LispelBLOG september 2018

vrijdag 28 september 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Flevomeerbibliotheek Flevoland - QR-code speurtocht en verhalentour.

De opa van Maud, Mees en Noah is onverwacht overleden. Hij was 79 jaar.

We wensen de familie veel sterkte.

donderdag 27 september 2018

De Torteltuin gaat op excursie.. Donderdagmiddag 27 september gaan de kinderen van de Torteltuin op excursie naar de boerderij van Karst. Hij gaat daar zijn spreekbeurt houden. We gaan er op de fiets naar toe en vertrekken vanaf school om 13.10. We verwachten binnen de schooltijd weer terug te zijn, maar het kan zijn dat het een klein beetje later wordt. We gaan er een leerzame middag van maken. Groeten, Meester Oscar

3 nieuwe vacatures op Plukjehulp:

 • Bakhulp / koekenbakkers mibo.
 • Deskundigen bobo.
 • Ouderleden OuderVereniging.

schoolhandbal

toernooi

We willen de sportliefhebbers de kans geven om mee te doen aan het schoolhandbaltoernooi op ma 5, di 6, wo 7, do 8 en vr 9 november van 16.00 uur tot 19.00 uur. (Op woensdag beginnen we om 14.00 uur.) Je kunt je opgeven via deze spreadsheet.

maandag 24 september 2018

De pagina 'kringen mibo' aangemaakt en het schema voor De Krullevaar geplaatst.

vrijdag 21 september 2018

LispelTV 2.2 - STAM, FLAT, KRUL, DOL, PET, TORT

gevonden voorwerp

en: retour naar Sjoerd 👍

do 20 september 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ 6 en 7 oktober weekend van de wetenschap

Op de pagina naar het VO de nieuwe info geplaatst... voor schoolverlaters en hun ouders.

wo 19 september 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Lelystad Vol Muziek.. meld je snel aan!!

Nieuwe vacature op Plukjehulp: rijders en begeleiders voor een herfstwandeling van de onderbouw

zo 16 september 2018

Nieuwe vacature op Plukjehulp: hulp bij visexcursie ZaZa's en Hasselbramen.

vrijdag 14 september 2018

LispelTV 2.1 - KRAA,TOKA,HWW,APE,HASS,ZAZA

donderdag 13 september 2018

Juffrouw Mirjam is naar een bijeenkomst voor nieuwe IB-ers in het SWV 2403. Juffrouw Monique valt in, bij De Stampertjes

Stagiair Toine stelt zich voor: Hallo mijn naam is Toine de Lange en ik ben 18 jaar oud. Ik loop dit schooljaar stage in de groep de Hasselbramen op de donderdag en vrijdag (vanaf eind januari de woendag erbij). Ik volg de opleiding onderwijsassistent op het MBO en zit in mijn 2e leerjaar. Mijn grootste hobby is basketbal en sport in het algemeen. Engels en biologie zijn mijn favoriete vakken.

wo 12 september 2018

Om 9.00 uur was er een ontruimingsoefening in De Borg. Dat ging allemaal vlot en goed. Deze ontruiming was samen met heel veel scholen in Nederland. Als actie van Nederlandse schoolleiders. Wij-schoolleiders-slaan-alarm.

Nieuwe vacature op Plukjehulp: leesouders gezocht.

Nieuwe pagina toegevoegd: gym. En info toegevoegd over kostbaarheden op school op de pagina contact.

di 11 september 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ JeugdGezinsTeam - inloopspreekuur scheiden.

Danny stelt zich voor: Hallo, Mijn naam is Danny Frelink, ik ben 17 jaar en ik kom stagelopen op de Lispeltuut. Ik ben een 2de jaars student aan de Landstede in Lelystad en doe de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Op de Lispeltuut ga ik bij de Dollies in de klas stage lopen op woensdag, donderdag en vrijdag. Naast school sport ik best veel, zo voetbal ik graag en ben ik sinds twee jaar trainer van een team met kinderen in de leeftijd tussen de 5 en 9 jaar. Als je nog vragen hebt over wie ik ben en wat ik nog meer ga doen beantwoord ik ze graag op school. Groetjes, Danny

Vislessen in de bovenbouw!

De komende weken worden in alle groepen van de bovenbouw vislessen gegeven door ‘Sportvisserij Nederland’. Het programma bestaat uit twee delen: ruim een uur biologie (de visles) en een middag op visexcursie.

's Ochtends komt in de visles aan bod welke vissen in Nederland leven, hoe groot ze worden, wat ze eten, hoe ze onder water kunnen ademen en allerlei visvragen die de kinderen zelf bedenken. Hoe groot is de grootste vis die je in Nederland tegen kunt komen? Wat is een blauwneus? Hoe oud kan een snoek worden? Hoe planten palingen zich voort? Op die vragen krijg je antwoord in de visles van Sportvisserij Nederland.

In de middag gaan we naar buiten. Voordat de visexcursie begint, krijgen alle leerlingen een Stekkie keycord met daaraan een Stekkie hakensteker. De kinderen leren in kleine groepjes onder begeleiding van vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging hoe zo'n hakensteker werkt. Daarna gaan ze met de hengel, op weg naar het viswater: vissen dus! Maar eerst spreken we af dat we respect voor de natuur hebben, de vissen voorzichtig zullen behandelen en weer terugzetten en dat we geen rommel achterlaten.

Bedankt Rafaël Captijn, voor het leuke idee!

Wie is wanneer aan de beurt?

De lessen vallen onder de reguliere schooltijden.

 • maandag 17 september - Torteltuin
 • vrijdag 21 september - Petteflet (‘s morgens vervalt de gymles)
 • maandag 15 oktober - Zaza’s
 • dinsdag 16 oktober - Hasselbramen (‘s middags vervalt de gymles)

ma 10 september 2018

De pagina 'kringen' toegevoegd onder het kopje bovenbouw. Alle kringenlijsten van de bovenbouwgroepen zijn geplaatst.

Nieuwe info over het project Lelystad Hoogbegaafd.

vr 7 september 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ museumjeugduniversiteit & Flevomeerbibliotheek (met o.a. Lelystart).

Nieuwe vacature op Plukjehulp: MR-ouders gevraagd.

wo 5 september 2018

Bij enkele kinderen is hoofdluis geconstateerd. We willen daar natuurlijk zo snel mogelijk van af; meer info bij het RIVM.

Luis in je haar? Kammen maar!

Hoofdluis kun je krijgen van iemand die hoofdluis heeft. De luizen lopen van het ene hoofd naar het andere, bijvoorbeeld als kinderen met elkaar spelen of een selfie maken. Ze verplaatsen zich niet via kleding, beddengoed of knuffels. Op basisscholen controleren luizenouders regelmatig of er hoofdluis is. Hoofdluis komt echter bij alle kinderen voor, dus ook bij kinderen jonger dan 4 jaar en kinderen die op de middelbare school zitten. Het is dus ook belangrijk om kinderen thuis regelmatig te controleren op hoofdluis. Je kunt dit bijvoorbeeld op de eerste dag van elke maand doen.

Hoofdluizen zijn niet schadelijk, maar vooral vervelend. Ze kunnen voor veel jeuk zorgen. Om te voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt, is het belangrijk om regelmatig het haar te controleren. Als kinderen hoofdluis hebben, is het belangrijk dat gezinsleden, klasgenootjes of vriendjes met hoofdluis tegelijkertijd worden behandeld. Zo kunnen ze elkaar niet steeds opnieuw besmetten.

Nieuwe vacature op Plukjehulp: luizenpluizers gevraagd.

di 4 september 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Leefstijlkar

3 september 2018 - start schooljaar 2018-2019

We hopen dat iedereen heeft genoten van een mooie vakantie. En nu, nu gaan we weer naar school. Gaan we er samen weer een mooi schooljaar van maken? Wij zullen ons uiterste best doen voor iedereen weer een Lispeltuut te zijn, met veel gesprek, werk, spel en viering.

Alle kinderen beginnen om 8.30 uur weer in hun stamgroep. De indeling van de groepen kunt u hier vinden. De gymlessen starten vanaf dinsdag.

Juf Marian zal de eerste periode nog niet op school aanwezig zijn. Ze heeft eind vorig schooljaar gehoord dat ze spierreuma heeft. Hierbij is een aantal complicaties opgetreden. Het herstel heeft enige tijd nodig. We wensen Juf Marian veel sterkte. Juf Marian wordt vervangen door juf Ivon. We hebben de teamlijst daarom aangepast op de site.

Deze ochtend, en dat is dagelijks, staat de koffie en thee klaar. Wij vinden het heel gezellig als u er even bij komt!

Snelle knoppen voor de start van het nieuwe schooljaar.

vrijdag 31 augustus 2018:

Aanbod Sportbedrijf Lelystad: basisschoolleerlingen uit Lelystad mogen weer ‘voordelig zwemmen op een studiedag’ in Sportcentrum De Koploper! Ook komend schooljaar mogen de kinderen van De Lispeltuut tijdens de studiedagen voor een speciaal tarief en met extra spelelementen in het water laten zwemmen in Sportcentrum De Koploper. Onze studiedagen (vr 19-10-2018, ma 03-12-2018, ma 4-2-2018, vr 15-02-2019, ma 01-04-2019, ma 01-07-2019) zijn doorgegeven aan Het Sportbedrijf!

"Het speciale studiedagentarief is € 3,00. Uw basisschoolleerlingen ontvangen daarmee 25% korting op het reguliere dagtarief."

Beste ouder(s) van de kinderen uit de bovenbouw,

De eerste schooldag staat weer voor de deur. Voor groep 6 wellicht spannend, een nieuwe bouw… Ook voor de andere kinderen weer een nieuwe stap, als middelste of alweer oudste van de groep.

De bovenbouwleerkrachten zijn al vol enthousiasme met de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar begonnen. We gaan met een deels nieuw team als vanouds verder, maar toch ook met een aantal wijzigingen. Dit zullen wij uiteraard juist met de kinderen bespreken. Toch is het ook handig om alles even op een rij terug te kunnen vinden:

 • Er bestaan geen klassenmails meer. Alle berichtgeving zal via het blog op de Lispeltuutsite gaan. Als u zich aanmeldt voor notificaties, ontvangt u een melding in de mail. Afmeldingen graag via Hans, het liefst via een WhatsApp berichtje. Hans zorgt ervoor dat dit voor ons direct zichtbaar is. Als u ons nodig heeft, kunt u ons bereiken op onze schoolmail: voornaamleerkracht@lispeltuut.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom om even langs te komen.
 • We hebben in de bovenbouw geen stamgroepouders. Wanneer we meerdere ouders nodig hebben voor een activiteit, zal dit via Plukjehulp gebeuren.
 • Alle kinderen in de bovenbouw gaan dit schooljaar met een agenda werken. Wilt u in de komende twee weken ervoor zorgen dat uw zoon of dochter een agenda meeneemt naar school?
 • De kinderen zijn vast weer gegroeid! Denkt u aan passende gymkleding en -schoenen? Het nieuwe gymrooster kunt u op de Lispeltuutsite terugvinden.
 • Een aantal groepen doet hun schoenen uit in de klas (Petteflet, Zaza’s en Hasselbramen). Sloffen, sokken of ander schoeisel voor binnen mag uiteraard meegenomen worden of op school blijven.
 • De toetsen van Engels en topografie zijn komend jaar in alle groepen gelijk getrokken. De planning en het leerwerk zijn terug te vinden op de Lispeltuutsite onder het kopje ‘bovenbouw’. Op welke dag de toets precies plaatsvindt in de betreffende stamgroep, zal via het informeren van de kinderen gaan. De kinderen krijgen dit tijdig te horen en krijgen een papieren versie mee om te leren.
 • We starten het schooljaar in de bovenbouw met het thema van de Kinderboekenweek: ‘Vriendschap’. We zullen in de eerste weken onder andere bezig zijn met de schrijfwedstrijd van de SGL. Tijdens de Kinderboekenweek volgt de uitreiking hiervan en mogen we weer naar een spetterende theatershow komen kijken. Daarover later meer.

Voor nu op naar de eerste schooldagen. We wensen iedereen een goede start toe! Wanneer er vragen of opmerkingen zijn… we staan altijd voor u klaar.

Vrolijke groeten van de bovenbouwleerkrachten!

do 30 augustus 2018:

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Samenloop voor hoop (KWF) in Lelystad.

De overgrootoma ('ouwe oma') van Bjarne, Lykke en Viggo is overleden. Zij was 89 jaar.

De moeder van meester Hans is overleden. Ze was 86 jaar.

We wensen de familie veel sterkte

Naast verkeerseducatie op school is verkeersopvoeding thuis net zo belangrijk. Wij roepen daarom alle ouders op om de route naar school voorafgaand en bij de start van het nieuwe schooljaar samen met hun kinderen naar school te fietsen of te lopen. Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend zodat we kans op ongevallen verkleinen!

ma 27 augustus 2018: Geplaatst op de pagina extra ⇒ Nationale Sportweek 2018. Kinderen uit het basisonderwijs kunnen onder meer deelnemen aan: voetbal, handbal, hockey, judo, basketbal, zelfverdediging dans en meer.

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

èn De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in en onder presentaties.