De Lispeltuut

LispelBLOG

april 2020

Lispelteam fotocollage

LispelBLOG april 2020

donderdag 30 april 2020

De 50%-lijsten staan gereed op deze pagina: 50% lijsten. Juf Klazien, juf Krishna en juf Marian zijn niet inzetbaar. Zij worden vervangen door juf Lenja (Torenkamertje ma-di en do-vr) en juf Eva (Flattekat do en vr).

Voor het buitenspelen zijn afspraken gemaakt met de andere gebruikers in De Borg

zondag 26 april 2020

Playlists geplaatst van leraren en kinderen op TW extra wk 5

vrijdag 24 april 2020

Op de pagina TW extra wk 5 een uitleg over corona voor kinderen geplaatst. De tekst over 50%-school is iets aangepast i.v.m. de vele verzoekjes van ouders met voorkeuren.

Donderdag 23 april 2020 - We hebben al enkele basisbesluiten genomen over de inrichting van ons onderwijs in de 50%-school.

  • De groepen worden gesplitst (door de stamgroepleider) in een ma-do en een di-vr groep (we zijn de indeling aan het maken en houden zoveel mogelijk rekening met het gezin: op dezelfde dagen).
    • NB: Rekening houden met individuele wensen van ouders is niet mogelijk.
    • NB: Met extra kinderen van ouders in vitale beroepen worden de groepen al snel 'te groot'.. dus graag alleen een beroep op opvang doen als het echt niet anders kan.
  • Woensdag is vrij: te gebruiken voor voorbereiding door de leraren. Opvang ouders met vitale beroepen: zo mogelijk niet op woensdag.
  • Thuiswerk op ma-di-do-vr kan niet begeleid worden door de leraar (want die staat voor de halve groep). Kinderen moeten het dus doen met de instructie van de schooldag. Zelfstandig thuiswerken dus; natuurlijk graag met begeleiding door ouder.
  • De overblijf doen we zelf; alle kinderen blijven over. Het rooster wordt verkort. 8.30 - 12.00 // 12.45 - 14.45 uur (minder mensen extra in de school).
  • Niet inzetbare leraren: we zoeken naar oplossingen.
  • Ouders blijven bij het halen en brengen van de kinderen buiten, graag op ruime afstand.

woensdag 22 april 2020

(deze info ook geplaatst bij TW veelgestelde vragen.)

Gisteren bepaalde de overheid hoe het land verder gaat in deze coronatijd. Voor De Lispeltuut betekent het:

 • Op wo 6, do 7 en vr 8 mei werken we nog thuis. Het team zorgt dat het werk daarvoor gereed komt te staan. Voor de obo staat het al gereed. Zij gaan verder zoals beschreven staat in TW obo wk 5 & 6.
 • Vanaf ma 11 mei gaat de school half open. Hoe we dat exact gaan organiseren kunt u op ma 4 mei na 13.00 uur hier teruglezen. Tot ma 4 mei digitaal teamoverleg en op ma 4 mei teamvergadering.
 • Kampen voor obo en mibo zijn afgelast. Het reeds betaalde geld wordt zsm teruggestort. Voor bobo is het kamp, voorlopig, uitgesteld naar 22-26 juni. Zie ook betalen kamp en OV en schoolkalender.

Chessity-aanbod geplaatst op TW extra wk 5.

maandag 20 april 2020

Juf Ilse gaat met zwangerschapsverlof. De Hasselbramen (en de hele Lispeltuut) wensen haar alle geluk!

Babyshower juf Ilse

NB: Het begeleidend liedje hoort u alleen als u de presentatie opent met Google Presentaties. Op TW ervaringen wk 5 de update thuiswerken week 5 van De Hasselbramen geplaatst.

Vacatures

De Lispeltuut zoekt 2 nieuwe collega's. Beide voor 2,5 dag. Voor meer info kijk ook op de pagina team.

Help ons om onze nieuwe collega's te vinden. Uiteraard mag je deze vacature overal delen!

2020-08 obo en mibo vacature.pdf

zaterdag 18 april 2020

Op TW ervaringen wk 5 de presentatie 'Lispeltuut-thuis-kunst' geplaatst. Geweldig leuk, knap, creatief, spannend... In het jeugdjournaal was zelfs één van de kunstwerken te bewonderen (zie ook TW ervaringen wk 5. Op dezelfde pagina ook 2 balkoefeningen van Jinthe en Ise, woningsspelen (foto's), dansje Emma en Noortje geplaatst en veel werkjes van de Apeketting (in een presentatie).

vrijdag 17 april 2020

Vandaag zit de 5e thuiswerkweek erop. De komende week kijken we uit naar de richtlijnen van de overheid. Gaan we weer naar school? Gaan we verder met thuiswerken? Of wordt het een mix? En hoe dan ❓❓

Ondertussen zijn er ook veel ontwikkelingen in het Lispelteam. Soms is dat voorspelbaar, maar soms ook onverwacht. U kunt alles hierover lezen bij team. De leraren hebben vooraf met ouders en kinderen online gecommuniceerd over wijzigingen die hen betreft. In deze situatie missen we het persoonlijke contact, het echte contact nog meer 😢.

Op TW veelgestelde vragen een antwoord aangepast, info toegevoegd, voor ouders in vitale beroepen, i.v.m. opvang in de vakantie.

donderdag 16 april 2020

Vandaag heel veel informatie geplaatst op diverse pagina's. Instructielessen van juf Tinke, juf Mirjam en juf Debbie geplaatst op TW mibo rekenen, TW mibo spelling, TW mibo schrijven. Op TW extra wk 5: de magische tafel van 9 (juf Tinke), een corona-les, schaakles door Jasper, moederdag-ideeën (juf Eline), woningsspelen vakgroep bewegingsonderwijs, nieuws van Fien Vink 7 (de spin) en hersengym 8 (meester Oscar). En diverse bijdragen op TW ervaringen wk 5.

woensdag 15 april 2020

Instructielessen van juf Tinke, juf Mirjam, juf Debbie en meester Oscar geplaatst op TW mibo rekenen, TW mibo spelling, TW mibo schrijven en TW bobo ontleden. Een lentepuzzel van juf Mirjam, een dramales van juf Tinke en allerlei linkjes van Kidsproof Flevoland geplaatst op TW extra wk 5. En diverse bijdragen op TW ervaringen wk 5.

dinsdag 14 april 2020

Diverse instructielessen (juf Tinke en juf Mirjam) geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling. Op de pagina TW extra wk 5 de derde massagefilm (juf Tinke) en een 6e bericht van Fien Vink geplaatst (deze staat ook bij TW mibo natuur). Bij TW bobo nakijkwerk JVK 13 en 14 geplaatst. En instructiefilm (meester Oscar) over het gebruik van de apostrof is geplaatst op TW bobo spelling. Tien dagen natuur door Dim, een wetenschappelijke halfuurtje van de UvU en nog 3 fraaie films en opdrachten toegevoegd op TW extra wk 5: een voorleesverhaalvan juf Klazien, een imkerfilm van Zoë Bos (Apeketting) en een geluidenspel van juf Tinke. En een schrijfinstructie voor groep 3 op TW mibo schrijven (juf Debbie).

maandag 13 april 2020

De pagina's TW extra wk 5 en TW ervaringen wk 5 aangemaakt. Voor de jongste kinderen Bertje Big voorleesverhaal en werkbladen geplaatst op de pagina TW extra wk 5. En nieuwe video-instructies geplaatst op TW mibo spelling en TW mibo rekenen.

zondag 12 april 2020

De foto's van het bezoekje van de juffen van de Flattekat geplaatst op TW ervaringen wk4.

zaterdag 11 april 2020

Thuiswerkweek 5 voor de mibo geplaatst.

donderdag 9 april 2020

Na vandaag zit de 4e thuiswerkweek er al weer op. Opnieuw een week met zeer weinig echt contact. Vanaf morgen volgt een paasweekend met elkaar. Pasen is het feest van hoop, hoop op nieuw leven, hoop op een beter leven. Of we al snel na het paasfeest weer gewoner kunnen leven is nog zeer de vraag, maar dat komt er weer een keer aan. Daar zien we naar uit, dat iedereen elkaar weer mag ontmoeten en mag vasthouden. Dat we mogen samen werken, samen spelen, samen leren: dat we weer mogen samenleven.

🐥Fijn paasweekend allemaal! 🐣

Op de pagina's TW extra en TW ervaringen diverse foto's en filmpjes geplaatst. Met name de creatieve coronamonsters van de bobo zijn het bekijken waard. En alvast toegevoegd TW obo wk 5.

woensdag 8 april 2020

Diverse instructielessen geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling. Diverse foto's en filmpjes geplaatst op TW ervaringen. En een uitgebreide kunst-cultuur-linkpagina, een 'Hoe-goed-ken-de-Lispeltuut-quiz', een gymles met juf Elma en een massageles voor iedereen bij TW extra.

dinsdag 7 april 2020

Diverse instructielessen geplaatst op TW mibo rekenen en TW mibo spelling. Diverse foto's en filmpjes geplaatst op TW ervaringen. En een muziekles voor iedereen bij TW extra.

Goedemorgen, (gemaild naar: 135 ouders en 20 teamleden BCC)

Excuses. In alle commotie van corona en het thuiswerken ging er wat mis. Vandaag ontdekten we dat e-mailadressen van ouders van Dollies, Krullevaar, Stampertjes en Petteflet onbedoeld zijn gedeeld. Voor een deel gebeurde dat doordat we gebruik maakten van een voor ons nieuwe techniek 'Google Meet'. In een enkel geval vergaten we daar het vinkje bij 'gastenlijst bekijken' te verwijderen, waardoor e-mailadressen werden gedeeld. En in sommige andere mails vergaten we BCC te gebruiken.

Dit lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

We gaan ons uiterste best doen om dit vanaf nu te voorkomen. Wilt u bij een kennelijke vergissing melding hiervan doen bij mij (admin@lispeltuut.nl of whatsapp naar 06-14398888.

Nogmaals excuses. Sterkte de komende tijd en allemaal een goede gezondheid toegewenst!

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

maandag 6 april 2020

Nieuwe instructievideo's geplaatst op TW mibo rekenen, TW bobo rekenen, TW mibo spelling en leuk nieuws (Bente, Olaf..) op TW ervaringen. Ook weer een nieuw voorleesverhaal van juf Klazien en een sportieve les met juf Elma op TW extra.

zaterdag 4 april 2020

Het werk voor de nieuwe week (de 4e thuiswerkweek) is klaargezet. Voor de onderbouw is een nieuwe pagina TW obo wk 4 met een overzichtelijk programma. Voor de mibo is het nieuwe werk te vinden op TW middenbouw en alle onderliggende pagina's. Hetzelfde geldt voor de bobo: TW bovenbouw.

Ook deze pagina's zijn nieuw: TW mibo schrijven en TW bobo ontleden.

vrijdag 3 april 2020

Een leuke tel, kleur, knipopdracht van juf Eva geplaatst op TW extra. En op TW extra geplaatst: online inkleuren van je eigen kleurplaat.

Alle werkjes van volgende week voor de kleuters geplaatst op TW onderbouw (de oude pagina verplaatst naar TW obo wk1-3)

donderdag 2 april 2020

Op de pagina's TW mibo rekenen en TW mibo spelling nieuwe instructielessen van juf Mirjam en juf Tinke geplaatst. En op de pagina TW ervaringen een fraaie collage van de Krullevaar over hele schone kamers. Op TW middenbouw de wijze en de route van het ophalen geplaatst.

Na juf Mirjam, blijkt ook Jochem een knappe kapper! Zie TW ervaringen.

woensdag 1 april 2020

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat de scholen gesloten blijven tot de meivakantie (t/m 5 mei). Moeten we jullie nog wel erg lang missen.

Wij zullen op dezelfde wijze doorgaan met thuiswerken. De leraar houdt contact met u en uw kind(eren). Als het nodig is kunt u ook altijd contact opnemen met mij (Hans Vos: 06-14398888). We wensen iedereen vooral veel geluk en gezondheid.

Een nieuw voorleesverhaal door Kate, en een fraaie kalligram van Ruben geplaatst bij TW ervaringen. Ook nieuwe extra opdrachten geplaatst bij TW extra. Het 5e voorleesverhaal van juf Klazien is geplaatst op TW extra en TW onderbouw.

Hoe geef je als ouder een goede instructie? Misschien helpt de video van Zien-in-de-klas op thuiswerk (start).

dinsdag 31 maart 2020

Weer 6 videolessen van juffrouw Mirjam en een les van juf Tinke gepubliceerd voor de middenbouw op TW mibo rekenen en TW mibo spelling.

Toegevoegd bij TW ervaringen een bericht van juf Mandy en van Sofie.

maandag 30 maart 2020

Weer 5 videolessen van juffrouw Mirjam gepubliceerd voor de middenbouw op TW mibo rekenen, TW mibo spelling en TW mibo taal.

Ook toegevoegd het 5e bericht van Fien Vink, linkjes een kriebelbeestjeskaart op TW mibo natuur en TW extra.

Diverse verbeteringen in de naamgeving van lesinstructies gemaakt (YouTube).

Een nieuwe hersengymnastiek met meester Oscar en een massageles van juf Tinke op TW extra en een mooie letterfoto van Sofie, knutselidee van Damon en een vraag van Maarten en Sophie op TW ervaringen.

N.a.v. het hangout-overleg tussen MR en directie is de schoolkalender 2020-201 nog iets aangepast en nu vastgesteld.

zondag 29 maart 2020

Een nieuw voorleesverhaal door juf Klazien geplaatst op TW extra. Verschillende filmpjes en berichten geplaatst van onze vrijwilligers op TW ervaringen. Ook dit speciale bericht van De Lispeltuut.

Lees hier het LispelBLOG van maart 2020.

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.