onze naam

de herkomst van onze naam:

Annie M.G. Schmidt, schrijfster van prachtige kinderboeken, verhaalde in haar boek Pluk van de Petteflet over de Lispeltuut. Een schelpdiertje dat Pluk helpt de juiste weg te vinden. Als school willen we de kinderen helpen zich te ontwikkelen. Daarbij kunnen en willen we richting geven. Wat kinderen daar zelf mee doen is uiteindelijk ook hun keus.

Wij zullen voor de kinderen steeds een Lispeltuut zijn.

we leven hier op de voormalige zeebodem; dus schelpdiertjes zijn hier niet vreemd…

Onze naam is, democratisch, gekozen uit een 20-tal ideeën. Ingezonden door kinderen, ouders, belangstellenden, collega's. Op 9 september 2002 is de naam onthuld onder grote belangstelling. In ons fotoboek zie je een selectie van de gemaakte foto's:

Het prachtige schoolnaambord hierboven is handgemaakt door juffrouw Nanouk. Helaas was het niet weerbestendig; nadat het de eerste paar jaar aan de buitenkant van het noodgebouw hing was het verweerd en niet meer te herstellen. De opa van Nanouk, Harry Janssen, heeft voor ons een prachtig nieuw logo ontworpen (u ziet dat op al onze correspondentie en natuurlijk boven aan onze site).

Juffrouw Richelle heeft (met hulp van haar broer en juffrouw Debbie) het logo, opnieuw handwerk, nagemaakt in 3D op een formaat van 1 meter bij 70 centimeter. Dat bord hebben we met trots aan ons 'rondje' opgehangen.

In februari 2007 waren namen verbonden met Annie M.G. Schmidt op een minder leuke manier in het nieuws.

Ook de regionale pers was 'nieuwsgierig'. Juffrouw Nanouk gaf een heldere visie:

Uiteindelijk blijkt de soep niet zo heet te worden gegeten:

Hoorspel - Pluk van de Petteflet.

Hoorspel Pluk van de Petteflet via Youtube

Liedjes van Annie MG Schmidt