LispelBLOG april 2019

LispelBLOG april 2019

dinsdag 7 mei 2019

Het praktisch verkeersexamen voor groep 8 vindt op maandag 13 mei plaats. Wil je nog oefenen zie deze site van VVL.

NB: vrijdagochtend 10 mei wordt de schoolfoto meteen na het namen lezen (8.35 uur) gemaakt & de foto's van de schoolverlaters.

maandag 6 mei 2019

Informatie bovenbouwkampen toegevoegd.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ harmonieorkest Lelystad; Op 15 juni (van 12.30 - 16.15 uur) vindt de jaarlijkse workshop “Met de muziek mee” plaats! Hierbij kunnen kinderen tussen de 8 en 13 jaar ervaren hoe het is om in een orkest te spelen en een blaas- of slaginstrument in handen krijgen. De workshop vindt plaats in SGL (Kofschip 1) te Lelystad.

Er staan nog enkele Pluk-je-Hulp-vacatures open. Vandaag toegevoegd de luizenpluis-ouder voor volgend schooljaar.

Roan en Dim presentatie over marinebioloog.

woensdag 24 april 2019

Update op de pagina 'Overblijf' ⇒ informatietekst Brood & Spelen.

donderdag 18 april 2019

Pasen in Jeruzalem

Dit mooie bedrag heeft de Krullevaar voor de KWF bij elkaar gehaald. Maikel Baarda gaat samen met vele anderen de Alp d’Huzes fietsen. We wensen hen hierbij veel succes.

Deze week de laatste schoolfruitweek. Zodra de inschrijving voor het volgend schooljaar is geopend, doen we mee.

woensdag 17 april 2019

Informatie over de middenbouwkampen geplaatst ⇒ kampen.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Hou 't schoon opnames op zaterdag 4 mei op het Agorahof & de vakantiebieb (gratis E-books in vakantie).

dinsdag 16 april 2019

De schoolkalender 2019-2020 is besproken met de MR, een beetje aangepast en nu gepubliceerd op de website.

week 16manda-rijnkiwipeer
POSTER scholenwedstrijd DEF.pdf

maandag 15 april 2019

We doen mee. We gaan van 13 t/m 17 mei textiel inzamelen. Doet u ook mee?

POSTER scholenwedstrijd uitleg.pdf

zondag 14 april 2019

Alle (21) foto-albums vanaf het schoolfeest geplaatst op de pagina foto's 2018-2019.

vrijdag 12 april 2019

Hiernaast vindt u een nieuwe vacature. Vanaf 1 augustus gaat juf Mirjam van De Stampertjes zich volledig richten op haar taak als IB'er. Daarom zoeken we een collega die naast juf Femke in de Stampertjes gaat werken op woensdag, donderdag en vrijdag. (Juf Femke neemt ouderschapsverlof op woensdag en blijft ook daarna 2 dagen werken.)

Hoofdluis - Er zijn ook nu weer enkele kinderen met hoofdluis. We proberen volgende week een extra controle te organiseren. Tip: kinderen met lang haar de haren 'vast' of gevlochten laten dragen? Zie meer info de pagina hoofdluis.

linkjes in dit plaatje: deze site, admin@lispeltuut.nl (mail) en filmpje.

Vrijdag 12 april - koningsspelen 2019!

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Koningsspelen. Op deze ochtend starten de kinderen met een ontbijt op school. Daarna luiden we de actieve ochtend gezamenlijk in met de dans ‘Pasapas!’ en volgen de kinderen verschillende workshops. Er wordt voor een tussendoortje gezorgd. Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij. Denk verder aan sportieve kleding! Een oranje ‘tintje’ is natuurlijk leuk op deze dag! I.v.m. een judoworkshop is het voor de kinderen uit de middenbouw handig om een broek en shirt met lange mouwen aan of mee te hebben.

Heel veel dank aan iedereen die ons hielp deze koningsspelen zo tof te maken:

Donderdag 11 april 2019

🆘 Nieuwe pagina over de teek aangemaakt. 🆘

week 15was-peenwater-meloenkom-kommer

Belangrijke data schoolverlaters geplaatst op de pagina naar het VO.

kampioenen

Het meisjesteam is kampioen geworden. 233 foto's toegevoegd aan het album schoolvoetbal.

We hebben 3 teams ingeschreven voor het schoolkorfbaltoernooi. Bij inschrijving bleek dat dat € 2,50 per leerling kost. Wilt u dat voor uw, meespelende, kind nog betalen?

Op girorekening NL41INGB0002244541 t.n.v. st. schoolraad De Lispeltuut, te Lelystad. Vermeld in de omschrijving de naam van uw kind(eren).

Woensdag 10 april 2019

Vanavond om 18.00 uur spelen de meisjes in de halve finale van het schoolvoetbaltoernooi. Heel veel succes!! Jammer genoeg kan niemand van het schoolteam aanmoedigen, want wij zijn voor een jenaplanstudieavond in Zwolle.

 1. Geplaatst op de pagina extra ⇒ sport in de meivakantie ..

dinsdag 9 april 2019

Geplaatst op de pagina kampen 2019 ⇒ Informatie over onderbouwkampen.

maandag 8 april 2019

De meisjes spelen a.s. woensdag om 18.00 uur hun halve finalewedstrijd én om 19.00 of 19.30 uur hun finale.

Meer info.

Jammer genoeg valt dit samen met de jenaplanstudieavond van het schoolteam in Zwolle (met alle andere regioscholen). Dus wij zijn niet aanwezig..

Geplaatst op de pagina extra ⇒Wouda gemaal open dag.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ palmpasenstokken maken in de Petruskerk.

vrijdag 5 april 2019

54 foto's toegevoegd aan het album 2019-03/04 schoolvoetbal.

woensdag 3 april 2019

Toevoeging Avond4Daagse.. Wie wil limonade, koffie, thee schenken voor kinderen en hun ouders bij de 5km? U kunt het bij meester Hans (appje naar 06-14398888) aangeven als u kunt helpen.

Voor de 10km lopers willen we de rust/limonadepost anders organiseren op di, wo en do.. om lekker door te kunnen lopen zoeken we tijdens de wandeling een veilige en rustige plek, buiten de aangewezen limonadeposten. De OV zorgt voor hapje-drankje, maar alle kinderen dragen hun eigen hapje-drankje. We hoeven dan geen speciale post te regelen.. Ouders, er is dan geen koffie-thee: neem wat te eten en/of drinken voor jezelf mee. De 5km lopers krijgen dus wel op de gewone verzamelplek een hapje-drankje. Op vrijdag komen we allemaal samen bij 1 limonadepost op het Noorderwagenplein.

week 14radijssinaas-appelpeer

dinsdag 2 april 2019

A.s. donderdag 4 april spelen de jongen en de meisjes in de finalepoule.. Kom je ook aanmoedigen?

Lees meer over het schoolvoetbaltoernooi.

Toegevoegd op de pagina betaalgegevens ⇒ Sam&... heeft u te weinig geld voor allerlei activiteiten voor uw kind(eren)?

donderdag 18 april 2019 - paasfeest

Donderdag 18 april vieren wij op school het paasfeest. Het feest staat dit jaar in het teken van ‘oog hebben voor elkaar’. Tijdens de viering wordt het paasverhaal verteld en presenteren de groepen wat ze hebben gedaan rond dit thema.

We lunchen gezamenlijk in de groepen. De lunch en het 10 uurtje worden verzorgd. De kinderen zijn om 14.00 uur uit.

de 5e ziekte

Enkele kinderen op school hebben de vijfde ziekte (erythema infectiosum, parvovirusinfectie)

Wat is het? De vijfde ziekte is een besmettelijke infectieziekte veroorzaakt door een virus. De ziekte komt het meest voor bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor kinderen is het een onschuldige ziekte, maar infectie in de eerste helft van de zwangerschap kan het risico op een miskraam vergroten. De verschijnselen zijn:

   • grote en kleine rode vlekken die beginnen in het gezicht en zich verspreiden over het hele lichaam. De vlekken trekken na een week weg. Daarna kunnen de vlekken echter onder invloed van kou, warmte, inspanning of stress gedurende enkele weken steeds weer terugkomen voordat ze definitief verdwijnen;
   • lichte koorts;
   • vaak is het kind nauwelijks ziek;
   • bij volwassenen kan ook pijn in de gewrichten optreden.

Hoe krijg je het? Het virus verspreidt zich via hoesten en niezen door kleine, in de lucht zwevende vochtdruppeltjes afkomstig uit de neus- en keelholte van het zieke kind. Kinderen met de vijfde ziekte zijn besmettelijk in de week voorafgaand aan de ziekte. Zodra de uitslag verschijnt, zijn ze niet besmettelijk meer. Wat kun je als beroepskracht doen / wat wij als school doen:

   • Zorg voor een goede algemene hygiëne.
   • Zorg voor goede ventilatie en lucht de groepsruimten regelmatig.
   • Wering is niet zinvol.
   • We hebben gemeld bij de GGD.

Op het moment dat de diagnose gesteld wordt, is het kind niet besmettelijk meer. Wel moeten bij een bevestigd geval van de vijfde ziekte zwangere vrouwen en beroepskrachten geïnformeerd worden. Ook ouders van kinderen met bloedziekten moeten worden geïnformeerd, omdat bij deze kinderen de ziekte ernstig kan verlopen. Opmerkingen:

   • De vijfde ziekte kan gemakkelijk verward worden met andere ‘vlekjesziekten’. Daarom zal de GGD, voordat verdere maatregelen worden geadviseerd, eerst controleren of het echt om de vijfde ziekte gaat.
   • Ongeveer 60 % van de volwassenen heeft de ziekte in het verleden doorgemaakt en is hierdoor tegen de vijfde ziekte beschermd. Eventueel kan door bloedonderzoek vastgesteld worden of iemand beschermd is.

geplaatst op de pagina extra ⇒ mooie cijfers van de Flevomeerbibliotheek

geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 28-3-2019

Vrijdag 12 april - koningsspelen 2019!

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Koningsspelen. Op deze ochtend starten de kinderen met een ontbijt op school. Daarna luiden we de actieve ochtend gezamenlijk in met de dans ‘Pasapas!’ en volgen de kinderen verschillende workshops. Er wordt voor een tussendoortje gezorgd. Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij. Denk verder aan sportieve kleding! Een oranje ‘tintje’ is natuurlijk leuk op deze dag! I.v.m. een judoworkshop is het voor de kinderen uit de middenbouw handig om een broek en shirt met lange mouwen aan of mee te hebben.

Lees hier het LispelBLOG van maart 2019.

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

èn De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in en onder presentaties.