LispelBLOG januari 2018

Voor ouders die ons schoolfeest nog niet eerder meemaakten: Vooral de jongere kinderen hebben de hulp en begeleiding van hun ouders nodig. Het is dus echt de bedoeling dat kinderen samen met hun ouders de spelenkermis beleven. Oudere kinderen kunnen vaak zelfstandig de verschillende spelletjes doen, maar het toezicht blijft ook de verantwoording van de ouders. Alle leraren zijn namelijk ingezet voor de organisatie. Laten we er samen weer een mooi feest van maken.

Alle kinderen krijgen met hun speelkaart gratis eten en drinken. Ouders en andere bezoekers kunnen heerlijk eten tegen betaalbare prijzen (betalen met muntjes, contant of pinnen) bij diverse cateraars:

Monica & Winston - roti rol met kip (halal) of Bami met kipsaté (kan ook vegetarisch) prijs: € 6,-

Lenja's Crêpecorner (facebook) - zoete en hartige crêpes; originele vullingen zoals oreo koekjes en witte chocolade of verse spinazie met geitenkaas, walnoten en honing of zalm, roomkaas, rucola & pijnboompitten. Vanaf € 2,50

De Beleving - patat met diverse sauzen, vanaf € 2,50

Helpt u ons om van het schoolfeest een mooi feest te maken? Klikt u dan op het Pluk-je-hulp formulier of op het plaatje hieronder.

Beide leiden u naar een spreadsheet, waar u kunt opgeven wat u kan en wil doen.

We kunnen nog steeds hulp gebruiken bij het schoolfeest. Bij de voor-bereiding en bij het opruimen.. Bij het eten en drinken hebben we nu voldoende hulp, maar bij de spelletjes kunnen we nog helpers gebruiken. Heel specifiek: we zoeken nog verkopers voor bonnen voor het rad van avontuur.

programma schoolfeest in hoofdlijnen :

wo 31-1-2018: we gaan de speelzaal afplakken, de fotohoek inrichten, de kramen ophalen, biertafels worden gebracht, de bar installeren, spelmateriaal Laetare ophalen... Wilt u helpen? klik hier.

do 1-2-2018 : Met ouders gaan we de school weer inrichten voor de spelenkermis. Bedoeling is dat de lokalen donderdag om 17.00 uur ingericht zijn. Wilt u helpen? klik hier.

Feestprogramma vrijdag 2 februari 2018

Het thema is “sprookjes”. Kom leuk gekleed.

8.30–12.00 uur voorstelling en film Wilt u helpen? klik hier.

  • 8.45 - 10.15: film groep 5 - 8 in Egwijk
  • 9.00 - 10.00: voorstelling groep 1-4 in grote gymzaal
  • 10.00 - 1015: groep 1-4 pauze
  • 10.15 - 10.30: groep 5-8 pauze
  • 10.15 - 11.45: film groep 1-4 in Egwijk
  • 10.30 - 11.30: voorstelling groep 5-8 in grote gymzaal

12.00 - 17.00 uur Alle kinderen zijn vrij.

17.00 – 19.30 uur De grote spelenkermis. Wilt u helpen? klik hier.

Alle kinderen krijgen een speelkaart om tientallen spelletjes te doen & met bonnen voor eten en drinken. Je hoeft niet pere om 17.00 uur al aanwezig te zijn.. dan is het erg druk..

 • We hebben in 6 lokalen steeds 4 spelletjes en in de gymzaal staan wat grotere spelen (gezekerd klimmen, hindernisbaan op een groot luchtkussen). Verder staat het eten en drinken in de speelzaal en het rad van avontuur in de hal. Alle kinderen krijgen vooraf een kaart met alle voor hen geschikte spelletjes erop (voor gr 1-4 een andere kaart dan voor groep 5-8). Kinderen kunnen verder alles zelf kiezen. De begeleider bij het spel zet een kruisje op de kaart als een kind dat spel heeft gedaan, zodat we kunnen voorkomen dat kinderen hetzelfde spel te vaak gaat doen (3x max., maar sommige spelletjes 1x of 2x.). Vergeet je kaart niet!!
 • Sta je (leerkracht, ouder, oud-leerling en vrijwilliger) bij een spel: er wordt verwacht dat je gedurende 2,5 uur bij een spel begeleid.
 • Om 19.30 uur stopt de spelenkermis. Dan is het de bedoeling dat de lokalen worden gesloten (opruimen doen we de volgende dag), maar… de gymzaal moeten we proberen zoveel mogelijk op te ruimen.
 • Kinderen hebben met hun kaart toegang tot gratis eten en drinken. Volwassenen kunnen eten en drinken kopen met muntjes.

19.30 – 21.00 uur Nog even lekker swingen in de hal.

zaterdag 3-2-2018: We ruimen op vanaf 9.00 uur. Meestal in 2 uurtjes geregeld. Wilt u helpen? klik hier.

donderdag 1 februari 2018

Vandaag bestaan we precies 16 jaar!

Op donderdag en vrijdag valt meester Louis in, in De ZaZa's.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Open dag judovereniging JVIJ op zaterdag 10 maart 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) en SVvK (Sociale vaardigheidscursus voor kinderen)

Nieuwe pagina naar het VO gemaakt.

woensdag 31-1-2018

Juffrouw Paula is ziek, juffrouw Mascha werkt extra. Op donderdag en vrijdag valt meester Louis in. (Dit is de bedoeling tot de voorjaarsvakantie).

Vandaag wordt een begin gemaakt met inrichten van de school voor het feest van a.s. vrijdag.

    • We zullen de speelzaalvloer van een beschermlaag voorzien.
    • De kramen voor de cateraar worden opgehaald en geplaatst.
    • De fotohoek wordt ingericht.
    • De bar wordt geplaatst.
    • Diverse spelletjes worden opgehaald.
    • Prijzen voor het rad uitstellen.

dinsdag 30-1-2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Vrijdag Blijdag 9 februari (bibliotheek).

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Nationale Waterdag Woudagemaal - vrijdag 2 februari 2018

Voorstelling voor De Torteltuin

De Torteltuin won een wedstrijd om een video te maken n.a.v. de voorstelling So, you think you can Stoelendans. Hun filmpje bleek de beste inzending. De prijs is een voorstelling in de Agora van Introdans. En, dat is toch helemaal leuk: de kinderen mogen ook aanwezig zijn tijdens het opwarmen van de dansers vanaf 17.30 uur. (Vanwege de aandacht die de dansers daarbij nodig hebben mag er niet gesproken worden).

 • Om 17.15 uur worden kinderen van De Torteltuin verwacht in de Agora, als zij aanwezig willen zijn bij de warming up.
 • Kinderen die later komen, kunnen net voor aanvang van de voorstelling in de zaal terecht.
 • Ouders zorgen zelf voor halen en brengen. Als dat voor u lastig is, probeer dan met een ander samen te werken.

ingezonden stoelendans:

maandag 29-1-2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ ♫ Met de Muziek Mee ♫ - workshop zaterdag 17 maart 2018.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Peuter- en kleuterfestijn op 2 en 3 maart 2018.

vrijdag 26 januari 2018

Juffrouw Marian is ziek. Juffrouw Ineke werkt in De Stampertjes.

Juffrouw Paula is ziek, meester Louis valt in. (De verwachting is dat juf Paula langer uitvalt. Momenteel eerst een prednisonkuur. Meester Louis zal tot de voorjaarsvakantie de donderdag en vrijdag gaan werken. Juf Mascha gaat tijdelijk extra werken op woensdag.

De Hasselbramen gaan op excursie naar Museum Catharijne Convent in Utrecht en volgen daar het programma 'Weet wat je viert!'.

 • We vertrekken rond 12:00 uur met de bus richting Utrecht.
 • We zijn rond 15.30 uur weer terug (mede afhankelijk van het verkeer).
 • Kinderen nemen zelf een lunchpakketje mee.

donderdag 25 januari 2018

Juffrouw Marian is ziek. Juffrouw Marjan Mei werkt in De Stampertjes.

Juffrouw Paula is ziek, meester Louis valt in. (De verwachting is dat juf Paula langer uitvalt. Momenteel eerst een prednisonkuur. Meester Louis zal tot de voorjaarsvakantie de donderdag en vrijdag gaan werken. Juf Mascha wil proberen tijdelijk extra te werken op woensdag. Dat hangt nog af van de mogelijkheden van opvang van haar kinderen.)

woensdag 24 januari 2018

Juffrouw Marian is ziek. Juffrouw Jeanette werkt in De Stampertjes.

Juffrouw Paula is ziek, er is geen vervanging. Meester Hans werkt in de ZaZa's.

dinsdag 23 januari 2018

Juffrouw Marian is ziek. Juffrouw Jeanette werkt in De Stampertjes.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ bibliotheek 'lezing over temperamentvolle kinderen'.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Resto 'Van Harte'

Geplaatst op de pagina Pluk je Hulp ⇒ Begeleiders gevraagd voor excursie Torteltuin (9-2-2018)

maandag 22 januari 2018

Juffrouw Marian is ziek. Juffrouw Jeanette werkt in De Stampertjes.

Berichtje van een ouder:

(Fijn dat u uw zorg deelt met ons!) Goedemorgen meester Hans, vanochtend was bij de Stampertjes juf nr. 5. Dat is erg veel. Ik hoor ook van de andere ouders dat dat onrustig is. Heeft u enig idee hoe lang juf Marian nog ziek is en op welke manier dan een structurele oplossing gevonden wordt? Een vaste invalkracht is wat ons betreft de beste oplossing voor de kinderen. Ik hoor graag van u.

Antwoord Hans:

Ik begrijp uw zorg. Die zorg is helemaal terecht. Helaas is er geen ideale oplossing. Er is nu, ook in onze regio, een schreeuwend tekort aan leraren en zeker aan invallers. Dit is precies de reden voor het onderwijs om zo stevig te strijden voor betere beloning en betere werkomstandigheden. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat meer mensen voor onderwijs gaan kiezen. De komende jaren worden er alleen meer tekorten (= te weinig personeel) verwacht. Überhaupt een invaller krijgen is al een 'geluk'. Op De Lispeltuut hebben we nog wat mogelijkheden door inzet van ambulante mensen, maar dat geeft een verschuiving van de problemen. In de middenbouw werkt juffrouw Marieke vanaf september 2017 al fulltime, terwijl ze liever parttime werkt 👍👍. Voor bovenbouw groepen is het nog moeilijker vervanging te vinden en zijn we heel blij als een gepensioneerde leraar (meester Louis bijvoorbeeld) ons komt helpen 👍👍. In tegenstelling tot veel scholen in onze regio, hebben we nog geen groepen verdeeld of naar huis gestuurd. Dat we in de toekomst wel tot deze maatregelen moeten besluiten is helaas te verwachten.

Is uw kind nog 4 jaar, wees dan verstandig en houd uw kind, als er vervangers zijn, wat vaker thuis. En ook oudere kinderen, die niet lekker of erg moe zijn, kunt u een keer eerder ziek melden als we vervangers in moeten zetten. Voor ieders rust.... (Tot de zomervakantie groeien de onderbouwgroepen richting 30 kinderen. Wij vinden dat ook te veel, maar de bekostiging geeft geen ruimte om een extra groep te starten en te behouden. Het vaker thuishouden van een 4-jarige helpt de leerkracht enorm.)

De aanmeldingen op PABO's nemen te weinig toe.. en de voorspelling voor de toekomst is erg somber. Er zijn allerlei stimulerende maatregelen, zodat mensen gemakkelijker en goedkoper kunnen om- of bijscholen om leraar te worden. Kom gerust langs als u denkt in die richting. Of lees hier meer informatie.

vrijdag 19 januari 2018

Juf Marian is ziek, juf Jeanette valt in. (dat geldt ook nog voor volgende week ma 22-1, di 23-1 en wo 24-1.)

Juf Paula is ziek. Meester Hans werkt in de ZaZa's.

De Petteflet gaan op excursie naar Museum Catharijne Convent in Utrecht en volgen daar het programma 'Weet wat je viert!'. We vertrekken rond 12:00 uur met de bus richting Utrecht.

 • We vertrekken om 12.00 uur en zijn rond 15.30 uur weer terug (afhankelijk van het verkeer).
 • Kinderen nemen zelf een lunchpakketje mee.

Ilse (groep 7, ZaZa's) hield een interessante kijk- en vertelkring over fotografie. Ze gaf groepsgenoten de opdracht om buiten een foto te maken, met speciale aandacht voor de achtergrond. We beoordeelden de foto van Tijn als de beste (8 van de 27 stemmen). Dat betekent dat ook de andere foto's vaak veel stemmen kregen. Bekijk ze allemaal door op de foto te klikken. Je ziet ook 2 foto's met Roodkapje. We hebben een klein lesje foto bewerking gedaan..

donderdag 18 januari 2018

Juf Marian is ziek, juf Jeanette valt in.

De Excursie naar Museum Catharijne Convent in Utrecht gaat niet door vanwege de storm.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ springkussenfestival

Hallo lieve Stampertjes,

Er stond net iemand bij de deur met een supergrote doos. In de doos zat een mooie bos bloemen met een kaart van jullie. Het is wel jammer dat ik ziek ben. Ik wil ook graag naar school en jullie weer zien. Gelukkig kunnen jullie altijd goed helpen, ik heb gehoord dat jullie goed je best doen.

Ik hoop snel beter te worden.

Een dikke knuffel van juf Marian voor jullie allemaal.

woensdag 17 januari 2018

Juf Marian is ziek, juf Jeanette valt in.

dinsdag 16 januari 2018

Juf Marian is ziek, juf Jeanette valt in.

geplaatst op pagina overblijf ⇒ informatie over kleurenkaartensysteem

maandag 15 januari 2018

Juf Marian is ziek, juf Sigrid valt in.

Vanaf vandaag hebben we nieuwe buren in Bouvigne 5: CJG.

donderdag 11 januari en vrijdag 12 januari 2018

Juf Marian is ziek. Juffrouw Esther valt in, bij De Stampertjes.

Juf Paula is ziek. Meester Louis valt in, bij de ZaZa's.


Geplaatst op de pagina Google ⇒ informatie van Google over GDPR

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Kansen voor kinderen.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ enquête VWO scholieren

Geplaatst op de pagina extra ⇒ onderzoek studenten TU Eindhoven

woensdag 10 januari 2018

Juffrouw Paula is ziek. Meester Louis valt in, bij de ZaZa's.

Juffrouw Marian is ziek. Juf Jennifer valt in, bij De Stampertjes.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ informatie van Aeres (spreek uit Iris, voorheen Groenhorst).

Geplaatst op de pagina extra ⇒ crowdfunding voor gezin waarvan huis afbrandde (Manon).

dinsdag 9 januari 2018:

Juffrouw Annemiek en juffrouw Marian (Stampertjes) zijn ziek. Vandaag valt juf Rigtje in, bij de Stampertjes.

maandag 8 januari 2018:

Juffrouw Annemiek en juffrouw Marian (Stampertjes) zijn ziek. Juffrouw Esther valt 's morgens in. Voor de middag is geen vervanging. Verzoek aan de ouders van De Stampertjes: houd uw kind, zo mogelijk, 's middags thuis.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ voorleesdagen met Eus in de bibliotheek.

Het eerste rapport krijg je 2 weken later dan gepland, op vrijdag 9 februari 2018. Reden:

   • de uitslagen van toetsgegevens in januari zijn dan verwerkt en kunnen worden meegenomen.
   • het schoolfeest op vrijdag 2 februari

In het verbeterplan staan de aandachtspunten die nu verwerkt zijn in de vernieuwde rapporten.

Kampen 3 - 9 juni 2018

Ook dit schooljaar gaan alle kinderen weer op kamp. Allemaal in dezelfde week.

  • De onderbouw (kosten € 13,-) gaat op donderdag 7 juni naar Kampen.
  • De middenbouw (kosten € 25,-) gaat in de week van 4 tm 8 juni naar Hattem.
    • ma 4 en di 5 juni: Apeketting
    • di 5 en wo 6 juni: Krullevaar
    • wo 6 en do 7 juni: Heenenweerwolven
    • do 7 en vr 8 juni: Dollies
  • De bovenbouw (kosten€ 100,-) 3 t/m 6 en 6 t/m 9 juni naar Vlieland.

U kunt de kampbijdrage al betalen (en dat mag gerust in delen):

⇒ rekening NL75INGB0002778205 t.n.v. katholieke jenaplanschool De Lispeltuut te Lelystad.

OV betalen

En als u dan toch bezig bent... de ouderbijdrage is al heel wat jaren hetzelfde bedrag: € 30,- per kind (vrijwillig); ook dit schooljaar:

⇒ rekening NL41INGB0002244541 t.n.v. Stichting schoolraad katholieke jenaplanschool De Lispeltuut

(deze info kunt u terugvinden op de pagina contact)

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in presentaties.