Herhaalde oproep.. : oud leerling van De Lispeltuut vraagt uw hulp: Geachte ouder/verzorger, Mijn naam is Maud Marcelis en ik zit in het laatste jaar van de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Voor mijn scriptie werk ik mee aan een wetenschappelijk onderzoek naar betrokkenheid van ouders bij het onderwijs van hun kinderen. Hierbij richt ik mij op de manier en mate van betrokkenheid bij onderwijs in verschillende etnische groepen in de coronaperiode. Om dit te onderzoeken, is een vragenlijst opgesteld. Ik ben op zoek naar ouders van kinderen op de basisschool die deze vragenlijst willen invullen. Uw antwoorden zullen het onderzoek ontzettend vooruit helpen!

Het invullen duurt ongeveer 20 minuten en kan via de onderstaande link.

De antwoorden worden anoniem verwerkt en zijn hierdoor niet te herleiden naar de personen die de vragenlijst ingevuld hebben. Uiteraard worden deze anonieme gegevens niet openbaar gemaakt of gedeeld met derden. Als u de link opent, staat er meer informatie en kunt u toestemming geven om deel te nemen. Daarna kunt u de vragenlijst invullen.

Voor vragen kunt u contact opnemen via de mail: m.a.e.marcelis@student.vu.nl

Alvast hartelijk bedankt voor uw tijd en deelname!

Met vriendelijke groet, Maud Marcelis

We zoeken een ouder die wil posten bij het verkeersexamen op maandag 17 mei. Aanmelden of vragen? Graag via een appje naar 06-14398888.

(De controlepost turft op 1 plaats de gemaakte verkeersfouten.)

De route en meer info vind je hier.

maandag 3 mei 2021

Afgelopen weekend is de website even offline geweest. XS4ALL stopt met webhosting, dus moest het domein worden overgezet. De site werkt weer.

vrijdag 30 april 2021

Geniet van jullie vakantie!!

LispelTV 4.19 - zijaanzij alle groepen, KRAA, TORT, KRUL, DOL

do 29 april 2021

Maandag 17 mei, doen de kinderen van groep 8 hun praktisch verkeersexamen. Meester Hans fietst met hen naar het begin van de route (en na afloop weer terug). Alle informatie kun je hier terugvinden! Iedereen zorgt zelf voor een 'goedgekeurde' fiets. Eisen voor jouw fiets. (NB: Geen bel of ontbrekende reflectoren: dat wordt als fout genoteerd.)

15-minuten gesprekken groep 8, mei 2021

vrijdag 23 april 2021

Zie deze compilatie (dank juf Elma) en hieronder ruim 330 foto's.. en meer.

Heel erg bedankt: Zoe, Nick, Esmeralda, Jannice, Liselot:


De Koningsspelen, het was een geslaagde dag, superleuk en boordevol sportiviteit. We zijn flink aan het werk gezet door Zoe Evers, tijdens haar bootcamp workshop. Zoals zij zegt op haar website: ‘We doen het niet alleen maar samen.’

De bovenbouw was in de wijk te zien op de steppen van Liselot. Op https://www.steppinlelystad.nl/ wil ze iedereen de mogelijkheid geven zich op de step te begeven door Lelystad; leuk, verrassend en gemakkelijk.

Jannice Meijers heeft ons op de ster flink laten uitsloven met haar geweldige dansmoves. Zelfs bij de laatste groep hebben we genoten van haar enthousiasme!

We hebben een leuke dag gehad. Het was heerlijk om weer een feestje te vieren.

Bedankt voor alle hulp!

donderdag 22 april 2021

Complimenten voor alle kinderen die dagelijks ons plein vrij maken van rotzooi, die hangjongeren 's avonds achterlaten. Elke dag emmers vol !

dinsdag 20 april 2021

Een huisgenoot van juf Femke is ziek en heeft koorts. Dus moet zij thuisblijven. Omdat er geen vervanging is, werken ook de Stampertjes thuis. Het thuiswerken komt hier te staan. NB: we zoeken ondertussen nog naar een invaller, maar die zijn nauwelijks te vinden. Om 7.30 uur gebeld door Slim: géén vervanger.

Juf MirjamB werkt thuis ivm klachten huisgenoot. Juf Annet wacht de testuitslag af van haar echtgenoot, juf Tinke vangt de ZaZa's eerst op. Update 8.55 uur: juf Annet is op school (testuitslag was negatief).

In De Hasselbramen waren vandaag 24 (92%) en in de ZaZa's 17 (71%) kinderen aanwezig.

Op de pagina extra.. een voetbal-toernooi voor De Waterwijkscholen. (Lispeltuut is geen partij of organisator).

Aanpassing van de schoolkalender 2021-2022. Studiedagen verplaatst! Wijzigingen ook in de agenda doorgevoerd! NB: de schoolkalender 2020-2021 staat daarboven!!

maandag 19 april 2021

Update 8.30 uur: Een deel van de kinderen is ook getest, met tot nu toe, allemaal een negatieve uitslag. In De Hasselbramen 7 (27%) en in De ZaZa's 11 (46%) kinderen op school.

zondag 18 april 2021

Juf Annet, juf Tinke en meester Henk zijn getest: uitslag is negatief. Dat betekent dat de kinderen die ook een negatieve testuitslag hebben vanaf maandag 19 april weer naar school kunnen! Voor de kinderen die niet getest zijn (of nog geen negatieve uitslag hebben) zullen we het werk online gereed zetten. Juf Tinke is dagelijks van 9-10 uur online: beeldbellink.

vrijdag 16 april 2021

Juf Elma is vrij, juf Ilse werkt in het Torenkamertje.

Helaas is er nog erg weinig verlichting van de maatregelen om corona te voorkomen. De situatie is in het gehele land zeer ernstig. Daarom houden we het continurooster zoals vermeld op de pagina schoolkalender.

LispelTV 4.18 KRAA, Zij aan Zij, FLAT

donderdag 15 april 2021

2 kinderen zijn positief besmet: Hasselbramen en ZaZa's in thuisquarantaine

  • De kinderen en leraren van Hasselbramen en ZaZa's gaan in thuisquarantaine en thuiswerken. Thuiswerk staat op de bekende plek gereed.

  • Heb je gezondheidsklachten? Laat je dan meteen testen.

  • Zondag 18 april kunnen kinderen en leraren worden getest (PCR-test; deze is nu 'kindvriendelijk'). U moet zelf de afspraak regelen bij de GGD. Bij een negatieve uitslag mag je weer uit thuisquarantaine én naar school.

  • Voor groep 8 start op dinsdag 20 april de Eindtoets. Voor hen is het extra van belang om zich te laten testen. Dreigt de testuitslag te laat te komen, gebruik dan een zelftest (te koop o.a. bij de drogist). Als die dan negatief is, kun je in elk geval meedoen met de toets. NB: dit is geen echte vervanging van de PCR-test! Én, als een kind van groep 8 de Eindtoets niet kan maken (ziek, positief getest..) dan kunnen ze deze meteen maken na herstel!

  • Kinderen die niet getest worden, kunnen vanaf vrijdag 23 april weer naar school

sneltest apotheek e.d:

GGD: Over het algemeen adviseren wij scholen om geen genoegen te nemen met een thuis zelf uitgevoerde test, omdat de betrouwbaarheid valt of staat met de wijze van uitvoering. Bovendien zijn de thuistesten sowieso toch iets minder betrouwbaar (ook al zijn ze goedgekeurd). Dus liever een test bij GGD of erkend testbedrijf.

Met vriendelijke groet, Katja Urban, Scholenteam GGD Flevoland

lees ook hier

woensdag 14 april 2021

Gefeliciteerd! Alle kinderen van groep 8 zijn geslaagd voor het theoriedeel van het verkeersexamen. Maandag 17 mei wordt het praktijkdeel afgenomen.

maandag 12 april 2021

Vandaag spelen de jongens hun schoolvoetbaltoernooi. Heel veel succes en vooral veel plezier 🥳. Jammer dat we niet mogen komen aanmoedigen. Maar dat betekent niet dat we minder meeleven. Het onderstaande fotoalbum laat ook de nieuwste foto's en filmpjes zien. Uitslag: 2e plaats voor De Lispeltuut 🥳

Geplaatst op de pagina extra.. Online ouderbijeenkomst Kind & Scheiding - op do 15 april 2021,19.00 - 21.00 uur.

De Koningsspelen gaan door!

Dat de Koningsspelen er dit jaar iets anders uitzien dan voorgaande jaren is een feit. Maar dat betekent niet dat de dag minder leuk wordt. Samen zorgen we voor een mooie, sportieve dag die past binnen de richtlijnen. Er zijn zowel binnen- als buitenactiviteiten, die de leraar doet met haar/zijn eigen klas. Trek dus sportieve kleding aan en zorg zelf voor genoeg drinken en eten (10 uurtje + lunch). Ontbijten doe je thuis. Je mag alvast de dans en tekst van Kinderen voor Kinderen: ‘Zij aan zij’ oefenen, zodat er een spetterende opening van de dag kan plaatsvinden in je eigen klas.

IK+JIJ=WIJ samen maken we er een te gekke dag van op vrijdag 23 april!

De Koningsspelen commissie

Er is ophef in de media over de tekst van het lied 'Zij aan zij': als je het als ouder voor jouw kind vertaalt (woorden hebben vaak meer betekenissen), gebruik je voor squat en fix: 'danspassen'. En voor jiggyjig: 'enthousiast dansen'. Dan is er niks seksueels aan.

Op de step, op de step, ik ben zo blij dat ik hem heb..

Ken je deze klassieker van Wim Sonneveld (tekst Annie MG Schmidt, muziek Harry Bannink) nog? Op dit moment is steppen weer helemaal in. En dat vinden we hartstikke leuk, want daarmee bewegen kinderen weer extra.

Helaas is het aantal meegebrachte stepjes zo groot, dat we deze niet kwijt kunnen in de gangetjes... of er moet de hele dag een volwassene bij staan die de stepjes netjes parkeert. Daarom gaan we vanaf nu de stepjes parkeren in de fietsenstalling! Dus niet meer in de school!

Misschien is het verstandig om een slot mee te nemen?? Uiteindelijk valt het risico van zoekgeraakte privé-eigendommen onder het eigen risico.

vrijdag 7 april 2021

Om de kinderen van de middenbouw minder met elkaar in contact te laten komen gebruiken we voor de Apeketting en de Heenenweerwolven de kleuteringang. We merken dat het eigenlijk averechts werkt bij het verlaten van de school: extra veel ouders! Daarom komen vanaf maandag de Apeketting en de Heenenweerwolven door de kleuteringang, maar verlaten zij de school weer via de hoofdingang. Daardoor is het wat minder druk voor alle ouders om 14.00 uur (12.30 uur op woensdag).

LispelTV 4.17

dinsdag 6 april 2021

Meester Henk is getest: testuitslag is negatief. De Hasselbramen kunnen morgen weer naar school!

Het programma toegevoegd op schoolvoetbaltoernooi 2021

maandag 5 april 2021

19:20 uur mail naar ouders Hasselbramen: Goedenavond, Het spijt me; omdat meester Henk getest moet worden, moeten de kinderen uit de Hasselbramen, in elk geval morgen, thuiswerken. Zodra de uitslag bekend is, krijgt u nieuwe informatie. Meester Henk is beschikbaar voor begeleiding. De beeldbellink vindt u op de website. Het thuiswerk vinden de kinderen op de gebruikelijke plek.

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

Mea Culpa, Mea Maxima Culpa

Het was al met al een heel mooi paasfeest vandaag. Er is genoten van heerlijk eigen gemaakte ontbijtjes en lunches. Er werd met aandacht gekeken naar de online viering, er werd gespeeld en met name het levend stratego was voor de bovenbouw weer heel erg leuk.

Jammer dat meester Hans iets te gemakkelijk heeft gedacht over het koken van een paar honderd eitjes; zodat zijn collega's dat niet hoefden te regelen. En daar ging het mis. De eitjes waren soms prima, maar in een heleboel gevallen te zacht. En een koud zacht eitje valt niet in de smaak. Dat heeft niks te maken met de geweldige leverancier van die, eigenlijk voortreffelijke, eitjes. Dus Vera, Fenna en David.. sorry.. dit was geheel mijn fout. Was ik toch even een 'heel zacht EI'.

Mijn excuses, meester Hans.

Donderdag 1 april 2021 vieren we het paasfeest. Je mag iets geels en/of iets wits aandoen. We starten deze dag met een gezellig ontbijt in de klas. Hiervoor breng je zelf een ontbijt mee. Maak er iets extra feestelijks van! Het 10-uurtje ontvang je van de juf/meester. Voor de lunch zorg je zelf. Samen met je klasgenoten doe je op deze dag allerlei leuke paasactiviteiten en er is een online paasviering met de school waar je met de klas iets leuks voor instuurt. Het belooft ondanks de beperkingen waar we ons aan moeten houden weer een gezellig feest te worden. Wij hebben er al zin in! Groetjes van de paascommissie.

paasviering 1 april 2021

dinsdag 30 maart 2021

Het is autisme week. Misschien is deze lezing voor jou ook interessant? Er is veel info te vinden op www.autisme.nl.

Sommige bovenbouwers zijn al begonnen met HackShield, en één van ons heeft een plekje veroverd in de Landelijke top 3.

project techniek - Dollies

Lees het LispelBLOG van maart 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.