vrijdag 17 december 2021

Na een heerlijk en erg gezellig kerstontbijt, konden we allemaal kijken naar de kerstviering. Elke groep beeldt een stukje van het kerstverhaal uit.

2021 Kerstviering; kerstverhaal

woensdag 15 december 2021

Het kabinet sluit de scholen. Dat betekent dat ook De Lispeltuut vervroegd met vakantie gaat vanaf maandag 20 december 2021. We vieren a.s. vrijdag 17-12-2021 kerstfeest met het geplande kerstontbijt en de kerstviering in de eigen groep (i.p.v. do 23 dec.). Alle kinderen nemen vrijdagochtend 17 december hun eigen ontbijt mee. Wat jouw kind lekker vindt! Denk aan: een croissantje, lekkere broodjes, fruit, een eitje o.i.d.. De school zorgt voor drinken. We trekken op deze ochtend uiteraard onze mooiste kerstkleren aan.

Van ma 20 t/m do 23 december verzorgen we noodopvang. Ouders in een cruciaal beroep kunnen hun kind aanmelden in deze spreadsheet. Ook kwetsbare kinderen zijn welkom. De noodopvang (= geen onderwijs) is alleen tijdens de schooltijden en omdat we de overblijf ook op school regelen, zonder Brood & Spelen, is er een continurooster van 8.30 - 14.00 uur op maandag 20 en dinsdag 21 december. Woensdag- 22 en donderdagmiddag 23 december waren de kinderen al vrij.

Na de afgekondigde maatregelen voor de scholen zijn er natuurlijk veel vragen van ouders. We gaan vanmiddag met het team bespreken hoe wij hiermee omgaan. De uitslag vindt u daarna snel op de website.

Juf Karin is getest op corona; de uitslag is negatief, maar bij huisgenoten positief, dus zij is in quarantaine. Juf Klazien werkt in Het Torenkamertje.

Toegevoegd de nieuwe pagina Leerlingvolgsysteem (LVS). Hier kunt u meer lezen over DIA.

De Lelystadse Boer doneerde een appelboompje. Dankjewel!! Deze is vandaag geplant door Mason, Milan, Vera en Lisa, samen met Rob! Zie ook het persbericht.

Advent 2021 - 2

maandag 13 december 2021

Het kerstproject voor de onderbouw is geplaatst op de pagina TW obo 2021.

Geplaatst op de pagina Coronavirus info voor 'gezinnen met kinderen' (Rijksoverheid).

zaterdag 11 december 2021

In het kader van AP en AVG op de pagina persoonsgegevens diverse, verbeterde, afspraken (terms of service & privacy policy) gepubliceerd.

Het schoolfruit voor komende week:

vrijdag 10 december 2021

Verkeersveiligheid.. dat doen we samen. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt bij school. Veel ouders parkeren hun auto dan maar half op de stoep over de gele stoeprand. U moet weten dat deze stoep is bedoeld voor voetgangers en fietsers. Dat kon helaas niet fysiek worden aangegeven omdat de wettelijke richtlijnen een grotere breedte vereisen voor een echte fietsstrook. Stoppen en parkeren is verboden bij een gele stoeprand. Terecht ontving ik daarover een opmerking:

Dag Hans, Een aantal weken terug is mijn kind bijna aangereden door een auto die langs het kleuterplein op de stoep stond en weer weg wilde rijden. Het liep dit keer gelukkig goed af. Toch wil ik dit nu even melden, want het lijkt de laatste tijd weer steeds drukker te worden met auto's op de stoep. Ik weet niet of jij hier iets mee kunt, maar ik hoop het wel! Groetjes Judith

N.a.v. deze situatie, die niet veilig is voor kinderen, heb ik contact gezocht met de politie. Binnenkort komen er handhavers. (We brengen dit geregeld onder uw aandacht. O.a. op 8 maart 2021).

donderdag 9 december 2021

Het kerstfeest wordt iets anders gevierd (corona 🙄). Op donderdag 23 december gaan we in alle groepen ontbijten met de kinderen. Het ontbijt komt in plaats van het kerstdiner van woensdag 22 december. Alle kinderen nemen hun eigen ontbijt mee, denk aan: een croissantje, lekkere broodjes, fruit, een eitje o.i.d. De school zorgt voor drinken. We trekken op deze ochtend uiteraard onze mooiste kerstkleren aan.

Op donderdag 23 december begint de kerstvakantie om 12.00.

woensdag 8 december 2021

Momenteel geen afwezigen meer met corona en weinig uit voorzorg voor corona. Het gaat hier dus veel beter.

Vandaag de eerste adventviering gevierd in de eigen groep (online):

Adventviering 2021 - 1

Villa Kinderfun kan momenteel (t/m vrijdag 10-12-2021) geen opvang aanbieden, vanwege corona.

dinsdag 7 december 2021

Geplaatst op de pagina extra.. Ouderbijeenkomst Kind & Scheiding - online op ma 13 december 2021, 19.00 tot 21.00 uur.

maandag 6 december 2021

Geplaatst op de pagina extra.. GRATIS workshops Kubus in de kerstvakantie voor leerlingen uit groep 4 t/m 7.

Het schoolfruit voor komende week:


vrijdag 3 december 2021

Nog 1 filmpje toegevoegd aan LispelTV 5.10 (beter laat dan nooit..).

LispelTV 5.10 - TOKA, KRAA , HWW, Oscar, PET, HASS

donderdag 2 december 2021

Norah, kinderdirecteur van IVN.pdf


Fijn, er zijn al veel betalingen voor kamp en OV gedaan. Omdat er geen opmerking geplaatst kan worden, moeten we soms wat zoeken naar de betaler. In enkele gevallen komen we er niet uit. Betaling van de volgende naam kunnen wij niet plaatsen: achternamen: Sedicova. Als u dat bent, stuurt u dan even een appje.

woensdag 1 december 2021

Goed nieuws. De verdwenen spullen op school. Het is allemaal opgelost. De politie bracht Sinterklaas met 2 pieten (klunspiet en pepernootpiet) naar school, precies toen alle kinderen buiten stonden. Alles is weer terecht. Alles berustte op een misverstand. En nu krijgen alle kinderen cadeautjes.

De hele Sint-commissie (juf Mirjam, juf Nathalie, juf Kim en de OV-leden Madeleine en Nadine) hartelijk bedankt voor de organisatie en met name Nadine heel erg bedankt voor het begeleiden van alle groepen vandaag bij Sinterklaas!

En met de coronabesmettingen binnen de school gaat het ook de goede kant op. Er zijn vandaag nog 4 kinderen thuis met corona en wat kinderen uit voorzorg of door andere ziekte. Iedereen natuurlijk nogmaals: van harte beterschap. Ook voor juf Vidan (B&S).

Lees het LispelBLOG van november 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.