extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

IJmuiden, 18 juli 2018

Geachte mevrouw/meneer, Heeft u stoere jongens en meiden in de klas? Wellicht heeft u leerlingen in uw klas die voldoen aan de volgende beschrijving. Ze:

- zijn gek op watersport.

- vinden het helemaal niet erg om in weer en wind naar school te fietsen.

- zijn echte doeners, praktisch ingesteld.

- dromen van een avontuurlijk en stoer beroep.

- kunnen goed samenwerken met anderen.

Ziet u al een leerling of wellicht al meerdere leerlingen voor u? Wij brengen deze kinderen en hun ouders graag op de hoogte van de mogelijkheid een maritieme vmbo-opleiding te volgen. De maritieme branche heeft een grote behoefte aan goed opgeleide mensen. Leerlingen die voor een maritieme opleiding kiezen, zijn zeker van een mooie en uitdagende baan in de toekomst. Onze leerlingen komen uit het gehele land en wonen van maandag t/m vrijdag in het Maritieme Hotel. Ze krijgen zowel les op school als op onze moderne opleidingsschepen. Na het maritieme vmbo kunnen leerlingen naar alle mogelijke beroepsrichtingen uitstromen, maar in de praktijk kiezen ze vaak voor een aansluitende vervolgopleiding in het mbo. Zo’n 30% van de leerlingen stroomt vervolgens nog eens door naar het hbo.

Om kennis te maken met onze school, nodigen wij u graag uit om met uw klas een bezoek te brengen aan ons opleidingsschip Union tijdens de HISWA te water op zaterdag 8 september of zondag 9 september in de Bataviahaven te Lelystad. Mocht het u niet lukken om dit evenement te bezoeken dan zijn uw leerlingen uiteraard van harte welkom op onze open dagen. Deze zijn op zaterdag 24 november van 10.00 -13.00 en vrijdag 1 februari van 18.00 -21.00. Kijk op onze website voor meer informatie: www.maritiemcollegeijmuiden.nl. Mocht u vragen hebben, kunt u mij bereiken via a.zandbergen@maritiemcollegeijmuiden.nl.

Met vriendelijke groet, Maritiem College IJmuiden Arno Zandbergen

Zondag 29 juli van 11 tot 15 uur, wederom een kindervrijmarkt op Schateiland. Kinderen in de leeftijd 4 tot 14 jaar mogen hier dan hun overtollig speelgoed, kleding etc. aanbieden zolang het maar kind gerelateerd is. De kinderen moeten zelf verkopen, dus de ouders moeten aan de zijkant meekijken. Aanmelden is verplicht, er zijn maar 70 plekjes van ongeveer 2 x 2 beschikbaar hiervoor. Ouders kunnen aanmelden via de evenement pagina op onze website totdat alle plekjes vergeven zijn. Het geheel is gratis toegankelijk. We gaan er weer een leuke dag van maken met de kinderen, ons schminkteam van Happy Faces, ons springkussen en meer. Komt u de deelnemertjes losmaken van hun spulletjes, misschien vind u wel iets leuks ertussen voor uw kinderen.

www.schateiland-lelystad.nl/events/kindervrijmarkt

Oud-leerlingen Valeria en Imre spelen viool en Janyk speelt saxofoon in het Flevolands Jeugd Symfonie Orkest. Kom eens kijken hoe prachtig dit orkest klinkt!

En wil je later ook zo goed kunnen spelen, maak dan gebruik van het aanbod van Lelystad Vol Muziek. Bedenk dat een jaar muziekles normaal al snel € 600 kost.

INSCHRIJVING GEOPEND: EEN JAAR LANG MUZIEKLES VOOR MAAR €99,50

Alle kinderen uit groep 5 en 6 kunnen zich aanmelden voor Lelystad vol Muziek. Je krijgt les in kleine groepjes (5 -7 kinderen maximaal) met een gratis instrument zolang je op les bent. De lessen beginnen in de week van 12 november a.s. In september start de werving via basisscholen en proeflessen. Via Scholierensport (een samenwerkingsverband met Kubus) kan je op verschillende locaties in Lelystad voor € 4 een proefles aanvragen. Naast onderstaande locaties kan je ook terecht in Lelystad Haven en de Zuiderzeewijk. Ga voor meer informatie naar https://www.sportbedrijf.nl/sport-bewegen/scholierensport/.

locaties en instrumenten:

   • Ziezo - Voorstraat 602 // gitaar, klarinet/saxofoon, trompet
   • OBS De Lepelaar - Kempenaar 14-58 // gitaar, keyboard, viool
   • OBS Triangel – Botter 40 – 75 // gitaar, keyboard, slagwerk
   • Nieuw: Atolplaza – Schor 1-9 // blokfluit, gitaar, slagwerk

Kinderen die gebruik maken van de BSO van GO! Kinderopvang krijgen het eerste jaar €15,- korting op de cursus. Zijn de kosten een probleem, dan kan het Jeugd Cultuurfonds helpen: zij vergoeden zowel het lesgeld als de mogelijke aanschaf van een instrument tot een maximum €425. Kijk op de website www.jeugdcultuurfonds.nl/fonds/lelystad

Wil je zeker zijn van een plek, dan kan je jezelf vanaf nu al via de website inschrijven. https://www.dekubuslelystad.nl/lelystadvolmuziek

Vanaf maandag 4 juni kunnen kinderen zich inschrijven voor Summer’s Cool 2018. Zoals u wellicht weet, is Summer’s Cool een project voor kinderen (7 t/m 9 jaar en 10 t/m 14 jaar) die niet op vakantie kunnen gaan. Het project bevat een activiteitenprogramma gericht op sport, kunst, cultuur en educatie. Via deze weg wil ik u alvast voorzien van de digitale flyers voor Summer’s Cool..

Kinderen kunnen worden ingeschreven via een link op onze website: www.sportbedrijf.nl/summer’s-cool.

Met vriendelijke groet, Sportbedrijf Lelystad, Timo Hoenderboom, medewerker Sport & Bewegen, (0320) 285 385, 06 13 515 936

De Bondekoschool in Uganda bestaat 10 jaar en dat vieren wij met een feestje!!!

Graag willen wij u van harte uitnodigen om het succes van de Bondekoschool in Uganda te vieren. Dit doen wij op zaterdag 26 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur op Hoeve Vredeveld in Lelystad. De afgelopen 10 jaar hebben we met de vele donaties kansarme kinderen kunnen helpen door hen goed onderwijs aan te bieden. Van traditioneel onderwijs hebben we een enorme kwaliteitssprong kunnen maken door o.a. de gebouwen aan te passen, kleuterklas en keuken te bouwen, al tien jaar maaltijden kunnen verzorgen, kunnen investeren in materialen en programma’s. Zonder de hulp en inspanningen van vele kinderen, leerkrachten, sponsoren, studenten en vrijwilligers hadden we dit onmogelijk voor elkaar kunnen krijgen.

Er zijn gedurende de dag vele activiteiten voor de kinderen op de boerderij te doen en het is geheel gratis!

Zorgboerderij Hoeve Vredeveld

Zeeasterweg 15, Lelystad

www.hoevevredeveld.nl

We hopen uiteraard op een grote opkomst op onze feestelijke dag.

Met vriendelijke groet namens Stichting Bondeko, Rixt Lanting, www.stichtingbondeko.nl

www.bondekokids.nl (website voor kinderen om meer te leren over de Bondekoschool)

actie voor alle Lispeltuters:

tot eind september

betaal je geen geen inschrijfkosten (t.w.v. €25,-).

Op Kidsproof.nl vind je de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Lelystad, Dronten en de Noordoostpolder. Voor de Meivakantie vind je er nu een extra volle Uitagenda boordenvol stoere outdoor activiteiten. Bijvoorbeeld de tofste kinderboerderijen, heerlijke speeltuinen, niet-zulke-lange wandelroutes, kidsproof terrasjes en nog veel meer! Op de site vind je ook alle activiteiten rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag. Snel kijken dus!

Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Susanne Frens

Kidsproof Lelystad - 0653515725 - lelystad@kidsproof.nl

A4_maandvdwatersport2018_DEF.pdf


met rollen voor:

Meester Wim

Viggo (oud-leerling)

en

Jelte (Hasselbramen)


zeil flyer def.pdf

Deze Oranje-kindervoorstelling op vrijdag 27 april 2018 is een sprankelend en interactief liedjesprogramma waarin Ageeth de Haan een selectie van haar allerbeste muziek ten gehore brengt. De liedjes zijn afwisselend vrolijk en grappig of juist rustig om alleen even naar te luisteren en te kijken. Zij neemt je mee door de sneeuw, zingt over papa's en mama's, bakt een taart en bouwt een feestje. Met overtuigend spel en aanstekelijke liedjes die direct een goed gevoel geven. Ageeth de Haan maakt muziektheater voor kinderen vanaf 2 jaar en hun families. Haar werk is een mix van kleinkunst, pop en jazz, aansprekend voor jong en oud. Ageeth communiceert via allerlei muziekstijlen en weet met haar zangstem een magische sfeer te creëren. In tekst en muziek staat de beleving centraal, wat leidt tot poëtische, grappige en ontroerende momenten. Een voorstelling van Ageeth is een ervaring voor het hele gezin: samen genieten en met een glimlach de zaal verlaten.

Reserveer snel uw tickets, want op = op!

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door AH Voorhof.

advertentie_krachtpatsers_mei_2018_v2.pdf
flyer 'Dit ben ik'_.pdf
Schoolkrantartikel Slapen maart 2018.pdf

Gemeente Lelystad doet mee aan Kansen voor Kinderen

kansen voor kinderen_basissch.pdf
kansen voor kinderen_middelb.pdf