TW ervaringen wk 3

3e week thuiswerken - ervaringen ma 30 maart t/m vr 3 april 2020

TW ervaringen wk 5 (ma 13 - vr 17 april)

TW ervaringen wk 4 (ma 6 - vr 10 april)

TW ervaringen wk 3 (ma 30 maart - vr 3 april)

TW ervaringen wk 2 (ma 23 - vr 27 maart)

TW ervaringen wk 1 (ma 16 - vr 20 maart)

Update Hasselbramen - einde thuiswerkweek 3.pdf

actie - reactie 1 april

De knappe kapper kapt knap maar de knecht van de knappe kapper kapt nóg knapper dan de knappe kapper kappen kan.

Op de vraag van Maarten en Sophie zijn enkele reacties binnengekomen. Deze was meester Louis en benadert het best de werkelijkheid. "Voor Maarten en Sophie: De vogel is een tjiftjaf óf een fitis. Ze lijken heel erg op elkaar. Alleen aan hun stem zijn ze gemakkelijk te herkennen. De tjiftjaf roept eentonig zijn naam (tjif-tjaf-tjif-tjaf), de fitis zingt een lied van hoge naar lage tonen." Meester Hans vult daar nog op aan: "Het zal een tjiftjaf zijn, want die heeft donkere poten en een fitis niet."

Meester Louis (dankjewel! 👏) is weer begonnen in de schooltuin. En Julia helpt mee. Ze haalt de dooie takjes uit de chrysanten. 🌱

Roan tekende dit portret van zijn moeder en hing het op de deur van haar werkkamer, zodat hij onthoudt dat hij haar niet mag storen.

lijkt goed hé!

Lieve allemaal, wat een inzet van het team als ik kijk op de website. De filmpjes van Fien Vink, hersengymnastiek, massageles, het voorlezen, gym, enz, enz. Ook mooi om te zien hoe kinderen thuis bezig zijn. Ik ben trots op jullie allemaal. Een hele lieve groet aan het team, vrijwilligers, kinderen en ouders van de Lispeltuut. groeten van Juf Annemieke

Kate leest voor..

Kikker is verliefd.

Ruben maakte ook deze kalligram:

inhoudelijk: miljoenpootvorm: hagedis)

Dag lieve Lispeltuuters,

Wat is het gek om niet elke week naar school te komen. Het is heel stil zonder jullie en natuurlijk mis ik jullie heel erg.

Zelf zit ik nu ook de hele dag thuis. Mijn andere werk is ook gesloten op dit moment dus ik werk zoveel mogelijk vanuit huis nu. Maar doordat ik zoveel thuis ben heb ik wel alle tijd om jullie te zien via de website. Ik geniet van alle foto's die voorbij komen, de filmpjes van Fien Vink en ik doe natuurlijk elke keer mee met de hersengymnastiek van meester Oscar.

Blijf goed je best doen en ik hoop dat we elkaar snel weer zien op school! Liefs juf Mandy

zo werkt Sofie thuis:

Wie kan Maarten en Sophie helpen?

Welke vogel vloog tegen hun raam?

Solenn en Senn voelen zich prima thuis op het schildersbord.

Zo heb je na vele dagen thuiswerken een mooie slinger! Leuk idee Damon!!

Hallo kinderen en team van de Lispeltuut,

Wat superleuk om een bericht te krijgen dat er nog aan me gedacht wordt! Uiteraard denk ik ook aan jullie, hoe jullie de dagen doorbrengen.... het team tóch druk met alle voorbereidingen en het contact houden met iedereen, en de kinderen zie ik in gedachten (en op de foto’s van de site) werkend aan de tafel thuis, en soms kom ik kinderen op straat tegen als ik een ommetje maak. Ik mis het tafels oefenen met jullie, de speciale rekengroepjes, de spelling-en taalkinderen en ook jullie gezelligheid en enthousiasme! Tja en wat doe ik nu dan...? Ik zorg er voor dat het thuis netjes blijft en verder ben ik veel in de tuin bezig. Ik heb de pergola gebeitst, het mos van het terras geschraapt, buiten koffie gedronken, buiten zitten lezen en potten schoongemaakt om er straks weer bloemen en planten in te zetten. Ik hoop vooral dat jullie allemaal gezond blijven en dat we elkaar straks weer zien als alles weer “gewoon” is. Tot die tijd doen én laten we wat moet....Blijf gezond! groetjes van juf Ada!

Sofie vindt thuis heel veel letters!

Bericht van De Lispeltuut.

bericht van meester Willem

bericht van juf Gemma

Dag lieve, creatieve Lispeltuut mensen,

Dank jullie wel voor het berichtje dat jullie aan me denken. Ik heb ook aan jullie gedacht. Gisteren nog toen ik een aantal afspraken voor de komende week doorstreepte, waaronder die van jullie om te werken met Karol uit Het Torenkamertje en Cindy van Het Kraanwagentje. Vorige week heb ik jullie ook al bewonderd op TW: juf Klazien die voorleest uit het grote boek van de kleine beestjes, juf Daniëlle met haar collega die de letter -b- aanbieden en de natuurfilmpjes van Fien Vink.

De kinderen en de ouders van de Lispeltuut kunnen trots zijn op zo'n geweldig enthousiast en fanatiek Lispeltuut team; en ik ben een ietsiepietsie trots dat ik één middag onderdeel ben van deze club.

Lieve groet en blijf gezond in body en mind! Gemma.

ervaring van ouders:

Toch even een mailtje van super tevreden ouders! Wat hebben jullie alles goed voor elkaar! Zo snel beschikbaarheid van het onderwijs materiaal, mooie leuke filmpjes online, snelle reacties van de leerkrachten, videobellen, overzichtelijke planningen etc.

Top hoor. We kunnen niet iets bedenken wat er ontbreekt! Juf of meester vervangen kan natuurlijk niet, maar we doen ons best om onze kids te begeleiden. Al valt dat soms (tussen ons eigen werk door) niet mee 😉.

We hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid zijn en blijven! Hartelijke groet, ..

Un cordial saludo de Sophia.

Hieronder vindt u de volledige thuiswerkstructuur, zoals deze nu is opgebouwd voor De Lispeltuut. Heeft u nog vragen, check eerst: