extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd of voor hun ouders. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

Uitnodiging Theateravond 'Log in' - webversie.pdf

Kinderboekenweek 2022 GIGAGROEN

Het is bijna zover: vanaf woensdag 5 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is dit keer Gi-Ga-Groen. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad doet volop mee met onder meer een feestelijke opening op woensdag 5 oktober, waarbij kinderen kennis kunnen maken met allerlei onderwerpen rondom het thema. Je kunt bijvoorbeeld kruidenzakjes maken met De Toverkol, de boswachter komt langs en er zijn ook workshops van IVN. Daarnaast komt schrijver Michael Reefs op vrijdag 7 oktober op bezoek met zijn escaperoom Jungle Escape. Reefs is onder meer bekend van zijn serie De Tempeljagers.

Kubus_Flyer_A5_Lelystad_vol_Talent_2022_DEF.PDF
NSW2022_Folder Nationale Sportweek.pdf

Aanstaand weekeinde is het LelySTART Meent Festival: een gratis toegankelijk festival op de Meent in Lelystad, dat boordevol cultuur staat. Van 9-11 september is er van alles te doen voor jong tot oud.

  • Zaterdag 10 september kunnen gezinnen zich uitleven op het Meent-festivalterrein. Er zijn optredens van Dirk Scheele, mimespeler Hakim (bekend van Sesamstraat) en er kan volop gedanst worden tijdens de kinderdisco van DJ Robbie Rebel. Ook zijn er verschillende zang-, dans- en musicalvoorstellingen uit Lelystad te zien. Daarnaast zijn er ook allerlei doe-activiteiten, zoals schminken, stoepkrijtmozaïek en poetry creation station.

  • Naast bovenstaande kinderactiviteiten is er voor de ouders/verzorgers ook van alles te doen. Wat te denken van de Lelystadse Hippie Markt, met tientallen kramen vol kleding, tassen, accessoires, schoenen, interieurstyling, sieraden en nog veel meer! Maar ook optredens van Ruben Annink en Crazy Piano's. En dat allemaal gratis!

Op onze website is het complete programma te vinden van het LelySTART Meent Festival, want ook op vrijdag 9 en zondag 11 september is er genoeg te doen: https://lelystart.nl/programma/

Flyer Cruyffcourt Lelystad_aug-sept 2022.pdf

Beste ouders en kinderen,

Wat doe jij deze zomer? Een ding is zeker… Bij het Kubus Zomerfestival doe je grátis mee met creatieve workshops en zomerse activiteiten. Dat is nog eens een relaxt vakantiegevoel!

Op donderdag 25 augustus 2022 tussen 13.00 en 20.30 uur staat de Kubus open voor iedere Lelystedeling die bezig wil met dans, theater, muziek of beeldende kunst. Verder kun je tijdens het Zomerfestival je laten schminken, zandkaarten maken, ijsjes eten en backstage rondsnuffelen. Kortom, meer dan genoeg om te doen en ervaren.

Check het volledige programma op:

www.dekubuslelystad.nl/agenda/kubus-zomerfestival

Voor sommige workshops moet je je aanmelden. Aanmelden kan t/m 23 augustus 2022. Er zitten ook veel activiteiten en workshops tussen waarbij je je niet hoeft aan te melden. Maar let op: kom op tijd, want VOL=VOL.

Alle activiteiten tijdens het Kubus Zomerfestival zijn gratis. Neem een vriend of vriendin mee en kom samen ‘festivallen’. Grijp het ideale moment om kennis te maken met de activiteiten van Kubus en ons nieuwe jaarprogramma van 2022-2023.

Je bent van harte welkom op donderdag 25 augustus. Zonnige groeten, De Kubus Lelystad Agorabaan 3, Lelystad Met vriendelijke groet, Joan Verbeek

Kubus_Zomerfestival_2022.pdf
Gesprek ouders en leerkrachten t.b.v. nieuw ondersteuningsplan POLD.pdf

Goedemiddag!

Mijn naam is Jessie Maasbach en ik ben redacteur voor het programma Heel Holland Bakt Kids (NPO 3). Voor het derde seizoen van het programma wij op zoek naar enthousiaste jonge thuisbakkers van 9, 10 of 11 jaar oud die het leuk zouden vinden om op tv te laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van bakken.

Goed om te weten: kinderen van 9, 10 of 11 jaar oud kunnen zich (samen met hun volwassen bakmaatje, denk aan: tante, buurvrouw, opa, oudere broer/zus of een van hun ouders) opgeven tot en met 23 mei 2022.

Hier het linkje naar de aanmeldingspagina: HHB-kids.


Alvast een fijn weekend en een vriendelijke groet,

Jessie Maasbach, Redacteur Heel Holland Bakt Kids

GRATIS workshops in de meivakantie voor leerlingen uit groep 4 t/m 7

In de meivakantie organiseert Lelystad vol Talent weer creatieve workshops. Dinsdag 3 en woensdag 4 mei staan er weer verschillende workshops op het gebied van muziek, theater, dans en beeldend op het programma. Kijk op de website voor het volledige aanbod.


Lijkt het je leuk? Geef je dan snel op via de website!

De inschrijving sluit op woensdag 27 april en vol=vol.

Hartelijke groet, namens het team van Lelystad vol Talent,

Flyer onderzoek opvoedstress.pdf
Brief Ouders_Oeps, Foutje!.docx

‘Hoe gaat het met de Jeugd van Tegenwoordig’ is de titel van een onderzoek dat door de afdeling ontwikkelingspsychologie van de Universiteit Utrecht wordt uitgevoerd, om in kaart te brengen hoe kinderen en adolescenten (8-18 jaar) vinden dat het nu met ze gaat. De meeste kinderen hebben de afgelopen twee jaar veel veranderingen en beperkingen meegemaakt. Voor sommige kinderen is die periode heel lastig geweest, terwijl het voor andere kinderen juist makkelijker is. Door beter te begrijpen hoe het met de jeugd van tegenwoordig gaat kunnen we kinderen en jongeren beter helpen. Kinderen kunnen alleen deelnemen met toestemming van hun ouders, het onderzoek verloopt daarom online.

Als dank voor deelname mag iedere deelnemende jeugdige namens het project een euro doneren aan een goed doel naar eigen keuze! Help je ons De Jeugd van Tegenwoordig te helpen? Klik dan op deze link voor meer informatie en deelname.

Leuk en leerzaam speciaal voor kinderen, natuurschoolreisje.

  • Voor wie? Kinderen groep 6 tot groep 8.

  • Waar? Dop en Erwt Bronsweg 10 Lelystad.

  • Wanneer? 6 mei 2022.

https://www.dopenerwt.nl/ - info@dopenerwt.nl

Vragen? U kunt ons gerust een email sturen.

ouderbijeenkomsten data uitnodiging.docx

Gezocht: Kinderen (9 -14 jr) die gaan verhuizen binnen Nederland!

Voor een kindertelevisieprogramma van de EO/ZAPP, zijn we op zoek naar kinderen tussen de 9 en 14 jaar die binnen Nederland gaan verhuizen (in de periode nu - maart) en dat met ons willen delen. Waar gaat de verhuizing naartoe? Wat ga je het meest missen en wat helemaal niet? Ga je naar een klushuis of een nieuwbouwhuis? Mag de poes mee? Laat het ons zien!

Wil je meedoen of ken je iemand die hier geknipt voor is? Stuur zsm een email naar enkeltjenederland@tuvalu.nl Of een van de redacteuren neemt met toestemming van de ouders/verzorgers contact op met het verhuizende gezin.