De Lispeltuut

LispelBLOG - september 2020

NB: vanaf maandag 21 september mogen kinderen met verkoudheidsklachten gewoon naar school.

woensdag 30 september 2020

Romée (dochter van juf Dorien) is negatief getest. Dus juf Dorien komt weer werken.

Juf Krishna heeft klachten. De versnelde testprocedure gedaan; helaas is er pas vrijdag plaats. Dus juf Krishna werkt deze week niet meer.

maandag 28 september 2020

Juf Femke kreeg na 8 dagen thuisquarantaine lichte klachten.. via de voorrangsmaatregelen werd ze binnen 1 dag getest. Vlotte uitslag: negatief. Juf Femke werkt vandaag dus gewoon. Komende dagen blijft juf Dorien thuis. Haar dochter heeft naast verkoudheidsklachten ook koorts. We wachten die testuitslag af.

Op de pagina kringen bobo de lijst voor de ZaZa's gepubliceerd.

vrijdag 25 september 2020

Op de pagina naar het VO een linkje geplaatst voor het CCNV (Harderwijk).

Op de pagina bovenbouw een linkje geplaatst naar TW bobo najaar 2020

LispelTV 4.04 KRUL, KRAA, DOL-TORT, APE-HWW

donderdag 24 september 2020

De gemeente Lelystad bezuinigt fors op jeugdzorg. Terecht dat er een petitie tegen dit besluit is gestart. Tekent u ook?

woensdag 23 september 2020

Nieuwe vacatures op Pluk-je-Hulp geplaatst.

dinsdag 22 september 2020

Bij enkele kinderen is hoofdluis geconstateerd. Deze kinderen zijn behandeld. We controleren de groepen van deze kinderen. Weest u extra alert op hoofdluis en wilt u het melden als u bij uw kind hoofdluis ontdekt.. zie ook hoofdluis.

maandag 21 september 2020

De weekplanning van de bovenbouw voor deze week staat op deze pagina: TW bobo najaar 2020.

vrijdag 18 september 2020

Dave, de vriend van juf Femke is positief getest op corona. Femke is 10 dagen in quarantaine. Ze hebben momenteel beiden geen klachten. Maandag 21-9-2020 werkt juf Eline voor juf Femke in De Stampertjes en dinsdag 22-9-2020 juf Krishna.

LispelTV 4.03 FLAT, TORT, PET, ZAZA


donderdag 17 september 2020

Juf Iris is negatief getest op corona, dus zij werkt weer vanaf vandaag.

Naast de thuiswerkpagina voor de bovenbouw, is nu ook een thuiswerkpagina actief voor de onderbouw.

maandag 14 september 2020

De weekplanning van de bovenbouw voor deze week staat op deze pagina: TW bobo najaar 2020.

Juf Iris is verkouden, waarschijnlijk hooikoorts, maar voor de zekerheid blijft ze thuis tot zij de uitslag heeft van de coronoatest. Dinsdag 15 en woensdag 16 september 2020 valt juf Lenja in in De Dollies.

opening project 'en toen.. '

vrijdag 11 september 2020

LispelTV 2, online weeksluiting

LispelTV 4.02 STAM, TOKA, DOL, PET

vrijdag 11 september 2020

Het gymrooster op dinsdag en donderdag is aangepast voor Torteltuin, Krullevaar en Petteflet. Zie gym.

woensdag 9 september 2020

Juf Klazien is snipverkouden en blijft thuis. Zij wordt vrijdag getest, behalve als het morgen aanmerkelijk beter gaat. Bij een negatieve testuitslag is ze er maandag weer.

De onderbouwgroepen aangepast t/m december 2020 op deze pagina: groepen 2020-2021.

Het concept verslag van de MR-vergadering vindt u op de pagina MR.

Wat doen we als een leerkracht getest wordt of corona heeft?

Eerst moet natuurlijk een leerkracht met klachten worden getest. Voor de uitslag bekend is zijn we al enkele dagen verder. Als dat om 1 leraar gaat, kunnen we met wat interne verschuivingen best veel opvangen. Bij meer leraren zal er ook een groep moeten gaan thuiswerken. Opvang voor ouders in triviale beroepen is dan waarschijnlijk niet mogelijk.

Als blijkt dat een leraar corona heeft, moeten we er van uitgaan dat deze leraar langere tijd (maanden) uit de running is. We zullen dan niet steeds dezelfde groep laten thuiswerken:

  • obo: we kunnen, gezien de aantallen, van 4 groepen 3 groepen maken. Of we laten elke groep om de beurt thuiswerken.
  • mibo en bobo: we zullen van 4 groepen 3 groepen maken en dan om de beurt de kinderen van 1 jaargroep laten thuiswerken.
  • Bij meerdere leraren met corona in dezelfde bouw zullen we meer groepen moeten laten thuiswerken.

dinsdag 8 september 2020 - stamgroepavond di 15 september 2020

Beste ouders. Het schooljaar is pas enkele weken oud. Een schooljaar waarin veel van onze gebruikelijke activiteiten anders zullen verlopen of zelfs helemaal niet.. We proberen u via de website zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Zo organiseren we weer een informatieve stamgroepavond. Volgende week dinsdagavond 15 september. Een avond waar we u informeren over De Lispeltuut. Dat informeren kan best op afstand. Daarom heb ik hieronder alvast de presentaties van de groepen met u gedeeld. Kijk en lees die vooraf goed door. (NB soms zal een presentatie nog aangepast of uitgebreid worden.)

Maar de stamgroepavond is vooral ook een ontmoetingsmoment. Heel veel ouders komen dan op school bijeen om samen en in groepen te luisteren en te praten over hoe het onderwijs op De Lispeltuut eruit ziet. Behalve informatief ook vaak erg gezellig. Helaas, door corona moet dat anders. Om het ontmoeten toch mogelijk te maken, gaan we een aantal Google Meet-videovergaderingen opzetten. Starttijd: 19.30 uur. We nodigen ouders uit, zich vooraf aan te melden. U kunt dan aangeven voor welke bouw en met welk e-mailadres u wilt deelnemen. Als u kinderen in meerdere bouwen heeft, moet u dus een keus maken. Hier vindt u het aanmeldformulier. NB ouders kunnen het formulier apart invullen, bijvoorbeeld om aan te melden voor een verschillende bouw. Aanmelding sluit vrijdag 11 september om 15.00 uur.

We willen vooraf aangeven dat we enkele ‘spelregels’ hanteren om de meeting vloeiend te laten verlopen:

  • We vragen ouders die deelnemen om het geluid op ‘mute’ te zetten.
  • Vragen vanuit ouders kunnen tijdens de Google Meet-videovergadering gesteld worden via de chat, of vooraf in het formulier. We komen hier tijdens of na de presentatie dan op terug.
  • De stamgroepavond is voor algemene vragen, mede door de vorm zullen we niet ingaan op persoonlijke vragen over kinderen individueel. Immers, we zitten met meerdere ouders en kunnen de privacy in een grote groep niet waarborgen. Het stellen van vragen die direct betrekking hebben op jullie kind/kinderen, kan het beste door een afspraak te maken voor een persoonlijke online meeting, telefonisch of via de mail.

Maandag 14 september ontvangt iedere ouder die zich aanmeldde een link voor de gevraagde Google Meet-vergadering via de mail.

Bekijk de presentaties van de bouw vóóraf!

Stamgroepavond onderbouw 2020-2021
stamgroepavond middenbouw presentatie 2020-2021 WEBSITE
Stamgroepavond bovenbouw 2020-2021

Op de pagina team stellen meester Henk, juf Amber en juf Dounia zich voor.

Dec pagina naar het VO aangepast..

Maandag 7 september 2020

Op de pagina extra.. informatie over de nationale sportweek geplaatst. Met veel mogelijkheden voor kinderen!

Bij de pagina identiteit toegevoegd: pijnpunt euthanasie.

De weekplanning van de bovenbouw staat vanaf nu ook op deze pagina: TW bobo najaar 2020 (zodoende ook thuis vlot te vinden wat te doen).

vr 4-9-2020 LispelTV 1, online weeksluiting

LispelTV 4.01 TOKA, FLAT, HWW, APE, KRUL, TORT, ZAZA

donderdag 3 september 2020

Het herstel van juf Tinke, en dat valt haar zelf het zwaarst tegen, verloopt niet vlot. Deze week was voor het eerst het verdoofde gevoel uit haar benen, dat is een verbetering. Maar verder is zij nog niet in staat om langer dan een kwartier actief te zijn. Daarna moet ze weer plat liggen. Het ziet er naar uit dat dit nog maanden duurt. Gelukkig is meester Henk graag bereid om de vervanging in De Hasselbramen op zich te nemen voor zolang dat nodig is.

juf Tinke,

van harte

woensdag 2 september 2020

Vanmorgen een ontruimingsoefening gedaan. Eerst in de Borg (samen met alle andere gebruikers), daarna in de schoolwoning. Dat ging goed op 1 puntje na: niet alle ramen en deuren werden gesloten (dat hoort als je het lokaal verlaat; vooral van belang voor de brandbestrijding).

dinsdag 1 september 2020

Ook op onze school zijn er veel afmeldingen van kinderen i.v.m. milde klachten. Ouders vragen geregeld advies. Het is ook lastig. Misschien helpt deze pagina op de site van de RIVM? Hier staan de richtlijnen die wij ook toepassen.

Er zijn al aardig wat kinderen, ouders en collega's getest. Tot nu gelukkig allemaal negatief.

A.s. vrijdag heeft Marieke een uitvaart. Juf Iris werkt in De Apeketting.

Lees het LispelBLOG van juli-augustus 2020.

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.