LispelBLOG

december 2019

Kerstfeest donderdag 19 december 2019

Na 3 sfeervolle adventsvieringen en een erg gezellig kerstcircuit op woensdag vieren we vandaag het kerstfeest. 's Morgens zijn er diverse activiteiten in de groepen. Om 12.00 uur zijn alle kinderen vrij, maar om 17.00 uur wordt iedereen weer verwacht voor het kerstfeest.

  • Om 17.00 uur gaan de kinderen in hun stamgroep samen eten (iedereen neemt wat mee; maak niet te veel..).
  • Om 18.15 uur sluiten we af met een gezamenlijke viering in de hal, met een bijzonder toneelstuk door ouders van De Lispeltuut.
  • Na de viering (rond 19.00 uur) is er glühwein of chocolademelk op het plein.

Vrijdag ruimen we op en vanaf 12.00 uur begint de kerstvakantie.

vrijdag 2019 december 2019

Vandaag gaan we de kerstspullen weer opruimen.

De Dollies hebben vandaag geen gym. Ze starten dus gewoon in de klas en niet bij de gymzaal.

Voor iedereen: vanaf 12 uur vakantie. Iedereen nogmaals fijne feestdagen en een mooi 2020 gewenst. Vanaf begin januari pittig aan het werk, met o.a. tussentoetsen, rapporten voor alle kinderen en niet te vergeten: het schoolfeest voorbereiden.

Iris feliciteert opa en oma met hun gouden bruiloft.

🎉 🥂 🎂 🥳

woensdag 18 december 2019

Afscheid juf Annemieke 😭... Na 18 jaar Lispeltuut en bijna 42 jaar onderwijs gaat juf Annemieke vanaf 1 maart 2020 met pensioen. Annemieke; juf en vooral intern begeleider: hulp en toeverlaat voor kinderen en collega's. Wat vinden we het jammer en wat zullen we haar missen. Natuurlijk gunnen we het haar van harte én gaan we in elk geval een feestje 🥳 vieren ter afscheid. Op vrijdag 28 februari 2019 is er vanaf 14.00 een speciale viering met een hoofdrol voor de kinderen. Ouders en belangstellenden kunnen na de viering afscheid nemen onder het genot van een hapje en een drankje.

dinsdag 17 december 2019

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor het schoolvoetbaltoernooi.

week 51meloenappelwaspeen

Maandag 16 december 2019

De ernst van het lerarentekort is bijzonder duidelijk. Er zijn heel wat scholen waar dagelijks groepen worden verdeeld of 'naar huis gestuurd'. Een schrijnend voorbeeld: Stichting SchOOL in Lelystad gaat 2 volledige groepen van SBO de Watergeus (30 kinderen) terugplaatsen op de reguliere basisscholen. Er zijn geen leraren te vinden...

Onze regering ziet blijkbaar nog steeds onvoldoende urgentie om de eisen van 'het onderwijs' in te willigen. Daarom roepen de bonden op tot een tweedaagse staking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020.

In het belang van de school: De Lispeltuut staakt deze keer niet. Het schoolfeest gaat gewoon door op 31 januari. Want: de stakingsdata vallen samen met het geplande schoolfeest & er is afgelopen week een onderhandelaarsakkoord afgesproken. Dit akkoord is een mooie eerste stap! Toch is het Lispelteam, net als de bonden, nog helemaal niet tevreden. We willen een salaris dat tenminste gelijk is aan onze collega's in het v.o. én we willen structureel meer geld voor het gehele onderwijs. Maar vooral:

We willen dat het vak van leraar weer aantrekkelijk wordt, zodat alle leraren trots kunnen zijn op hun werk en er plezier aan beleven.

Dan wordt het lerarentekort opgelost, omdat studenten weer kiezen voor het prachtige vak van leraar.

schoolfeest 31 januari 2019

SLOT Lispeltuut

Wij gaan hard aan het werk met de voorbereidingen. Binnenkort verschijnen op de site plukjehulp-lijsten. Want voor, tijdens en na het schoolfeest kunnen we heel wat hulp gebruiken..


2019-12-16 adventsviering 3

vrijdag 13 december 2019

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ Zwembad De Koploper in winterse sferen tijdens de kerstvakantie & Uniceffilm: 30 verdwenen kinderen

donderdag 12 december 2019

2019-12-12 adventsviering 2

woensdag 11 decemer 2019 - Kerst

Kerstcircuit - Woensdag 18 december is er in de ochtend een kerstcircuit in de midden- en bovenbouw. De onderbouw heeft een leuk programma in de eigen groep. Het Torenkamertje heeft een kerstochtend in CW Hestia. De kinderen zijn deze woensdag gewoon om 12.30 uit.

Kerstdiner - donderdagavond 19 december vieren we kerst met de kinderen. De kinderen zijn 's middags vrij. We verwachten de kinderen 's avonds om 17.00 op school voor het kerstdiner. We vinden het leuk als ieder kind iets meeneemt voor het diner. In de klas hangt een lijst waarop u kunt aangeven wat uw kind (voor ongeveer 10 kinderen) die avond meeneemt. Na het kerstdiner hebben we met de kinderen nog een kerstviering met de hele school. De avond is om 19.00 afgelopen. We vinden het fijn als u uw kind ophaalt in de klas.

Vrijdag 20 december zijn de kinderen vanaf 12.00 uur vrij en dan begint de kerstvakantie!

week 50mandarijnkiwiappel

maandag 9 december 2019

Oproep kerstcircuit - Het jaarlijkse kerst knutselcircuit is al op woensdag 18 december 2019. Voor het circuit van de middenbouw zijn we op zoek naar de volgende materialen:

  • schone glazen potjes zonder etiketten
  • stompkaars (per kind) om te versieren
  • bakje en versiersels voor het kerststukje
  • Wij zorgen voor oase en groen.

Groeten van de middenbouw juffen.

2019-12-09 adventsviering 1

donderdag 5 december 2019

Schoolfruit - De fruitleverdag blijkt toch op maandag te zijn. Dat betekent dat de fruitdagen, vanaf volgende week weer op dinsdag, woensdag en donderdag zijn!

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ Mad Science in Woudagemaal

week 49kakiwaspeenpeer

Juf Annemieke zal deze week veel afwezig zijn..


dinsdag 3 december 2019

Spectaculaire aankomst van Sinterklaas.. Sinterklaasje kom maar binnen met je shute.. want we zitten in De Lispeltuut.

maandag 2 december 2019

Een parachute aan de schoolwoning?? Waarom? Wat is er gebeurd? Het filmpje hieronder verklaart veel!

Lees hier het LispelBLOG van november 2019.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2019, 2018, 2017 of in en onder presentaties.