vrijdag 4 februari 2022

Vrijdag wordt de Flattekat verdeeld over de andere kleutergroepen. Als het makkelijk kan, laat dan ook vrijdag uw Flattekatje (en dat kan ook voor kinderen van andere kleutergroepen) lekker thuis.

donderdag 3 februari 2022

Ook donderdag lukt het niet om alle kinderen op school les te geven. Juf Tinke is nog niet oké, dus De Hasselbramen werken thuis. In de onderbouw lukt het wel: juf Marjon werkt extra in De Stampertjes, juf Klazien valt in in De Flattekat, juf Elma werkt extra in Het Torenkamertje en juf Karin werkt gewoon in Het Kraanwagentje.

woensdag 2 februari 2022

Excuses dat we iedereen te laat informeerden. We hebben nu 5 leraren met corona en juf Tinke die uitvalt wegens rugklachten. Ook juf Eline heeft corona. We hebben geen vervanging meer. De Flattekat werkt thuis. En juf Tinke kan ook niet werken, dus ook de Hasselbramen werken thuis. (ouders ontvingen, ook te laat, een mailtje..).

Thuiswerken staat voor de bobo hier gereed en voor de obo hier. Zie ook de linkjes bovenaan deze pagina. Van online begeleiding zal niet al te veel terechtkomen, want de leraren zijn ziek.

Ook de Rots en Water training (voor 10 kinderen) gaat vandaag niet door. Beide trainers zitten in quarantaine.

schoolfruit di 1, wo 2 en do 3 februari 2022

Nu juf MirjamH, juf Daniëlle, juf Ilse en ook juf Nathalie corona hebben, wordt het een puzzel om iedereen te vervangen. Gelukkig kunnen we een beroep doen op juf Klazien en werken ook diverse collega's extra (dankjewel!!). Helaas lukt het voor woensdag niet om vervanging te regelen in De Krullevaar. Die werken dan thuis. We hebben het zo geregeld:

di 1-2: juf Klazien in Kraanwagentje, juf Karin is extra. juf Relinde in Krullevaar, middag juf Dorien.

wo 2-2: juf Klazien in Kraanwagentje. juf Eline valt in in de Flattekat (laatste half uur juf Berber). Krullevaar gaat thuis werken.

do 3-2: Juf Elma valt in, werkt in Torenkamertje, juf Klazien in Flattekat. juf Relinde in Krullevaar, juf Marieke werkt extra in Apeketting.

vr 4-2: juf Klazien in Kraanwagentje. juf Relinde in Krullevaar, ?? in Flattekat (vermoedelijk ook thuiswerken).

maandag 31 januari 2021

Naast kinderen met corona, zijn ook enkele leraren morgen afwezig: juf MirjamH (wordt vervangen door juf Relinde), juf Daniëlle (wordt vervangen door juf Klazien; juf Karin is extra) en juf Nathalie. De vervanging voor wo, do en vrijdag .. zie hiernaast.

donderdag 27 januari 2022

Geplaatst op de pagina extra.. Enkeltje Nederland (voor ZAPP TV-programma).

woensdag 26 januari 2022

Het Porteum organiseert op zaterdag 5 februari een fysieke 'open dag' voor kinderen van groep 8 - de schoolverlaters. Juf Elma en juf Annet, allebei ouder van een kind in groep 8, zullen de kinderen begeleiden (helaas mogen er niet meer ouders mee). Kinderen zorgen zelf dat zij op tijd bij de hoofdingang van Het Porteum zijn.

  • 12:10 - 13:40 uur Tijdslot voor kinderen van Zaza's en Petteflet.

  • 12:20 - 13:50 uur Tijdslot voor kinderen van Torteltuin en Hasselbramen.

LispelTV 5.12 - TOKA, KRAA, HASS

dinsdag 25 januari 2022

Ook juffrouw Daniëlle heeft corona. Vandaag en donderdag werken juf Relinde en juf Mirjam in Het Kraanwagentje. Woensdag valt juf Berber in en vrijdag juf Klazien.

maandag 24 januari 2022

Juf Karin heeft zorgverlof, vandaag werkt juf Daniëlle (extra) in Het Kraanwagentje.

Om verwarring te voorkomen rondom het verplaatsten van het schoolfeest:

 • Deze week is een gewone schoolweek. Ook vrijdag 28 januari is een gewone (hele) schooldag. Want het feest 's avonds vervalt immers.

 • Maandag 31 januari blijft een vrije dag.

 • Het schoolfeest is op dinsdag 1 februari van 8.30 - 17.30 uur (incusief alle eten en drinken).

NB de onderbouw eet om 16.00 uur en mag daarna meteen naar huis (anders wordt de dag zo lang).

zaterdag 22 januari 2022

Juf Petra heeft corona. We wensen haar van harte beterschap. We hebben voldoende extra leraren in school om de Zaza's onderwijs op school te geven. Op maandag juf Annet en juf Dorien. Dinsdag tot/met vrijdag juf Annet (met af toe een wissel met een van de andere ambulante leraren).

Alle ouders, nu die van kinderen uit de Zaza's in het bijzonder, vragen we alert te zijn op coronasignalen. Een zelftest helpt bij het vroegsignaleren. Liever een dagje 'voor niets' thuis, dan anderen besmetten.

vrijdag 21 januari 2022

Juf Petra is ziek. 's Morgens werkt juf Annet en 's middags juf Relinde in De ZaZa's, meester Hans laatste half uur.

Lispel TV 5.11 KRUL, DOL, TORT

schoolfruit di 25, wo 26 en do 27 januari 2022

schoolfruit di 18, wo 19 en do 20 januari 2022

dinsdag 18 januari 2022

Plan aangepast: We vieren alle schoolfeestactiviteiten op één feestelijk dag: dinsdag 1 februari 2022. De 20e verjaardag van De Lispeltuut. Kinderen hoeven dan geen 10-uurtje en lunch (iedereen blijft over) mee te nemen. Het programma is van 8.30 uur - 17.30 uur inclusief eten aan het eind van de dag.

maandag 17 januari 2022

Corona... het gaat nog even door 😔. Ook verschillende kinderen van school kregen een positieve testuitslag. Gelukkig zijn de klachten steeds nihil of zeer gering. Dus we willen, zolang dat kan, iedereen die wel naar school kan (niet ziek, geen klachten, niet positief getest, geen quarantaineplicht, geboosterd) ook die mogelijkheid geven. Uiteraard blijft gelden: wilt u uw kind uit voorzorg thuishouden? Dat mag. U moet weten dat we een thuiswerkprogramma aanbieden op de website, maar dat we daar geen begeleiding bij kunnen geven.

woensdag 12 januari 2021

De komende 5 weken doet de Lispeltuut, met de hele school, mee met de Kunstweken. In dit filmpje kunt u kort zien wat dat inhoudt:

Voor ouders gr 8: De pagina naar het VO is vereenvoudigd (linkjes..).

donderdag 6 januari 2022

Natuurlijk wensen we iedereen het allerbeste voor 2022. Heel fijn dat we vanaf maandag 10 januari 2022 weer gewoon naar school kunnen.

Juf Krishna is geopereerd in de vakantie. De adenoom bij de hypofyse is verwijderd. De operatie is geslaagd, de artsen zijn tevreden. Juf Krishna herstelt voorlopig thuis. Juf Annet is aan het reïntegreren en we verwachten haar binnenkort weer volledig terug. Juf Elma is voldoende hersteld van haar knie-operatie om weer volledig aan het werk te gaan. Juf Karin is hersteld van corona en gaat vanaf maandag ook weer aan het werk.

Het coronavirus (nu de Omikron variant) beheerst nog steeds de hele wereld. Toch gaan we vooralsnog 'gewoon aan het werk':

 • Ouders blijven zoveel mogelijk buiten de school.

 • Kinderen van groep 6-7-8 ontvangen via school zelftesten (advies 2x per week afnemen).

 • We gebruiken 'vaste looproutes'.

 • Reguliere schooltijden, met overblijf door Brood&Spelen.

Als er sprake is van een coronabesmetting op school berichten we u via de website. Indien nodig zal de GGD Flevoland ons steunen in de aanpak.

Voor de meest actuele geldende informatie verwijzen wij naar de pagina basisonderwijs op Rijksoverheid.nl. Ook kunt u informatie vinden op de website van het RIVM; voor ouders en klachten zoals neusverkoudheid.

Feest?? Op 1 februari bestaat De Lispeltuut 20 jaar. Helaas zullen we dat kleiner moeten vieren dan we willen. Meer info leest u hier z.s.m. op deze website.

schoolfruit di 11, wo 12 en do 13 januari 2022

Lees het LispelBLOG van december 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.