kringen

Hier vind je alle voorbereidingen voor de kringen. Ook kun je vinden wanneer je aan de beurt bent. Vragen, bij jouw juf of meester.

bobo - kijk en vertelkring voorbereiding.pdf
bobo - leeskring voorbereiding.pdf
bobo - Tips bij het voorbereiden van een nieuwskring.pdf

(t)huiswerk

Op deze pagina vindt u documenten die kinderen (en ouders) kunnen gebruiken om thuis verder te werken. Aan kringen en presentaties kunnen kinderen ook thuis door werken. Hetzelfde geldt voor alle documenten in hun eigen mapje op Google Drive. Als kinderen thuis inloggen met hun schoolaccount op chrome (en dat kan op elk systeem), is ook het filter Safe Search van Google ingeschakeld en zijn heel veel YouTube filmpjes geblokt. Let u er dan op dat er niet ook ingelogd is met een privé account. (Wettelijk mogen kinderen pas vanaf hun 16e verjaardag een privé account hebben.)

NB in principe is de tijd op school voldoende voor elk kind om zich naar eigen vermogen te ontwikkelen. Thuis moeten kinderen vooral spelen en ontspannen. Soms is extra thuis werken nodig; voor een korte tijd. Dat kan de leraar of IB'er dan met uw kind bespreken (en indien nodig met u).

Wij vinden het geen goede ontwikkeling dat er buiten school om allerlei bijlessen in huiswerkinstuten en summerschools worden georganiseerd om kinderen bij te spijkeren. In onze beleving is dat niet nodig en geeft het aan kinderen veel 'druk'. Daarnaast is de aansluiting bij school niet altijd even goed. Uiteraard is dat een keus van ouders.

Kringenlijst 2021-2022 PET