donderdag 2 september 2021

De school is weer helemaal open. En dat is echt genieten. De leraren zijn gevaccineerd, de meeste ouders ook. Helaas horen we dat er overal in het land (ook in Lelystad) alweer klassen thuiszitten vanwege een kind of leraar met corona. Wij willen de komende tijd, tegen het advies van GGD/RIVM in, geen groepen thuis laten werken bij een enkele besmetting van een kind. Wel vragen we iedereen alert te blijven en dan in het bijzonder alert te zijn als er een kind met corona in de groep van uw kind thuis is. (We laten dat weten via de website!) En: blijf thuis als je klachten hebt!

Toevoeging vr 3 september 2021: Bij een coronageval, zijn andere ouders van kinderen uit die groep natuurlijk vrij om hun kind uit voorzorg thuis te houden. Dat mogen zij dan zelf afwegen.

In onze school zijn ouders weer welkom, maar we zien daar ook risico's. Daarom willen we ouders vragen om afstand te houden bij het halen en brengen. Morgen vieren we onze eerste weeksluiting sinds 1,5 jaar. Gewoonlijk zijn ouders welkom, maar we gaan het eerst even alleen met de kinderen doen. Als dat verandert leest u dat op de site.

NB: Vorig schooljaar hebben we (op advies van GGD/RIVM) 15x een klas thuisgelaten vanwege een enkele besmetting. Niet 1x is er een ander kind besmet geweest. Daarom vinden wij het advies om een hele klas (of soms meer klassen) thuis te laten wegens de besmetting van 1 kind te zwaar en te veel vragen van iedereen.

dinsdag 31 augustus 2021

Er is een enkel kind met krentenbaard. Houdt u uw kind(eren) in de gaten. Dit is erg besmettelijk. Vaak is de besmetting al gebeurd voor de blaasjes ontstaan. Pas als de blaasjes zijn ingedroogd en behandeld mag uw kind weer naar school. Zie ook de pagina krentenbaard.

zondag 29 augustus 2021

Hoera, dit schooljaar (2021-2022) weer Live weeksluitingen; zie rooster. Ook terug te vinden op de pagina weeksluiting.

vrijdag 27 augustus 2021

Lekker hoor, de eerste schoolweek al verwend met een lekker ijsje van onze OuderVereniging.

Op de pagina schoolkalender de 2 grote schoolprojecten (werk én gezondheid-voeding) geplaatst.

donderdag 26 augustus 2021

Geplaatst op de pagina extra.. ⇒ Nationale Sportweek in Lelystad.

woensdag 25 augustus 2021

Jaaropening 2021-2022.. na een mislukte poging op maandag, een nog steeds niet erg succesvolle poging vandaag.. het geluid was slecht. We hebben al een paar aanpassingen kunnen doen voor de weeksluitingen. Vanaf volgende week vrijdag weer.. hopen we.

2021-08-23 jaaropening 2021

donderdag 18 augustus 2021 - de start van het nieuwe schooljaar:

  • Maandag 23 augustus onze eerste schooldag. We werken weer volgens de reguliere schooltijden. Kom op tijd! We willen om 8.30 uur beginnen. Vanaf de 2e schoolweek starten we elke ochtend om 8.30 uur met begeleid lezen in o.a. de hal van de school.

  • Meester Hans werkt niet op maandag. Juf Krishna is plaatsvervangend directeur.

  • Ziekmelding, doktersbezoek e.d. kunt u blijven doen via WhatsApp (06-14398888).

  • Gewenste overblijf kunt u weer regelen via Brood&Spelen.

  • Ouders mogen weer de school in, maar weest u terughoudend: kom de school alleen in als het nodig is. Verder blijven de basisregels van kracht.

  • We gaan weer weeksluitingen doen met de kinderen, maar nog even zonder ouders (wegens corona).

  • De stamgroepavond is op di 26 oktober 2021. Dan verzorgt Welzijn Lelystad een avond over social media voor alle ouders (gewijzigd in de agenda en op de site).

Geplaatst op de pagina extra..

SlooOW Kids Run op zaterdag 4 september, activiteit van stichting Roparun.

Lelystad vol talent: Lelystad vol Talent laat kinderen uit groep 5 en 6 laagdrempelig kennismaken met het bespelen van een muziekinstrument. Je krijgt muziekles in een groepje van minimaal 5 en maximaal 7 kinderen op het instrument van jouw keuze.

dinsdag 17 augustus 2021

De vakantie zit er bijna op. De leraren zijn al weer gestart met de voorbereidingen. Alle lokalen zijn weer ingericht. De komende dagen bereidt elke collega op zijn/haar eigen manier verder voor op het nieuwe schooljaar.

Donderdag 19 augustus is onze eerste teamstudiedag. Belangrijke wijzigingen vindt u dan hier terug.

In de vakantie werden de corona-maatregelen grotendeels afgebouwd, maar helemaal oké is het nog niet. We willen daarom ouders vragen terughoudend te zijn: kom de school alleen in als het nodig is. Verder blijven de basisregels van kracht.

A.s. zaterdag en zondag organiseren diverse vrijwilligers (ook ouders van school) een inzamelingsactie voor onze ouder, Kimberley. Met veel leuke activiteiten voor kinderen.

We wensen iedereen een hele fijne vakantie!! NB kijk zeker in de voorlaatste vakantieweek even op de site. Misschien zijn er belangrijke berichten??

Wat zou het fijn zijn, als we het nieuwe schooljaar weer 'gewoon' alles kunnen doen. We gaan ervan uit dat iedereen weer de school in mag (dus niet meer door het raam). We zijn van plan om vanaf 23 augustus weer te werken volgens de reguliere schooltijden mét overblijf door Brood & Spelen.

dinsdag 14 juli 2021

Wijziging in de schoolkalender: De stamgroepavond is verplaatst van di 14 september 2021 naar di 26 oktober 2021. Dan verzorgt Welzijn Lelystad een avond over social media voor alle ouders (gewijzigd in de agenda en op de site).

Lees het LispelBLOG van juni-juli 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.