extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

Herfstvakantie Batavia..

In de maand oktober kun je in Batavialand je zintuigen op scherp zetten. Ontdek tijdens de Nationale Archeologiedagen van alles over de bodemschatten van Flevoland, krijg de schrik van je leven met De Vloek van de Batavia, doe allerlei activiteiten tijdens de herfstvakantie en luister naar een lezing van Arent Vos over De Stranding en Wrakvorming van de Batavia.

Kom tijdens de herfstvakantie genieten van allerlei activiteiten zoals weven of laat je rondleiden op de werf met onze nieuwe scheepskat. De kat praat echt tegen je. Extra leuk voor de vaders (en moeders): in de herfstvakantie is voor het eerst de bierbrouwerij open. Leer hoe het brouwproces van dit oude ambacht gaat.

Bekijk onze activiteiten >>

Nationale Archeologiedagen

Op 11, 12 en 13 oktober staat archeologie in Flevoland centraal. De ArcheoHotspot is het hele weekend open. Er zijn rondleidingen in het depot en door het museum, diverse lezingen en leuke activiteiten voor kinderen. Lees meer >>

De Vloek van de Batavia

Op zaterdag 19 oktober heerst er een vloek op de Batavia. Tussen 18.00 en 23.00 uur is de Batavia namelijk in bezit van schrikwekkende piraten.Krijg een rondleiding door de Batavia op een spannende en spookachtige manier. Sluip over de dekken om te ontdekken welke piraten de Batavia hebben overgenomen. Lees meer >>

Stranding en Wrakvorming

Hoe verliep die stranding en wat heeft men geprobeerd om het schip te redden? Deze en andere vragen worden op zondag 27 oktober besproken door maritiem historicus en onderwaterarcheoloog Arent Vos in een lezing over de stranding en de wrakvorming van het schip Batavia. Lees meer >>

Politie Veiligheidsdag - Beleef een dag vol actie en avontuur!

Op zaterdag 12 oktober organiseert de politie Lelystad voor het bureau een wervelende Veiligheidsdag! Tijdens deze dag laten landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire wijze zien wat hun werk precies inhoudt en kun jij hun voertuigen en middelen uitvoerig bekijken.

Met gepaste trots maakt de organisatie van dit gratis toegankelijke evenement het programma bekend. Het belooft een spectaculaire dag te worden voor jong en oud.

De Koninklijke Landmacht, Marechaussee, Politiekids, Landelijke Eenheid van de Nationale Politie, Ambulancedienst, Brandweer, Mobiele Eenheid, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Forensische Opsporing, het Politie Servicecentrum, Reddingsbrigade, Gemeente Lelystad, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Dienst Levende Haven met honden en paarden, het Mobiel Media Lab, het Social Mediateam en natuurlijk het Basisteam Lelystad-Zeewolde; ze zijn allemaal aanwezig op de Veiligheidsdag.

De Veiligheidsdag begint om 11.00 uur, duurt tot 16.00 uur en vindt plaats op de parkeerplaatsen en de grasvelden voor het bureau van politie. Op het terrein worden demonstraties gegeven door de hondengeleiders, geven verschillende diensten inzicht in hun werkzaamheden en is er van alles te doen en te beleven bij de Marechaussee en Landmacht maar ook bij de andere hulpdiensten.

Natuurlijk zijn alle voer- en vaartuigen van de hulpdiensten te bewonderen en kun je al jouw vragen kwijt aan de hulpverleners.

Vrijdag Blijdag 11-10-2019 met Theater Het @penstaartje - Wegens succes keert Theater Het @penstaartje weer terug bij FlevoMeer met theatermaker André Verhagen 'Muziek en Poppen uit de koffer’. Deze voorstelling zit weer bomvol verrassende en herkenbare elementen voor jong en oud.

Zingen - De voorstelling ‘Muziek en Poppen uit de koffer’ begint met bekende kinderliedjes die iedereen kan en mag meezingen, begeleid door André en zijn accordeon. Maar natuurlijk neemt André ook zijn beroemde poppen mee, zoals een chimpansee die kan zingen, een stinkdier dat muziek kan maken en een egel die gaat jongleren. Kortom: dat belooft een gezellige middag te worden.

Kaarten voor Vrijdag Blijdag zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie.

Divers programma tijdens Week van Ons Water bij het Woudagemaal - Van 16 t/m 27 oktober vindt de 'Week van Ons Water' plaats. Er worden weer tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming?

Diverse activiteiten - Bij het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer organiseren we diverse activiteiten in de herfstvakantie voor onze jeugdige bezoekers. Op dinsdag 22 oktober gaan we knutselen en maken we onze eigen regendruppels van vilt of papier. Op woensdag 23 oktober is het tijd voor het watercollege met als thema: wat kun je zelf doen tegen wateroverlast. Bedenk zelf goede oplossingen en laat het ons vooral weten. Op donderdag 24 oktober neemt Oane Buwalda ons mee naar de dijk en vertelt over hoe we droge voeten houden. Uiteraard gaan we met de kinderen door het gemaal en bekijken we een leuke film.

We sluiten de week af op vrijdagavond 25 oktober met de coole kidsnacht. Wie durft er mee af te dalen naar de kelder van het Woudagemaal? Deze spannende tocht begint ’s avonds als het al een beetje gaat schemeren.

Programma:

Dinsdag 22 oktober: 10.00 – 12.00 uur: Film, rondleiding en knutselen Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Woensdag 23 oktober: 10.00 – 12.00 uur: Film, rondleiding en watercollege voor kinderen van 10 t/m 16 jaar

Donderdag 24 oktober: 10.00 – 12.00 uur: Film, rondleiding en Over de Dijk met Oane Buwalda voor kinderen van 8 t/m 16 jaar

Vrijdag 25 oktober: Coole kidsnacht 19.00 – 21.00 uur: Een spannende tocht in de kelder van het Woudagemaal Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Meer informatie op https://www.woudagemaal.nl/agenda

PERSBERICHT Lelystad, 19-09-2019 Start van de Kinderboekenweek bij bibliotheek Lelystad

Reis mee! langs de leukste activiteiten van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.Op woensdagmiddag 2 oktober, tijdens de start van de landelijke Kinderboekenweek, geeft FlevoMeer Bibliotheek Lelystad een feestje: Reis Mee! Het thema van dit jaar is voertuigen en de middag is dan ook gevuld met activiteiten die hierbij aansluiten, zoals het bouwen van een Hovercraft, vliegtuigjes vouwen met Aviodrome en voor de reizigers onder ons een reuzegrote

Toren van Pisa - Aan het eind van de middag krijg je van ons ook nog een leuke verrassing. De feestelijke middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Reuzegroot reisspel - Ben jij fan van het spel Toren van Pisa? Of heb jij deze scheve toren altijd al eens willen zien? Tijdens het Kinderboekenweekfeest spelen we een reuzegrote versie van dit spannende spel. Het is bijna alsof je echt in Pisa bent. Dit spel speel je niet in je eentje, dus neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Bouwen en varen - Tijdens deze 65 ste Kinderboekenweek draait het om boeken waarin vliegtuigen, treinen, tractors, fietsen, auto’s en andere voertuigen een grote rol spelen. In de bibliotheek is er ook een hoofdrol weggelegd voor een heel bijzonder voertuig. Knutsel bij ons een echte Hovercraft en laat deze meteen varen in ons binnenzwembad(je). Neem je eigen sportflesdop mee, want deze is nodig voor de knutsel.

Over de Kinderboekenweek - De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd, krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel het gratis geschenk en klinkt overal het Kinderen voor Kinderenliedje dat speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt is. Dit jaar is het thema ‘voertuigen’ onder de titel Reis Mee! en het geschenk ‘Haaientanden’ is geschreven door Anna Woltz. Kinderboekenweek 2019 is van 2 t/m 13 oktober.

Activiteiten dierenweide Lelystad

stadspark 9 8224 ET Lelystad

Zit je in groep 5 of 6 en wil je graag een instrument leren bespelen? Dit is je kans. Je kan kiezen uit gitaar, klarinet/saxofoon, keyboard, slagwerk, trompet, viool.

  • Maandag 15.30 – 16.30 uur Ziezo - Voorstraat 602
  • Dinsdag 15.45 – 16.45 uur OBS De Lepelaar - Kempenaar 14-58
  • Woensdag 13.15 – 14.15 uur OBS Triangel – Botter 40 – 75
  • Woensdag 15.15 – 16.15 uur Atolplaza – Schor 1-9
  • Proefles? Op 23, 24 en 25 september bij alle bovenstaande locaties en tijden

Voordelen:

  • Lage kosten: €102,50 voor een jaar muziekles, dat is €4,46 per les
  • In verschillende wijken, dus altijd in de buurt
  • Gratis gebruik van een instrument
  • Lessen van een vakdocent via Kubus
  • Groepjes van 5 tot max. 7 kinderen

Het Jeugdfonds Sport&Cultuur kan de hele cursus vergoeden voor wie de lesprijs te hoog is. Deelnemers van BSO van GO! Kinderopvang krijgen het eerste jaar €15,- korting. Wil je zeker zijn van een plek, dan kan je jezelf nu al via de website inschrijven. Lelystad Vol Muziek.

PERSBERICHT bibliotheek - Leeftijd doelgroep: 0-9 jaar (kinderen) en (groot)ouders - Lelystad, 27-08-2019

Tijdens het LelySTART-weekend (13-14-15 september) nemen kinderen de bibliotheek van Lelystad over. De traditionele start van het culturele seizoen wordt afgetrapt met de Vrijdag Blijdag over dino’s. Mad Science! legt de kinderen alles uit over deze reusachtige beesten. Op zaterdag 14 september staat de bibliotheek in het teken van Alles Kids, een event voor kinderen van 0-6 jaar en hun (groot)ouders. Schminken, op de foto in de photo booth, levende boekfiguren, kindertheater Dierendorpje (naar aanleiding van het boek van Kim-Lian van der Meij), knutselen, peuter- en kleutergym, boekverkoop, kinderkledingruilbeurs, historische kinderwagenoptocht, informatiestands en workshops; het is allemaal aanwezig tijdens Alles Kids. Ouders en hun jonge kinderen zijn van harte uitgenodigd om deze (gratis!) dag samen mee te maken.

Mad Science! Onder begeleiding van Mad Science! leren de kinderen op vrijdag 13 september van alles over de dinosaurussen. Hoe kan het dat wij weten hoe dinosaurussen eruit hebben gezien, wat ze aten en hoe ze leefden, terwijl mens en dino nooit samen hebben geleefd? Ook leren de kinderen hoe ze aan de tanden van een dino kunnen zien of het een vleeseter of een planteneter was. En wat is het verschil tussen ‘gestorven’ en ‘uitgestorven’, maar ook wat een fossiel is en hoe je dat kunt opgraven. De kinderen gaan als echte paleontologen aan de slag tijdens deze Vrijdag Blijdag om alles te ontdekken over dinosaurussen.

Kaarten voor Vrijdag Blijdag zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Sport- en Cultuurweek

Maak kennis met het sport- en cultuuraanbod in Lelystad! Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 september 2019 organiseren Sportbedrijf Lelystad en Kubus de eerste Sport- en Cultuurweek in Lelystad. We trappen af op zaterdag 21 september in Sportcentrum De Koploper. Stap op de fiets en doe mee! Deelname is gratis.

Scholierensport van start: ontdek jouw passie

Tennis, taekwondo, dammen, judo, floorball, luchtscouting, roeien, zeilen en meer. Het aanbod Scholierensport-cursussen is ook dit jaar groot en divers! Peuters, kleuters en leerlingen van het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs in Lelystad kunnen via Scholierensport weer kennismaken met tal van activiteiten en zo hun passie ontdekken.

PIRATENDAG

Word een echte piraat en bevrijd de Batavia!

Op zaterdag 31 augustus vindt de Piratendag plaats in Batavialand. Deze dag is de werf van Batavialand één groot pirateneiland, waarbij kinderen en hun (groot)ouders zich de hele dag kunnen uitleven met verschillende activiteiten. Zo kunnen de bezoekers kennis maken met de werf en haar ambachten, maar ook kunnen de kinderen meehelpen het schip de Batavia te bevrijden van de ‘slechte piraten’ inclusief kanongebulder!

Koop je ticket

Tot en met 25 augustus 2019 kun je nog gebruik maken van de vroegboekkorting.