viering

In de kring, tijdens het werk, bij spel en in de vieringen wordt aandacht besteed aan creatieve vorming. Passend bij een project of in losse activiteiten. Als een natuurlijk onderdeel van het leren. Bij de voorbereiding van projecten krijgt creatieve vorming speciale aandacht. Zie ook: identiteit.

Gezamenlijk beleven door kinderen, ouders en medewerkers.

Vieringen zijn bijvoorbeeld:

t.a.v. naburige rechten: We gebruiken muziek op allerlei momenten. dat is altijd met een educatief doel:

Jarige kinderen

We willen graag de verjaardag van uw kind vieren in de groep. Bespreekt u met de leerkracht wanneer dat gaat plaatsvinden (dat is niet altijd op de verjaardag zelf). Trakteren? Probeer het echte zoete snoepgoed te vermijden. Ouders mogen bij het trakteren (kinderen mogen de klassen langs) aanwezig zijn. We willen aan de ouders vragen om bij de leerkracht te informeren welke kinderen allergieën hebben.

Kamp - een bijzondere viering.. of is het spel?

Elk schooljaar gaan we met midden- en bovenbouw op kamp. De onderbouw organiseert een dagje uit in de omgeving. Dit zijn schoolactiviteiten; net zoals rekenen, lezen, gym enz. 

De middenbouw gaat één overnachting in bijvoorbeeld een scoutinghuis. Het vervoer gebeurt met de auto. De bovenbouw gaat 2 overnachtingen, ook in een scoutinghuis of iets dergelijks. De bovenbouwers gaan op de fiets (een afstand van tussen de 25 en 55 km - dus geregeld fietsen met uw kinderen is een aanrader!). In de meeste kampaccommodaties zullen jongens en meisjes in dezelfde slaapruimte overnachten (onder begeleiding van leerkrachten en ouders). Voor de bovenbouw is gekozen om één keer per 3 jaar het kamp te organiseren in Vlieland. Dat kamp duurt 4 dagen (3 overnachtingen). De kosten zijn dan ook aanmerkelijk hoger (€ 100,- pp).

Vooral het samen spelen met elkaar, 2 of 3 dagen heel veel activiteiten gezamenlijk ondernemen, is voor ons een reden om elk jaar een kamp te organiseren en géén schoolreisje naar een pretpark. een paar impressies:

Voor het kamp betaalt u een aparte bijdrage die later in het schooljaar (januari/februari) wordt gevraagd. Hiervoor stellen de leerkrachten een begroting op. We proberen zo min mogelijk kosten te maken. U kunt rekening houden met de volgende kosten: onderbouwkamp € 10,- tot € 20,-, middenbouwkamp € 25,- tot € 35,- en bovenbouwkamp € 35,- - € 45,- (en 1x per 3 jaar een 'groot' kamp , bijvoorbeeld op Vlieland of Texel, € 100,-.)

Elk jaar hebben we voor alle kampen begeleiders nodig. Ouders van boven- en middenbouw kunnen zich hiervoor aanmelden bij de groepsleerkracht (de onderbouw wordt later geregeld). U kunt zich hiervoor aanmelden tot 1 december. We willen niemand teleurstellen, maar als er meer aanmeldingen zijn dan hulp nodig is, maakt de leerkracht een keuze. Soms wordt een ouder meerdere jaren achtereen meegenomen i.v.m. specifieke begeleidingseisen voor één of meer kinderen. We kunnen en willen niet altijd tot in detail uitleggen waarom we welke keuze maken. 

Schoolfeest

Elk jaar willen we ons schoolfeest vieren. Op 1 februari 2003 bestonden we 1 jaar. In de week ervoor flink geknutseld (Indianenkleding, totempalen, decor..) En op zaterdag oefenen (dans) en knutselen. We hebben een geweldige dag gehad:  Dansende Indianen

Op 1 februari 2004 vierden we onze 2e verjaardag. Dit keer hebben we onder begeleiding van docenten dans en beeldende vorming van het Centrum voor Kunstzinnige Vorming het thema uitgewerkt van: Pluk van de Petteflet. Heel gezellig is ook de feestavond na de voorstelling. Kinderen en ouders kunnen dan gezellig wat kletsen, drinken, dansen, enz.

En elk jaar lijkt het nog leuker te worden. Op onze 3e verjaardag was het thema: circus. De kinderen werden eerst verrast door acrobaten en clownstheater Triomfo Infanti. Op 4 februari 2005 kwamen  we samen in De Lichtbron. Bijna 500 mensen genoten van een wervelende circusuitvoering door alle kinderen van De Lispeltuut. 

En daarna hebben we op school nog een supergezellig carnavalsfeest gevierd. De raad van 11 en de dansmariekes kwamen de feestvreugde nog wat vergroten.

Vanaf onze 4e verjaardag vierden we ons schoolfeest, het is traditie geworden, door het organiseren van een grote spelenkermis.  Alle kinderen kunnen via een spelkaart (2 niveaus) vele spelletjes doen. Ouders, oud-leerlingen, scholieren en studenten, vrienden en kennissen, collega’s enz. zorgen samen met de kinderen voor een geweldig feest. In de ochtend verzorgen we meestal een bijzonder programma voor alle kinderen.

2003 - 2 jaar Lispeltuut - Indianen (eigen voorstelling in gymzaal Voorstraat)

2005 - 3 jaar Lispeltuut - circus (eigen voorstelling in Lichtbron)

2006 - 4 jaar Lispeltuut - spelenkermis 

2007 - 5 jaar Lispeltuut - lustrum party (feestweek, met onder andere een bezoek aan Balorig)

2008 - 6 jaar Lispeltuut - sprookjes (vrijdagochtend bioscoop in school)

2009 - 7 jaar Lispeltuut - Oud Hollandsch (vrijdagochtend poppentheater Fritsie Duikelaar, volksdansen, oud-Hollandse spelletjes, mozaïek gemaakt)

2010 - 8 jaar Lispeltuut - Het Wilde Westen (vrijdagochtend roofvogelshow, drama, volksdansen, manege ponyrijden) 

2011 -  9 jaar Lispeltuut - Hawaï (vrijdagochtend film Brammetje kleuters)

2012 - 10 jaar Lispeltuut - Pluk (feestweek met toneelstuk Pluk, schaatsen op kunstijs, taarten door team, reünie..) 

2013 - 11 jaar Lispeltuut - disco en glamour (vrijdagochtend bioscoop in de school)

2014 - 12 jaar Lispeltuut - jungle (vrijdagochtend goochelshow en bioscoop in de school)

2015 - 13 jaar Lispeltuut - Winter Wonderland (vrijdagochtend bioscoop in de school)

2016 - 14 jaar Lispeltuut - The Movies (vrijdagochtend film kijken in de Kubus)

2017 - 15 jaar Lispeltuut - Lispeltuters op wereldreis (vrijdagochtend schaatsen Flevo on Ice en Avontura voor gr 1-4)

2018 - 16 jaar Lispeltuut - sprookjes (vrijdagochtend goochelshow in de gymzaal)

2019 - 17 jaar Lispeltuut - diep in de zee (vrijdagochtend naar het Dolfinarium)

2020 - 18 jaar Lispeltuut - Slot Lispeltuut

2021 - 19 jaar Lispeltuut - x = geen feest - Lockdown wegens corona

2022 - 20 jaar Lispeltuut - Pluk (corona - feestelijk dinsdag 1-2-2022)

2023 - 21 jaar Lispeltuut - LispelStrips

2024 - 22 jaar Lispeltuut - Down Under

Het jaar rond - weet wat je viert

woensdag 21 juni 2023

De onderbouw viert op 21 juni 'juffendag'? Het Torenkamertje viert dit bij juf Elma thuis. De andere groepen vieren het op school.

maandag 10 oktober 2022

Van 11.15 - 11.45 uur, Wervingsconcert Lelystad vol Talent - In de hal van de school. Voor groep 5 en 6. Zie ook de pagina extra.. .

Wat een feestelijke afsluiting van onze eerste schoolweek. Dankjewel Esmeralda en alle andere ouders van de OV.

Afscheid schoolverlaters Lispeltuut 2020!

Op woensdag 1 juli is het dan zover… de afscheidsavond van groep 8. We nemen afscheid van 38 kanjers. We gaan er een mooie afscheidsviering van maken! 

De voorbereiding

Dit jaar hebben we ervoor gekozen een film te maken. Welke film… dat blijft nog even een verrassing! Meester Oscar en juf Annet gaan dit jaar groep 8 begeleiden bij het oefenen en filmen. Hiermee starten zij op de donderdag na de voorjaarsvakantie. Vanaf de week erna op alle donderdag- en vrijdagmiddagen. Dat betekent wat aanpassingen:

Elke donderdag- en vrijdagmiddag: 

En:

Het afscheid

De première van de film is op woensdagavond 1 juli… Save the date! Ook de schoolverlaters zien de film dan voor de eerste keer. We maken er een echte première-avond van! Op donderdagmiddag neemt groep 8 afscheid van de school en de klas. 

Alle data op een rij:

Première film 19.00 uur