maandag 1 maart 2021

We zijn weer begonnen na een fijne voorjaarsvakantie (hoop dat dat voor iedereen geldt). Er zijn 7 kinderen thuis uit voorzorg. De GGD adviseert om kinderen zonder klachten naar school te laten gaan. Wij nemen liever het zekere voor het onzekere. Als ouders in quarantaine moeten of getest worden, laat uw kind dan thuis tot er duidelijkheid is: een negatieve test..!

projectopening techniek

maandag 22 februari 2021

Geplaats op de pagina extra.. oproep voor steun voor Schateiland!

vrijdag 19 februari 2021

Geplaats op de pagina extra.. informatie over scholierensport. Leuk om kennis te maken met een sport naar keuze!!

LispelTV 4.12 KRUL, HWW-APE, DOL,

woensdag 17 februari 2021

Vandaag kwamen de eerste kinderen van de Apeketting en de Heenenweerwolven terug in de klas. Veel kinderen moesten nog wachten op de uitslag van de coronatest en nog meer kinderen worden niet getest. Morgen en overmorgen werken we met ongeveer de helft in de klas en de helft op school. Dus het wordt zoeken naar een prettige modus voor iedereen. Thuiswerk op de pagina TW mibo 2021. Dan vakantie en hopelijk kunnen we daarna weer met de hele Lispeltuut naar school.

dinsdag 16 februari 2021


17:30 uur - Mail aan ouders van kinderen in HWW en APE: Goedemiddag, Goed nieuws, zojuist ontvingen juf Debbie en juf Marieke een negatieve testuitslag. Zij zijn morgen weer op school.


Het blijft natuurlijk nog een ingewikkelde zaak. Heeft een kind al een negatieve uitslag ontvangen, dan mag hij/zij weer naar school. Nog veel kinderen hebben die uitslag niet. Zij blijven nog thuiswerken. We bekijken morgen hoeveel kinderen op school en hoeveel kinderen thuiswerken. Afhankelijk van de samenstelling maken juf Debbie en juf Marieke een afweging hoe zoveel mogelijk kinderen op school en thuis te begeleiden.


Krijgt u morgen in de loop van de dag een negatieve uitslag dan mag u ervoor kiezen om uw zoon/dochter naar school te laten komen. We hebben op woensdag les tot 12.30 uur! Als u een positieve testuitslag krijgt, dan kan uw kind uiteraard niet naar school.


Een deel van de kinderen is niet getest. Zij blijven thuiswerken. We zien hen weer na de voorjaarsvakantie.


juf Femke is uit voorzorg thuis (zoontje heeft koorts). Juf Amber (stagiaire) valt in bij De Stampertjes.

7:00 uur - Mail aan ouders van kinderen in HWW en APE: Goedemorgen, Helaas hebben juf Debbie en juf Marieke nog geen uitslag binnen van de coronatest. Noch via een telefoontje van de GGD, noch via DigID. Van alle kinderen is tot heden 1 negatieve testuitslag bekend. Dat betekent dat de kinderen van De Heenenweerwolven en De Apeketting vandaag nog niet naar school kunnen. We verwachten dat er vandaag meer testuitslagen binnenkomen.

Lang niet alle kinderen worden getest. Dat betekent dat deze kinderen pas na de voorjaarsvakantie naar school kunnen.

Als juf Debbie en juf Marieke woensdag weer kunnen starten, kunnen kinderen met een negatieve uitslag weer naar school. Andere kinderen werken thuis. Dat thuiswerken is dan haast onbegeleid vanuit school, omdat juf Debbie en juf Marieke aan de slag moeten in de klas met de aanwezige kinderen. Er zijn dan in elk geval geen instructies voor de thuiswerkers. Vragen stellen over de stof kan dan het beste via Whatsapp (of desnoods mail) bij mij.

Ook bij andere vragen of opmerkingen kunt bij mij terecht.

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

servicedocument RIVM

Aanvullend servicedocument maatregelen bo en s(b)o 3 feb.pdf

zondag 14 februari 2021


Goedenavond ouders en collega's,


Wat een heerlijke winterweekend. Ik hoop ook dat jullie met de kinderen hebben kunnen genieten op het ijs. En dan kom ik nu met een heel vervelende mededeling. Het spijt me zeer. Maar het weer, met code rood voor het hele land, betekent te veel risico voor kinderen, ouders en leraren om naar school te komen. We gaan opnieuw thuiswerken. We verzorgen géén noodopvang.

En.. de tests voor juf Debbie en juf Marieke zijn verplaatst naar later op de dag. Waarschijnlijk werken de Apeketting en De Heenenweerwolven ook dinsdag thuis.

Op de website staat alle thuiswerken gereed.


Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

vrijdag 12 februari 2021

Op de pagina naar het VO info toegevoegd voor VWO/gymnasium CCNV Harderwijk.

De pagina MR bevat een aantal wijzigingen en toevoegingen.

Juf Klazien valt maandag in voor juf Elma in Het Kraanwagentje.

LispelTV 4.11 KRAA, TORT, KRUL, TOKA

Mail aan ouders Apeketting en Heenenweerwolven:

  • Zojuist ontving ik het bericht dat de leerling positief getest is. Dat is natuurlijk erg vervelend voor de ouders en het kind. Van harte beterschap gewenst. I.t.t. wat ik eerder berichtte hebben deze ouders zich aan de regels gehouden. Als je getest wordt en geen klachten hebt, mogen gezinsleden gewoon werken en naar school. Excuses aan de ouders voor mijn verkeerde aanname. Voor school vind ik dat de regels te soepel zijn! Daar wil ik toevoegen: bij enige twijfel.. laat uw kind thuis, tot er zekerheid is. Het gevolg van een kind in een klas met (mogelijke) besmetting heeft heel erg veel impact op heel veel mensen.

  • Zoals ik al eerder aangaf, betekent dit dat maandag de 5e dag is van quarantaine voor de kinderen en leraren van de Apeketting en Heenenweerwolven. Iedereen mag vanaf maandag 15 februari met het speciale telefoonnummer bellen: 0800-2035. Geeft u aan dat dat dit gaat om een besmetting van een leerling van De Lispeltuut te Lelystad. Zodra juf Debbie en juf Marieke een negatieve uitslag krijgen kunnen kinderen die ook een negatieve testuitslag hebben weer naar school (hopelijk is dat dinsdag 16 februari). Als u geen gebruik maakt van het testaanbod kan uw kind pas na de voorjaarsvakantie weer naar school. Berichtgeving hierover volgt u op de website!!

  • Broertjes, zusjes hoeven niet thuis te blijven.

  • Er zijn veel vragen bij ouders.. dat mag. Op een vraag die wat vaker terugkomt: waarom moeten er 2 groepen thuisblijven. Werken jullie niet in kleine groepjes? .. geef ik het volgende antwoord: Cohortgroepjes.. dat is de theorie versus de praktijk. De overheid kan van alles bedenken, waaraan scholen geen uitvoering kunnen geven. In de middenbouw kunnen we niet anders dan instructies voor de 2 groepen naast elkaar groepsoverstijgend te laten plaatsvinden. Het onderwijs moet ook inhoudelijk door gaan en voor de leraren werkbaar. Belangrijker: houd uw kind thuis bij twijfel!!

  • NB i.v.m. privacy geven we geen namen vrij van betrokkenen. (Het heeft ook geen zin, want daarmee kun je niets uitsluiten).

donderdag 11 februari 2021

Mail naar ouders HWW en APE: Goedemiddag, na telefoontjes met GGD, veel appjes en mailtjes van ouders en allerlei overleg.. besluit ik om de kinderen van De Heenenweerwolven en De Apeketting morgen nog een dag thuis te laten werken. Verzoek van juf Debbie en juf Marieke: houd je alsjeblieft aan de beeldbelafspraken via de pagina TW mibo 2021, voor instructies.

Ondertussen kreeg het kind van de besmette ouders een neusverkoudheid. Dat kind is om 12 uur getest, maar de uitslag is nog niet bekend. Mocht er tijdig een negatieve uitslag komen, dan zullen we iedereen informeren dat we morgen toch naar school kunnen.

Naar aanleiding van deze geschiedenis heb ik bij onze coronaregels op de site toegevoegd: Bij twijfel: blijf thuis. Dus als een gezinslid zich laat testen omdat hij of zij klachten heeft, blijven alle gezinsleden thuis tot er een negatieve uitslag is.

Als de uitslag positief is, is maandag de 5e dag van thuisquarantaine en kunnen de kinderen weer naar school na een negatieve testuitslag (mits ook de juffen die negatieve testuitslag al hebben), anders.. na 10 dagen.

Vandaag werken de kinderen van De Apeketting en De Heenenweerwolven thuis. Uit voorzorg: ouders van een leerling, die in beide groepen was, zijn positief getest. Alle ouders ontvingen een mail ter info!

Wilt u zich alstublieft aan onze corona-afspraken houden? Bij twijfel: blijf thuis.

Aan deze afspraken is toegevoegd: als een gezinslid zich laat testen, omdat hij of zij klachten heeft, blijven alle gezinsleden thuis tot er een negatieve uitslag is.

maandag 8 februari 2021

Voor morgen zijn de weersomstandigheden beter. De wegen zullen dan ook beter berijdbaar zijn. Morgen, dinsdag 9 februari, weer 'gewoon' fysiek onderwijs; met alle maatregelen vanwege corona.

woensdag 10 februari 2021

De schoolkalender 2021-2022 is vastgesteld door de MR en vindt u op de pagina schoolkalender.

zondag 7 februari 2021

Goedenavond, Het spijt me, maar de weersomstandigheden maken het naar en van school komen te onveilig. Daarom zijn we maandag 8 februari toch niet open. Helaas moeten de kinderen nog een dag thuiswerken. Voor mensen die echt niets meer kunnen regelen zijn enkele collega's toch op school (noodopvang). De thuiswerklessen staan gereed. De leraren verzorgen zoveel mogelijk online ondersteuning. Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

zaterdag 6 februari 2021

De Rijksoverheid en het RIVM melden enkele aanpassingen m.b.t. kinderen:

  • Voor kinderen van 4-12 jaar die naar het primair onderwijs gaan, is het thuisblijf- en testbeleid vanaf 8 februari aangepast en gelijkgetrokken met dat voor oudere kinderen in het voortgezet onderwijs en volwassenen. Zij moeten met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven en getest worden, dus ook bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn). Dit hoeft niet als ze af en toe hoesten of bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid.

  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven geen afstand te houden. (Lees hier meer info over schaatsen en sneeuw).

We zorgen dat de online thuiswerkpagina's (TW obo 2021, TW mibo 2021 en TW bobo 2021) gevuld blijven met het actuele werk. We gaan ervan uit dat we weer 'gewoon' naar school gaan. De thuiswerkpagina's zijn bedoeld om kinderen te helpen die door ziekte (en dat is ook al een verkoudheid) thuis moeten werken. Of voor het geval er zelfs een hele groep thuis moet werken. (Voor deze laatste situatie hebben we bedacht dat de middenbouw, die nog veel op papier werkt, dagelijks hun werk mee naar huis nemen. Als het dan nodig is, kun je thuis gewoon doorwerken.)

Het lastigst is de situatie waar een deel van de groep(en) thuiswerkt en een deel op school. Ook dan zullen we moeten dealen met wat mogelijk is. Een leraar kan kinderen niet (niet eenvoudig) tegelijk begeleiden op school en thuis. Er zijn op school altijd wat extra chromebooks, die we kunnen uitlenen, maar ook dat aantal is beperkt.

Geplaatst op de pagina extra The Voice of Lelystad op zondag 16 mei!

vrijdag 5 februari 2021

Vanaf a.s. maandag gaan we weer naar school. Lees alle afspraken (best veel) op de pagina Coronavirus. U mag gerust weten dat we flink stoeien met de opening van de school. Hoe houden we het veilig en werkbaar? Daarom staan er ook afspraken tussen die misschien uw wenkbrauwen doen fronsen. Toch willen we u vragen zich er zo goed mogelijk aan te houden.

maandag 1 februari 2021

De thuiswerkpagina's van alle bouwen zijn weer aangepast aan de huidige thuiswerkweek.

Het lijkt er steeds meer op dat we volgende week iedereen weer op school mogen verwelkomen, maar dat is nog niet definitief (onder ander de PO-Raad heeft vraagtekens bij de veiligheid en vraagt scholen nog terughoudend te zijn). Volg onze website voor het laatste nieuws!

Op de pagina naar het VO de open dag van Ichthus in Dronten toegevoegd en de 'Dag van het gymnasium' (Porteum).

Lees het LispelBLOG van januari 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.