LispelBLOG maart 2019

LispelBLOG maart 2019

geplaatst op de pagina extra ⇒ mooie cijfers van de Flevomeerbibliotheek

geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 28-3-2019

Vrijdag 12 april - koningsspelen 2019!

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Koningsspelen. Op deze ochtend starten de kinderen met een ontbijt op school. Daarna luiden we de actieve ochtend gezamenlijk in met de dans ‘Pasapas!’ en volgen de kinderen verschillende workshops. Er wordt voor een tussendoortje gezorgd. Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij. Denk verder aan sportieve kleding! Een oranje ‘tintje’ is natuurlijk leuk op deze dag! I.v.m. een judoworkshop is het voor de kinderen uit de middenbouw handig om een broek en shirt met lange mouwen aan of mee te hebben.

De bovenbouw komt met deze link bij het tevredenheidsonderzoek bobo.

De code ontvang je van je juf of meester

dinsdag 28 maart 2019

Ook de jongens hebben geweldig goed en sportief gevoetbald. Ze speelden 1 wedstrijd gelijk en wonnen er 3. Daarmee werden ook zij eerste in hun poule.

48 foto's toegevoegd aan het album 2019-03/04 schoolvoetbal.

Ons doel is bereikt! Mama kan weer naar boven. We willen iedereen bedanken die ons hierin hebben gesteund. Na een jaar geen dagelijks gebruik meer van de trap, kan mama weer regelmatig naar boven.

maandag 25 maart 2019

Zo wat een topavond en topmeiden. We wonnen alle wedstrijden op een hele sportieve en ontspannen manier.. Op naar de finalepoule op donderdag 4 april.

Prietpraat: Een kleuter vertelt dat ze een nieuwe 'bakkini' (bikini) heeft.

(Kun je vast goed in bakken op het strand 😂 🤣)

Weer 2 nieuwe vacatures geplaatst op Pluk-je-hulp (leesouder & post bij fietsexamen).

week 13
druivenmeloenappel

zo 24 maart 2019

De 15-minutengesprekken vindt u hier.

geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 22-3-2019

Juffrouw Marianne is nog ziek. ma 25-3 vervangt juf Hanneke, di 26-3 juf Marian, wo 27-3 juf Jolieke, do en vr werkt juf Krishna in de Flattekat.

week 12
was-peenkiwipeer

dinsdag 19 maart 2019

geplaatst op de pagina extra ⇒ discomiddag op Schateiland

geplaatst op de pagina extra ⇒ Kikker in de bibliotheek

A.s. donderdag werkt juf Marian in het TOKA, vrijdag werkt juf Klazien in het TOKA (juf Marian heeft een uitvaart).

Wil je alvast oefenen voor de koningsspelen ⇒

Geüpload op 19 mrt. 2019

Interview met David en Fenna en uitleg over het proces van eieren rapen op de biologische legkippenstal van de fam. Knook

maandag 18 maart 2019

zaterdag 16 maart 2019

Ruim 50 foto's toegevoegd aan het album Dolfinarium. Van het schoolfeest (avond) heb ik geen foto's ontvangen. Dus als u die heeft, heel graag, delen via Google Photo met admin@lispeltuut.nl.

Actie voor het goede doel: Alpe D'Huzes.

Mijn naam is Maikel Baarda, 37 jaar oud. Getrouwd met Linda en vader van Milan (Krullevaar) en Fenna (Torenkamertje).

6 jaar geleden (19 dec 2012) overleed mijn moeder aan longkanker. We kregen in augustus 2012 te horen dat ze al in stadium 4 zat. Ze kreeg vrij zware chemo's en we kwamen er snel achter dat dit niets deed. Ze werd er eigenlijk alleen maar zieker van, dus de kwaliteit van leven was erg laag. Vlak na mijn moeder overleden nog twee ooms van mij aan darmkanker. Halverwege 2017 kreeg ik te horen dat mijn beste vriendin (surrogaat zusje) borstkanker had. Na 1,5 jaar chemo is zij er bovenop gekomen. Helaas kregen wij in jan 2018 ook te horen dat mijn vader longkanker heeft. Ook helaas al in stadium 4. Dus zal niet meer te genezen zijn. Hij zit nu aan immuun therapie en dat slaat aan. Dus we hopen dat hij nog even mee kan.

Door deze bovenstaande dingen ga je nadenken. Over het leven, maar ook over de mensen om je heen. En ook wat waardevol is in het leven. Ik zie nu met eigen ogen hoe belangrijk het is dat er goede medicatie is, dat mensen een kans kan bieden of een goede kwaliteit van leven.

Daarom ben ik mij de afgelopen jaren gaan inzetten voor de Alpe d'HuZes. Maar buiten de Alp ben ik ook bezig met kanker. Ik ben van beroep vormgever.

En heb een aantal jaar geleden een animatie ontwikkeld voor kinderen over kanker. Dit omdat ik het belangrijk vind dat kinderen op een gepaste en simpele manier kennis zouden moeten maken met de ziekte. Als het in je familie of omgeving voorkomt is het niet gemakkelijk om uit te leggen aan een kind. Dit filmpje is ook getoond aan de kinderen van de Krullevaar. Mijn vrouw Linda Baarda verzorgt een gastles over de behandeling van kanker. Zij is radiotherapeutisch laborant aan het AUMC in Amsterdam. Mijn zoon Milan zet zich in met zijn klas om geld op te halen voor de Alpe d'HuZes. Alle hulp is welkom!

Groet Maikel Baarda

Gastles mondhygiënist:

Beste ouders, Hou je mond gezond! is het landelijke onderwijsproject over mondgezondheid voor basisscholen en peuterspeelzalen. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met vrijwillige mondzorgverleners: tandartsen, mondhygiënisten, (preventie)assistenten, GGD-medewerkers, studenten tandheelkunde en mondzorgkunde. Centraal onderdeel van dit lesproject is een bezoek van een vrijwillige mondzorgverlener aan een groep op de basisschool of peuterspeelzaal of een kennismakingsbezoek van een groep van de basisschool aan een mondzorgpraktijk.

Donderdag 14 maart heb ik de les mogen geven aan de kleutergroepen. De les ging over tanden poetsen, belang van napoetsen bij kinderen, relatie eetmomenten op gebit en hoe verstandig te snoepen. De kinderen hebben het geweldig gedaan en zullen hopelijk thuis ook kunnen navertellen wat zij hebben geleerd. Voor thuis kunnen de kinderen nog verder aan de slag met een poetskaart. In de groepen gaan de leraren verder met de werkbladen. De kinderen hebben van mij een poetspakket meegekregen en daarin treft u 2 kleurtabletjes. Met deze 2 tabletjes kunt u 2 maal met uw kind proef ‘onder de plak’ doen. Een ander leuk is idee is om samen met uw kind de proef te doen. Thuis en op momenten wanneer u het u uit komt. Aan de hand van de instructies Proef-onder-de-plak kunt u samen met uw kind kijken of hij of zij haar tanden goed heeft gepoetst. In deze proef ontdekken jullie samen of welke tanden en kiezen onder de plak zitten en waar die plak dan verstopt zit. Ik ben benieuwd naar de resultaten, dus stuur gerust een foto van de mooie gekleurde gebitten en ingevulde formulieren naar mij. Leuk om te resultaten te verzamelen en op een kort moment samen met de juf na te bespreken in de klas.

Succes! Met vriendelijke groet, Wanda van der Kleij mondhygiënist Bhs

Werkblad+Hapkaart.pdf
Werkblad+Mond+en+tand (1).pdf
Werkblad+Naar+de+tandarts.pdf
Proef+Onder+de+plak.pdf

Informatieve video terugzien op SchoolTV (NTR): ontstaan van een gaatje in je tand of kies en gaatjes voorkomen

Poetskaart.pdf

vrijdag 15 maart 2019

Vraag en aanbod sport en cultuur. Daarvoor is nu een nieuw platform ⇒ scholierensport.nl!

donderdag 14 maart 2019

In alle groepen zijn we hard aan het werk... met het project werk. Mooie gastlessen over voetbal, tandverzorging, de boer, politie enz.. en excursies naar de boerderij, fabrieken enz.

A.s. dinsdagmorgen 19 maart gaat het Torenkamertje naar de boerderij van de familie Knook.

woensdag 13 maart 2019

Juffrouw Marianne is ziek, juffrouw Krishna is voor onderzoek naar het ziekenhuis. Juffrouw Marian valt in De Flattekat.

week 11
kom-kommerman-darijnpeer

dinsdag 12 maart 2019

I.v.m. de schoolfotograaf gaat de gymles van Apeketting en Heenenweerwolven dinsdag 12 maart niet door. Dat betekent voor de Apeketting... meteen naar school (en niet naar de gymzaal).

geplaatst op de pagina extra ⇒ Langs de zijlijn.

maandag 11 maart 2019

Juf Mirjam (Krullevaar) is ziek, juf Jolieke valt in.. Juf Marianne is ziek, juf Krishna werkt in de Flattekat.

We hebben best vaak te maken met hoofdluis. Met name in de onderbouw. Leest u hier nog eens goed wat u kunt doen... Als uw kind hoofdluis heeft zullen we contact met u opnemen.

zondag 10 maart 2019

geplaatst op de pagina hoofdluis ⇒ 25 weetjes over luizen, neten, nimfen..

geplaatst op de pagina extra ⇒ Hou ’t Schoon – De Afvalrace komt naar Lelystad op 4 mei 2019.

geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 7-3-2019

donderdag

7 maart 2019

Volgende week dinsdag en woensdag komt de schoolfotograaf foto's maken.

  • dinsdag 12 maart alle individuele en groepsfoto's
  • woensdag 13 maart alle broertjes en zusjes én schoolverlaters.
week 10
meloenman-darijnsinaas-appel

woensdag 6 maart 2019

geplaatst op de pagina Engels ⇒ preparation for lesson 9

De pagina kampen 2019 aangemaakt.. nog lang niet volledig..

geplaatst op de pagina extra ⇒ paaseitjes zoeken op Schateiland..

U kunt hier intekenen voor de 15-minuten gesprekken.

dinsdag 5 maart 2019

Op 12 juni is het weer landelijke buitenspeeldag. Ook Schateiland wil daar weer een leuke middag van maken. Jan van de Beek wil graag dat kinderen van De Lispeltuut meedenken over de invulling van deze dag. Wat is leuk om te organiseren? Wil je meedenken en daar in een kleine groepje een paar keer over praten? Meld je dan hier aan!

Nieuwe vacature ⇒ Pluk-je-hulp (mibo 'zoekt werk')

donderdag 28 februari 2019

geplaatst op de pagina extra ⇒ Junior Challenge Circuit Flevoland

Nieuwe pagina 'schoolvoetbal 2019' aangemaakt.

woensdag 27 februari 2019

U kunt nu ook intekenen voor de avond4daagse.

Juf Klazien is ziek, juf Tereza valt in in Het Torenkamertje.

dinsdag 26 februari 2019

Alle data voor de kampen staan nu in de agenda, in de schoolkalender en op de site.

Juf Klazien is ziek, juf Tereza valt in in Het Torenkamertje.

Lees hier het LispelBLOG van februari 2019.

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

èn De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2018 of Blog 2017 of in en onder presentaties.