De Lispeltuut

mei 2020

Nu we weer bijna gewoon werken zijn de thuiswerkknoppen niet meer nodig. Volg de laatste info op deze pagina:

LispelBLOG mei 2020

woensdag 3 juni 2020

Tijdens de studiedag hebben we veel afspraken gemaakt voor het komend schooljaar. Zo hebben we o.a. de stamgroepindeling gereed gemaakt. Zoals elk jaar een beste klus om dit voor elk kind zo goed mogelijk te doen. Op vrijdag 12 juni wordt de nieuwe indeling bekendgemaakt (eerst aan de kinderen en, daarna op de website). We hebben verbeterplannen geëvalueerd en gemaakt of aangepast voor komend schooljaar. We besloten de nieuwe methode voor rekenen Alles Telt Q in te voeren in de gehele school. Diverse kleinere afspraken zult u t.z.t. terugvinden in deagenda en in de schoolkalender.

Voor dit schooljaar, nog 4 weken, hebben we o.a. plannen gemaakt voor een mooi afscheid van groep 8. Info volgt.

De gymlessen doen we buiten. Kinderen hoeven geen gymspullen mee te nemen, maar we adviseren wel om goed (stevige, sportieve) schoenen te dragen. Verder blijven we ons zo goed mogelijk houden aan de regels van de rijksoverheid.

Donderdag 11 juni komt de schoolfotograaf! Dus zorg dat je er fotogeniek uitziet. Alle portretfoto's en groepsfoto's op 1 dag. Er worden dit jaar geen broertjes-zusjes foto's gemaakt!

In de bovenbouw werken we momenteel met het thema 'vrijheid'. Groetjes van de bovenbouw

Vrijheid met stoepkrijt

vrijdag 29 mei 2020

Op de pagina extra.. een wedstrijd van Waterschap Zuiderzeeland, nieuwe informatie over de heropening van de bibliotheek geplaatst en reclame voor de zomer kunstklas (€).

woensdag 27 mei 2020

Gisteravond hebben we de eerste sollicitatiegesprekken gevoerd. Voor de onderbouw hebben we al een nieuwe collega gevonden: juf Nathalie. Voor de mibo zijn we nog 'in onderhandeling'.

Vanaf 8 juni gaan we weer volledig naar school. We blijven werken met een verkorte dag (ma, di, do en vr tot 14.45 uur en wo tot 12.30 uur) op school en de leraren verzorgen zelf de overblijf op ma, di, do en vr: zodoende minder volwassenen in de school. Ouders blijven zo buiten het plein; kleuters mogen door 1 ouder via het raam naar binnen geholpen worden. De afspraken van de rijksoverheid leven we zo goed mogelijk na. (Ook geplaatst bij TW veelgestelde vragen en Coronavirus.)

Wil iedereen zijn chromebook, die tijdelijk voor thuisgebruik mee naar huis was, weer meenemen naar school. Inleveren bij meester Hans.

De dagelijkse nieuwe instructielessen voor morgen van juf Mirjam geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling.

dinsdag 26 mei 2020

De dagelijkse nieuwe instructielessen voor morgen van juf Mirjam geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling.

maandag 25 mei 2020

De dagelijkse nieuwe instructielessen voor morgen van juf Mirjam geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling.

zaterdag 23 mei 2020

De komende week werken we nog 1 week volgens het 50% rooster. Ook vrijdag 29 mei. De di-vr groep krijgt dan gewoon les. De studiedag is verplaatst van vrijdag 29 mei naar dinsdag 2 juni.

Na de junivakantie, vanaf maandag 8 juni, starten we weer 100% (zoals het er nu voor staat..). Ook dan willen we dat ouders van mibo en bobo buiten het plein blijven. De kleuters mogen blijven binnenkomen via de ramen, begeleid door 1 ouder (ouders dus niet in de school).

Het werk van de onderbouw stond al klaar (verlengd met 1 week), voor de middenbouw is dat vandaag geüpdatet. De bobo krijgt de opdrachten in de klas.

Nu de kampen allemaal geen doorgang vinden, zijn alle betaalde kampbijdragen teruggestort op de rekening van de ouders.

maandag 18 mei 2020

Vandaag startte de 8e thuiswerkweek. Ook nu in 50%-setting.

Een nieuwe pagina bobo - handig.. gemaakt. Als eerste geplaatst: het loopschema..

donderdag 14 mei 2020

Op de pagina extra.. staan de eerste zomervakantie-activeiten van het Sportbedrijf.. Summers' Cool.

De dagelijkse nieuwe instructielessen van juf Mirjam en juf Tinke geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling.

woensdag 13 mei 2020

De dagelijkse nieuwe instructielessen van juf Mirjam en juf Tinke geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling.

Een grappig verhaaltje van Koen (Krullevaar) geplaatst op TW ervaringen wk 5 e.v..

dinsdag 12 mei 2020

Het was heel mooi om (bijna) alle kinderen weer terug te zien op school. Nog in een bijzondere samenstelling (halve groepen), maar vooral erg fijn om weer echt samen te spreken, te werken, te spelen en zelfs een beetje te vieren. De meeste kinderen hebben tijdens de thuiswerkweken goed kunnen werken aan hun taken. We zijn trots op de kinderen en hun ouders.

Voor de komende weken denken we dat we in staat zijn om het school- en thuiswerk te combineren. De thuisgroep en de schoolgroep hebben steeds dezelfde taken op dezelfde dag. Zo organiseren we een werkweek met afwisselend begeleiding op school en begeleiding thuis. De gebruikelijke programma's staan klaar bij TW obo wk 7 & 8, TW middenbouw, TW bovenbouw en onderliggend pagina's. Op de pagina TW extra wk 5 e.v. staat een nieuw voorleesverhaal 'Jammer de jammer' van juf Klazien.

NB: We willen alle ouders vragen goed afstand te houden tot de school (alleen als het echt nodig is op het plein, of in de school). Collegascholen 3Sprong en Meander vragen in het bijzonder of u 'hun plein' niet betreedt.

Maandag 11 mei 2020

😊 Na bijna 2 maanden afwezigheid komen we vanaf maandag 11 mei weer op school 😚.

vrijdag 8 mei 2020

Op TW ervaringen wk 5 woordencircuitfilmpjes geplaatst van Koen en Fenna K. en een nieuw bericht van Fien Vink op TW extra wk 5.

Het thuiswerk voor de obo voor de komende 2 weken staat klaar op TW obo wk 7 & 8. Voor de middenbouw staat het thuiswerk klaar voor ma 11 t/m vr 15 mei in TW middenbouw en onderliggende mappen.

Donderdag 7 mei 2020

Alle informatie over het 50%-werken vindt u op de pagina 50% lijsten en de pagina TW veelgestelde vragen.

Nieuwe instructielessen van juf Mirjam en juf Tinke geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling (voor vrijdag).

We weten van de kinderen, en horen van sommige ouders, hoe jammer het is dat kampen niet doorgaan. Dat vinden wij ook. Deze hele periode is meer dan jammer. We komen ook na de persconferentie (gisteren) met minister president Rutte en minister de Jonge tot de conclusie dat kampen nog steeds niet mogelijk zijn. Belangrijke redenen om kampen niet door te laten gaan:

  • pas vanaf 1 juli gaan de openbare toiletten op campings e.d. weer open (wij zouden niet zonder kunnen).
  • pas vanaf 1 juli wordt de groepsgrootte verhoogd van 30 naar 100 (de kampgroepen zijn groter).
  • 1,5 m afstand tussen volwassen tijdens een kamp lijkt ons onmogelijk.

Helaas werd nog geen stap gezet naar een volledig open basisschool. Dus gaat maandag de 50%-school in werking voor onbepaalde tijd.

dinsdag 5 en woensdag 6 mei 2020

Vandaag begon de 6e thuiswerkweek. Er waren enkele kinderen op school van ouders met vitale beroepen, zoals vrijwel elke dag.

Er is nieuwe en gewijzigde informatie geplaatst op 50% lijsten en bij TW veelgestelde vragen. Instructielessen van juf Tinke en juf Mirjam geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling. Op TW extra wk 5 geplaatst hersengym 9 (meester Oscar).

maandag 4 mei 2020

Vandaag heeft het Lispelteam deels op school en deels via GoogleMeet vergaderd.

We willen, graag met behulp van ouders, de uitgangssituatie van kinderen inventariseren? Wat moeten we weten als uw kind weer naar school komt? Wat heeft u ontdekt over uw kind? Heeft uw kind iets nieuws geleerd? Wat hebben we gemist, wat zijn belangrijke ervaringen geweest? Heeft uw kind mogelijk te maken gehad met verlies en rouw, of nare ervaringen opgedaan? U kunt informatie mailen naar de leraar van uw kind, of, via mail een meer persoonelijke afspraak (videobellen?) maken.

We hebben de volgende afspraken gemaakt, die ook voor u van belang zijn:

  • Géén gymlessen binnen. Wel buiten (zoals ook geldt voor het sporten).
  • De studiedag van 29 mei wordt verplaatst naar de junivakantie. We ontvangen op vrijdag 29 mei de kinderen van de di-vr groep gewoon op school.
  • Kinderen ontvangen een 'algemeen corona-rapport' op 26 juni 2020.
  • Ook de bovenbouwkampen gaan niet door. Betaald geld wordt teruggeboekt.
  • We vieren de verjaardagen van kinderen die jarig zijn vanaf 11 mei weer in de klas. Maar wel 'klein'. Trakteren is niet verstandig; we gaan in elk geval niet langs bij de leraren.
  • De kleuters mogen via het raam naar binnen bij hun eigen lokaal. Kinderen die dat niet willen of durven kunnen zelf zonder ouder via de deur naar binnen. De juf blijft in de klas. Bij het naar huis gaan brengen we de kinderen op het plein. We vragen de ouders om achter de bomen op gepaste afstand van andere ouders te wachten tot wij naar buiten komen.

Voor de onderbouw staat het thuiswerk voor wo 6, do 7 en vr 8 mei klaar in TW obo wk 5 & 6.

Voor de middenbouw staat het thuiswerk voor wo 6, do 7 en vr 8 mei klaar in TW middenbouw en onderliggende mappen.

Voor de bovenbouw staat het thuiswerk voor wo 6, do 7 en vr 8 mei klaar in TW bovenbouw.

donderdag 30 april 2020

De 50%-lijsten staan gereed op deze pagina: 50% lijsten. Juf Klazien, juf Krishna en juf Marian zijn niet inzetbaar. Zij worden vervangen door juf Lenja (Torenkamertje ma-di en do-vr) en juf Eva (Flattekat do en vr).

Voor het buitenspelen zijn afspraken gemaakt met de andere gebruikers in De Borg.

Lees hier het LispelBLOG van april 2020.

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.