Slot Lispeltuut

Jaaaa... het is bijna zover: ons schoolfeest. We beginnen vrijdagochtend met de excursie naar Het Muiderslot.

 1. Alle kinderen starten in de eigen groep. Op deze lijst kunt u zien hoe de rijd/begeleidgroepen zijn samengesteld. De kleuren laten zien welke begeleidgroepjes (dat zijn 2 of 3 autogroepen) samen door het Muiderslot gaan. Zo vormden we steeds groepjes van ongeveer 8 kinderen met 2 volwassenen. Woensdag nog diverse wijzigingen doorgevoerd. Alle chauffeurs voor wie wat veranderde ontvangen nog een nieuw instructieblad. We hebben per begeleidgroepje een tasje met een 10-uurtje in de groepen. Na het namen lezen verzamelen de chauffeurs hun groepje. Kinderen uit bobo of mibo komen naar hun 'startgroep' toe. Als een groep compleet is kunnen ze vertrekken naar de auto. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Ieder rijdt voor zich...
 2. Bestuurders met onderbouwers in de auto rijden eerst naar het Muiderslot. Daar zetten ze de kinderen en leraren af. De chauffeurs gaan parkeren en lopen daarna terug. Alle auto's met midden- en bovenbouwers parkeren eerst en lopen dan naar het Muiderslot. Het zal even wat wachten zijn op elkaar. Zoek de begeleidgroepjes bij elkaar. Bovenbouwers die met een jonger groepje meereden mogen zich aansluiten bij een leeftijdsgroep.. zij nemen dan zelf hun 10-uurtje mee.
 3. We gaan samen naar binnen. We worden ontvangen door medewerkers van het Muiderslot, die ons een korte uitleg geven en een tasje met materialen. Daarna gaan de begeleidgroepjes zelfstandig door het Muiderslot. Neem tussendoor tijd om te gaan kijken naar het interactief theater bij de valkenierstent en om even te eten en te drinken buiten het museum in de tuinen.
 4. Om 11.15 uur gaan we weer verzamelen en terug naar school. Autogroepjes die compleet zijn kunnen naar de geparkeerde auto's lopen en dan naar school rijden.
 5. Op school mogen de kinderen meteen naar huis. Kinderen hoeven niet terug naar de groep. Voor jongere kinderen even begeleiden..

's Middags zijn alle kinderen vrij.. even bijkomen van een intensieve ochtend. Vanaf 17.00 uur begint het feest voor alle kinderen, ouders, opa's en oma's, leraren en gasten van De Lispeltuut. Er is gratis eten voor de kinderen met hun speelkaarten; niet vergeten dus!! Voor ouders is er van allerlei heerlijks, eten en drinken, te koop bij de cateraars en aan de bar.

Schoolfeestprogramma 18 jaar Lispeltuut 'Slot Lispeltuut' in hoofdlijnen voor (270) kinderen:

Vanaf woensdag gaan we, samen met ouders de school weer inrichten voor de spelenkermis. De bedoeling is dat de lokalen donderdag om 17.00 uur ingericht zijn.

Vrijdag 31 januari 2020:

    • 8.30 – 12.15 uur excursie Muiderslot (12.15 is erg 'ongeveer').
    • 12.15 - 17.00 uur Alle kinderen zijn vrij
    • 17.00 – 19.30 uur De grote spelenkermis.
    • 19.30 – 21.00 uur Nog even lekker swingen in de hal.

Het feest 's avonds: van 17.00 – 21.00 uur. De spelen en spelletjes van 17.00 – 19.30 uur. Het thema is 'Slot Lispeltuut', kom leuk gekleed: … ☺. We hebben in 6 lokalen steeds diverse spelletjes. In de gymzaal staan wat grotere spelen (gezekerd klimmen, een groot luchtkussen ..). Het rad van avontuur vind je in de hal. Alle kinderen krijgen een speelkaart met alle voor hen geschikte spelletjes erop (voor groep 1-4 een andere kaart dan voor groep 5-8). Ouders lopen met hun kind mee (toezicht op uw kind tijdens de spelenkermis is de verantwoording van de ouders.) Kinderen kunnen alles zelf kiezen en kunnen met hun kaart gratis eten en drinken halen bij de verschillende kramen. Voor ouders is er van allerlei eten en drinken te koop (kas en pin) bij diverse cateraars: Monica en Winston (Portie echte Javaanse nasi of bami met kipsaté of hete kip of vega. Rotirol met kip, aardappel en kousenband. Alle maaltijden €6,-), Lenja's Crêpes Corner (crêpes € 3,- tot € 5,-) & Tons De Beleving (kroket, frikandel, kipcorn, kaassoufflé en uiteraard patat met mayonaise € 3.00 alle snacks € 1,75).

NB De entree (voor kinderen en begeleiders) wordt betaald door school en de oudervereniging. Wilt u museumjaarkaarten en bankgiroloterij vipkaarten graag vooraf afgeven bij Hans, zodat we de totale kostprijs kunnen verkleinen.

We hebben veel hulp nodig.

alvast bedankt!!


Prijsjes voor het rad zijn van harte welkom!!

museumkaarten ... voor het Muiderslot

Veel museumkaarten (68 x 8 = € 544,-) zijn al op school afgegeven. Wilt u ons helpen om de entree voor het Muiderslot laag te houden? Geef dan ook tijdig uw museumjaarkaart of bankgiroloterij VIP kaart af. Na het bezoek ontvangt u deze kaarten uiteraard weer keurig terug.

Alle chauffeurs ontvangen deze informatie ook op papier, met een lijstje van hun autogroep en hun begeleidgroep.

Beste chauffeur-begeleiders (<<C1>>, <<C2>>, <<C3>>)

Wat fijn dat jullie ons helpen om deze dag in Het Muiderslot te kunnen organiseren. Zoals jullie zien is de informatie voor begeleiden toegevoegd. We voegen 2 groepen samen, zodat er groepjes van ongeveer 8 kinderen ontstaan.

Zie hier de parkeermogelijkheden: https://www.muiderslot.nl/plan-uw-bezoek/route/

P1 en P2 zijn gratis, maar een stukje lopen. Omdat we de kleuters liever niet van de parkeerplaats naar het Muiderslot willen laten lopen, vragen we die chauffeurs met onderbouwkinderen eerst de kinderen af te zetten (leraren en bovenbouwers blijven bij de kinderen) en dan pas naar P1 of P2 te gaan en zelf terug te lopen. Bekijk vooraf even de routes.. Dichterbij parkeren kan, maar dat is betaald parkeren (of u moet over een invalidekaart beschikken.) We gaan gezamenlijk naar binnen, als we er allemaal zijn.. zal best even een wachttijd opleveren.

Neem tussendoor de tijd om met jouw groepje wat te eten en te drinken. Dat mag niet in het kasteel, maar wel in de tuinen.. We zorgen dat er per begeleidgroepje een tasje is met voldoende eten en drinken. NB.. bovenbouwers mogen zich eventueel aansluiten bij een ander groepje, maar dan moeten ze hun 10-uurtje meenemen.

Na afloop loopt iedereen (dus ook de onderbouw) met hetzelfde auto-groepje naar de auto; bovenbouwers zoeken zelf ‘hun’ chauffeur weer op.

Het weer..

Het weer kunnen we niet regelen. Het ziet er niet al te lekker uit. Er is kans op regen en de temperatuur is laag (ongeveer 80 C). Gelukkig is het kasteel waterdicht 😉, maar voor het bezoek aan de tuinen en het toernooiveld, waar allerlei spelletjes kunnen worden gedaan én het 10-uurtje dus even een goed moment kiezen.

Vervoer van kinderen

Uiteraard willen wij dat de kinderen veilig worden vervoerd. Daarom houden we ons aan de wettelijke regels. Leest u over vervoer van kinderen (ANWB) op 'kinderen in de auto' of op onze site. Samengevat geldt:

Kinderen kleiner dan 1,35m moeten in een goedgekeurd en passend kinderbeveiligingssysteem zitten. Kinderen vanaf 1,35m en volwassenen moeten gebruik maken van de veiligheidsgordel. Uitzonderingen: kinderen van 3 jaar en ouder mogen, alleen op de achterbank, een autogordel gebruiken als er geen plaats meer is voor een derde zitje.

kinderen vanaf 3 jaar mogen, alleen op de achterbank, de autogordel gebruiken bij vervoer door een ander persoon dan de eigen (pleeg)ouder in incidentele gevallen en over een beperkte afstand (< 50km).

Terug naar school..

De afsluiting van het programma in het Muiderlsot zal niet gezamenlijk zijn. Rond 11.30 uur zorgt de chauffeur weer dat de reis, met hetzelfde groepje als de heenreis, terug naar school kan beginnen.

Muiderslot

Het Muiderslot is een nog in goede staat verkerend middeleeuws kasteel in het Noord-Hollandse Muiden, gebouwd rond 1285, in ere hersteld vanaf 1370 en een Rijksmuseum sinds 1878. De eerste restauratie begon in 1895, de tweede, waarbij ook de directe omgeving in 17e-eeuwse staat werd teruggebracht, in 1955. In 1999 begon de laatste restauratie, waarbij de vesting en de groentetuin aan de beurt kwamen. Volgens historicus Maarten van Rossem ziet het 'sprookjeskasteel' er uit zoals een kasteel eruit moet zien: 'Ook Walt Disney zou er zeer tevreden over zijn geweest'.

Het slot is waarschijnlijk in het laatste kwart van de 13e eeuw gebouwd en veel van de inrichting dateert uit de 17e eeuw, maar is er pas later neergezet. In 1296 werd graaf Floris V in de omgeving van het kasteel vermoord. In de jaren 1610-1647 was P.C. Hooft de hoofdbewoner vanwege zijn functie van drost van Muiden. Hooft bracht er voornamelijk de zomers door en stelde het slot gastvrij open voor zijn vriendenkring, wier bezoeken later leidden tot de schilderachtige Muiderkringmythe. In de Franse tijd gebruikte het Franse leger het kasteel als kazerne en toen vanaf 1795 het slot niet meer bewoond werd, raakte het in verval.


Voorbeeld speelkaarten voor het schoolfeest in de avond: