegeijmuiden.nl.

Met vriendelijke groet, Maritiem College IJmuiden Arno Zandbergen

Gemeente Lelystad doet mee aan Kansen voor Kinderen

kansen voor kinderen_basissch.pdf
kansen voor kinderen_middelb.pdf