kringen mibo

Beste kinderen en ouders van de middenbouw,

Hier vinden jullie de data van alle lees- en nieuwskringen. Ook staan de originele formulieren online. Deze kunnen jullie gebruiken om thuis in te vullen. De ingevulde versie kunt u thuis zelf printen of door juf op school laten printen. Stuurt u het formulier dan per mail naar de juf. Uiteraard kunnen jullie ook een papieren versie krijgen om thuis in te vullen.  Vraag deze bij je juf. 

Veel succes met het voorbereiden!

Leeskring in de middenbouw - Hoe doe je dat?

De documenten hieronder kun je wel openen, maar niet bewerken. Dan moet je het document eerst downloaden..

nieuwskring mibo
leeskring mibo formulier kinderen nieuw
2023-2024 lees/ nieuwskringen APE
2023-2024 lees/ nieuwskringen HWW
2023-2024 lees/ nieuwskringen KRUL
2023-2024 Dollies kringen

(t)huiswerk

Op deze pagina vindt u documenten die kinderen (en ouders) kunnen gebruiken om thuis verder te werken. Aan kringen en presentaties kunnen kinderen ook thuis door werken. Hetzelfde geldt voor alle documenten in hun eigen mapje op Google Drive. Als kinderen thuis inloggen met hun schoolaccount op chrome (en dat kan op elk systeem), is ook het filter Safe Search van Google ingeschakeld en zijn heel veel YouTube filmpjes geblokt. Let u er dan op dat er niet ook ingelogd is met een privé account. (Wettelijk mogen kinderen pas vanaf hun 16e verjaardag een privé account hebben.)

NB in principe is de tijd op school voldoende voor elk kind om zich naar eigen vermogen te ontwikkelen. Thuis moeten kinderen vooral spelen en ontspannen. Soms is extra thuis werken nodig; voor een korte tijd. Dat kan de leraar of IB'er dan met uw kind bespreken (en indien nodig met u). 

Wij vinden het geen goede ontwikkeling dat er buiten school om allerlei bijlessen in huiswerkinstuten en summerschools worden georganiseerd om kinderen bij te spijkeren. In onze beleving is dat niet nodig en geeft het aan kinderen veel 'druk'. Daarnaast is de aansluiting bij school niet altijd even goed. Uiteraard is dat een keus van ouders.