nieuwe kleuters

Van harte welkom op De Lispeltuut!

Bedankt voor het vertrouwen. Wij zullen ons uiterste best doen om ook voor uw kind een fijne en goede school (Lispeltuut) te zijn. Hieronder leest u informatie die u en uw kind kan helpen om goed te starten op onze school 

Als uw zoon of dochter 4 jaar wordt mag hij of zij naar school. Ongeveer 4 weken voor de vierde verjaardag ontvangt uw kind een uitnodiging voor kennismaken met de groep en de juf. Dat is 1 ochtend. Op die ochtend kunt u vervolgafspraken maken. Voor hun vierde verjaardag komen de meeste kinderen dan 5 dagdelen 'wennen'. Vanaf de vierde verjaardag mogen kinderen volledig naar school. Leest u ook de info op de website van het ministerie van OCW.

Voor sommige kinderen is het best pittig om ineens hele dagen naar school te gaan. Als er dan ook nog gebruik wordt gemaakt van overblijven en/of BSO geldt dat nog sterker. Zolang kinderen 4 jaar zijn mag een kind gerust een dag of dagdeel verzuimen (meld u dat via een appje naar 06-14398888). 

De deur van de school gaat tien minuten voor aanvangstijd open. U kunt uw kind in de klas brengen en korte mededelingen of opmerkingen aan ons doorgeven (in sommige klassen ligt daarvoor een schriftje). Vaste overblijf en BSO dagen kunt u aan de leerkracht doorgeven. Voor meer uitgebreide zaken kunt u altijd een afspraak maken. 

De schooltijden vindt u ook in het tabblad schoolkalender.

Wij starten iedere ochtend gezamenlijk in de kring. De kinderen mogen een boekje lezen en even gezellig met elkaar kletsen.

Rond 10.00 uur eten en drinken we. Uw kind mag hiervoor drinken meenemen en wat fruit of een gezond koekje. Bedenk dat het niet gaat om een hele maaltijd! De beker en het bakje graag voorzien van naam. De kinderen zetten hun eten en drinken in de trolley bij de kring. Het eten en drinken voor de overblijf mag in de tas aan de kapstok blijven. 

Wij willen het meenemen van speelgoed naar school graag beperken, wij zijn dan ook niet aansprakelijk als speelgoed van thuis kwijt raakt of stuk gaat. Af en toe houden wij een speelgoedmiddag.  Uw kind mag dan iets van thuis meenemen om op school te laten zien en er mee te spelen. Het is leuk als uw kind dan iets meeneemt waar samen mee gespeeld kan worden.

Op school gaan wij gymmen, wij doen dit in de speelzaal in onze school (of met oudere kinderen in de grote gymzaal). De kinderen gymmen in hun ondergoed en met gymschoenen. 

Wilt u gymschoenen mee naar school geven die het kind makkelijk zelf aan en uit kan doen (bijv. klittenband). De schoenen graag voorzien van naam. Deze schoenen blijven gedurende het schooljaar op school.  Aan het eind van het schooljaar of als de schoenen niet meer passen geven we ze mee naar huis, zodat u andere schoenen kunt meegeven. 

Het is nodig dat uw kind zijn kleren zelf aan en uit kan doen en zelfstandig naar het toilet kan . Wilt u dit, indien nodig, thuis oefenen.  

Verder vragen wij u om een pasfoto mee naar school te nemen, deze is voor het kiesbord, de kapstok en andere doeleinden. Als u één exemplaar inlevert, maken wij  daarvan een scan en slaan hem digitaal op. U krijgt de foto daarna weer terug.

Als uw kind naar de overblijf (Brood & Spelen) en/of BSO gaat, laat het ons dan weten. Vaste dagen schrijven we op een lijst zodat het ook voor invallers duidelijk is. Als uw kind incidenteel een keer moet overblijven dan moet dit van te voren gemeld worden bij de overblijfcoördinator. Ook het ziek melden of afmelden  moet u zelf bij brood&spelen doen. 

Als uw kind ongeveer 6 weken op school is, is het fijn en belangrijk om even met elkaar te praten over hoe de wenperiode verlopen is. Wij vragen u om hiervoor zelf een afspraak te maken. We kunnen dan eventuele vragen beantwoorden en de dagelijkse gang van zaken doornemen. 

Op de startpagina van de website staat alle actuele informatie per bouw. Als u dit regelmatig bekijkt blijft u goed op de hoogte van alle activiteiten en afspraken. 

Voor verdere vragen of informatie kunt u altijd bij ons terecht. Zie contact.