Coronavirus

woensdag 13 januari 2021

Omdat de scholen gesloten blijven is het rooster voor de noodopvang uitgebreid t/m vr 25 januari 2021. Graag met terughoudend gebruik maken van de noodopvang. Zie ook Rijksoverheid.

Blijf ook de challenge volgen op Thuiswerk 2020-2021 een leuke actie!

dinsdag 5 januari 2021

Het loopt 'te' hard bij de inschrijvingen voor de noodopvang. Op veel dagen kunnen we dat niet met maar 2 leraren aan. Meer leraren op school betekent dat de thuiswerkbegeleiding ook minder zal zijn. Een dringend verzoek: doe alleen een beroep op de noodopvang als het niet anders kan (NOOD). (lees ook de info die in december is geplaatst).

dinsdag 15 december 2020

Conclusie na de persconferentie: De school gaat dicht; of anders gezegd: over op thuisonderwijs van woensdag 16-12-2020 t/m vrijdag 15-1-2021. Het thuisonderwijs voor de komende dagen (tot de kerstvakantie) zal minimaal zijn omdat we vooral een programma zouden doen met creatieve werkvormen en samen vieren. Dit kunnen we niet concretiseren naar thuiswerkopdrachten. Dus er hoeft qua schoolse zaken wat minder. Wat uw kind wel kan doen vindt u bij thuiswerk: TW obo najaar 2020, TW mibo najaar 2020 en TW bobo najaar 2020. Maar, maak het vooral samen gezellig met knutselen, spelen en samen zijn.. zoals we dat ook zouden doen op school.

Wat betreft kinderopvang voor kinderen met ouders in cruciale beroepen, leest u deze info op rijksoverheid.nl. De Lispeltuut zorgt voor noodopvang tijdens de schooluren, daarbuiten moet u de opvang zelf regelen met uw BSO-organisatie. We houden ons daarbij aan verkorte schooltijden (ook geen Brood&Spelen nodig) en het reguliere vakantierooster. Dat betekent vrijdag 18-12 2020 tot 12 uur en in de kerstvakantie (inclusief maandag 4-1-2021 = studiedag) geen opvang op school. Als u uw kind wilt aanmelden voor opvang op school, vult u de naam van uw kind in in het schema (bewerken is nu mogelijk!!). De lunch eten we samen rond 12 uur (eigen lunchpakket mee). Let op: Opvang is alleen voor kinderen waarvan beide ouders een cruciaal beroep hebben en er geen andere mogelijkheden zijn.

NB vandaag 40 Chromebooks voor thuiswerken uitgeleend aan kinderen..

maandag 14 december 2020

Als dit vanavond wordt bevestigd.. bericht NOS, gaan we dicht (met thuiswerken) vanaf woensdag 16-12-2020 t/m di 19-1-2021. Voor kinderen die thuis geen goede computer hebben is wat te leen op school. Ophalen bij meester Hans; neem een stevige tas mee!! Blijft u de site bezoeken voor nieuws over school, thuiswerk enz..

  • wo 16-12-2020 kerst creatief - circuit

  • do 17-12-2020 kerstloop - Groep 8 speelt scènes uit het kerstverhaal, alle groepen lopen langs de verschillende tableaus. Neem ook zelf een 10-uurtje mee (er is alleen een klein hapje tijdens de kerstloop).

  • do 17-12-2020 middag: obo spelletjesmiddag - Kinderen mogen iets van thuis meenemen (spelletje of speelgoed) om in de middag vrij mee te spelen.

  • vr 18-12-2020 Kerstontbijt. Iedereen neemt zijn eigen speciale kerstontbijtje mee. Om 12 uur begint de vakantie. NB maandag 4-1-2021 studiedag (alle kinderen zijn vrij).

donderdag 10 december 2020

Juf Krishna is nog steeds flink ziek. Juf Elma werkt vrijdag (morgen en volgende week) extra in Het Torenkamertje. En juf Daniëlle volgende week maandag!

dinsdag 8 december 2020

19:10 uur: bericht aan de HWW: juf Debbie is negatief getest - de Heenenweerwolven kunnen morgen weer naar school.

6.45 uur: bericht aan de HWW: Goedemorgen, Juf Debbie heeft lichte klachten 😔 en laat zich testen op corona. Er is geen invaller beschikbaar. Dus werken De Heenenweerwolven vandaag en morgen thuis. Het thuiswerk voor de middenbouw staat op de website. Juf Debbie (debbie@lispeltuut.nl) kan vanuit thuis ondersteuning bieden. Als de testuitslag negatief is en op tijd bekend laat ik u dat weten. Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

zaterdag 5 december 2020

Juf Krishna is nog erg ziek. Juf Daniëlle werkt maandag in Het Kraanwagentje.

donderdag 3 december 2020

Positief nieuws: de coronatests van juf Mirjam, juf Lenja en juf Iris zijn negatief. 😊 Juf Mirjam werkt vrijdag dus gewoon in De Krullevaar. Juf Iris is nog ziek. Juf Elma werkt in Het Torenkamertje.

woensdag 2 december 2020

16:37 uur - Juf Mirjam heeft ook klachten 😔 en wordt morgenochtend getest. Juf Amber werkt donderdag in De Krullevaar.

16:22 uur - Na een antibioticaboost en flink extra hydrocortisol mag juf Krishna vandaag naar huis. 😊

13:30 uur - Bericht voor de Apeketting: Goedemiddag, Juf Iris is ziek 😔 en momenteel onderweg naar de teststraat in Drachten. Morgen werkt De Apeketting een dagje thuis. Juf Marieke kan niet invallen en een andere invaller is niet beschikbaar. Het thuiswerk voor de middenbouw staat op de website.

7:13 uur - Bericht voor het Torenkamertje: om 7.13 uur gemaild aan de ouders van het Torenkamertje: Zojuist een bericht van afmelding van juf Lenja. Ze werd wakker met klachten en laat zich testen 😔. Het is kort dag, maar we hebben geen vervanging. Dus als het mogelijk is graag uw kind thuis laten werken. Kinderen die komen worden verdeeld over de andere 3 kleutergroepen.

NB Juf Elma is vanaf morgen weer in Het Torenkamertje. Zij werkt ook op vrijdag! 😊

dinsdag 1 december 2020

Vandaag is juf Krishna opgenomen in het ziekenhuis. Beterschap!! Heel veel sterkte Kries!! En natuurlijk ook Niek, Mila, Dim en Liam. NB post graag via school!

woensdag 2 december 2020

om 7.13 uur gemaild aan de ouders van het Torenkamertje: Zojuist een bericht van afmelding van juf Lenja. Ze werd wakker met klachten en laat zich testen. Het is kort dag, maar we hebben geen vervanging. Dus als het mogelijk is graag uw kind thuis laten werken. Kinderen die komen worden verdeeld over de andere 3 kleutergroepen.

NB Juf Elma is vanaf morgen weer in Het Torenkamertje.

donderdag 26 november 2020

Vanmorgen ontvingen we een melding van een positieve coronatest bij een kleuter 😔 uit het Torenkamertje. Van harte beterschap! (Andere kinderen hoeven niet in quarantaine, maar als uw kind benauwd is of koorts heeft: neem dan contact op met de GGD voor een coronatest.)

dinsdag 24 november 2020

(mail aan alle ouders, collega's van De Lispeltuut, Jolanda Stam van Brood&Spelen, SKO)

Na de studiedag kreeg juf Krishna klachten. De testuitslag is helaas positief. Voor juf Krishna is dat extra bedreigend, gezien haar gezondheidstoestand.

Tijdens de studiedag hebben we een groot deel van de dag vergaderd op afstand via beeldbellen, maar daarna ging iedereen zelf aan het werk. Juf Nathalie en juf Eline vrezen dat zij te veel contact hebben gehad met juf Krishna. Uit voorzorg (en vanwege vervangingsproblemen) gaan juf Nathalie juf en Eline in thuisquarantaine. We volgen de komende dagen goed hoe het met hen gaat, maar verwachten dat zij volgende week woensdag weer kunnen werken. Dat betekent dat ook De Stampertjes en De Flattekat deze week thuis gaan werken. Volgende week maandag 30-11-2020 en dinsdag 1-12-2020 werken juf Femke en juf Marianne weer in de Stampertjes en De Flattekat. We hopen dat we hiermee het thuiswerken voor de kleuters beperkt kunnen houden.

Ondertussen is meester Henk nog in thuisquarantaine (zijn dochter heeft corona). Morgen werken De Hasselbramen thuis, donderdag valt juf Annet in en vrijdag juf Ilse.

Voor de onderbouw staat een thuiswerkprogramma gereed (net zoals voor middenbouw en bovenbouw).

We wensen alle zieken van harte beterschap en hopen dat alle anderen gezond blijven.

maandag 23 november 2020

Coronanieuws (BCC gemaild aan betrokkenen): Goedemiddag, zojuist ontving juf Elma de uitslag van haar coronatest. Die was positief. Dat betekent dat we na spoedoverleg de volgende maatregelen nemen:

Iedereen die afgelopen donderdag of vrijdag langer dan 15 min. op minder dan 1,5m van juf Elma was, gaat 10 dagen in quarantaine; gerekend vanaf zaterdag 21-11-2020 is dat dus tot/met maandag de 30e november). Dit betreft in elk geval juf Daniëlle en juf Krishna. Uit voorzorg (en vanwege vervangingsproblemen) blijft iedereen van Het Torenkamertje en Het Kraanwagentje (waar ook 2 ouders positief zijn getest) thuis tot met maandag 30 november. Dat betekent dat het Torenkamertje en Het Kraanwagentje pas dinsdag 1 december weer naar school kunnen.

Ouders van de ZaZa's: juf Elma heeft de gymles gegeven afgelopen donderdag, maar ze heeft geen persoonlijke hulp verleend; er waren weinig en korte contacten. Weest u extra alert op signalen bij uw kind.

Voor de onderbouw staat een thuiswerkprogramma gereed (net zoals voor middenbouw en bovenbouw).

donderdag 5 november 2020

Een kleine wijziging in het rooster. I.v.m. Corona doen we geen kerstviering 's avonds. Daarom hebben we donderdag 17 december een gewone dag (van 8.30 - 12.00 // 13.15 - 15.15 uur). In de schoolkalender en urentabel is dat al aangepast. Zie schoolkalender.

woensdag 4 november 2020

Corona update: de richtlijnen zijn opnieuw aangescherpt. De meeste gesprekken gaan we dus toch online doen. Alleen uitzonderingen op school. Ouders ontvangen van de leraar een mail met uitnodiging. Zorgt u dat u op de afgesproken tijd (zie schema) gereed zit achter uw computer of telefoon?

zaterdag 19 september 2020

Vanaf maandag 21 september mogen kinderen met verkoudheidsklachten gewoon naar school.

woensdag 9 september 2020 - Wat doen we als een leerkracht getest wordt of corona heeft?

Eerst moet natuurlijk een leerkracht met klachten worden getest. Voor de uitslag bekend is zijn we al enkele dagen verder. Als dat om 1 leraar gaat, kunnen we met wat interne verschuivingen best veel opvangen. Bij meer leraren zal er ook een groep moeten gaan thuiswerken. Opvang voor ouders in triviale beroepen is dan waarschijnlijk niet mogelijk.

Als blijkt dat een leraar corona heeft, moeten we er van uitgaan dat deze leraar langere tijd (maanden) uit de running is. We zullen dan niet steeds dezelfde groep laten thuiswerken:

obo: we kunnen, gezien de aantallen, van 4 groepen 3 groepen maken. Of we laten elke groep om de beurt thuiswerken.

mibo en bobo: we zullen van 4 groepen 3 groepen maken en dan om de beurt de kinderen van 1 jaargroep laten thuiswerken.

Bij meerdere leraren met corona in dezelfde bouw zullen we meer groepen moeten laten thuiswerken.

Nieuw schooljaar 2020..

 • Er is al weer hard gewerkt ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar. De lokalen zijn weer netjes ingericht. De lesmaterialen liggen klaar. Maandag de 17e kunnen we van start.

 • Donderdag 13 augustus is het team compleet bij elkaar voor het laatste overleg. We spraken af hoe we gaan werken:

   • Schooltijden weer als vanouds.

   • Overblijf weer door Brood & Spelen. Dus ouders die dat nodig hebben: sluit uw contract af. Begeleiding bij eten en spelen: dat spraken we precies af met Brood&Spelen. In sommige groepen eet de leraar met de kinderen en spelen de kinderen buiten o.b.v. B&S. In andere groepen eet de begeleider van B&S ook met de kinderen.

   • Ouders mogen weer op het plein, maar niet in de school. NB kleuters nog steeds via het raam of, zelfstandig, door de deur. Echte nieuwe kleuters: alleen de eerste keer met 1 ouder mee naar binnen.

   • We proberen vooruit te kijken op afwezigheid van leraren. Ook zij moeten bij lichte klachten thuis blijven en zich eerst laten testen. En bij contact met iemand met corona, zal ook een leraar in quarantaine moeten. We zullen dat in veel gevallen niet kunnen opvangen. Dat betekent dat we dan met die groep weer online gaan werken. Daarom zal het 'thuiswerken' via de website weer geactiveerd worden, zodat we in een voorkomend geval, meteen online verder kunnen.

 • NB: op maandag 17 augustus is er nog géén gymles voor de HWW en APE.

Basisregels voor iedereen geldt:

   • blijf bij klachten thuis en laat u testen;

   • houd 1,5 meter afstand van anderen;

   • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;

   • vermijd drukte:

   • werk zoveel mogelijk thuis;

   • ga weg als het druk is;

   • reis zoveel mogelijk buiten de spits;

   • lees ook https://www.rivm.nl/documenten/triage-bezoekers .

donderdag 18 juni 2020

Na de zomervakantie! We weten nog veel niet.. er kan in de vakantie van alles veranderen, maar we willen starten met de volgende maatregelen:

  • Schooltijden weer als vanouds.

  • Overblijf weer door Brood & Spelen. Dus ouders die dat nodig hebben sluit uw contract af. Begeleiding bij eten en spelen.. we maken daarin later een vaste keuze.

  • Waarschijnlijk ouders nog steeds buiten het plein. Update 1-7-2020: ouders mogen op het plein.. 1,5m blijft van kracht.

Houd de site in de gaten. Hier volgt eventuele nieuwe info.

woensdag 8 juni 2020

I.v.m. de corona maatregelen vinden er dit schooljaar geen weeksluitingen meer plaats. We verzorgen wel een bijzonder afscheid voor groep 8 op do 2 en vr 3 juli. En een gezellig afscheid voor onze collega's die vertrekken: juf Marian, juf Yvonne en meester Willem op vr 3 juli. Ouders kunnen helaas alleen digitaal afscheid nemen. Als u wilt bijdragen aan een afscheidscadeau.. dat mag.. graag: betaallink.

woensdag 27 mei 2020

Vanaf 8 juni gaan we weer volledig naar school. We blijven werken met een verkorte dag (ma, di, do en vr tot 14.45 uur en wo tot 12.30 uur) op school en de leraren verzorgen zelf de overblijf op ma, di, do en vr: zodoende minder volwassenen in de school. Ouders blijven zo buiten het plein; kleuters mogen door 1 ouder via het raam naar binnen geholpen worden. De afspraken van de rijksoverheid voeren we zo goed mogelijk uit.

donderdag 30 april 2020

De 50%-lijsten staan gereed op deze pagina: 50% lijsten. Juf Klazien, juf Krishna en juf Marian zijn niet inzetbaar. Zij worden vervangen door juf Lenja (Torenkamertje ma-di en do-vr) en juf Eva (Flattekat do en vr).

Donderdag 23 april 2020 - We hebben al enkele basisbesluiten genomen over de inrichting van ons onderwijs in de 50%-school.

  • De groepen worden gesplitst (door de stamgroepleider) in een ma-do en een di-vr groep (we zijn de indeling aan het maken en houden zoveel mogelijk rekening met het gezin: op dezelfde dagen).

    • NB: Rekening houden met individuele wensen van ouders is niet mogelijk.

    • NB: Met extra kinderen van ouders in vitale beroepen worden de groepen al snel 'te groot'.. dus graag alleen een beroep op opvang doen als het echt niet anders kan.

  • Woensdag is vrij: te gebruiken voor voorbereiding door de leraren. Opvang ouders met vitale beroepen: zo mogelijk niet op woensdag.

  • Thuiswerk op ma-di-do-vr kan niet begeleid worden door de leraar (want die staat voor de halve groep). Kinderen moeten het dus doen met de instructie van de schooldag. Zelfstandig thuiswerken dus; natuurlijk graag met begeleiding door ouder.

  • De overblijf doen de leraren zelf; alle kinderen blijven over (minder mensen extra in de school). Het rooster wordt verkort. 8.30 - 12.00 // 12.45 - 14.45 uur. Kinderen die niet eerder kunnen worden opgehaald, worden op school opgevangen tot de reguliere schooltijd (15.15 uur).

  • Niet inzetbare leraren: we zoeken naar oplossingen.

  • Ouders blijven bij het halen en brengen van de kinderen buiten, graag op ruime afstand.

bericht woensdag 22 april 2020

Gisteren bepaalde de overheid hoe het land verder gaat in deze coronatijd. Voor De Lispeltuut betekent het:

 • Op wo 6, do 7 en vr 8 mei werken we nog thuis. Het team zorgt dat het werk daarvoor gereed komt te staan. Voor de obo staat het al gereed. Zij gaan verder zoals beschreven staat in TW obo wk 5 & 6.

 • Vanaf ma 11 mei gaat de school half open. Hoe we dat exact gaan organiseren kunt u op ma 4 mei na 13.00 uur hier teruglezen. Tot ma 4 mei digitaal teamoverleg en op ma 4 mei teamvergadering.

 • Kampen voor obo en mibo zijn afgelast. Het reeds betaalde geld wordt zsm teruggestort. Voor bobo is het kamp, voorlopig, uitgesteld naar 22-26 juni. Zie ook betalen kamp en OV en schoolkalender.

Coronavirus - Wat kinderen moeten weten.pdf

bericht donderdag 19 maart 2020

Het is voor ons, voor u, maar vooral voor de kinderen een heel bijzondere situatie. Van de hele dag in een groep samen werken, spelen, leren naar.. thuiswerken. Vooral vanaf een schermpje opdrachten maken. Dat dat lastig is en veel vragen oproept, begrijpen we. We merken ook dat veel kinderen deze nieuwe uitdaging heel goed zijn aangegaan. Hard aan het werk. Zoekend naar eigen wegen. Mooi! We nodigen iedereen uit om mooie momenten te delen. Een fotootje, een video, een verslag.. we zijn benieuwd.

Soms is de techniek wat weinig meewerkend, soms is de opdracht niet helder genoeg.. ouders en andere huisgenoten moeten vaak bijspringen om kinderen op weg te helpen. En om ze op weg te houden kost de komende weken nog wel de nodige moeite.. Blijft u ons hier volgen. Wij proberen het thuiswerken dagelijks te optimaliseren.

zondag 15-3-2020

De Lispeltuut is, net als alle Nederlandse scholen, dicht tot 6 april (voor zover nu bekend). We zullen kinderen van ouders in vitale beroepen opvangen. We proberen z.s.m. de pagina thuiswerk te vullen met werk voor de kinderen voor thuis.

Het zijn hectische tijden met veel onzekerheid. Blijf gezond, pas goed op jezelf en elkaar. We wensen iedereen heel veel sterkte toe. Voor vragen kunt u bij ons terecht. Graag via WhatsApp. Volgt u vooral onze site, want daar communiceren we noodzakelijk zaken.

De 15-minuten gesprekken zullen we plannen op een ander moment. Vanaf nu kunt u niet meer inschrijven.

bericht zaterdag 14 maart 2020

De rijksoverheid beantwoordt veelgestelde vragen onderwijs.

bericht vrijdag 13 maart 2020:

Vandaag ruim 20 afwezige leerlingen: veel zieken en verschillende kinderen afwezig uit voorzorg. Juf Marian is op advies van de arts ook thuis.

bericht donderdag 12 maart 2020:

De weeksluiting gaat vrijdag 13 maart niet door. Dan zouden we namelijk een groep van meer dan 100 (ruim 300) mensen vormen.

Algemene maatregelen vanuit de overheid:

  • Alle bijeenkomsten met meer dan honderd mensen worden geschrapt, in elk geval tot 31 maart.

  • Wie klachten heeft als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en eventueel ook koorts moet thuisblijven en contacten mijden. Dat geldt ook voor studenten en scholieren.

  • Alle anderen moeten zo veel mogelijk thuiswerken.

  • Bezoeken aan kwetsbare personen zoals ouderen, moeten zoveel mogelijk worden vermeden.

  • Personeel in de zorg moet buitenlandse reizen vermijden en juist wel komen werken, behalve bij koorts.

en nog steeds geldt:

  • Zorg dat de kinderen en jijzelf regelmatig de handen wassen met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek

  • Leer kinderen dat ze hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog

  • Gebruik papieren zakdoekjes

  • Vanaf 9 maart is hier het advies aan toegevoegd om geen handen te schudden

bericht woensdag 11 maart 2020:

De geplande excursie van obo en mibo op di 17 en wo 18 maart gaat niet door.

Informatiebericht GGD - Corona, 10 maart 2020

Beste schooldirecteur/schoolleider,

In Nederland zijn inmiddels meerdere besmettingen met het coronavirus, ook in Flevoland zijn er besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Met deze brief proberen we u antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

Wat als een inwoner van Flevoland besmet is geraakt met het Coronavirus COVID-19?

Indien er bij een inwoner in Flevoland het COVID-19 virus wordt vastgesteld, dan start de GGD een contactonderzoek. Scholen en organisaties worden meegenomen in dit contactonderzoek. Dit betekent dat de GGD Flevoland contact opneemt met de betreffende school en/of organisatie wanneer er directe relaties zijn met patiënt en diens huisgenoten. De GGD kan dan in overleg met de lokale autoriteiten adviseren om een school/onderwijsinstelling - of een deel daarvan - te sluiten. Zonder advies van de GGD of besluit van de burgemeester moeten scholen/onderwijsinstellingen op grond van de bekostigingsvoorwaarden onderwijs verzorgen.

Hoe herkent u of een kind besmet is?

Typische klachten voor het nieuwe coronavirus zijn koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking. Het zijn klachten die erg lijken op die van een griep. Er is pas een reële kans dat er sprake is van besmetting met het virus als het kind daarnaast de afgelopen twee weken in een land/regio geweest is met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:

  • China (inclusief Hong Kong en Macau)

  • Singapore

  • Zuid-Korea

  • Iran

  • In Noord-Italië de provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Zie de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus) voor de meest recente lijst van besmettingsgebieden.

Kunnen schoolreizen of uitwisselprojecten die gepland staan voor de komende maanden doorgaan?

Schoolreizen of uitwisselprojecten kunnen doorgaan, afhankelijk van de gekozen bestemming. Bekijk de reisadviezen op de website www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Mag een ouder zijn/haar kind thuishouden van school?

Als een school/onderwijsinstelling niet is gesloten, geldt in principe de Leerplichtwet. Voor leerlingen met bijzondere gezondheidsrisico’s kan in overleg met de GGD een uitzondering worden gemaakt. Leerlingen waarvoor een quarantaineadvies geldt zijn vrijgesteld van de leerplicht op grond van de Leerplichtwet (artikel 11 g).

Wat doet u als school om besmetting te voorkomen bij uw personeel en scholieren?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar neem de gebruikelijke maatregelen om overdracht van griep en verkoudheid te voorkomen:

  • Zorg dat de kinderen en jijzelf regelmatig de handen wassen met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek

  • Leer kinderen dat ze hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog

  • Gebruik papieren zakdoekjes

  • Vanaf 9 maart is hier het advies aan toegevoegd om geen handen te schudden

Meer informatie

Vanuit de GGD Flevoland houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Dit doen we samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD. Mocht er aanleiding toe zijn dan worden scholen direct geïnformeerd.

Op deze website vindt u nog meer actuele vragen en antwoorden over het Coronavirus COVID-19: https://www.rijksoverheid.nl/corona

Zit uw vraag hier niet tussen of heeft u een specifieke vraag? Bel dan met de GGD Flevoland op nummer 088-0029910.

Vanzelfsprekend kunt u ook terecht bij de jeugdverpleegkundige die verbonden is aan uw school. We hopen u hiermee als schoolleiding van voldoende informatie te hebben voorzien.

Met vriendelijke groet, GGD Flevoland

LispelBLOG 2 maart 2020

Coronavirus - NB: als er actuele info vanuit school nodig is leest u dat op deze webpagina (en in 'noodgevallen' ontvangt u een mail).

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

De belangrijkste maatregelen die je zelf kan nemen om verspreiding van (elk) virus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

  • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer info op de sites van RIVM en Rijksoverheid.