Donderdag 1 april 2021 vieren we het paasfeest. Je mag iets geels en/of iets wits aandoen. We starten deze dag met een gezellig ontbijt in de klas. Hiervoor breng je zelf een ontbijt mee. Maak er iets extra feestelijks van! Het 10-uurtje ontvang je van de juf/meester. Voor de lunch zorg je zelf. Samen met je klasgenoten doe je op deze dag allerlei leuke paasactiviteiten en er is een online paasviering met de school waar je met de klas iets leuks voor instuurt. Het belooft ondanks de beperkingen waar we ons aan moeten houden weer een gezellig feest te worden. Wij hebben er al zin in! Groetjes van de paascommissie.

donderdag 1 april 2021

paasviering 1 april 2021

dinsdag 30 maart 2021

Het is autisme week. Misschien is deze lezing voor jou ook interessant? Er is veel info te vinden op www.autisme.nl.

Sommige bovenbouwers zijn al begonnen met HackShield, en één van ons heeft een plekje veroverd in de Landelijke top 3.

maandag 29 maart 2021

Op de pagina TW obo 2021 het nieuwe (paas)project geplaatst.

vrijdag 26 maart 2021

leerling uit ZaZa's met corona

verstuurde mail vr 26 maart 2021, 15.10 uur: Goedemiddag,

(BCC ouders Zaza's, team, SKO, GGD)

Een leerling van De ZaZa's heeft corona. Dat betekent dat de andere kinderen en de leraren van De Zaza's vanaf vandaag 5 dagen in quarantaine gaan. Op de 5e dag mag je je laten testen (dat is woensdag 31 maart). Juf Petra geeft aan dat zij zich laat testen, zodat er woensdag met de kinderen met een negatieve testuitslag toch een paasfeest gevierd kan worden. Als je niet laat testen mag je na 10 dagen (Eerste Paasdag) weer uit quarantaine. Dinsdag 6 april mag iedereen weer naar school. Dat geldt natuurlijk alleen als je geen klachten krijgt. Want als je klachten krijgt, laat je dan meteen testen. Vanaf maandag 29 maart gaan de kinderen thuiswerken, dat wordt begeleid door juf Annet.

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

Links ziet u opa Timo en oma Afra Paaij (50 jaar geleden) en rechts onze Timo en oud-leerling Afra als hedendaags 'bruidspaar'.

Zoals elk schooljaar, hebben we ook nu weer een tevredenheidsonderzoek gedaan onder alle kinderen van groep 6, 7 en 8. De resultaten zijn gepubliceerd op 'Scholen op de kaart'.

LispelTV 4.16 PET, TOKA, TORT, KRAA

donderdag 25 maart 2021

In De Petteflet wordt druk geprogrammeerd. Deze spelletjes zijn gemaakt door Senne:

Eerste werkzaamheden schooltuin met meester Louis..

woensdag 24 maart 2021

De pagina HackShield aangemaakt voor de bovenbouw. Met link naar spel over cyber security. Maar misschien ook al leuk voor sommige middenbouwers?

Nieuwe info voor de deelnemers van het schoolvoetbaltoernooi 2021.

Van maandag 22 t/m donderdag 25 maart staan de 15-minutengesprekken gepland. En helaas gaan deze gesprekken weer via beeldbellen. De intekenlijst vindt u hier. De linkjes vindt bovenaan deze lijst (blauw gemarkeerd) en op het 2e tabblad.

dinsdag 23 maart 2021


Mail aan ouders van Krullevaar en Dollies: Goedemiddag, Vanmiddag ontvingen juf Iris en juf Mirjam een negatieve testuitslag. Zij zijn morgen weer op school. Alle kinderen die een negatieve uitslag hebben ontvangen zijn morgen ook weer van harte welkom. Ontvangt jouw kind die uitslag pas in de loop van de dag (of later), dan mag jouw kind vanaf dat moment naar school komen. Kinderen zonder uitslag, of die niet getest worden krijgen thuiswerkonderwijs. Zonder tegenbericht zijn we dan maandag 29 maart 2021 weer compleet in de Dollies en De Krullevaar.

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

Update: ook juf Dorien en juf Relinde: negatief!

Wie heeft voor ons een paashaaspak (maat volwassene) te leen? Graag volgende week. U ontvangt het donderdag weer retour.

Toegevoegd op de pagina schoolvoetbaltoernooi 2021:

nieuws van Rafael van der Vaart & lijst deelnemende scholen

zondag 21 maart 2021


Goedenavond,

(BCC ouders Flattekat, collega's, SKO)


Senn, het zoontje van juf Marianne, heeft koorts. Dan moeten huisgenoten thuisblijven. Er is geen vervanging voor maandag. Daarom werken de kinderen uit de Flattekat maandag thuis. Op dinsdag valt juf Nathalie in.

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

Alle geplande beeldbel-15-minutengesprekken gaan gewoon door. De links ontvangt u van de leraar of vindt u in de planning.


Kinderen van Krullevaar of Dollies die nog werk (boeken of schriften) op school hebben liggen kunnen dat komen ophalen. Graag iets na half 9.

Goedemorgen,

(mail, BCC aan ouders van Dollies en Krullevaar, SKO, Covid-artsen, scholenteam GGD Flevoland)


Zojuist ontving ik het bericht dat de testuitslag van een leerling uit Dollies/Krullevaar positief is. Dat is natuurlijk erg vervelend voor de ouders en het kind. Van harte beterschap gewenst.


Het betekent ook heel wat voor de andere kinderen en hun ouders. Leest u ook de informatie van RIVM. Vanwege deze besmetting en het nauw contact gaan de kinderen van De Dollies en De Krullevaar in quarantaine t/m zondag 28 maart (er wordt geteld vanaf vrijdag 19 maart). Op de 5e dag (= dinsdag 23 maart 2021) mogen kinderen en leraren zich laten testen. Iedereen mag vanaf dinsdag 23 maart met het speciale telefoonnummer bellen: 0800-2035. Geeft u aan dat dat dit gaat om een besmetting van een leerling van De Lispeltuut te Lelystad. Zodra juf Mirjam, juf Iris en juf Relinde een negatieve uitslag krijgen kunnen kinderen die ook een negatieve testuitslag hebben weer naar school. Als u geen gebruik maakt van het testaanbod kan uw kind vanaf maandag 29 maart weer naar school.


Broertjes, zusjes hoeven niet thuis te blijven. Er zijn veel vragen bij ouders.. dat mag. Op een vraag die wat vaker terugkomt: waarom moeten er 2 groepen thuisblijven. Werken jullie niet in kleine groepjes? .. geef ik het volgende antwoord: Cohortgroepjes.. dat is de theorie versus de praktijk. De overheid kan van alles bedenken, waaraan scholen geen uitvoering kunnen geven. In de middenbouw kunnen we niet anders dan instructies voor de 2 groepen naast elkaar groepsoverstijgend te laten plaatsvinden. Het onderwijs moet ook inhoudelijk door gaan en voor de leraren werkbaar. Belangrijker: houd uw kind thuis bij twijfel!!

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

vrijdag 19 maart 2021

Vandaag een extra lange uitzending!

LispelTV 4.15 KRUL, ZAZA, TORT, PET, DOL, HASS

woensdag 17 maart 2021

Helaas blijven coronamaatregelen nog steeds nodig. We hebben met het team afspraken gemaakt:

 • Het continurooster blijft in elk geval tot de meivakantie van kracht. De overblijf vindt plaats in de eigen groep.

 • Gymlessen doen we alleen buiten.

 • Ook dit schooljaar zullen we geen kampen organiseren.

 • De koningsspelen doen we 'klein'.

De school is weer open, maar dagelijks zijn er veel kinderen, meestal uit voorzorg, afwezig. Fijn dat iedereen meewerkt om het veilig te houden! Het pedagogisch klimaat en de continuïteit van het onderwijsleerproces staan ondertussen enorm onder druk. We kijken zorgvuldig hoe we de extra toegezegde middelen in kunnen zetten om elk kind verder te helpen. We organiseren dat tijdens de reguliere lestijden door extra leraren en/of ondersteuners in te zetten; dus niet na schooltijd, in weekenden of tijdens vakanties.

vrijdag 12 maart 2021

LispelTV 4.14

LispelTV 4.14 APE, HWW, TOKA, STAM, KRUL, KRAA, TORT

NB: uitzending gemist? U kunt vorige uitzendingen terugkijken bij:

LispelTV 4e jaargang, LispelTV 3e jaargang, LispelTV 2e jaargang, LispelTV 1e jaargang

Op de parkeerplaats naast GO zijn vandaag diverse auto's lelijk bekrast. Als u thuis van uw kinderen info krijgt over de dader(s) willen we dat graag weten!

donderdag 11 maart 2021

Het waait..

woensdag 10 maart 2021

Van maandag 22 t/m donderdag 25 maart staan de 15-minutengesprekken gepland. En helaas gaan deze gesprekken weer via beeldbellen. De intekenlijst vindt u hier. De links volgen later.

maandag 8 maart 2021 - Herhaalde oproep aan alle Borgbezoekers ⇒

(jaarlijkse herhaling) De verkeerssituatie rondom de Borg is niet ideaal. Er ontstaan gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers. Verkeersveiligheid bereiken we samen. Doet u ook mee?

Wat merken we?

 • Er wordt geparkeerd aan de linkerkant van De Bouvigne. Gele streep: u mag hier niet stilstaan!

 • Er wordt geparkeerd bij de paaltjes, aan beide zijden van de afgesloten weg tussen schoolwoningen en De Borg.

 • Er wordt tegen de richting ingereden.

Wat willen we? ⇒ Een verkeersveilige plek voor iedereen.

 • Als het enigszins mogelijk is komt u met de fiets of te voet.

 • Als u met de auto komt en moet parkeren, doet u dat alleen in de parkeervakken. Zijn deze vol, dan rijdt u een straatje verder! En u parkeert iets verder van De Borg.

 • Houdt u zich aan de algemene verkeers- en gedragsregels.

 • ​We vragen politie te handhaven.

NB: ouders, volwassenen in het algemeen, zijn een voorbeeld voor de kinderen!

met vriendelijke groet, ouders en directie van GO, Meander, 3Sprong en Lispeltuut.

Juf Femke neemt een dag verhuisverlof. Juf Iris werkt in De Stampertjes

project techniek - robots in De Torteltuin

Eindelijk.. de prijsuitreiking van de Lispeltuut Thuiswerkchallenge.

Eindstand:

(46 deelnemers)

 1. Anna - 111 punten.

 2. Timon - 105 punten.

 3. JaraT - 87 punten.

 4. Fienne, ElineL - 79 punten.

 5. Siem - 59 punten.

vrijdag 5 maart 2021

Deze video van de Krullevaar is later toegevoegd aan LispelTV 4.13.

LispelTV 4.13 TOKA, DOL, TORT

woensdag 3 maart 2021

Op de pagina TW obo 2021 het nieuwe project techniek toegevoegd. Met veel leuke opdrachten.

proefje met Gerrie Geurt

“luchtig mengsel“ (werking van gist)

Onze nieuwe orthopedagoog, Linda-Karin Hoekstra, stelt zich voor op de pagina leerlingenzorg.


proefje met Gerrie Geurt

“dansende rozijnen“

dinsdag 2 maart 2021

Er kan weinig met corona, maar de jeugd tot 27 jaar mag buiten sporten. Er wordt dus een, klein, schoolvoetbaltoernooi georganiseerd. Zit je in groep 8? Lees dan hier de informatie en geef je op, als je dat wil én als je dat mag jouw ouders.

ter info: Lelystad Hoogbegaafd gaat niet door, wegens corona. Tot 19 maart.. voorlopig.

Vandaag kwamen kritische opmerkingen over veiligheid van Google in het nieuws. Op de pagina persoonsgegevens is een update toegevoegd met nieuwsberichten en een reactie (BLOG) van Google. Als er nieuwe info is, zal die daar worden aangevuld.

maandag 1 maart 2021

We zijn weer begonnen na een fijne voorjaarsvakantie (hoop dat dat voor iedereen geldt). Er zijn 7 kinderen thuis uit voorzorg. De GGD adviseert om kinderen zonder klachten naar school te laten gaan. Wij nemen liever het zekere voor het onzekere. Als ouders in quarantaine moeten of getest worden, laat uw kind dan thuis tot er duidelijkheid is: een negatieve test..!

projectopening techniek

Lees het LispelBLOG van februari 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.