toen en nu

Tijdbalk algemeen
GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 1.pdf

2. TIJD VAN BURGERS & STOOMMACHINES

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 2.pdf

3. TIJD VAN BURGERS & STOOMMACHINES

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 3.pdf

4. TIJD VAN WERELDOORLOGEN

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 4.pdf

5. TIJD VAN WERELDOORLOGEN

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 5.pdf

6. TIJD VAN WERELDOORLOGEN

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 6.pdf

7. TIJD VAN WERELDOORLOGEN

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 7.pdf

8. WO 2 - TIJD VAN WERELDOORLOGEN

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 8.pdf

9. TIJD VAN WERELDOORLOGEN

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 9.pdf

10. DE EERSTE JAREN NA DE TWEEDE WERELDOORLOG!

GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID DEEL 10.pdf

Excursie middenbouw naar het Zuiderzeemuseum - 100 jaar terug in de tijd.

17-10-2023 Apeketting en Heenenweerwolven, 19-10-2023 Krullevaar en Dollies. 

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

Het Zuiderzeemuseum is niet alleen ontzettend leuk voor de hele familie, maar ook heel leerzaam! Speel samen met je (groot)ouders oud-Hollandse spelletjes, kruip in de schoolbanken van toen, of vier feest in het buitenmuseum want het museum is jarig! Ook in het binnenmuseum valt er van alles te beleven. Klim op een vissersschip of ga op pad met Marretje de meeuw.

In het buitenmuseum was erg veel te doen. De kuiperij, de mandenmakerij, de smederij, de stoomwasserij, de touwslagerij, de zeilmakerij, visserijambachten, visrokerij, huis vol verhalen, waterwerken .. en het is al het hele jaar feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, dan gaat het dak eraf! Verschillende, gratis kermisattracties van begin 20ste eeuw. Gooi je haar los in de zwanenzweefmolen, ga hoog, hoger, hoogst op een luchtschommel of draai vrolijk rondjes in de ouderwetse carrousel. Wil jij weten wat de toekomst brengt? Bezoek dan de waarzegster in haar wagon. Of probeer je geluk bij de schiettent, na het verorberen van een suikerspin!

Excursie bovenbouw Batavialand - 29-9-2022 Zaza en Hass, 11-10-2022 Tort en Pet.

Wij hebben gewerkt aan het project: ik + jij = wij. Passend bij dit project (wij wonen tenslotte op ingepolderde grond) gaat de bovenbouw een bezoek brengen aan Batavialand. De kinderen zullen zich verdiepen in de rol die het water speelt in Nederland, de inpoldering en dijkenbouw maar ook de ontdekkingsreizen, de overzeese handel en de specialistische kennis die Nederland exporteert. Tijdens het bezoek dienen de kinderen antwoorden te vinden op een 40-tal vragen.

We gaan met de fiets naar Batavialand; dus neem je fiets en je lunchpakketje mee, en eventueel regenkleding. Gewoon op tijd op school, om 9 uur vertrek. Van 10.00-14.00 uur gaan de kinderen in kleine groepjes het museum ontdekken en trachten alle vragen te beantwoorden. Qua begeleiding hebben we, naast de juffen en meesters, een aantal ouders/verzorgers nodig. Mocht u interesse hebben mail dan met de juf of meester van uw kind. 

Vragen? App ons (0614398888).

januari 2020 project middeleeuwen/riddertijd

==> excursie hele school naar Muiderslot (fotoalbum)