weeksluiting

In de kring, tijdens het werk, bij spel en in de vieringen wordt aandacht besteed aan creatieve vorming. Passend bij een project of in losse activiteiten. Als een natuurlijk onderdeel van het leren. Bij de voorbereiding van projecten krijgt creatieve vorming speciale aandacht. 

Gezamenlijk beleven door kinderen, ouders en medewerkers.

Vieringen zijn bijvoorbeeld:

t.a.v. naburige rechten: We gebruiken muziek op allerlei momenten. dat is altijd met een educatief doel:

⇓..weeksluitingrooster? scroll naar beneden..⇓

We kennen op school vieringen met de eigen groep en met de hele school. Zo vieren we regelmatig gezamenlijk het einde van de week. De weeksluiting met een gezellig en gevarieerd programma wordt verzorgd dóór de leerlingen vóór de leerlingen. 

De weeksluiting begint om 14.20 uur. 

Ouders / verzorgers, oud leerlingen, opa’s en oma’s, en andere belangstellenden zijn welkom. Maar van iedereen die aanwezig is in de weeksluiting verwachten we ook dat zij het kunnen opbrengen om 45 minuten aandachtig te luisteren. Je bent een ander soort toeschouwer, dan bij een popconcert, een show van Ernst Bobby en de rest, enz….

Op het podium laten ook hele jonge en/of verlegen kinderen iets zien of horen. Door hun ‘kleine’ stemmetjes is het vaak al moeilijk om deze kinderen te verstaan. Het moet dan eigenlijk absoluut stil zijn. Tijdens toneeltjes is het (nog) onmogelijk om ieders stem te versterken met een microfoon. Ook dan moet het echt helemaal stil zijn. 

Als je moet stoppen omdat het publiek niet stil is, is dat voor sommige kinderen een reden om helemaal niet meer te durven. Helemaal stil zijn kunnen we vragen van de kinderen van De Lispeltuut, maar ook voor hen is het erg moeilijk. Daar letten de leerkrachten op. Als we denken dat een kind zich misdraagt zullen we dat kind ook apart zetten of terugsturen naar de klas. 

We verwachten dit stil kunnen luisteren van alle gasten. Dat kunnen de meeste kinderen, jonger dan 4 jaar, niet een hele weeksluiting volhouden. De ouders, die de kinderen meenemen zijn hiervoor verantwoordelijk. We denken dat het beter is vooraf te bedenken of uw kind het op kan brengen. Als u denkt dat dat niet lukt, is het niet verstandig toch uw kind mee te nemen naar de weeksluiting.

Om 14.20 uur begint de weeksluiting. Vanaf 14.00 uur kunt u binnenlopen en plaatsnemen in de middenruimte. We vragen u om zachtjes in de gangen en de middenruimte te doen. 

Na de weeksluiting gaan de kinderen nog terug naar de groep. Soms moeten er nog briefjes worden meegegeven, werkjes worden uitgedeeld e.d. Om 15.15 uur gaat de school uit. (De buitendeuren gaan na de weeksluiting open, meestal zal dat om 15.10 uur zijn.) Gebruikt u de hoofdingang om binnen te komen? Ouders zitten of staan in de hoek bij de koffieautomaat. Niet achterin of tussen de kinderen.

De eindtijd van de weeksluiting is om 15.05 uur. Als de viering wat uitloopt (het is ook erg sneu als een kind niet meer op het podium mag, omdat de tijd om is…) moeten de kinderen eerst terug naar de klas. Daar moet vaak nog wat worden uitgedeeld e.d.. 

De school gaat op vrijdagmiddag dus niet altijd precies om 15.15 uur uit.

LispelTV uitzending gemist.. kijkt u hier terug

Ondertussen zijn we gestart met de 5e jaargang van LispelTV. Kijk de diverse uitzendingen hier terug: 


2022-2023 LispelTV 6e jaargang 

2021-2022 LispelTV 5e jaargang 

2020-2021 LispelTV 4e jaargang 

2019-2020 LispelTV 3e jaargang 

2018-2019 LispelTV 2e jaargang 

2017-2018 LispelTV 1e jaargang