team

Hoi allemaal, mijn naam is Henk Romkes en ik geef sinds begin dit schooljaar les in de Hasselbramen. Juf Tinke is zoals u weet helaas uitgevallen en zolang dat duurt ben ik aanwezig in de groep.

Samen met m'n partner en onze 3 kinderen, allemaal voortgezet onderwijs, wonen we op de mooiste plek van Nederland, namelijk op Urk! Als gezin houden we van (zon)vakantie, strand, zee, lekker fietsen en barbecueën. De kinderen zijn gezellig en enthousiast bezig met voetbal en hapkido (vereniging op Urk). In het weekend vinden we het fijn om televisie of een mooie Netflixfilm te kijken. Met een heerlijke mok soep binnen handbereik kunnen we dan echt wel genieten van ons samenzijn. Tot nu toe vind ik het werken in de Hasselbramen gewoon super leuk. Dit komt uiteraard ook doordat het gewoon een prettige en gezellige groep is!! Wanneer u/jullie iets willen weten of bespreken, mijn (klassen)deur staat altijd voor u open. Tot hoors dan maar...

Mijn naam is Dounia, ik doe de opleiding dienstverlening helpende zorg, ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding. Mijn hobby's zijn fitness en kickboksen. Mijn eigenschappen zijn: sociaal, leergierig en flexibel in de omgang. Wat ik ook heel leuk vind om te doen is met mijn neefjes te spelen. Ik pas ook vaak op bij mijn neefje, dan spelen we samen spelletjes en we bakken soms ook cupcakes samen. Wat ik leuk vind om te doen in mijn vrije tijd is met vriendinnen afspreken, samen wat eten of shoppen daar hou ik ook van.

Wat mij leuk lijkt aan het werken met kinderen is dat ik de kinderen zie groeien en dat lijkt me heel leuk om te zien, en samen werkjes maken, de kinderen begeleiden waar nodig is. Ik heb zin om stage te lopen en veel meer van mijzelf te laten zien, en ervaring op te doen.

Hoi allemaal! Mijn naam is Amber de Looze, ik ben 21 jaar en woon samen met mijn vriend in Lelystad. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn vriendinnen te kletsen en te wandelen, brownies te bakken (en op te eten) en te netflixen. Daarnaast hou ik ontzettend veel van lezen en kun je me wakker maken voor een dansje samen. Ik geef in mijn vrije tijd dan ook dansles.

Twee jaar geleden ben ik begonnen aan de pabo op Hogeschool KPZ en zit daar goed op mijn plek. Dit jaar start ik mijn derdejaars stage bij de Krullevaar, waar ik ontzettend veel zin in heb! Ik zal er elke donderdag zijn en soms een hele week. Ik vind het belangrijk dat we rekening houden met elkaar in de klas en dat ieder kind gezien en gewaardeerd wordt zoals hij of zij is. Ik hoop veel te kunnen leren met de leerlingen, maar vooral ook veel lol te maken samen. Dat gaat vast en zeker lukken!

groetjes en tot gauw,

Juf Amber

Dag allemaal, mijn naam is Iris van Schaik, ik ben 27 jaar jong en woon in Kampen samen met mijn twee gezellige huiskatten. In mijn vrije tijd zoek ik de gezelligheid op bij mijn vriend, vrienden en familie. En ga ik graag een avondje naar de film. Ik vind het heerlijk om sporten. Zo speel ik graag een potje hockey. Daarnaast vind ik het erg fijn om te wandelen of hard te lopen samen met onze hond Kai. Het liefst ergens langs water of in het bos.

Na de zomervakantie mag ik starten bij De Apeketting en De Dollies. Ik kijk er erg naar uit om jullie allemaal in het nieuwe schooljaar te kunnen ontmoeten. We gaan er een mooi en gezellig schooljaar van maken.

Hallo allemaal! Mijn naam is Nathalie Smith en ik woon in Lelystad. Ik ben getrouwd met Martin en samen hebben we twee dochters, die na de zomervakantie beiden op de Lispeltuut zitten. Noé in de Torteltuin en Yza in de Stampertjes. Ik ben dus al bekend op de Lispeltuut en ik ben dan ook heel blij dat ik na de zomervakantie het team verder compleet mag maken. Ik kom naast Marianne in de Flattekat en zie er enorm naar uit om er een heel leuk, vrolijk, gezellig en ook leerzaam schooljaar van te maken.

Ik ben een zogenaamde ‘late-leerkracht’ en heb voor ik startte aan de (versnelde) PABO in Meppel in 2018, 10 jaar gewerkt als jobcoach en ben de afgelopen jaren werkzaam als massagetherapeut en -docent. Ook een bijzonder vak, wat ik in mijn ‘vrije tijd’ ook nog zeker blijf uitoefenen. Daarnaast onderneem ik in mijn vrije tijd graag leuke dingen met de meiden, dans ik graag en ik hou erg van koken. De zomervakantie gaan we lekker kamperen.

Het lijkt mij heel leuk om elkaar snel te gaan ontmoeten! Hartelijke groet,

“Hallo leerlingen, juffen en meesters van de Lispeltuut. Mijn naam is Paul Broekhof en ik ga volgend jaar beginnen met een omscholingstraject tot meester aan de Katholieke Pabo Zwolle. Samen met mijn vrouw Nicolette en onze kinderen (Abby (5) & Hayden (2)) woon ik in Dronten. In mijn vrije tijd ben ik voor een groot gedeelte druk met de voetbal waar ik trainer ben bij het tweede team van ASV Dronten.

Daarnaast ben ik dol op sporten kijken (voetbal, honkbal, basketbal en American Football), hardlopen, films/series kijken en leuke dingen doen met mijn gezin en/of vrienden! Ik heb enorm veel zin in het volgende schooljaar en kijk er naar uit om in de klas bij meester Oscar (zelf veel te leren) en er een super tijd van te maken! Tot na de zomer!”

Hoi allemaal, mijn naam is Petra Middelkoop, ik ben 20 jaar en ik woon in Lelystad. Drie jaar geleden ben ik begonnen aan de pabo op de Katholieke Pabo Zwolle. Het afgelopen schooljaar heb ik van augustus tot en met december mogen stagelopen bij de Heenenweerwolven. Dit heb ik met veel plezier gedaan en ik wilde nog lang niet weg op de Lispeltuut. Na de zomervakantie zal ik starten met mijn LIO-stage en ga ik afstuderen. Ik heb er enorm veel zin in! Mijn LIO-stage mag ik in de Zaza’s gaan doen en hier zal ik dan ook op de donderdagen en de vrijdagen te vinden zijn. In de klas vind ik een fijne sfeer erg belangrijk en daarom probeer ik altijd om alle kinderen op een positieve manier te benaderen. Buiten mijn studie om doe ik verschillende soorten dansen, houd ik ervan om te zeilen en om af en toe creatief bezig te zijn. Verder spreek ik regelmatig af met vrienden om bijvoorbeeld een spelletje te spelen of ergens iets te gaan eten. Groetjes en tot snel, Juf Petra.

Mijn naam is Elma Pasman. Twee jaar geleden ben ik begonnen met de Pabo en deze opleiding rondde ik af met mijn LIO-stage bij juf Krishna en juf Marianne in de Flattekat. Ik werk al langer in het onderwijs, maar dan in het voortgezet onderwijs als vakleerkracht LO (gym). Vanaf 17-8-2020 werk ik 4 dagen per week op de Lispeltuut. Eerst naast juf Klazien (tot1-11-2020).

Samen met Arnoud heb ik 2 kinderen die ook op Lispeltuut zitten, Jinthe en Ise. Sinds zij naar de Lispeltuut gaan, ben ik steeds enthousiaster voor het basisonderwijs geworden. Er gebeuren zulke mooie dingen in die leeftijdsfase. De ontspannen manier waarop de kinderen op de Lispeltuut zichzelf, de ander en de wereld mogen ontdekken vind ik heel plezierig. Ik ben erg blij dat ik deel uit mag maken van het team en ik heb dan ook heel veel zin in het komende schooljaar!!

In mijn vrije tijd ben ik uiteraard veel op pad met onze meiden. Ze sporten fanatiek en ik vind het erg leuk om ze daarbij te volgen, ondersteunen en begeleiden. Als er dan nog tijd over blijft, vind ik het ook leuk om samen met Arnoud te golfen.

update woensdag 10 juni 2020: We zijn erg blij met de benoeming van onze nieuwe middenbouwcollega juf Iris. Samen met nieuwe collega's juf Nathalie en juf Elma hebben we het schoolteam voor volgend schooljaar helemaal rond. Vrijdag 12 juni is de nieuwe groepsindeling bekendgemaakt aan alle kinderen en tegelijkertijd werd deze gepubliceerd op de website.

Beste ouders,

Terwijl het onderwijs vanuit thuis wordt gegeven zijn wij ook aan het werk om ons Lispelteam na de zomervakantie goed te organiseren. Gelukkig blijft veel hetzelfde, maar er zijn ook enkele wijzigingen. De pensionering van juf Marian en juf Klazien zagen we aankomen, maar het vertrek van juf Yvonne is onverwacht 🙄. We zullen jullie erg gaan missen 😢. Uiteindelijk maken onze collega's stappen die we hen zeer gunnen. En het biedt toch ook mogelijkheden voor bestaande en nieuwe collega's 😊.

Hieronder vindt u eerst persoonlijke berichten van juf Marian, juf Klazien en juf Yvonne:

vertrek juf Marian (per 1-8-2020)

Wat heb ik altijd geboft dat ik mijn hele leven met veel plezier heb gewerkt met kinderen. Op “onze school de Lispeltuut” heb ik het langst gewerkt, bijna 18 jaar. Ik heb hier een fijne tijd gehad.

Hoe leuk ik mijn werk ook vind, het is tijd om te stoppen. In augustus 2020 zal ik met pensioen gaan. Dat ik de kinderen en collega’s zal missen, dat is zeker.

Ik kom absoluut af en toe gezellig aanwaaien op school.

Groeten Marian

vertrek juf Yvonne (per 1-8-2020)

Vrijdag 17 april 2020

Beste ouders en kinderen van de Lispeltuut,

Het is alweer 12 jaar geleden dat er twee nieuwe bovenbouwgroepen bij kwamen op de Lispeltuut. Ik mocht de Hasselbramen opstarten. Na 12 jaar voor deze bovenbouwgroep heb ik het daar nog steeds naar mijn zin. Een leuke groep, fijne collega’s en een fijne school… voor mij was er lang geen enkele reden om te vertrekken.

Toch heb ik besloten om vanaf komend schooljaar les te gaan geven bij een andere stichting, dichter bij huis. Het verder kijken begon voor mij met de reistijd van Kampen naar Lelystad, dat tegenwoordig al snel oploopt tot een uur enkele reis. Soms wat korter, maar soms ook langer. Met een jong gezin werd dit steeds meer haasten. Ik zag binnen een school in de buurt een mogelijkheid om te investeren om dichterbij te gaan werken en ben het contact aangegaan. Vanuit daar begon het balletje te rollen en merkte ik dat ik naast de reistijd ook interesse begon te krijgen in andere middelen en werkwijzen. Het voelt goed om me te blijven ontwikkelen en dat kan mede door ook ervaring op te doen in andere omgevingen. Met alle ervaring die ik heb opgedaan in mijn rugzak, weer openstaan voor nieuwe dingen.

Wat zal ik blijven herinneren aan mijn tijd op de Lispeltuut? De vele ervaring in de bovenbouw en met het Jenaplanonderwijs, mijn fijne klas en de kinderen, de vele projecten, eindvieringen, kampen en activiteiten die ik heb mogen draaien en organiseren samen met jullie, de vrijheid als leerkracht om je ei kwijt te kunnen, het meedenken in de bovenbouw en het mogen werken met een super fijn team, een fijne bouw en directeur....

De Lispeltuut, de schelp die je de weg wijst wanneer het nodig is… Dat is de Lispeltuut ook voor mij geweest, het heeft me gemaakt tot de leerkracht die ik nu ben. Ik sluit deze periode met een goed gevoel af. Jullie zullen me dan ook zeker nog terug gaan zien bij feesten en activiteiten. Want ik zal zéker jullie, de school en het team gaan missen.

Ik ben er nog een paar maanden en ik merk aan mezelf dat ik niet anders kan, dan me volledig inzetten voor de groep en de school tot het einde van het schooljaar. Ik zal dan ook zorgen voor een goede overdracht naar jullie nieuwe juf in de Hasselbramen: juf Tinke. Stiekem denk ik dat jullie daarmee ook gewoon een superjuf erbij krijgen, naast juf Ilse die eind oktober weer voor 1 dag in de week terugkomt. Dat komt wel goed in de Hasselbramen!

In deze thuiswerkperiode is deze communicatie anders gegaan dan ik oorspronkelijk voor ogen had. Fijn dat ik het middels het videobellen vandaag toch wat persoonlijker heb kunnen vertellen. Ik ga er vooralsnog vanuit dat we elkaar wel nog een tijdje echt ‘live’ kunnen zien i.p.v. de videogesprekken en -instructies. We gaan er samen een goede afsluiting van het jaar van maken!

Liefs, juf Yvonne

vertrek juf Klazien (per 1-11-2020)

Het zal voor een aantal mensen geen verrassing zijn. Mijn pensionering is aanstaande. Op 30 oktober 2020 neem ik afscheid van de Lispeltuut, van het onderwijs. Vorig jaar juni vierde ik mijn 65ste verjaardag. En met 66 jaar en 4 maanden mag ik met pensioen.

Ik ben op de Lispeltuut begonnen op 1 augustus 2004. Ik werkte toen al een poos in Lelystad, eerst op de Shalom school en later op de Laetare. Daarvoor heb ik in Brabant gewerkt. Mijn eerste baan was op Kinderhuis Reek, een orthopedagogisch behandelingsinstituut voor moeilijk opvoedbare en autistische kinderen. Daarna als hoofd van kleuterschool Gemma in het dorpje Zeeland. Daar maakte ik de overgang mee naar het basisonderwijs.

Onderwijs zit in mijn bloed. Mijn kinderen denken dat ik het Lege Nest Syndroom ga ervaren als ik stop. Dat zou zomaar kunnen!

In deze periode van thuiswerken ervaar ik de afstand tot de kinderen, de collega's en de ouders. ik mis jullie enorm.

Ik hoop van harte dat we nog een hele poos, en vooral in goede gezondheid, van en met elkaar kunnen genieten. Klazien

Kort samengevat de wijzigingen:

  • Vanaf nu (21 april) is het zwangerschapsverlof van juf Ilse ingegaan 🍼. Juf Relinde vervangt in de Hasselbramen en juf Marieke werkt, tijdelijk, fulltime in de Apeketting.
  • Juf Marian gaat vanaf 1-8-2020 met pensioen. Er is een onderbouwvacature van 1 dag vanaf 1-8-2020 en nog eens 2 dagen vanaf 1-11-2020. (We zoeken meteen 1 nieuwe collega voor 3 dagen.) Update 1-8-2020: nieuwe collega's Juf Iris, Juf Nathalie en juf Elma starten na de zomervakantie.
  • Juf Yvonne gaat op de school in de buurt werken (waar ook haar zoontje Ruben op school zit).
  • Juf Klazien gaat vanaf 1-11-2020 met pensioen.
  • Juf Tinke gaat, na de zomervakantie, van de Dollies (mibo) naar de Hasselbramen (bobo).
  • Juf Relinde start na de zomervakantie in De Dollies. Er is een middenbouwvacature van 3 dagen (2 dagen Dollies en 1 dag Apeketting).
  • Juf Elma gaat 4 dagen werken in het Torenkamertje (naast juf Klazien)
  • Juf Petra doet haar LIO-stage, het gehele schooljaar 2020-2021 in de ZaZa’s, op donderdag en vrijdag.

Stagiaires 2019-2020:

 • Annemiek ten Have, 2e-jaars deeltijd student KPZ, van augustus t/m juli stage bij Tinke.
 • Eva Noorderijk, 1e-jaars deeltijd student KPZ, van augustus t/m december bij Kim op dinsdag en vrijdag. Daarna obo (Kraanwagentje en Stampertjes).
 • Elma Pasman, 2e-jaars deeltijdstudent Windesheim Zwolle, van augustus t/m december LIO bij Marianne en Kries op maandag en dinsdag.
 • Petra Middelkoop, 3e-jaars student van de KPZ, komt van augustus t/m december bij Debbie stage lopen.
 • Nikki van Daatselaar, mbo onderwijsassistent niveau 4, van augustus t/m december bij Mirjam H en van januari tot juli bij Marianne en Kries op woensdag/donderdag/vrijdag.
 • Logan, 2e-jaars mbo onderwijsassistent niveau 4. Van september t/m juni bij Daniëlle in het Kraanwagentje.
 • Marijke en Tess, 2e jaars stagiaires van de CALO Zwolle. Zij verzorgen in maart 2020 op maandagmorgen gymles in de speelzaal.

Hoi allemaal, mijn naam is Eva en ik mag dit jaar stage lopen op de Lispeltuut. Het eerste half jaar mag ik bij de petteflet meedraaien en het tweede half jaar bij een kleuterklas. Thuis heb ik twee kleine kinderen, een man en twee poezen. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en af en toe volg ik een yogales.

Op naar een leuk schooljaar en wie weet komen we elkaar eens tegen op school. Liefs, Juf Eva

Hallo, Mijn naam is Annemiek, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Lelystad. Het hele schooljaar 2019/2020 mag ik stage lopen én afstuderen bij de Dollies. Na mijn opleiding psychologie heb ik een aantal jaren gewerkt als dyslexiebehandelaar. Het is zo ontzettend leuk om met kinderen te werken en ze iets mee te kunnen geven voor hun toekomst. Voor dit werk heb ik vele scholen bezocht en elke keer als ik een leerkracht bezig zag, werd het mij duidelijker: ik wil ook voor de klas. Naast mijn studie besteed ik veel tijd aan mijn vrijwilligerswerk Bikers Against Child Abuse, rijd ik graag motor en onderneem allerlei activiteiten met vrienden, zoals spelletjes spelen, uit eten gaan en concerten/theater bezoeken.

Mijn naam is Eline Steendam, ik ben 37 jaar oud en woon in Lelystad samen met mijn man Ramon en mijn tweeling, Lars en Mats, van twee jaar oud. In mijn vrije tijd hou ik erg van sporten, lezen en leuke dingen doen met mijn gezin. En als we op vakantie gaan, gaan we het liefst kamperen. Na de zomervakantie mag ik starten op basisschool De Lispeltuut. Hier heb ik enorm veel zin in. Ik werk al 17 jaar in het onderwijs en heb ervaring in alle groepen. Ik ben aankomend jaar op de woensdag, donderdag en vrijdag stamgroepleider bij stamgroep De Stampertjes. Lesgeven in de onderbouw vind ik geweldig! In de klas ben ik positief en optimistisch. Complimenten geven vind ik heel belangrijk. Kinderen groeien hiervan. Ik wil dat de kinderen veel succeservaringen opdoen. Daarbij kijk ik goed naar hun individuele niveau. Ik ben consequent en voorspelbaar. Structuur in de klas vind ik erg belangrijk. Ik wil bereiken dat de kinderen met veel plezier naar school gaan en het beste uit zichzelf halen. Dat de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

team april 2018