LispelBLOG juli 2018

donderdag 19 juli 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ jonge mantelzorgers.

Vandaag het nagekomen sponsorbedrag van € 257,65 overgemaakt naar Schateiland. Totaal was de opbrengst van onze actie voor Schateiland: € 5.894,40

woensdag 18 juli 2018

Geplaatst op de pagina foto's de feestjes op de boerderij en, beter laat dan nooit, een mooie presentatie van De Dollies. Hun moederdagcadeau is te leuk om niet te delen. Zeker nu de zomervakantie er aan komt en u misschien op zoek bent naar een leuke activiteit.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Maritiem College IJmuiden en Junior Challenge Flevoland.

Moederdag 2018 Dollies

Welkom op De Lispeltuut!

Vandaag verwelkomen we een aantal nieuwe kinderen op school. Allemaal van harte welkom op De Lispeltuut. Ook juffrouw Annet komt vandaag werken in de 'nieuwe ZaZa's. Ook van harte welkom! Juffrouw Mirjam is er nog niet. Zij herstelt nog van een operatie. Juffrouw Annemieke en juffrouw Dorien werken daarom vandaag in de nieuwe Krullevaar.

maandag 16 juli 2018

Nog één intensieve week en dan sluiten we vrijdag het schooljaar af. Een mooi schooljaar met heel veel fijne activiteiten. Er is hard gewerkt, lekker gespeeld, mooi gesproken in de kring en gezellig gevierd! Er waren heel wat feestjes en uitstapjes en tegelijkertijd werd er vooral ook veel geleerd.

We liepen ook aan tegen het probleem van het lerarentekort en dat gaat helaas niet beter worden. We kunnen goed bezet starten, maar of we ook vervanging kunnen vinden bij ziekte zal keer op keer de vraag zijn.

Op de website staat belangrijke nieuwe informatie (in het bijzonder voor de ZaZa's en de Apeketting). Ook in de vakantie zal er van tijd tot tijd nieuws kunnen worden geplaatst; kijkt u in elk geval kort voor de start van het nieuwe schooljaar nog eens op de website!

Het leerlingenaantal van De Lispeltuut blijft stabiel. We starten, net als afgelopen jaar met 260 leerlingen. Een groep meer, want de extra middelen voor werkdrukverlichting zijn, deels, ingezet voor de 4e kleutergroep. A.s. woensdag 18 juli werken we in deze nieuwe groepen. (Dat betekent dat alle schoolverlaters woensdag vrij zijn; groep 8 speelt vanaf 13.00 uur de generale.)

Donderdag is het afscheid van groep 8. Met zijn allen in de Achtbaan sluiten zij hun basisschoolperiode af. Donderdagochtend voor alle kinderen van de school en 's avonds voor genodigden: hun ouders, broers, zussen, opa's en oma's. Vanaf donderdagavond is het voor hen vakantie. De rest van de school heeft vrijdag nog een afsluitende ochtend met een viering om 12.45 uur. En om 14.00 uur start voor iedereen een lange, en naar ik hoop, fijne zomervakantie.

We zien elkaar dan weer op maandag 3 september 2018. Geniet lekker van de laatste schoolweek en dan.. lekker vakantie!!

Beste ouders/ verzorgers; speciaal voor de Zaza's,

Na 11 jaar op De Lispeltuut gewerkt te hebben, ben ik de uitdaging aangegaan om verder te kijken naar een basisschool in Overijssel, dichter bij mijn woonplaats.

Dit is gelukt! In een sneltreinvaart ben ik vorige week een sollicitatieprocedure ingegaan met een gesprek en een proefles. Dit alles pakte voor beide partijen positief uit. Afgelopen woensdag heb ik te horen gekregen dat ik het team van kindcentrum Johan Friso in Steenwijk mag versterken vanaf het nieuwe schooljaar 2018-2019. Hier zal ik op de maandag en dinsdag gaan werken in groep 5/6.

Dit betekent dat ik afscheid zal nemen van De Lispeltuut. Dinsdagmiddag zullen Paula en ik hiervoor de tijd nemen met de Zaza’s om er een gezellige middag van te maken ter afscheid.

Ik wil jullie als ouders/verzorgers bedanken voor het vertrouwen in mij als leerkracht en de leuke en leerzame tijd die ik met jullie kinderen heb mogen beleven. Het is lastig om na 11 jaar de deur te sluiten op De Lispeltuut, maar ik kijk ook, met gezonde spanning en enthousiasme, uit naar het nieuwe schooljaar op een andere school.

Tot ziens, groeten Mascha Buiter.


We nemen afscheid van juf Mascha, juf Paula en juf Marleen. We zullen hen missen, maar wensen hen een mooie baan op hun volgende school! En we nemen afscheid van 40 kinderen, schoolverlaters en verhuizers. Heel veel succes en geluk op jullie nieuwe school.


Heel fijn dat juf Annet, voor zo lang nodig, fulltime wil werken in De ZaZa's en dat juf Marieke dat gaat doen in de Apeketting. Ondertussen zoeken we dus een nieuwe collega. We hebben een vacature uitgezet om de vacante plaats in de ZaZa's en de Apeketting in te vullen. De teamindeling 2018-2019 vindt u hier.

woensdag 11 juli 2018

Op de pagina 'gidsen en plannen' het item 'aannamebeleid' hernieuwd beschreven. Ook de schoolgids 2018-2019 (concept) geplaatst. I.v.m. steeds meer digitale informatievoorziening en de wens van het ministerie om allerlei info ook te delen via Vensters PO. Voor u zichtbaar als 'scholen op de kaart'. Ook omdat we niet van dubbel werk houden.. is de gids gegenereerd vanuit Vensters. Behoorlijk anders dan de vorige gidsen (overigens staat de gids van vorig schooljaar er nog naast).

dinsdag 10 juli 2018

Foto's en overzicht geplaatst bij team en stamgroepen.

maandag 9 juli 2018

Geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ informatiebulletin en de kalender 2018-2019 .

Ik ben heel blij

en trots!

maandag 2 juli 2018

Nieuwe vacature bij Pluk-je-hulp: wie rijdt met kinderen naar de boerderij? (nu oud nieuws..)

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in presentaties.