LispelBLOG juni 2018

vrijdag 29 juni 2018 - Nieuwe leerkracht voor onze middenbouwgroep De Krullevaar, stelt zich voor:

Hallo ik zal me even voorstellen...

Mijn naam is Mirjam Harland. Ik ben 46 jaar en ik heb een partner en twee kinderen (Robert van 17 jaar en Marleen van 15 jaar). Ik woon in Lelystad en mijn hobby's zijn: toneel spelen, muziek, hardlopen, wandelen met de hond en dansen. Na 22 jaar, met heel veel plezier, op de Laetare gewerkt te hebben, is het nu tijd voor iets anders. Ik heb op de Laetare eerst 15 jaar in de onderbouw (1/2) gewerkt en daarna 6 jaar in groep 3/4/5 en dit jaar alleen groep 3 gedraaid. Ik ben een gedreven leerkracht en ik vind sfeer heel belangrijk. Als een kind zich prettig voelt in een groep, kan een kind presteren. Ik heb ontzettend veel zin om straks na de zomervakantie te beginnen in de Krullevaar. U bent van harte welkom om eens binnen te lopen.

Alvast een fijne vakantie en tot ziens in het nieuwe schooljaar. Met vriendelijke groet, juf Mirjam

Het gymrooster 2018-2019 is geplaatst bij de schoolkalender.

donderdag 28 juni 2018

Aan het eind van de dag namen we met de gehele school afscheid van Kaori, onze Japanse gast. Kaori was 10 weken op de Lispeltuut om een jenaplanschool mee te maken. Kaori is actief betrokken geweest in heel veel groepen en heeft ook goed geproefd aan de Nederlandse cultuur. We zullen haar missen.

Goodbye Kaori..

woensdag 27 juni 2018

De afgelopen weken is in de organisatie van De Lispeltuut alles in een stroomversnelling gekomen. We hebben besloten een 4e kleutergroep te starten, we hebben nieuwe collega's gevonden, de kinderen zijn verdeeld... In de te nemen stappen hebben we niet iedereen, zelfs het schoolteam soms beperkt, mee kunnen nemen en daarom is er soms wat onverwacht gecommuniceerd.

Dinsdagavond hebben we tijdens de studie-avond met het schoolteam flinke stappen gezet:

  • De verbeterplannen van 2017-2018 geëvalueerd en we hebben die voor komend schooljaar, 2018-2019, afgesproken. Vooral een vervolg van waar we al mee bezig zijn. In gidsen en plannen kunt u dit nalezen.
  • We hebben gesproken over mogelijkheden van werkdrukverlichting voor alle bouwen. Voor de onderbouw is dat natuurlijk duidelijk door de groepsverkleining, in de midden bouw hebben we extra ondersteuning, maar voor de bovenbouw is dat vooralsnog nog te mager. We zoeken verder.
  • We hebben de stamgroepavond verplaatst naar donderdag 11 oktober 2018 (ivm de te verwachte open avonden op dinsdag van het V.O.).
  • We hebben deelname aan een extra studiebijeenkomst afgesproken, met jenaplanscholen uit de regio, op woensdagmiddag 10 april 2019. Hierdoor verschuiven we de 15-minuten gesprekken een week naar voren (naar 2, 3 en 4 april). Dat ziet u terug op de schoolkalender.
  • We hebben de schoolprojecten gepland.
  • Komend schooljaar geen vakleraren gym nodig. Juf Daniëlle geeft de gymlessen aan De Dollies (juf Tinke is dan in Het Kraanwagentje).
  • We hebben gesproken over de sociale veiligheid. Ook bij ons zijn er soms knelpunten die samenhangen met passend onderwijs. Een algemeen gedeeld afspraak willen we nog benadrukken: 'Komt u alstublieft gewoon naar ons toe. Praat met ons en niet over ons'.
  • Nogmaals, i.v.m. de AVG, de pagina's persoonsgegevens en foto's besproken.

dinsdag 26 juni 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ inschrijving geopend voor Lelystad Vol Muziek

Wij zijn zelf erg tevreden met de gemaakte keuzes en hebben veel vertrouwen in een mooi volgend schooljaar. De groepsindeling 2018-2019 is gereed en vindt u hier! Zoals elk jaar heel complex en dit jaar nog meer, omdat er een 4e kleutergroep is gevormd.

We weten al welke leraren in welke groepen werken, maar kunnen de naam van de nieuwe leraar van De Krullevaar pas vertellen als het afscheid op de huidige school bekend wordt gemaakt. Update: juf Mirjam (want onze nieuwe collega heet ook Mirjam) Harland komt volgend schooljaar volledig werken in De Krullevaar. Mirjam heeft ruim 20 jaar ervaring in de onder- en middenbouw.

Heeft u vragen, opmerkingen of zorgen over de gemaakte keuzes, maak gerust een afspraak met Hans of een van onze leraren.

dinsdag 19 juni 2018 - Nieuwe leerkracht voor onze bovenbouwgroep De ZaZa's, Annet Noorman, stelt zich voor:

Hallo, ik zal mij even voorstellen…

Mijn naam is Annet Noorman, ik ben 44 jaar, samenwonend en moeder van Annelin Max (Heenenweerwolven). Ik woon in Lelystad. Ik houd van lezen, kletsen, puzzelen en tekenen. De afgelopen 2 jaar, heb ik met veel plezier gewerkt op de Openbare Daltonschool de Meander in Lelystad, groep 5 en groep 7. Daarvoor heb ik 17 jaar gewerkt op de Openbare Jenaplanschool de Regenboog in Lelystad. 1 jaar groep 4/5, 6 jaar groep 5/6 en 10 jaar groep 7/8. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan, waarbij ze zichzelf kunnen en mogen zijn, zodat ze hun talenten kunnen laten zien en zichzelf kunnen ontwikkelen.

Na de zomervakantie mag ik starten op de Lispeltuut in de Zaza’s … weer Jenaplan… ik volg mijn hart. Ik vind het leuk, spannend en ik heb er heel veel zin in.

Graag tot ziens op de Lispeltuut! groet, Annet

zondag 17 juni 2018

Linkjes toegevoegd aan links 6-12: Nemo (maakkunde) en en-toen.nu (geschiedenis canon). De canon is ook goed om thuis eens door te nemen... dan weet u meteen weer veel over onze geschiedenis.

Kleine aanpassingen persoonsgegevens (o.a. preventiemedewerker).

vrijdag 15 juni 2018

Goed nieuws wat betreft het formatieplaatje van leraren van volgend schooljaar. We hebben alle vacatures ingevuld en een goed beeld van de verdeling van de leraren en de leerlingen over de groepen. Jammer dat we nog niet alles zeker hebben, dus we gaan nog niet alles delen. Dat doen we ook niet tijdens de vakantie, want we willen natuurlijk eerst de kinderen vertellen naar welke groep ze gaan. Dus.. iedereen een fijne vakantie en.. een beetje geduld.

Juffrouw Paula gaat na de junivakantie op de ochtenden werken in de ZaZa's. Jeroen blijft op woensdag, donderdag en vrijdag (ochtend dus extra.)


Lispeltuut in actie voor Schateiland.. ⇒

Er komt nog steeds wat geld binnen, dat mag natuurlijk ook. We houden u op de hoogte van het uiteindelijke totaalbedrag.

update 19 juli 2018 ⇒ vandaag het nagekomen sponsorbedrag van € 257,65 overgemaakt naar Schateiland. Totaal was de opbrengst van onze actie voor Schateiland: € 5.894,40

woensdag 13 juni 2018

Vandaag een interessant gesprek in de ZaZa's n.a.v. de nieuwskring van Yvette. Een 15-jarig meisje is (in Australië) overleden aan een overdosis alcohol.. in haar eentje.. n.a.v. een 'challenge' op 'internet'. Alle kinderen zijn onder de indruk van zo'n heftig bericht. En ze weten dat het uitdagen van elkaar in allerlei vormen voorkomt. Tot levensbedreigende situaties toe. Hoe sterk ben je onder (groeps)druk? Hoe 'zelf' durf je te zijn? En dat speelt ook veel buiten internet om...

Wat mag op internet? Wie plaatst zo'n bericht? Waarom doe je dat? .... Wat mogen kinderen eigenlijk? Dan komen we ook op de vraag: hoe komt een jonger kind aan een account voor WhatsApp, Gmail , Facebook .. je moet minimaal 16 jaar zijn? Gejokt?

Misschien helpt het om uw kind te beschermen tegen 'het gevaar van internet' door de veel meer beveiligde schoolaccount ook thuis (PC, laptop, telefoon..) te gebruiken. Vanaf groep 6 krijgt elk kind een persoonlijke account, die beheerd wordt door school (Hans). De onder- en middenbouw kan hun groepsaccount gebruiken. Safe Search van Google staat standaard ingeschakeld, veel YouTube filmpjes worden automatisch geblokt, veel sites zijn geblacklist. En komt u een site tegen die toch toegankelijk is, terwijl dat niet gewenst is.. deze kan op verzoek worden geblokt.

Beveiliging is nooit sluitend, dus toezicht 'Wat doet mijn kind digitaal?' is nodig als u meer controle wenst. Hoe ver gaat u met begrenzen? In gesprek met uw kind is natuurlijk het belangrijkste.

Ook in de klas werken kinderen veel op internet. We proberen daar goed zicht op te houden en we spreken met kinderen af om zich te gedragen.

dinsdag 12 juni 2018

We zijn hard aan het werk om de groepen voor volgend jaar in te delen. Door de extra middelen, die we ontvangen vanwege werkdrukverlaging, kunnen we vanaf 3 september een 4e kleutergroep starten; 4 groepen van zo'n 16-17 kinderen aan het begin van het schooljaar. Dat betekent ook een herverdeling van de huidige kleuters. En een vacature in de onderbouw. update do 15 juni: we hebben een nieuwe collega aangenomen. Zodra we de verdeling van leraren en leerlingen voor komend jaar hebben afgerond krijgt u daarover bericht.

Vooral voor de ZaZa's zal het geruststellend zijn dat we ook een nieuwe collega voor deze bobogroep hebben gevonden. Deze nieuwe collega, met o.a. 17 jaar ervaring in een jenaplanschool, waarvan merendeels in een bovenbouwgroep, start na de zomervakantie. (Juf Mascha blijft op ma en di werken)

Zodra we meer kunnen vertellen.. leest u dat hier op de website.

Geweldig, zoals iedereen zijn best heeft gedaan in actie voor Schateiland. Nog niet alle enveloppen met sponsorgeld zijn ingeleverd. Wilt u dat uiterlijk woensdag 13 juni inleveren? Alvast bedankt.

En: alle ouders die op welke manier dan ook hielpen bij de organisatie van onze kampen, denk alleen al aan alle chauffeurs.

HEEL ERG BEDANKT

De kinderen, begeleidende ouders en de leraren hebben genoten van heerlijke kampen.

maandag 11 juni 2018

Ruim 200 foto's toegevoegd aan 2e Vlielandkamp & kamp Dollies toegevoegd.

zondag 10 juni 2018

Eerste foto's van 2e Vlielandkamp geplaatst.

vr 8 juni 2018

Ruim 400 foto's toegevoegd aan 2018-06-03 Kamp Vlieland Torteltuin en ZaZa's.

Het fotoalbum van het obo-kamp bevatte vrijdagmiddag de foto's van het Vlieland kamp.. die fout is nu opgelost.

do 7 juni 2018

37 foto's toegevoegd aan 2018-06-03 Kamp Vlieland Torteltuin en ZaZa's

Geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 15

Geplaatst op de pagina extra ⇒ spelers gezocht voor de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts.

wo 6 juni 2018

Er zijn al best veel teken verwijderd bij kinderen in Hattem. Wilt u zelf ook goed kijken of er geen teken zijn bij uw kind? Kijk voor meer info bij RIVM.

De oma van Sofie is overleden.

Zij was 88 jaar.

We wensen de familie veel sterkte

zo 3 juni 2018

De eerste groep is op weg, via Harlingen, naar Vlieland. Veel plezier. Iedereen kan foto's toevoegen aan onderstaand album.

vr 1 juni 2018

Jeroen rondt vandaag zijn opleiding af ..

Succes 🎉 !!

Geen vervanging voor de ZaZa's.. meester Hans valt in.

De opa van Maureen en Dave (oud-leerling) is overleden.

Hij was 72 jaar.

We wensen de familie veel sterkte.

Vergeet u niet de foto's te bestellen van uw kind??

Schoolfotograaf - Tikkie Trots - Alina Kothman-Nederveen (alina@tikkietrots.nl)

U heeft uw persoonlijk code voor bijbestellen eerder ontvangen.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in presentaties.