TW onderbouw
Beste ouder(s)/verzorger(s),
Een gekke situatie, maar we gaan er met elkaar het beste van maken. In dit document vindt u allerlei tips en ideeën om de ontwikkeling van uw zoon/dochter te ondersteunen.
Vooral van belang is om met uw kind bordspelletjes te spelen en boekjes aan te bieden. Natuurlijk is gewoon lekker spelen met constructiemateriaal, puzzels poppen en ander speelgoed heel goed voor de ontwikkeling van uw kind!
Onderstaand een aantal digitale prentenboeken die zich er goed voor lenen om samen te lezen.
Die zijn er op internet nog veel te vinden (ook op YouTube).
Het programma LOGO 3000 is zeer geschikt voor jonge kinderen en nu gratis toegankelijk voor iedereen. Type (of kopieer) deze code KzEs76vRRR in het thuisoefenenvak. En je logt in. De volgende woorden worden geoefend:
de huisdieren: hond - poes/kat - konijn de hond: poot - kop - staart - bek - snuit
vliegen: vogel - vlieg - vlinder - vleugels - snavel
overal dieren: gans - kwaken - mus - merel - haas - mol - egel - stekel - slak blaffen - miauwen - spinnen - spin - mug - mier - lieveheersbeestje - muis
de boerderij: koe - schaap - paard - varken - kip - kalf - veulen - kuiken - lam - big - boer - boerin - kruiwagen - wei - stier - kater - poes - haan - mesthoop - stinken
kinderboerderij: cavia - schildpad - hooi - geit - bok - ezel - hol - hok - vogelnest - stal - kooi - mand - grasveld - paardenbloem - stuiven
dierengeluiden: blaten - brullen - grommen - hinniken - kakelen - knorren - kraaien - loeien
kleine dieren: spin - spinnenweb - insect - bij (zoemen) - wesp (steken) - rups - worm - slakkenhuis
huisdieren: konijnenhok - stro - veer - vacht - snorharen - pluis - vogelkooi - schild - goudvis - hamster - kanarie - pony - zadel
En bovenal… ga vooral ook lekker spelen (binnen en buiten!). Veel plezier en hopelijk zien we elkaar gauw weer! Blijf gezond en pas goed op uzelf en elkaar!
juf Marianne, juf Krishna, juf Femke, juf Eline, juf Klazien, juf Marian & juf Daniëlle
Juf Klazien leest voor uit 'Het grote boek van kleine beestjes' (Eric Carle) ⇒ 'De krekel die niet tsjilpen kon'.
bijbehorende knutselopdracht:
EEN KREKEL-INSTRUMENT MAKEN
Dit heb je nodig: een paar oude kranten of tijdschriften, 1 schoenendoos, 1 schaar, minstens 4 grote postelastieken, verf, 1 verfkwast.
Zo maak je een krekel-instrument:
Om de tafel te beschermen bedek je hem met oude kranten of tijdschriften.
Knip een rondje ter grootte van een theemok uit de deksel van de schoenendoos
Span de vier elastieken over de lengte om de schoenendoos zonder deksel. Schuif ze naar het midden, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Dit zijn de snaren van je krekel-instrument.
Doe de deksel weer op de doos. Als het goed is, zie je de elastieken door het gat in de deksel.
Geef je instrument een mooie kleur. Zorg wel dat er geen verf komt op de stukjes elastiek die je door het gat kunt zien.
Laat de doos goed drogen.
Tokkel op je snaren en maak je eigen muziek!
Juf Klazien leest voor uit 'Het grote boek van kleine beestjes' (Eric Carle) ⇒ 'De knappe kniptor'.
WELKE KANT OP?
Kniptorren zijn klein en een beetje onhandig. Als een kniptor omkiept en op zijn rug ligt, kan hij niet zelf weer omrollen en op zijn pootjes terechtkomen. Maar hij gebruikt een trucje: hij kan zijn borststuk los van zijn achterlijfje naar beneden klikken en op die manier de lucht in springen. Als hij dit doet, hoor je een klik. Als de kever mazzel heeft, landt hij meteen op zijn pootjes. Als hij pech heeft, moet hij heel vaak springen, net zolang tot hij goed landt.
Wereldwijd zijn er zo'n 8500 soorten kniptorren. In Nederland en België zijn minder dan 80 soorten gevonden. De kniptor in dit verhaal is een Alaus oculatus: hij heeft kleine, echte oogjes op zijn kop en grote nepogen op zijn rug. Die nepogen moeten vogels, slangen en andere vijanden van de kever afschrikken.
Maar zijn vrienden vinden die ogen natuurlijk niet eng! Volg op de bladzijde hiernaast de gekleurde lijntjes, zodat de vrienden van de kever hun weg naar hem toe kunnen vinden.
lekker gymmen met jouw kind
Je kunt kiezen om jouw kind aan te melden bij Squla?
NB specifiek voor de Flattekat: Onze oudsten in de groep werken 2 x per week ongeveer 10 minuten aan squla. Ze mogen dit thuis ook doen de komende weken. Hieronder vinden jullie de inlognaam; het wachtwoord kennen de kinderen. Ze kunnen dan verder gaan waar wij op school gebleven zijn en wij kunnen een beetje bijhouden hoe ze het doen.
ella6306, marille8084, cayden2485, fienne 3276, cataleya5934, tim4524, mason8853, ylana5799, jaell8064
Samen 100!
Met het mooie weer leuk om spelletjes buiten te doen. Alle activiteiten doet je kind 10x. Als je alles hebt gedaan, is het samen 100. Leuk voor het stimuleren van het tellen tot 10, de motoriek en natuurlijk de buitenlucht en beweging.
10 x (trampoline) springen
10 x de bal in de mand gooien
10 x om de pion rennen en weer terug
10 x het balletje omhoog slaan met een tennisracket
10 x de voetbal tegen de muur schoppen
10 x met een waterpistool spuiten
10 x springen als een kikker
10 x een figuurtje tekenen met stoepkrijt
10 x met de fiets naar de paaltjes en weer terug
10 x de bal overgooien met iemand
De Voorleeshoek tijdelijk gratis beschikbaar
Het sluiten van de scholen zorgt ervoor dat veel mensen met de kinderen thuis zitten. Een moeilijke situatie, maar er is gelukkig thuis ook genoeg te doen! Daarom bieden we De Voorleeshoek tijdelijk drie weken gratis aan voor alle kinderen in Nederland. Een leuke & educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken. Ouders kunnen via www.devoorleeshoek.nl/scholendicht een gratis abonnement aanmaken.
Hieronder vindt u de volledige thuiswerkstructuur, zoals deze nu is opgebouwd voor De Lispeltuut. Heeft u nog vragen, check eerst: