De Lispeltuut

LispelBLOG oktober 2020

vrijdag 30 oktober 2020

Vandaag namen we afscheid van juf Klazien, die ruim 17 jaar op onze school heeft gewerkt; zij werkte totaal 46 jaar! Wat zullen we jou missen Klazien 😔... we gunnen je een hele lange, fijne, gezonde toekomst met Eef en jouw kinderen en jullie toekomstige kleinkind(eren?) 😊.

De actie voor het Goede doel was een enorm succes. Wat fijn dat zoveel kinderen (en hun ouders) hard aan het werk gingen om geld in te zamelen voor de school Satang Jabang / stichting Kafountine te Senegal.

Onze geheime actie/voorbereiding bevatte dit filmpje ter informatie aan alle kinderen en ouders.

Het totale opgehaalde bedrag is enorm: € 2200,-. Juf Klazien gaat zorgen dat dit bedrag op de juiste plek komt! Hieronder vind je de Heitje-voor-een-karweitjefoto's en de presentaties van onze viering.

Presentatie afscheid juf Klazien - viering met de kinderen.

2020-10-30 afscheid juf Klazien kinderen

Presentatie afscheid juf Klazien - viering team

2020-10-30 afscheid juf Klazien - team

woensdag 28 oktober 2020

Hallo Lispeltuters,

Hier een berichtje van juf Tinke. In de zomervakantie heb ik twee rugwervels gebroken tijdens een ongeluk. Hieraan ben ik geopereerd en sindsdien ben ik aan het revalideren en het gaat steeds een beetje beter met me. Het gaat wel heel langzaam, stapje voor stapje. Maar ik kan steeds meer en ben trots op iedere kleine overwinning!

Volgende week mag ik eindelijk weer rustig aan beginnen met werken op de Lispeltuut. Van de artsen mag ik starten met 2 keer per week 2 uur werken en dit mag ik langzaam uit gaan breiden. Met nadruk op 'rustig aan', de afgelopen periode heb ik gemerkt dat mijn hoofd vaak sneller wil dan mijn lijf. Gelukkig heb ik aan het team van geweldige collega's een goede: zij helpen mij hier zeker aan herinneren. Ik ben al een paar keer op visite geweest op school en ik vond het heerlijk om de kinderen te zien. Ik heb dan ook enorm veel zin om weer te beginnen. Mijn werkzaamheden zullen eerst voornamelijk buiten de groep plaatsvinden, waar ik kleine groepjes Hasselbramen ga begeleiden. Uiteindelijk wil ik natuurlijk heel graag voor de groep staan. Wanneer dit weer kan en mag, dat ligt aan het herstel van mijn rug. Daar kan ik nu helaas nog niets over zeggen. Ik ben blij met de inzet van meester Henk als invaller voor de groep.

Ik kijk kijk er enorm naar uit om straks weer 'echt' bij jullie op school te zijn.

Vrolijke groet, juf Tinke

Juf Ilse begint volgende week weer na haar zwangerschapsverlof. Ze neemt 1 dag ouderschapsverlof, dus is zij er dit schooljaar alleen op vrijdag. Als ondersteuning voor De Hasselbramen, maar ook voor de rest van de bobo.

Juf Eline is bij een val van de trap behoorlijk geblesseerd geraakt. Vandaag valt juf Kirsten in bij De Stampertjes. Donderdag werkt juf Klazien in De Stampertjes en vrijdag juf Tamara. We begrijpen het als kinderen soms thuisblijven met al deze wisselingen.. meldt u dat dan even met een appje?

dinsdag 27 oktober 2020

Juf Marianne is negatief getest. Ze is nog wel ziek. Juf Natahlie werkt in De Flattekat.

maandag 26 oktober 2020

Juf Marianne heeft griepverschijnselen en wordt getest op corona. Juf Nathalie valt in bij de Flattekat. Ook de logopediste (Lize Fijn) is afwezig vanwege een coronatest.

De weekplanning van de bovenbouw is geplaatst op TW bobo najaar 2020

maandag 19 oktober 2020

Over een paar weken worden de 15-minuten gesprekken gevoerd. We willen dit graag live doen. Dat vraagt om extra aandacht i..v.m. corona. We willen alle ouders vragen om zich aan alle algemene regels te houden en om in de school een mondkapje te dragen (tijdens het gesprek mag dat af). Houd het schoolbezoek zo kort en veilig mogelijk. In de spreadsheet hiernaast kunt u uw eigen afspraak plannen. (Bij vragen of problemen.. u mag appen naar Hans: 06-14398888.)

Geplaatst op de pagina extra.. : Tactus online bijeenkomst (met name voor ouders van kinderen van groep 7 en 8).

Geplaatst op de pagina extra..: 'Family Drop'...

15-minuten gesprekken najaar 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 studiedag

Behalve evalueren en plannen gaan we ons, onder begeleiding van een gastdocent, oriënteren op het leerlingvolgsysteem Dia. Zie ook ons verbeterplan.

donderdag 8 oktober 2020

woensdag 7 oktober 2020

Geplaatst op de pagina extra.. : onderzoek onder ouders over beweeggedrag van kinderen. & een kans om nog in te schrijven voor Lelystad Vol Muziek.

maandag 5 oktober 2020

Juffrouw Femke is thuis uit voorzorg (klachten in de familie). Juf Eline werkt in De Stampertjes.

De weekplanning van de bovenbouw voor deze week staat op deze pagina: TW bobo najaar 2020.

Op de pagina extra.. Gratis deelname ouders!! Activiteiten in de Week van de Opvoeding (van de preventiemakelaar Jeugd en Gezin Lelystad).

vrijdag 2 oktober 2020

Geplaatst op de pagina extra..: gratis workshops in De Kubus (herfstvakantie).

Juf Nathalie is gisteren negatief getest en vandaag weer aan het werk. Juf Krishna is ook negatief getest, maar nog wel ziek.

Het ministerie heeft scholen opgedragen het binnenklimaat te meten en te delen met het ministerie. De afgelopen weken hebben we dat meten (opnieuw) gedaan. We zien dat de aanpassingen aan het ventilatiesysteem op de benedenverdieping (2017-2018) hebben geholpen. Op de bovenverdieping is het nog niet optimaal. Verontrustender zijn de meetuitslagen in de schoolwoning. Daar hebben we verstopte luchtroosters boven de ramen. We gaan kijken of schoonmaken daarvan voldoende soulaas biedt. We blijven in overleg met de verhuurder van onze school: de gemeente.

LispelTV 4.05 STAM, FLAT, TORT, TOKA, DOL, ZAZA, PET

donderdag 1 oktober 2020

Juf Nathalie is ziek. Vrijdag krijgt ze een coronatest (net als juf Krishna). Juf Klazien werkt vandaag in De Flattekat.

Lees het LispelBLOG van september 2020.

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.