extra..

Op deze pagina informeren we kinderen en hun ouders over allerlei activiteiten die in Lelystad e.o. worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De school heeft geen belang bij de organisaties die hier worden aangehaald. Inschrijven en deelnemen gaat dan ook buiten ons om. We proberen kritisch te kijken naar welke informatie we hier plaatsen en met jullie/u delen.

Kent u activiteiten die interessant zijn voor kinderen, laat het weten, zodat we dat hier kunnen delen.

In de zomervakantie zijn er bij WV het Bovenwater vier volledige weken zeilweken! Een super leuk alternatief voor als je dit jaar door alle omstandigheden niet op vakantie kan, of als je gewoon een leuke week wil beleven!

Op het water kunnen wij heel goed afstand houden. Er is ruimte genoeg voor iedereen en we willen er gewoon een hele, hele leuke, gezellige, leerzame week van maken!

Kijk voor meer informatie op: https://wvbovenwater.nl/

Waterschap Zuiderzeeland heeft een kleur- en puzzelwedstrijd georganiseerd. Hier vinden jullie de kleur- en puzzelplaten. De eerste plaat is voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. De tweede plaat is voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. De kinderen moeten de plaat printen en aan elkaar plakken. Ze moeten de puzzel maken, en de kleurplaat kleuren. Zijn ze klaar? Dan vermelden ze hun naam en leeftijd op de plaat, maken ze er een duidelijke foto van en mailen de mooie plaat naar educatie@zuiderzeeland.nl Vermeld ook hierbij je naam, adres en leeftijd.

Er worden vier winnaars gekozen uit de inzendingen. De winnaars krijgen een leuk prijsje!

De plaat kan tot 15 juni worden ingezonden.

Nog verder met 'water' aan de slag? Op onze facebooksite zijn ook nog leuke waterproefjes te vinden!

www.facebook.com/zuiderzeeland

Kleur- en puzzelplaat 3 tm 7 jaar.pdf
Kleur- en puzzelplaat 8 tm 13 jaar.pdf

Weer werken, studeren en printen in FlevoMeerBibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek breidt dienstverlening uit! Sinds maandag 18 mei zijn alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek weer open voor het inleveren van boeken en voor het lenen van nieuwe boeken. Sindsdien is het reserveren van boeken en inschrijven voor een lidmaatschap ook weer mogelijk. Vanaf 2 juni breidt de bibliotheek haar diensten verder uit. Kort verblijf voor printen en gebruik computers en werkplekken. Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om gebruik te maken van werkplekken, computers en kopieermachines. De insteek blijft dat een bezoek aan de bibliotheek gaat om een kort verblijf. Vandaar dat een computer maximaal 30 minuten gebruikt mag worden. Klanten maken gebruik van de computers door zich vooraf te melden aan de balie. Indien klanten individuele hulp nodig hebben bij het gebruik van de computer, blijft de medewerker op 1,5 meter afstand. Er kan geen (munt-)geld gewisseld worden. Voor het gebruik van de kopieermachine dient de klant gepast muntgeld mee te nemen. Kijk voor alle informatie op www.flevomeerbibliotheek.nl

Quarantainetijd verkort - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft aangegeven dat de quarantainetijd voor ingeleverde boeken beperkt kan blijven tot 36 uur in plaats van de eerdere tijd van 72 uur. Dit betekent dat het verwerken van ingeleverde boeken sneller kan en deze boeken eerder beschikbaar zijn voor leden. Vanaf maandag 18 mei ontvangt de bibliotheek weer leden. Sindsdien hebben duizenden bezoekers een kort bezoek gebracht aan de zeven vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. “De reacties waren heel positief. Leden zijn blij dat ze weer fysieke boeken kunnen uitzoeken in de bibliotheek” vertelt directeur Jan Gommer. “Ook de medewerkers zijn blij dat ze hun vaste gezichten weer zien in de bibliotheek. Alles verloopt goed en rustig, vandaar dat we besluiten om de dienstverlening verder uit te breiden.” sluit Jan Gommer af. Wees welkom en houd rekening met elkaar.

De zomer komt er weer aan… tijd voor Summer’s Cool. - Summer’s Cool is een avontuurlijke week voor jongens en meiden van 7 tot en met 12 jaar uit Lelystad die niet op vakantie kunnen gaan vanwege te kort aan financiële middelen. Gedurende deze week maken de kinderen/jongeren kennis met sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Een boordevol vijfdaags programma met een mix van leren, plezier hebben en grenzen verleggen. De eigen bijdrage dit jaar zal € 5,00 zijn. We gaan handboogschieten, Ballorig, upcycelen, lego, voetballen, trampoline springen bij Jumpsquare en nog veel meer leuks! Onze doelstellingen zijn;

    • Een leuke en zinvolle dagbesteding bieden aan kinderen/jongeren, die vanwege de thuissituatie (m.n. financiële redenen), niet op vakantie kunnen gaan.
    • Bijdragen aan de cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling en de beheersing van Nederlandse taal van de kinderen door sportieve, culturele en educatieve activiteiten aan te bieden.

De organisatie en uitvoering van Summer’s Cool ligt in handen van Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Kubus, FlevoMeer Bibliotheek. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit het armoedebeleid van de gemeente Lelystad.

Met vriendelijke groet, Sportbedrijf Lelystad, Sofiane Ben Saad, buurtsportcoach Speciale doelgroepen

SBL-Flyers_SummersCool_2020_7 tm 9 jaar_DEFia.pdf
SBL-Flyers_SummersCool_2020_10 tm 12 jaar_DEFia.pdf

Even iets anders dan schoolwerk? Check dit lijstje met allerlei activiteiten, met dank aan Kidsproof.nl en Kidsproof buitentips en hun Corona-update.