LispelBLOG december 2018

deze week
kom-kommerpeerman-darijn

zondag 23 december 2019

foto's toegevoegd aan het kerstfeestalbum (nu 310 foto's)

Schoolvoetbaltoernooi 2019 - Maandag 25 maart 2019 zullen we weer starten met het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi bij SV Batavia. Er wordt dit jaar gekozen voor een iets andere opzet, vanwege de veranderingen van aantallen en veldgrootte die binnen de KNVB zijn ingezet. Je kunt er als school voor kiezen om je aan te melden voor de volgende categorieën:

 • Jongens 8-8 (met kans op regiofinale)
 • Jongens 8-8 (recreatief)
 • Meisjes 8-8 (met kans op regiofinale)
 • Gemengd 8-8

NB: Alle wedstrijden zullen worden gespeeld op een half veld! Alleen kinderen uit groep 8 mogen meedoen.. (een enkele aanvulling van groep 7 mag). Wil je meedoen? Klik hier!

Je kunt je school inschrijven t/m vrijdag 25 januari 2019, dit is de uiterste datum! Na 25 januari gaan we starten met het maken van een schema en horen jullie meer. Met vriendelijk groet namens de werkgroep Schoolvoetbal, Sjaak Dijkstra, Patrick Boelhouwer, Ricardo van de Pol en Jasper Broekman.

vrijdag 21 december 2018

We wensen juffrouw Femke een mooie periode in de laatste maanden van haar zwangerschap. En voor later: een voorspoedige bevalling. Juffrouw Manisha gaat gedurende de gehele periode van afwezigheid vervangen in De Stampertjes naast juffrouw Mirjam. Er is een kleine wisseling in de dagen: ma en di juf Manisha, wo, do en vr juf Mirjam. Juf Mirjam is ambulant op maandag voor IB en RT (op 7 januari starten Mirjam en Manisha samen in de groep).

Na de kerstvakantie begint ook juf Relinde. Ze werkt op maandag in de ZaZa's, ze is op woensdag ambulant (extra ondersteuning) en ze werkt op donderdag in deApeketting.

Het gehele plaatje voor het team vanaf 1-1-2019 kunt u hier terugvinden.

mailbericht bij kerstkaart:

Het eind van 2018 is in zicht.. we kijken met plezier terug naar veel mooie en fijne momenten op De Lispeltuut. Als u ze ook nog eens wilt herbeleven: bekijkt u dan de foto's van 2017-2018 en van 2018-2019 of de verschillende Blogs per maand. En we kijken met een positieve blik vooruit. We hebben een prachtige groep kinderen met fijne, behulpzame ouders en een enthousiast team van leraren! Zo zijn we echt samen school.

Woensdagochtend wordt er nog heerlijk gekerstknutseld in mibo en bobo. We vierden al 3 sfeervolle adventvieringen en vieren woensdag vanaf 17.00 uur het kerstfeest met een diner per stamgroep en aansluitend een afsluitende viering. Om 19.00 uur kunnen de kinderen weer in de groep worden opgehaald. Donderdag begint de kerstvakantie om 12.00 uur.

Ondertussen merken we de krapte aan leraren.. als er een collega ziek is, vinden we steeds vaker geen vervanger. Vaak is er een collega die de groep dan kan overnemen, maar of dat ook blijft lukken?? Voor juf Marian hebben we tot de kerstvakantie een fijne vervangster gehad: juf Ivon. Zij verhuist, dus we kunnen op haar niet langer een beroep doen. Juf Marian is momenteel weer een paar uur per week op school op arbeidstherapeutische basis. Tijdelijk kunnen we een beroep doen op juffrouw Klazien en juffrouw Daniëlle, die dan een dag extra werken in hun eigen groep.. Naast deze vervanging zoeken we ook nog vervanging voor juf Femke. Daar hebben we nu een geschikte kandidaat voor gevonden.

Er staan nog enkele Pluk-je-Hulp-vacatures open:

  • Veel hulp nodig voor ons schoolfeest.. we gaan 's morgens naar het Dolfinarium. En 's avonds natuurlijk onze fantastische spelenkermis.
  • Voor de Borgbieb zoeken wij nog steeds extra handen.

Tevens maak ik van de gelegenheid om u te informeren over de stand van zaken van de kampbijdrage (verplicht) en ouderbijdrage (vrijwillig). U kunt de algemene gegevens op de website lezen. Voor uw gezin staat onderstaand bedrag nog open; (als dat € 0 is.. is dus alles betaald):

 • openstaand bedrag kamp (verwerkt t/m 17-12-2018) ⇒ € <<kamp>>
 • openstaand bedrag oudervereniging (verwerkt t/m 17-12-2018: ⇒ € <<OV>>

De algemene betaalgegevens (rekeningnummers e.d.) vindt u hier op de website. (Als er iets onjuist eens, laat u dat dan even weten?).

Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

dinsdag 18 december 2018

Geplaatst op de pagina overblijf ⇒ nieuwsbrief Brood & Spelen.

We hebben 2 teams ingeschreven voor het schoolbasketbaltoernooi op 4, 5 en 6 februari 2019 van 15.30 uur tot 18.30 uur. Het toernooi wordt gehouden in sporthal De Rietlanden (Grietenij 22-02 te Lelystad). Dit is onder voorbehoud: we hebben nog een coach per team nodig. De deelnemende kinderen (Mads, Timon, Felix, Jochem, Michelle, Guiliano uit de Torteltuin én Rafael en Senne uit De Petteflet) kunnen dat vast regelen. Als je je niet opgaf en toch nog mee wilt doen, meld je dan bij meester Hans.

deze week
wortelbanaanpomelo

maandag 17 december 2018

Rosalinde geïnterviewd door Omroep Flevoland:

vrijdag 14 december 2018

Geplaatst op de pagina persoonsgegevens ⇒ update beleid van Google

donderdag 13 december 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ UvA onderzoek 'sociaal gedrag bij kinderen'

Geplaatst op de pagina 'naar 't VO' ⇒ open dag Aeres

woensdag 12 december 2018

Geplaatst op de pagina extra ⇒ vuurwerk veilig

Er zijn enkele kinderen met hoofdluis. Lees hier wat u kunt doen (als uw kind hoofdluis heeft, hoorde u dat van ons; blijf dan vaak controleren = kammen!).

deze week manda-rijnappel sinaas-appel

zondag 9 december 2018

Oproep kerstcircuit - Het jaarlijkse kerst knutselcircuit komt er weer aan. Dit zal plaatsvinden op woensdag 19 december 2019. Voor het circuit van de middenbouw zijn we op zoek naar de volgende materialen:

  • lege waxinelichthoudertjes
  • schone glazen potjes zonder etiketten
  • stompkaars (per kind) om te versieren

Verder hebben de kinderen tijdens het circuit de mogelijkheid om een kerststukje te maken. Zij hebben hiervoor een bakje, kaars en versieringen nodig. Wij zorgen voor oase en groen. Heeft u zin om ons te komen helpen? Zie de vacature op Pluk je Hulp.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ kindje wiegen in de Petruskerk

Geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ weekbrief 6-12-2018.

zaterdag 8 december 2018

Beste ouders/verzorgers, leerlingen en collega’s van de Lispeltuut,

Op 1 januari 2019 start ik als nieuwe leerkracht op de Lispeltuut. Daarom stel ik mij graag even aan iedereen voor. Ik ben Relinde Garst, 34 jaar, en werk al dertien jaar in het onderwijs. Ik woon in Dronten, samen met mijn vriend (Erwin) en zoontje van twee (Evan). We gaan er regelmatig samen op uit en ontdekken dan nieuwe plekken in de wereld, dichtbij, maar ook ver weg...

Naast mama ben ik natuurlijk ook juf; op school kan ik mijn creativiteit en kwaliteiten kwijt. Ik vind het geweldig om de ontwikkeling van kinderen te volgen en daarin te sturen. Mijn doel is dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Om dit nog beter te kunnen heb ik ook de master MSEN gehaald op het gebied van Remedial Teaching. Dit gebruik ik nog dagelijks in de klas. Ik hou ervan mezelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren.

Ik werk graag op een Jenaplanschool, want leren doe je met elkaar! En de Lispeltuut geeft op betekenisvolle wijze vorm aan dit onderwijsconcept. Ik heb dan ook enorm veel zin om in januari te beginnen in mijn nieuwe groepen. Op maandag ga ik werken in de Zaza’s als duo van Annet. En op donderdag in de Apeketting als duo van Marieke. Ook op woensdag zal ik op de Lispeltuut aanwezig zijn.

Ik verheug mij erop om iedereen te leren kennen en om samen te werken. Tot snel! Met vriendelijke groet, Relinde Garst

donderdag 6 december 2018

Sinterklaas is nauwelijks vertrokken, het kerstfeest moet nog beginnen en toch starten we al met de voorbereiding van ons schoolfeest op vrijdag 1 februari 2019.. We zoeken hulp. Klikt u hier of op op het programma hieronder om ons te helpen ook ons schoolfeest weer tot een succes te maken.

(Invullen op een telefoon raad ik niet aan... voor invullen heb je de app spreadsheet nodig van Google. Die werkt op elk platform. Mocht het lastig zijn? Gebruik de account van uw kind in Chrome... of kom het op school even invullen.)

Weer heel veel foto's toegevoegd aan het album..

woensdag 5 december 2018

Jaaaa, daar is Sinterklaas, op Vivaldo

(Amerigo moest even rusten)

En Sinterklaas meldt: alle kinderen, zeker als ze vanavond Sinterklaasfeest vieren, mogen op donderdag 6 december wat later op school komen. Inloop tot 9.30 uur!

De kampbijdragen voor 2019 zijn vastgesteld op € 14,- voor de onderbouw, € 25,- voor de middenbouw en € 35,- voor de bovenbouw. Betaalgegevens vindt u op de pagina betaalgegevens kamp en OV. Als u daar toch bent.. betaalt u meteen ook de, vrijwillige, ouderbijdrage á € 30,- per kind?

Kerst 19 december 2018

Kerstcircuit - Woensdag 19 december is er in de ochtend een kerstcircuit in de midden- en bovenbouw. De onderbouw heeft een leuk programma in de eigen groep.. Wij zorgen voor drinken en wat lekkers om 10.00 uur. Kinderen hoeven deze ochtend dus geen 10-uurtje mee te nemen. De kinderen zijn deze woensdag gewoon om 12.30 uit en worden om 17.00 uur weer op school verwacht.

Om 17.00 uur hebben de kinderen een kerstdiner op school. We vinden het leuk als ieder kind iets meeneemt voor het diner. In de klas hangt een lijst waarop u kunt aangeven wat uw kind (voor ongeveer 10 kinderen) die avond meeneemt. Na het kerstdiner hebben we met de kinderen nog een kerstviering met de hele school. De avond is om 19.00 afgelopen. We vinden het fijn als u uw kind ophaalt in de klas.

Donderdag 20 december zijn de kinderen om 12.00 uur vrij en dan begint de kerstvakantie!

di 4 december 2018

Blog van november gearchiveerd. Gestart met Blog december 2018.

Nog ruim 60 foto's toegevoegd aan Lispeltuut naar het Pietendorp

Lees hier het LispelBLOG van november.

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

èn De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in en onder presentaties.