team

dinsdag 29 september 2023

Het herstel van juf Iris duurt nog enkele maanden. Ondertussen is juf Relinde 3 dagen en meester Frank 2 dagen in de groep aan het werk. Juf Iris en juf Annemieke zijn in feite 'extra'. Dit gaat nog door tot de kerstvakantie. Meester Frank zal dan vaker 3 dagen in de groep werken en juf Relinde 2 (woensdag wisselt soms).

Hallo ouders en kinderen! 

Ik stel mijzelf graag aan u voor. Ik ben Rijan Prakken en 33 jaar. Ik ben tweedejaars deeltijd PABO student bij Windesheim Almere. Vanaf 11 september loop ik elke maandag stage in het Torenkamertje bij juf Elma. Vorig jaar heb ik stage gelopen bij een groep 4 en groep 5 op een reguliere basisschool in Lelystad. De kleuters zijn dus helemaal nieuw voor mij. De tweede helft van het schooljaar zal ik in de bovenbouw te vinden zijn. Net als de kinderen in de klas heb ik dus veel te leren op de Lispeltuut. Het Jenaplan onderwijs is overigens wel bij mij bekend, aangezien ik als kind zelf 8 jaar lang op een Jenaplan basisschool les heb gehad. Zelfs in de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs heb ik nog op deze manier onderwijs gevolgd. 

Ik woon in de Waterwijk in Lelystad samen met mijn dochter Hanna van bijna drie (denkt dat ze vier is) en mijn vriend. Naast mijn studie werk ik nog twee dagen op een klantenservice, en als er nog tijd over is houd ik ervan om creatief bezig te zijn of buiten te wandelen. Tot ziens en vriendelijke groeten, Rijan Prakken

Opa voor de klas!

Vanaf het begin van het schooljaar tot aan de herfstvakantie staat meester Frank op de dinsdagen en vrijdagen voor De Dollies. Hij is één van de vaste invallers van onze stichting.

Frank woont in Soest, is getrouwd met verhalenverteller Jolanda, is vader van twee volwassen kinderen: Milan en Annick - en is de trotse opa van Elin!

Hallo allemaal! Ik ben Astrid Staphorst (52 jaar) en begin na de zomervakantie op De Lispeltuut. Ik kom dan op de donderdag naast juf Marieke bij De Apeketting. Deze leeftijd vind ik erg leuk en ik heb er dan ook ontzettend veel zin in! 

Ik woon dichtbij de school in De Landerijen, ben getrouwd met Richard en wij hebben een dochter en een zoon. Ook ben ik regelmatig in Friesland te vinden, daar kom ik oorspronkelijk vandaan. Verder ga ik graag naar de Veluwe en de kust, houd ik van braderieën en kerstmarkten, vind ik het erg leuk om tijdschriften te lezen en luister graag (allerlei soorten) muziek.

Ik heb al een aantal teamleden van De Lispeltuut ontmoet en woensdag 19 juli kom ik nog even langs bij De Apeketting. Allemaal alvast een fijne zomervakantie toegewenst en ik zie jullie in ieder geval in september! Groeten van juf Astrid 

Juf Annet vertrekt 😔 (1-8-2023)

Lieve kinderen, ouders en verzorgers,


Over een paar weken ga ik de Lispeltuut verlaten… met een lach en vast ook met een traan. Ik was niet van plan om weg te gaan, maar soms komt er onverwachts toch iets op je pad, waardoor je aan het denken wordt gezet. En wat uiteindelijk tot een besluit heeft geleid om ergens anders te gaan werken. Ik ga werken op de Regenboog in Lelystad.

Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier op de Lispeltuut gewerkt. Veel geleerd en de vrijheid gekregen om mooie, leerzame lessen te mogen maken. Ook dit hoop ik te kunnen vinden op die school. Mijzelf weer verder ontwikkelen en een nieuwe uitdaging aangaan.

Uiteraard ga ik de Lispeltuut missen. De kinderen, de collega’s, vrijwilligers, ouders en verzorgers. Het werk, de thema’s, de feesten, weeksluitingen en kampen. Het is een geweldige school om te werken en te leren. Een school waar je kunt groeien en bloeien. 


Groetjes! en tot ziens! Juf Annet

Juf Dorien vertrekt 😔 (1-8-2023)

Dag Lispeltuut

woensdag 5 april 2023

Juf Petra heeft op woensdagen studieverlof; juf Annet werkt dan in De Zaza's.

Juf Iris komt op dinsdag- en woensdagochtend op school werken in De Dollies, met ondersteuning van juf Annemieke.

vrijdag 24 maart 2023

Het herstel van juf Iris heeft nog meer tijd nodig. De komende weken zullen juf Relinde en juf Annemieke in De Dollies werken volgens hetzelfde schema. Juf Marieke werkt volledig in De Apeketting.

Juf Iris komt een of meer keer per week op school werken binnen en/of buiten de groep.

donderdag 9 maart 2023

Juf Iris heeft, 4 maanden na de botsing met een boom, nog steeds veel pijnklachten. De komende 2 weken gebruikt ze zware pijnstillers en spierontspanners om te onderzoeken of zij daarmee van de pijn af kan komen. Zij mag dan niet autorijden en is dus afwezig. De 15-minuten gesprekken met juf Iris (Dollies) kunnen nu niet plaatsvinden. Daarvoor maken we opnieuw afspraken.

 Voor de komende weken is er de volgende bezetting in de mibo:

dinsdag 14 februari 2023

Juffrouw Krishna herstelt goed. Ze gaat na de voorjaarsvakantie ook weer een dag in de groep werken: Het Torenkamertje. Het herstel van juf Marjon duurt nog wat langer. Gelukkig zijn verschillende onderbouwcollega's (top hoor!!) opnieuw bereid om extra te werken, zodat de bezetting volledig blijft. Tussen de voorjaars- en de meivakantie ziet dat er zo uit: 

maandag 24-10-2022

Juf Marjon heeft een burn-out (niet werkgerelateerd). Zij zal de komende periode afwezig zijn. 

We hebben vervanging kunnen regelen. Vanaf volgende week kunnen we de vervanging geheel intern oplossen en zijn er ook minder leerkracht-wisselingen. Dit dankzij de obo-collega's die extra willen werken. Hartelijk dank!! 

Deze week hebben we externe invallers (Slim) nodig en is er helaas dus elke dag een andere juf.

Hoi! Mijn naam is Linde Driessen. Ik ben zestien jaar oud en loop dit schooljaar stage op de dinsdag en donderdag bij De Dollies. Dit schooljaar ben ik begonnen aan de opleiding onderwijsassistent op ROC Flevoland Almere buiten. Het werken met kinderen vind ik echt ontzettend leuk! Naast school geef ik ook turnlessen. Dat is één van de dingen die ik het allerliefste doe. Samen met lezen, muziek luisteren en fotograferen. Ik ben erg blij dat ik stage mag lopen op de Lispeltuut. We gaan er een gezellig jaar van maken!

Hallo allemaal!

Mijn naam is Trishala Khoesiaal en ik zit in het tweede jaar van de PABO op de KPZ. Werken met kinderen en een bijdrage kunnen leveren aan hun ontwikkeling vind ik het waardevolste wat er is. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bakken en maak ik onder andere taarten en cupcakes. Als kind heb ik een enorm leuke en leerzame tijd mogen ervaren op De Lispeltuut. Ik vind het geweldig dat ik opnieuw stage mag komen lopen bij jullie. Ik zal dit keer beginnen in de Torteltuin en na een paar maanden verhuizen naar de kleuters. Ik ben er elke maandag en soms ook een hele week. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten. Misschien heb je mij al wel eens een keer langs zien lopen, kom dan vooral gezellig even een praatje maken! 

Groetjes van Juf Trishala

Hoi! ik ben Esther Veen en ik ben 16 jaar oud. Ik loop nu stage bij het torenkamertje, waar ik het superleuk vind. Ik volg de opleiding onderwijs assistent op Landstede Lelystad en ik zit nu in mijn eerste leerjaar. 

Ik weet nog niet echt of ik verder wil studeren of dat ik gelijk aan de slag wil als ik deze opleiding heb afgerond, wat ik wel weet is dat ik met kinderen werken heel leuk vind en dat ik dat dit ook mijn werk wil maken. Ik heb al ervaring met kinderen van basisschool leeftijd, als vrijwilliger in de kerk.

Ik vind lezen heel leuk en hou ook van boogschieten en van keyboard spelen, ik heb er veel in zin dit schooljaar en hoop jullie allemaal te ontmoeten!

Mijn naam is Havy Vu en ik loop dit jaar stage op de Lispeltuut! Ik doe de opleiding onderwijsassistent op Landstede in Lelystad. Ik zit in mijn tweede jaar en ik ben super enthousiast om voor de klas te staan bij de kleuters.

Wanneer ik deze opleiding heb afgerond ben ik van plan om door te studeren of te reizen naar landen om avontuur en ervaring op te zoeken. Verder vind ik het super leuk om Formule 1 te volgen en met mijn beste vriendin af te spreken. 

Ik hoop dit schooljaar jullie allemaal te ontmoeten en er een gezellige boel van te maken!

Update november 2022: Havy is gestopt met de opleiding en.. dus ook met de stage.

Lispelteam mei 2022

Mijn naam is Robin Leañez en ik ben 24 jaar. Ik kom uit Zwolle en studeer daar PABO aan de Hogeschool KPZ. Ik hoop de studie over twee jaar af te ronden om dan als Juf Robin voor de klas te komen. Voor de PABO heb ik Pedagogiek gestudeerd aan Hogeschool Windesheim en ben afgestudeerd in 2019. In mijn vrije tijd sport ik (sportschool, tennis en golf) en hou ik van lekker koken en lekker eten. Mijn lievelingseten is lasagne, mijn lievelingskleur is paars, ik heb een hond genaamd Blue en een kat genaamd Mango. Tijdens mijn stage op De Lispeltuut hoop ik jullie te ontmoeten en gaan we er samen een mooi schooljaar van maken!

Hallo iedereen! Bij deze wil ik mij graag aan u voorstellen. Ik ben Marjon Donker (47) en komend schooljaar ben ik, samen met juf Eline, de juf van de Stampertjes. Wat heb ik hier een zin in, want juf zijn bij de kleuters vind ik het allerleukste wat er is! 

Met mijn man Hendrik en onze 3 kinderen Bastiaan (21), Maurits (19) en Veerle (15) wonen wij aan het randje van de Noordoostpolder in het oude Zuiderzee stadje Blokzijl. Hond Diesel en cavia Speedy maken de boel compleet. Ik geniet van koken, klussen in ons oude huis, lezen, MTB, yoga en skiën. 

Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe en hoop jullie graag te ontmoeten in het nieuwe schooljaar. Samen met mijn collega’s hoop ik er een fantastisch schooljaar van te maken! 

Hartelijke groet, Marjon

Vanaf maandag 23 augustus zal ik 2 dagen op de Lispeltuut als juf komen werken. Maandag naast juf Daniëlle, bij het kraanwagentje en  donderdag naast juf Elma, in het torenkamertje. Ik zal even iets over mezelf vertellen. Mijn naam is Karin Huitema en ik ben 55 jaar (maar ik voel me stukken jonger 😄). Ik ben getrouwd met Aernout en heb 3 kinderen. Jonne van 25, Sem van 18 en Pleun van 16. En we hebben een hond van een half jaar, Pip. Daarnaast heb ik heel veel hobby's. Ik heb een groentetuin waarin ik heel veel tijd doorbreng, ik teken heel graag, ik houd van lezen, haken en musea bezoeken. 

Het werken met kleuters vind ik zo leuk omdat ze eerlijk zijn en open staan voor nieuwe uitdagingen. En fijn dat ik een onderdeel mag zijn van hun leven en ze mag begeleiden naar een volgende fase. Ik heb heel veel zin om jullie te ontmoeten en kennis te maken! 

Juf Karin

Lispelteam juni 2021

Juf Marianne vertrekt 😔 (1-8-2021)

Lieve kinderen en ouders van de Lispeltuut,


18 jaar geleden kwam ik de Lispeltuut binnen als stagiaire in mijn laatste jaar PABO. 

Een startende school met een visie die helemaal bij mij past. Wat heb ik veel geleerd en fijn dat ik na mijn stage deze baan kreeg op de Lispeltuut. 

Ik heb de afgelopen 18 jaren met plezier en hart en ziel gewerkt.

Werken op een school met jonge kinderen is mijn grote passie. En samenwerken met een geweldig team is heel fijn. 

Maar na 18 jaar is het tijd voor wat nieuws. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Mijzelf verder ontwikkelen en ontdekken wat er nog meer is in onderwijsland. 


Nadat ik vorig jaar in Harderwijk ben gaan wonen is het nog meer gaan kriebelen en ben ik om mij heen gaan kijken. 

Hoe fijn zou het zijn als ik dezelfde vakanties zou hebben als mijn zoon Senn. En toch ook wel fijn om met de fiets naar school te gaan. 

Na wat bezoekjes aan scholen kwam daar 3 weken geleden een vraag van een directeur of ik een kleuterklas wilde gaan starten.

Dat was sneller dan verwacht. Ik heb veel nagedacht en na veel gesprekken heb ik ervoor gekozen om de sprong te wagen. 

Na de zomervakantie word ik juf op een school in Harderwijk. Heel leuk en spannend, maar tegelijkertijd ook jammer en verdrietig. Want na 18 jaar zal ik de Lispeltuut gaan verlaten. De school die door de jaren heen als mijn thuis is gaan voelen en waar ik de juf ben geworden die ik nu ben.  


Het boek de Lispeltuut gaat sluiten en mijn nieuwe avontuur gaat na de zomer beginnen. 

En dat ga ik niet alleen doen. Ook juf Femke van de Stampertjes gaat juf worden op de school in Harderwijk. Wij gaan daar samen de nieuwe kleuterklas starten. Hoe leuk is het om samen met een collega en vriendin dit nieuwe avontuur aan te gaan. 


Het is ontzettend snel gegaan en is het nog maar kort tot de zomervakantie. 

Dat betekent de komende tijd afscheid nemen van collega's, kinderen en ouders. En wat ga ik iedereen ontzettend missen. Want het was een fantastisch tijd. Ik wil jullie alvast bedanken voor afgelopen jaren. Fijn om enthousiaste, lieve en betrokken ouders bij onderwijs van de kinderen te hebben. Want we maken de school en het onderwijs samen. 

Ik heb met veel liefde jullie kinderen onderwijs gegeven. En ze geholpen met groeien door voor hen steeds een Lispeltuut te zijn.


We gaan er nog super gezellige weken van maken en op de laatste schooldag van dit schooljaar zal ik echt afscheid nemen. 


Liefs, juf Marianne

Juf Femke vertrekt 😔 (1-8-2021)

Lieve ouders en verzorgers,

Ik val gelijk maar met de deur in huis. Ik ga, met pijn in het hart, de Lispeltuut verlaten aan het einde van dit schooljaar. Sinds 2010 ben ik werkzaam op de Lispeltuut. Het eerste jaar ben ik gestart als ‘vliegende keep’ in de onderbouw/middenbouw, daarna leerkracht van de Krullevaar en nu al een paar jaar leerkracht van de Stampertjes. Ik werk al 11 jaar met heel veel plezier op de Lispeltuut.

Voor sommigen van jullie zal het bekend zijn dat ik woonachtig ben in Zeewolde. Zeewolde hoort bij een andere vakantieregio dan Lelystad. Sinds de geboorte van onze kinderen is dit thuis een onderwerp van gesprek maar het gevoel van thuiskomen bij de Lispeltuut zorgde er altijd voor dat ik nooit eerder stappen heb gezet.

In april heb ik, samen met juf Marianne, besloten om vrijblijvend wat scholen te bezoeken in de omgeving Harderwijk/Zeewolde. Dit was vooral om te kijken wat er nog meer is en of er een school zou zijn waar we hetzelfde gevoel zouden hebben/krijgen als bij de Lispeltuut. Bij alle scholen werd duidelijk aangegeven dat er geen vacature-ruimte is/was voor volgend jaar. We waren erg verrast toen we 3 weken geleden een telefoontje kregen met de boodschap dat er toch ruimte zou komen op een hele fijne school. Het is een school waar wij beiden een goed gevoel bij krijgen, en waar we mogelijkheden zien om onze toekomst in het onderwijs verder uit te bouwen.

Na veel nadenken, uitzoeken en overleggen heb ik besloten dat ik de Lispeltuut ga verlaten. Ik heb echt een heerlijke tijd gehad. Maar dit is een kans die ik niet kan laten gaan: een nieuwe uitdaging, een nieuw plekje, dichter bij huis, dezelfde vakantieperiode en samen met een collega/vriendin, juf Marianne, een nieuw avontuur aangaan. 

Het is allemaal ongelofelijk snel gegaan en het is eigenlijk nog niet te bevatten. Inmiddels ben ik een beetje aan het idee gewend maar het blijft gek om alles achter te laten. Ik wil iedereen alvast bedanken voor alle fijne jaren en de fijne samenwerking om jullie kinderen het beste te bieden en te kunnen laten groeien. Ik heb genoten! 

Nog een paar weekjes dat ik kan genieten van de kinderen, want die ga ik toch echt wel missen. 

Groetjes, juf Femke

Hallo allemaal, mijn naam is Kamil Stambrowski. Ik doe de onderwijsassistant opleiding op het Deltion College. Ik ben 17 jaar oud, ik kom uit Polen en ik woon in Lelystad samen met mijn vader. Ik loop het hele jaar, op maandag en dinsdag, stage in Het Kraanwagentje bij juf Danielle en juf Krishna. Ik ben enthousiast om hier stage te lopen want ik heb een heel gezellige en lieve klas. Ik vind het altijd leuk om anderen te helpen en met anderen samen te werken. Ik hoop dat ik veel kan leren tijdens die stage die mij in toekomst verder kan helpen. Ik hoop dat mij lukt het om door te leren naar het HBO; want ik wil een Engels of Nederlands docent worden.

In mij vrije tijd ben ik bezig met school, fietsen en zwemmen. Behalve dat: ik vind het leuk om te honkballen, muziek te luisteren en films/series te kijken.

Hoi allemaal, mijn naam is Henk Romkes en ik geef sinds begin dit schooljaar les in de Hasselbramen. Juf Tinke is zoals u weet helaas uitgevallen en zolang dat duurt ben ik aanwezig in de groep.

Samen met m'n partner en onze 3 kinderen, allemaal voortgezet onderwijs, wonen we op de mooiste plek van Nederland, namelijk op Urk! Als gezin houden we van (zon)vakantie, strand, zee, lekker fietsen en barbecueën. De kinderen zijn gezellig en enthousiast bezig met voetbal en hapkido (vereniging op Urk). In het weekend vinden we het fijn om televisie of een mooie Netflixfilm te kijken. Met een heerlijke mok soep binnen handbereik kunnen we dan echt wel genieten van ons samenzijn. Tot nu toe vind ik het werken in de Hasselbramen gewoon super leuk. Dit komt uiteraard ook doordat het gewoon een prettige en gezellige groep is!! Wanneer u/jullie iets willen weten of bespreken, mijn (klassen)deur staat altijd voor u open. Tot hoors dan maar...

Mijn naam is Dounia, ik doe de opleiding dienstverlening helpende zorg, ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding. Mijn hobby's zijn fitness en kickboksen. Mijn eigenschappen zijn: sociaal, leergierig en flexibel in de omgang. Wat ik ook heel leuk vind om te doen is met mijn neefjes te spelen. Ik pas ook vaak op bij mijn neefje, dan spelen we samen spelletjes en we bakken soms ook cupcakes samen. Wat ik leuk vind om te doen in mijn vrije tijd is met vriendinnen afspreken, samen wat eten of shoppen daar hou ik ook van. 

Wat mij leuk lijkt aan het werken met kinderen is dat ik de kinderen zie groeien en dat lijkt me heel leuk om te zien, en samen werkjes maken, de kinderen begeleiden waar nodig is. Ik heb zin om stage te lopen en veel meer van mijzelf te laten zien, en ervaring op te doen.

Hoi allemaal! Mijn naam is Amber de Looze, ik ben 21 jaar en woon samen met mijn vriend in Lelystad. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn vriendinnen te kletsen en te wandelen, brownies te bakken (en op te eten) en te netflixen. Daarnaast hou ik ontzettend veel van lezen en kun je me wakker maken voor een dansje samen. Ik geef in mijn vrije tijd dan ook dansles. 

Twee jaar geleden ben ik begonnen aan de pabo op Hogeschool KPZ en zit daar goed op mijn plek. Dit jaar start ik mijn derdejaars stage bij de Krullevaar, waar ik ontzettend veel zin in heb! Ik zal er elke donderdag zijn en soms een hele week. Ik vind het belangrijk dat we rekening houden met elkaar in de klas en dat ieder kind gezien en gewaardeerd wordt zoals hij of zij is. Ik hoop veel te kunnen leren met de leerlingen, maar vooral ook veel lol te maken samen. Dat gaat vast en zeker lukken!

groetjes en tot gauw, 

Juf Amber

Dag allemaal, mijn naam is Iris van Schaik, ik ben 27 jaar jong en woon in Kampen samen met mijn twee gezellige huiskatten. In mijn vrije tijd zoek ik de gezelligheid op bij mijn vriend, vrienden en familie. En ga ik graag een avondje naar de film. Ik vind het heerlijk om sporten. Zo speel ik graag een potje hockey. Daarnaast vind ik het erg fijn om te wandelen of hard te lopen samen met onze hond Kai. Het liefst ergens langs water of in het bos.

Na de zomervakantie mag ik starten bij De Apeketting en De Dollies. Ik kijk er erg naar uit om jullie allemaal in het nieuwe schooljaar te kunnen ontmoeten. We gaan er een mooi en gezellig schooljaar van maken.

Hallo allemaal! Mijn naam is Nathalie Smith en ik woon in Lelystad. Ik ben getrouwd met Martin en samen hebben we twee dochters, die na de zomervakantie beiden op de Lispeltuut zitten. Noé in de Torteltuin en Yza in de Stampertjes. Ik ben dus al bekend op de Lispeltuut en ik ben dan ook heel blij dat ik na de zomervakantie het team verder compleet mag maken. Ik kom naast Marianne in de Flattekat en zie er enorm naar uit om er een heel leuk, vrolijk, gezellig en ook leerzaam schooljaar van te maken.  

Ik ben een zogenaamde ‘late-leerkracht’ en heb voor ik startte aan de (versnelde) PABO in Meppel in 2018, 10 jaar gewerkt als jobcoach en ben de afgelopen jaren werkzaam als massagetherapeut en -docent. Ook een bijzonder vak, wat ik in mijn ‘vrije tijd’ ook nog zeker blijf uitoefenen. Daarnaast onderneem ik in mijn vrije tijd graag leuke dingen met de meiden, dans ik graag en ik hou erg van koken. De zomervakantie gaan we lekker kamperen.  

Het lijkt mij heel leuk om elkaar snel te gaan ontmoeten! Hartelijke groet,

“Hallo leerlingen, juffen en meesters van de Lispeltuut. Mijn naam is Paul Broekhof en ik ga volgend jaar beginnen met een omscholingstraject tot meester aan de Katholieke Pabo Zwolle. Samen met mijn vrouw Nicolette en onze kinderen (Abby (5) & Hayden (2)) woon ik in Dronten. In mijn vrije tijd ben ik voor een groot gedeelte druk met de voetbal waar ik trainer ben bij het tweede team van ASV Dronten.

Daarnaast ben ik dol op sporten kijken (voetbal, honkbal, basketbal en American Football), hardlopen, films/series kijken en leuke dingen doen met mijn gezin en/of vrienden! Ik heb enorm veel zin in het volgende schooljaar en kijk er naar uit om in de klas bij meester Oscar (zelf veel te leren) en er een super tijd van te maken! Tot na de zomer!”

Hoi allemaal, mijn naam is Petra Middelkoop, ik ben 20 jaar en ik woon in Lelystad. Drie jaar geleden ben ik begonnen aan de pabo op de Katholieke Pabo Zwolle. Het afgelopen schooljaar heb ik van augustus tot en met december mogen stagelopen bij de Heenenweerwolven. Dit heb ik met veel plezier gedaan en ik wilde nog lang niet weg op de Lispeltuut. Na de zomervakantie zal ik starten met mijn LIO-stage en ga ik afstuderen. Ik heb er enorm veel zin in! Mijn LIO-stage mag ik in de Zaza’s gaan doen en hier zal ik dan ook op de donderdagen en de vrijdagen te vinden zijn. In de klas vind ik een fijne sfeer erg belangrijk en daarom probeer ik altijd om alle kinderen op een positieve manier te benaderen. Buiten mijn studie om doe ik verschillende soorten dansen, houd ik ervan om te zeilen en om af en toe creatief bezig te zijn. Verder spreek ik regelmatig af met vrienden om bijvoorbeeld een spelletje te spelen of ergens iets te gaan eten. Groetjes en tot snel, Juf Petra.

Mijn naam is Elma Pasman. Twee jaar geleden ben ik begonnen met de Pabo en deze opleiding rondde ik af met mijn LIO-stage bij juf Krishna en juf Marianne in de Flattekat. Ik werk al langer in het onderwijs, maar dan in het voortgezet onderwijs als vakleerkracht LO (gym). Vanaf 17-8-2020 werk ik 4 dagen per week op de Lispeltuut. Eerst naast juf Klazien (tot1-11-2020).

Samen met Arnoud heb ik 2 kinderen die ook op Lispeltuut zitten, Jinthe en Ise. Sinds zij naar de Lispeltuut gaan, ben ik steeds enthousiaster voor het basisonderwijs geworden. Er gebeuren zulke mooie dingen in die leeftijdsfase. De ontspannen manier waarop de kinderen op de Lispeltuut zichzelf, de ander en de wereld mogen ontdekken vind ik heel plezierig. Ik ben erg blij dat ik deel uit mag maken van het team en ik heb dan ook heel veel zin in het komende schooljaar!!

In mijn vrije tijd ben ik uiteraard veel op pad met onze meiden. Ze sporten fanatiek en ik vind het erg leuk om ze daarbij te volgen, ondersteunen en begeleiden. Als er dan nog tijd over blijft, vind ik het ook leuk om samen met Arnoud te golfen.

update woensdag 10 juni 2020: We zijn erg blij met de benoeming van onze nieuwe middenbouwcollega juf Iris. Samen met nieuwe collega's juf Nathalie en juf Elma hebben we het schoolteam voor volgend schooljaar helemaal rond. Vrijdag 12 juni is de nieuwe groepsindeling bekendgemaakt aan alle kinderen en tegelijkertijd werd deze gepubliceerd op de website. 

Beste ouders,

Terwijl het onderwijs vanuit thuis wordt gegeven zijn wij ook aan het werk om ons Lispelteam na de zomervakantie goed te organiseren. Gelukkig blijft veel hetzelfde, maar er zijn ook enkele wijzigingen. De pensionering van juf Marian en juf Klazien zagen we aankomen, maar het vertrek van juf Yvonne is onverwacht 🙄.  We zullen jullie erg gaan missen 😢. Uiteindelijk maken onze collega's stappen die we hen zeer gunnen. En het biedt toch ook mogelijkheden voor bestaande en nieuwe collega's 😊.

Hieronder vindt u eerst persoonlijke berichten van juf Marian, juf Klazien en juf Yvonne:

vertrek juf Marian (prepensioen per 1-8-2020)

Wat heb ik altijd geboft dat ik mijn hele leven met veel plezier heb gewerkt met kinderen. Op “onze school de Lispeltuut” heb ik het langst gewerkt, bijna 18 jaar. Ik heb hier een fijne tijd gehad.

Hoe leuk ik mijn werk ook vind, het is tijd om te stoppen. In augustus 2020 zal ik met pensioen gaan. Dat ik de kinderen en collega’s zal missen, dat is zeker.

Ik kom absoluut af en toe gezellig aanwaaien op school.

Groeten Marian

vertrek juf Yvonne (per 1-8-2020)

Vrijdag 17 april 2020

Beste ouders en kinderen van de Lispeltuut,

Het is alweer 12 jaar geleden dat er twee nieuwe bovenbouwgroepen bij kwamen op de Lispeltuut. Ik mocht de Hasselbramen opstarten. Na 12 jaar voor deze bovenbouwgroep heb ik het daar nog steeds naar mijn zin. Een leuke groep, fijne collega’s en een fijne school… voor mij was er lang geen enkele reden om te vertrekken. 

Toch heb ik besloten om vanaf komend schooljaar les te gaan geven bij een andere stichting, dichter bij huis. Het verder kijken begon voor mij met de reistijd van Kampen naar Lelystad, dat tegenwoordig al snel oploopt tot een uur enkele reis. Soms wat korter, maar soms ook langer. Met een jong gezin werd dit steeds meer haasten. Ik zag binnen een school in de buurt een mogelijkheid om te investeren om dichterbij te gaan werken en ben het contact aangegaan. Vanuit daar begon het balletje te rollen en merkte ik dat ik naast de reistijd ook interesse begon te krijgen in andere middelen en werkwijzen. Het voelt goed om me te blijven ontwikkelen en dat kan mede door ook ervaring op te doen in andere omgevingen. Met alle ervaring die ik heb opgedaan in mijn rugzak, weer openstaan voor nieuwe dingen.

Wat zal ik blijven herinneren aan mijn tijd op de Lispeltuut? De vele ervaring in de bovenbouw en met het Jenaplanonderwijs, mijn fijne klas en de kinderen, de vele projecten, eindvieringen, kampen en activiteiten die ik heb mogen draaien en organiseren samen met jullie, de vrijheid als leerkracht om je ei kwijt te kunnen, het meedenken in de bovenbouw en het mogen werken met een super fijn team, een fijne bouw en directeur.... 

De Lispeltuut, de schelp die je de weg wijst wanneer het nodig is… Dat is de Lispeltuut ook voor mij geweest, het heeft me gemaakt tot de leerkracht die ik nu ben. Ik sluit deze periode met een goed gevoel af. Jullie zullen me dan ook zeker nog terug gaan zien bij feesten en activiteiten. Want ik zal zéker jullie, de school en het team gaan missen.

Ik ben er nog een paar maanden en ik merk aan mezelf dat ik niet anders kan, dan me volledig inzetten voor de groep en de school tot het einde van het schooljaar. Ik zal dan ook zorgen voor een goede overdracht naar jullie nieuwe juf in de Hasselbramen: juf Tinke. Stiekem denk ik dat jullie daarmee ook gewoon een superjuf erbij krijgen, naast juf Ilse die eind oktober weer voor 1 dag in de week terugkomt. Dat komt wel goed in de Hasselbramen!

In deze thuiswerkperiode is deze communicatie anders gegaan dan ik oorspronkelijk voor ogen had. Fijn dat ik het middels het videobellen vandaag toch wat persoonlijker heb kunnen vertellen. Ik ga er vooralsnog vanuit dat we elkaar wel nog een tijdje echt ‘live’ kunnen zien i.p.v. de videogesprekken en -instructies. We gaan er samen een goede afsluiting van het jaar van maken!

Liefs, juf Yvonne

vertrek juf Klazien (pensioen per 1-11-2020)

Het zal voor een aantal mensen geen verrassing zijn. Mijn pensionering is aanstaande. Op 30 oktober 2020 neem ik afscheid van de Lispeltuut, van het onderwijs. Vorig jaar juni vierde ik mijn 65ste verjaardag. En met 66 jaar en 4 maanden mag ik met pensioen. 

Ik ben op de Lispeltuut begonnen op 1 augustus 2004. Ik werkte toen al een poos in Lelystad, eerst op de Shalom school en later op de Laetare. Daarvoor heb ik in Brabant gewerkt. Mijn eerste baan was op Kinderhuis Reek, een orthopedagogisch behandelingsinstituut voor moeilijk opvoedbare en autistische kinderen. Daarna als hoofd van kleuterschool Gemma in het dorpje Zeeland. Daar maakte ik de overgang mee naar het basisonderwijs.

Onderwijs zit in mijn bloed. Mijn kinderen denken dat ik het Lege Nest Syndroom ga ervaren als ik stop. Dat zou zomaar kunnen!

In deze periode van thuiswerken ervaar ik de afstand tot de kinderen, de collega's en de ouders. ik mis jullie enorm.

Ik hoop van harte dat we nog een hele poos, en vooral in goede gezondheid, van en met elkaar kunnen genieten. Klazien

Kort samengevat de wijzigingen:

Stagiaires 2019-2020: 

Hoi allemaal, mijn naam is Eva en ik mag dit jaar stage lopen op de Lispeltuut. Het eerste half jaar mag ik bij de petteflet meedraaien en het tweede half jaar bij een kleuterklas. Thuis heb ik twee kleine kinderen, een man en twee poezen. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en af en toe volg ik een yogales. 

Op naar een leuk schooljaar en wie weet komen we elkaar eens tegen op school. Liefs, Juf Eva 

Hallo, Mijn naam is Annemiek, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Lelystad. Het hele schooljaar 2019/2020 mag ik stage lopen én afstuderen bij de Dollies. Na mijn opleiding psychologie heb ik een aantal jaren gewerkt als dyslexiebehandelaar. Het is zo ontzettend leuk om met kinderen te werken en ze iets mee te kunnen geven voor hun toekomst.  Voor dit werk heb ik vele scholen bezocht en elke keer als ik een leerkracht bezig zag, werd het mij duidelijker: ik wil ook voor de klas. Naast mijn studie besteed ik veel tijd aan mijn vrijwilligerswerk Bikers Against Child Abuse, rijd ik graag motor en onderneem allerlei activiteiten met vrienden, zoals spelletjes spelen, uit eten gaan en concerten/theater bezoeken.

Mijn naam is Eline Steendam, ik ben 37 jaar oud en woon in Lelystad samen met mijn man Ramon en mijn tweeling, Lars en Mats, van twee jaar oud. In mijn vrije tijd hou ik erg van sporten, lezen en leuke dingen doen met mijn gezin. En als we op vakantie gaan, gaan we het liefst kamperen. Na de zomervakantie mag ik starten op basisschool De Lispeltuut. Hier heb ik enorm veel zin in. Ik werk al 17 jaar in het onderwijs en heb ervaring in alle groepen. Ik ben aankomend jaar op de woensdag, donderdag en vrijdag stamgroepleider bij stamgroep De Stampertjes. Lesgeven in de onderbouw vind ik geweldig! In de klas ben ik positief en optimistisch. Complimenten geven vind ik heel belangrijk. Kinderen groeien hiervan. Ik wil dat de kinderen veel succeservaringen opdoen. Daarbij kijk ik goed naar hun individuele niveau. Ik ben consequent en voorspelbaar. Structuur in de klas vind ik erg belangrijk. Ik wil bereiken dat de kinderen met veel plezier naar school gaan en het beste uit zichzelf halen. Dat de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

team april 2018