Het schoolfruit voor komende week:


vrijdag 3 december 2021

Nog 1 filmpje toegevoegd aan LispelTV 5.10 (beter laat dan nooit..).

LispelTV 5.10 - TOKA, KRAA , HWW, Oscar, PET, HASS

donderdag 2 december 2021

Norah, kinderdirecteur van IVN.pdf

Fijn, er zijn al veel betalingen voor kamp en OV gedaan. Omdat er geen opmerking geplaatst kan worden, moeten we soms wat zoeken naar de betaler. In enkele gevallen komen we er niet uit. Betaling van de volgende naam kunnen wij niet plaatsen: achternamen: Sedicova. Als u dat bent stuurt u dan even een appje.

woensdag 1 december 2021

Goed nieuws. De verdwenen spullen op school. Het is allemaal opgelost. De politie bracht Sinterklaas met 2 pieten (klunspiet en pepernootpiet) naar school, precies toen alle kinderen buiten stonden. Alles is weer terecht. Alles berustte op een misverstand. En nu krijgen alle kinderen cadeautjes.

De hele Sint-commissie (juf Mirjam, juf Nathalie, juf Kim en de OV-leden Madeleine en Nadine) hartelijk bedankt voor de organisatie en met name Nadine heel erg bedankt voor het begeleiden van alle groepen vandaag bij Sinterklaas!

En met de coronabesmettingen binnen de school gaat het ook de goede kant op. Er zijn vandaag nog 4 kinderen thuis met corona en wat kinderen uit voorzorg of andere ziekte. Iedereen natuurlijk nogmaals: van harte beterschap. Ook voor juf Vidan (B&S).

zaterdag 27 november 2021

☝️ Er is ook weer een geval van waterpokken in de obo!

U kunt de nieuwe coronamaatregelen, geldig vanaf zondag 28 november, hier lezen. Voor onderwijs geldt: Het onderwijs blijft open. Wel komen er extra afspraken om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Zoals looproutes in de scholen (Lispeltuut: die liggen al vast en we houden gescheiden waar mogelijk) en voor personeel en leerlingen vanaf groep 6 en in het voortgezet onderwijs mondkapjes in de gang (= advies). En regelmatige zelftesten. Kinderen jonger dan 12 jaar met milde neusverkoudheid en een snottebel moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD.

Nieuwe camera('camara')beelden..

LispelTV 10 - TOKA, KRAA , HWW

vrijdag 26 november 2021

Juf Mirjam(B) heeft corona. Met juf Ilse en juf Relinde gaat het weer wat beter. Meester Hans verwacht er dinsdag weer te zijn. Beterschap allemaal!

Het schoolfruit voor komende week:

donderdag 25 november 2021

Juf Relinde is ziek, juf Marieke werkt extra in De Apeketting. Meester Hans werkt thuis (verkouden, zelftest negatief, laat PCR-test doen). Update: negatief 😊.

woensdag 24 november 2021

Bericht van de OuderVereniging:

Vandaag zijn de kinderen verrast door Sinterklaas met een schoencadeautje. De oudervereniging had de eer om Sinterklaas daarbij te helpen. Met dank aan alle bijdragen voor de oudervereniging! Graag willen we ook de kerstman, de paashaas en de koning en bij het schoolfeest helpen. Heeft u nog niet betaald? Dat kan via de link op de pagina betalen kamp en OV. Dank je wel alvast! Groetjes, Nadine - secretaris OV.

dinsdag 23 november 2021

Nieuwe coronamaatregelen voor het onderwijs, ingang per direct! Belangrijkste wijziging voor ouders: Ouders en/of verzorgers komen niet in de school, tenzij het niet anders kan (denk bijvoorbeeld aan de leesouders).

maandag 22 november 2021

Vandaag 45 afmeldingen, en 2 leraren, meestal ziek en veel corona gerelateerd. Blijf alert op klachten en blijf liever een dagje 'te vroeg' thuis. Misschien dat we dan iets kunnen voorkomen??

We hebben enkele moderne Sinterklaasliedjes op een rij gezet. Via deze linkjes kunt u ze ook thuis beluisteren. De eerste liedjes zijn rustig, langzamerhand wordt het steeds drukker..

zaterdag 20 november 2021

N.a.v. vragen van ouders: De keuze om niet dagelijks een mail naar (een deel van de) ouders te sturen is bewust. We willen álle ouders informeren via de website en willen niet dagelijks afwegen wie we wel of niet persoonlijk of als groep mailen. In de hele school zijn er geregeld (=dagelijks) oplevingen van besmettingen; soms in de ene groep, dan in de andere groep. En al die groepen worden momenteel niet gescheiden (we doen alleen geen live weeksluiting). Alle kinderen kunnen overal in de school in aanraking komen met een kind dat besmet is. Ook daarin volgen we de adviezen: cohorten is niet nodig, wel het volgen van algemene basisregels. Op de startpagina en (samengevoegd) op de pagina coronavirus, gelinkt vanaf de startpagina, kan iedereen alle info lezen. Of dat betekent dat iemand thuis een (extra) zelftest doet of een kind uit voorzorg thuislaat is dan een keus van de ouders.

Verder zijn we heel content met de beslissing van de Rijksoverheid dat niet bij elke besmetting een hele groep naar huis hoeft, want dat zou betekenen dat we de afgelopen weken vrijwel alle groepen een of meerdere keren thuis hadden moeten laten werken.

Als kinderen thuis werken, gaan we ervan uit dat zij zo goed mogelijk werken aan het werk dat online ter beschikking staat via de thuiswerkpagina's: TW obo 2021, TW mibo 2021, TW bobo 2021 en voor mibo en bobo: via de link van Basispoort (die heeft elk kind persoonlijk ontvangen). U kunt altijd een appje sturen als de code 'zoek' is, dan ontvangt u deze zsm. Thuiswerkbegeleiding is dan in handen van ouders.

(Frauke is begeleider van enkele kinderen op De Lispeltuut vanuit Kentalis)

vrijdag 19 november 2021

Ook op de Lispeltuut horen we meer en meer over kinderen en ouders met corona. Momenteel wachten juf Marjon en juf Marieke op een testuitslag. Juf Eline valt in in De Stampertjes en juf Relinde in De Apeketting.

Update 12 uur: testuitslag Marjon is negatief, maar vanwege klachten moet ze maandag nog een keer. Juf Nathalie werkt maandag (extra) in De Flattekat en juf Eline in De Stampertjes.

Het schoolfruit voor komende week:

Lispel TV 5.09 KRUL, PET, DOL, TORT, HASS

donderdag 18 november 2021

Vele handen maken licht werk. De tuin is praktisch winterklaar. Dankjewel Danisha, Tess, Jade, Ise, Fenna, Fenna, Anna, Yfke, Roan, Jayden, Lucia en Timo. Willem bedankt voor de elektra in het tuinhuisje.

Er verdwenen veel spulletjes zomaar uit de groepen. Hoe kan dat. We hebben de camerabeelden maar eens bekeken.

WAT DOET DIE PIET DAAR??

Juf Eline en juf Petra ontvingen een negatieve testuitslag en zijn vandaag weer op school. De laatste geplande 15-minuten gesprekken van de Zaza's doet juf Petra op school.

woensdag 17 november 2021

Juf Krishna is donderdag en vrijdag in het ziekenhuis voor onderzoek 💪. Juf Petra is vandaag afwezig; ze laat zich testen wegens klachten. Meester Hans werkt in de Zaza's. De geplande 15-minuten gesprekken (woensdag) van de Zaza's doet juf Petra online (gebruikt u deze link).

dinsdag 16 november 2021

Juf Eline is ziek. Juf Nathalie valt in in De Flattekat.

Nieuwsbrief de Lispeltuut vrijwilligers gezocht.docx

Ook geplaatst op de pagina overblijf.

zaterdag 13 november 2021

Veel kinderen (en/of hun ouders) zijn steeds thuis, wegens ziekte (vnl corona gerelateerd). Iedereen sterkte en..

Je kunt thuis doorwerken. Alles staat gereed. Op de pagina TW obo 2021 het project Sint geplaatst. Voor de middenbouw staat het werk klaar op de pagina TW mibo 2021 en voor de bovenbouw op TW bobo 2021.

Tijdens de ouderavond over social media door Welzijn Lelystad (di 26-10-2021) is onder andere onderstaande besproken:

Handout ouderavond.docx
Uitkomsten-Mentimeter_workshop_Lispeltuut.pdf
LispelTV 5.08 KRAA, HWW-APE, TOKA, HASS

Dit is geregeld!! Dankjewel fam. Knook! Welke ouder heeft plaats voor het opbergen van de stoel van Sinterklaas? Graag even contact met de OV, Nadine: nadine@lispeltuut.nl

Volgende week de eerste week van het schoolfruitprogramma.

donderdag 11 november 2021

Social Media kan leuk zijn, mits je het goed gebruikt. Wees alsjeblieft alert op het gebruik van social media van uw kind. Hoe gebruik je dit wel en hoe niet!

Vandaag heeft Hans met een flinke club kinderen gepraat die samen in een WhatsApp groep zaten. Sommige kinderen plaatsten daar 'grappen' die over de schreef gaan. Alle grappen m.b.t. de 2e Wereldoorlog zijn ontoelaatbaar!! We hebben gesproken over wat je doet als je zoiets ziet en hoe je dan handelt: 'Zeg dat je dit niet wil en verlaat die groep'. Als 'meetlat' voor verzenden meegegeven: 'Zou ik dat ook naar mijn moeder en mijn oma sturen?'. Als het antwoord 'nee' is: niet versturen.

(enkele ouders ontvingen de door hun kinderen verstuurde 'lelijke' grappen.)

UPDATE KAMP BOBO: € 100,- pp.

(3 dagen Texel is een duur kamp, sorry)

Ook vandaag weer diverse kinderen met corona (die werken thuis). Als u uit voorzorg uw kind wil thuishouden, mag dat. Laat dat dan wel even weten via WhatsApp.

Voor de vervanging van juf Elma in het Torenkamertje hadden we tot heden geen fijne oplossing (elke dag een andere invaller). Vanaf a.s. maandag is dat wel gelukt, want juf Klazien komt invallen . Dan ziet het er zo uit:

  • ma 15, di 16 en wo 17 november: juf Klazien / do 18 en vr 19 november: juf Karin

  • ma 22, di 23 en wo 24 november: juf Klazien / do 25 en vr 26 november: juf Karin

  • ma 29 juf Relinde en di 30 november juf Nathalie / wo 1, do 2 en vr 3 december: juf Karin

  • tot de kerstvakantie juf Klazien op ma, di en wo én juf Karin op do en vr. Ondertussen zal juf Elma al gaan reïntegreren. (Ook juf Daniëlle bedankt voor het extra werken in het Kraanwagentje!.

woensdag 10 november 2021 - corona, helpt u mee?

Helaas blijven de corona-besmettingen overal toenemen. Veel scholen moesten al groepen laten thuiswerken. Ook op De Lispeltuut zijn vrijwel dagelijks meldingen van ouders en kinderen die corona hebben. Gisteren is ook bij juf Ilse corona geconstateerd; zij werkt thuis. Binnen de ouders en het schoolteam is veel onrust. We willen het liefst alles gewoon laten doorgaan, maar dat lijkt nu niet verstandig. Daarom zullen we minder groepsoverstijgend werken (= meer in de eigen groep) en willen we ouders vragen om zeer terughoudend te zijn. Aan ouders de vraag: Blijft u zo veel mogelijk buiten de school als u uw kind komt halen of brengen. Houd afstand, vermijd direct contact, en neem de basisregels in acht. We zullen de thuiswerkpagina's (TW obo 2021, TW mibo 2021, TW bobo 2021) up-to-date houden, zodat kinderen die thuis moeten werken meteen aan de slag kunnen. De weeksluiting doen we vanaf nu weer 'online'. Dat betekent dat de opnames in de groep, of thuis via LispelTV 5e jaargang, worden bekeken. De 15-minutengesprekken van volgende week houden we vooralsnog op school, maar komt u bij voorkeur niet samen.

mail aan alle ouders (ontving u deze mail niet, dan hebben we uw e-mailadres misschien niet? Geef dat door aan Hans!)

Beste ouder(s),

Het schooljaar 2021-2022 is al weer enkele maanden gevorderd. We kunnen terugkijken op een goede start met veel mooie activiteiten. Als u geregeld op onze website kijkt kunt u niet alleen meegenieten van deze activiteiten, maar blijft u ook geïnformeerd over wat er speelt. Als u de startpagina opent ziet u alle wijzigingen met linkjes naar andere gewijzigde pagina's.


Momenteel zijn er steeds meer meldingen van coronabesmettingen. Dat maakt dat we toch wat voorzichtiger worden. Leest u meer op de website.


Bij heel veel activiteiten is de OuderVereniging actief betrokken. De OV betaalt ook een belangrijk deel van de kosten van de organisatie van het sinterklaasfeest, het kerstfeest, het schoolfeest, deelname aan sportwedstrijden, enz. De, overigens vrijwillige, ouderbijdrage 2021-2022 van € 30,- per jaar per kind, is helaas nog door veel ouders niet betaald. Wilt u dat weer doen, zodat wij door kunnen gaan met het organiseren van bijzondere activiteiten? De kosten vindt u op de website.


In mei/juni gaan alle groepen ook weer op kamp; ook die bijdrage (is ook vrijwillig) kunt u al betalen (graag zelfs). Dat mag in termijnen. De kosten vindt u op de website. Directe link voor betalen:

dinsdag 9 november 2021

De invalster (juf Annemiek) van het Torenkamertje is ziek. Vanmorgen regelen we dat met juf Krishna en juf Relinde, vanmiddag worden de kinderen van het Torenkamertje verdeeld over de andere kleutergroepen.

Geplaatst op de pagina extra.. ==> Lelystad vol Talent organiseert mini cursussen van 5 lessen. Het gaat om culturele activiteiten speciaal voor leerlingen uit de groepen 4, 5, 6 en 7.

én op de pagina extra.. ==> een online ouderbijeenkomst Kind&Scheiding - dinsdag 16 november 2021 van 19.00 tot 21.00 uur.

én op de pagina extra.. ==> Op vrijdag 12 november organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad in samenwerking met Kubus Lelystad een gratis proefles

maandag 8 november 2021

Ook vandaag weer enkele kinderen afwezig vanwege coronaklachten in het gezin.

zondag 7 november 2021

Vandaag een melding dat een leerling en zijn vader corona hebben. Als u uit voorzorg uw kind wil thuishouden, mag dat. Laat dat dan wel even weten via WhatsApp.

vrijdag 5 november 2021

Juf Nathalie is ziek, juf Relinde is in De Flattekat. Juf Krishna heeft deze dag zorgverlof. Juf Annet is ziek. Juf Ilse is in quarantaine, want haar echtgenoot heeft corona. Alle zieken: van harte beterschap!

donderdag 4 november 2021

Juf Nathalie is ziek naar huis gegaan. Juf Krishna werkt vanmiddag in De Flattekat. Voor morgen wordt vervanging gezocht; als dat via de invalorganisatie niet lukt, werkt juf Relinde in De Flattekat.

Ook de LispelTV uitzendingen van jaargang 5 staan nu bij elkaar op de pagina LispelTV 5e jaargang.

De foto's van 2021-2022 worden verzameld op deze pagina.

3 november 2021 - corona

Gisteravond was de persconferentie over corona. Voor het basisonderwijs zijn er geen bijzondere nieuwe maatregelen. Lees ook hier.

N.a.v. de 2 corona-gevallen (gemeld op de website) is er een enkel bericht bij mij terechtgekomen, waarin gesproken wordt over 'onrust'. Sommige ouders verwacht(t)en persoonlijke geïnformeerd te worden, maar dat doen we alleen als wij dat echt nodig vinden. Onze communicatie verloopt via de website. Die moeten ouders dus in de gaten houden.

De afweging om geen ouders persoonlijk of per groep te mailen: kinderen spelen buiten met andere leerlingen/groepen, komen in de gang andere kinderen tegen, er zijn boven- en middenbouwers in andere groepen om te helpen. Tijdens weeksluitingen en vieringen zitten alle kinderen in één ruimte. Dus.. contact is altijd mogelijk. Daarom alleen een algemene melding. Behalve als GGD of RIVM anders adviseren.

woensdag 3 november 2021

Vandaag gaat de onderbouw lekker wandelen (herfstwandeling) in het bos.

Voor het kamp is ook de begroting van het middenbouwkamp bekend. We vragen een bijdrage (vrijwillig) van € 30,-. Lees over de kampen meer info op de pagina's kampen 2022 en betalen kamp en OV.

dinsdag 2 november 2021

Link geplaatst op de pagina hulp bij lezen, speciaal voor ouders.

maandag 1 november 2021

Geplaatst op de pagina TW obo 2021 thuiswerk over de herfst.

Er zijn 2 kinderen van school met corona. Wij houden geen groepen thuis, maar als u uit voorzorg uw kind wil thuishouden, mag dat. Laat dat dan wel even weten via WhatsApp.

intekenlijst

voor het

15- minutengesprek

planning 15-minutengesprekken november 2021

Lees het LispelBLOG van oktober 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.