BLOG juni 2017

LispelBLOG juni 2017

geplaatst

donderdag

29 juni 2017

Foto's van een uurtje spelen met modder bij de kleuters

en

foto's van lekkere opbrengsten uit de schooltuin.

(Goed bezig meester Louis!)

De afbeelding van de hoofdpagina gewijzigd: schoolfoto 2016 is vervangen door een gifje van de groepsfoto's 2017.

extra: (geplaatst maandag 26 juni 2017) Moeders van Lelystad - Samen met Lelykracht werken aan de toekomst van jouw kind.

foto's 2016-2017: (geplaatst zondag 25 juni 2017) Stephan en David deden vandaag hun eerst Communie.Van harte gefeliciteerd!

foto's 2016-2017: (geplaatst vrijdag 23 juni 2017) - Zowel voor de senioren, als de kinderen een mooi optreden in Het Ravelijn.

overblijf: (geplaatst maandag 19 juni 2017) Brood & Spelen ==> informatie avond Lispeltuut - dinsdag 27 juni 2017 - 19:30 uur

kamppagina mibo kampen (16 juni aangemaakt) tijdelijke, infopagina

foto's 2016-2017 (toegevoegd 19-21 juni) foto's van obo - en bovenbouwkampen, verjaardagsfeestjes, toegezongen

extra (geplaatst 19-21 juni 2017) summers-cool, multiculturele dag feestdag Lelystad (50 jaar Lelystad), Vrijdag Blijdag 14 juli.

overblijf (geplaatst dinsdag 13 juni 2017) info van De Tussentijd ⇒ lees de brief van De Tussentijd.

Onderwijsstaking dinsdag 27 juni 2017 - geplaatst dinsdag 13 juni

In vervolg op het bericht (van zondag 11 juni) over onze deelname aan de onderwijsstaking:

 • De school opent 27 juni om 9.30 uur. Alle lessen gaan daarna gewoon door.
 • Juffrouw Annemieke en juffrouw Dorien (ook moeder) gaan samen naar Den Haag. Misschien haakt juf Yvonne nog aan (haar vrije dag).

geplaatst zondag 11 juni 2017

Onderwijsstaking dinsdag 27 juni.

Ook De Lispeltuut staakt. In elk geval dat eerste uurtje op dinsdag 27 juni. Dus tot 9.30 uur is de school dicht.

Of het daar bij blijft? Misschien willen leraren naar Den Haag? In dat geval zullen de lessen voor sommige groepen op 27 juni volledig vervallen.

Volg deze website voor de laatste info.

Waarom deze staking op dinsdag 27 juni??

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. In 2005 studeerden er nog 7200 Pabo-studenten af en in 2015 waren dit er nog een kleine 3000! Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien. Ook wij hebben in het afgelopen jaar al gemerkt dat het lerarentekort toeneemt. In geval van ziekte of bij zwangerschap konden we al erg moeilijk invallers vinden. We hebben gelukkig alles intern op kunnen lossen zodat het voor de kinderen en voor u misschien niet meteen merkbaar was. Toch wringt het enorm. Bewust parttime werkende collega’s met vaak jonge kinderen thuis hebben er bij ons voor gekozen om dan toch maar meer te gaan werken om zo het vervangingsprobleem bij ons op school op te lossen. Of juist de oudere collega, die koos voor minder werken, is nu fulltime aan het werk. Fijn voor de kinderen en voor de school (we zijn dan ook meer dan trots op deze collega’s) maar het is natuurlijk niet goed voor hen en dus niet goed voor uw kind.

In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is geen optie. Het is vijf voor twaalf! We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.

U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op http://www.pofront.nl/petitie/. Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen. Op 27 juni zullen de basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal. We hopen dat u massaal deze actie ondersteunt en de petitie ondertekent.

Op dezelfde dag vragen we per school één ouder en één leerkracht af te reizen naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen! Waaronder die van u.

Als u mee wilt naar Den Haag kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@lispeltuut.nl.

Namens het team, Hans Vos - De Lispeltuut.

geplaatst zondag 10 juni 2017

👏 🎉 🏅 Yvonne: 10e keer 🏆 🎗

avond 'thumbs up' 4daagse 👍


Lispeltuut 2017-2018

De groepsindeling 2017-2018 vindt u hier!

Welkom meester Oscar,

In de bovenbouw ontstond een vacature doordat juffrouw Marleen met ingang van het nieuwe schooljaar geen juf meer is, maar coach en begeleider. We hebben een hele fijne opvolger gevonden in de persoon van meester Oscar. Hij werkt vanaf 4 september 2017 in De Torteltuin. Meester Oscar zal fulltime voor de groep staan. Juf Marleen werkt vanaf dan nog 8 uur per week voor De Lispeltuut ter ondersteuning van het team. Juf Esther gaat in de onderbouw werken, naast juf Marian in De Stampertjes, de ene week 2 dagen, de andere week niet. Juffrouw Mascha neemt op woensdag ouderschapsverlof, juffrouw Paula werkt volgend schooljaar elke woensdag.

Een nieuw gezicht op de Lispeltuut.

Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Oscar Duinkerken. Ik ben 48 jaar en woon in Lelystad. Vanaf mijn 4e jaar zit ik ‘in het onderwijs’ en ga ik dagelijks met veel plezier naar school. De laatste 26 jaar werkte ik op basisschool Laetare (ook in Lelystad) en na verschillende taken op dezelfde school was het tijd voor iets anders. Dat vonden ze op de Lispeltuut gelukkig ook. Vandaar dat ik na de zomervakantie mag starten in de Torteltuin. In mijn vrije tijd teken en schilder ik. Ook maak ik graag muziek, en ik hoop dat het me blijft lukken daar ook op mijn werk veel mee bezig te zijn.

Graag tot ziens op de Lispeltuut, Oscar Duinkerken

geplaatst donderdag 8 juni 2017

geplaatst vrijdag 9 juni 2017

avond-plas-4daagse

geplaatst woensdag 7 juni 2017 - overblijven!

Beste ouders,

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 gaan wij samenwerken met een andere overblijforganisatie: Brood en Spelen. Dat betekent dat we afscheid nemen van stichting De Tussentijd, na 10 jaar samenwerking.

Uw abonnement met De Tussentijd wordt automatisch beëindigd. Digitale strippenkaarten kunt u gebruiken tot de zomervakantie.

Wilt u in 2017-2018 uw kind laten overblijven, dan moet u met Brood en Spelen een nieuw abonnement afsluiten.

met vriendelijke groet, Hans Vos

Brood & Spelen

Overblijfmedewerkers

gezocht

Wij zijn per 4 september op zoek naar enthousiaste overblijfmedewerkers voor de Lispeltuut in Lelystad. Kom jij ons team versterken?

Op dinsdagavond 27 juni, vanaf 19.30 uur is er een informatieavond door Brood & Spelen.

U wordt geïnformeerd over de gang van zaken en u kunt dan uw vragen stellen.

De eerste 2 maanden berekenen wij geen inschrijfgeld. Dit zullen wij ook vertellen op de info avond!

geplaatst woensdag 7 juni 2017 - avond4daagse'Even een ander dagje dan gister 🌝'

Met dank aan Sophia!

David uit de Heenenweerwolven is actief met het maken van films e.d. Hieronder een leuk voorbeeld:

geplaatst woensdag 7 juni 2017 - 15-minuten gesprekken Krullevaar

Ouders van De Krullevaar hebben pas 1x een 15-minuten gesprek gehad dit jaar (i.v.m. afwezigheid juf Femke en wisseling van vervangers). Daarom kunnen deze ouders nu intekenen voor hun 2e gesprek. Klik hier om uw afspraak te plannen.

geplaatst woensdag 7 juni 2017 - avond4daagse

De eerste avond van de Avond4daagse was nat en koud, maar dat wisten we van te voren, dus iedereen was er op gekleed.

Het was vooral heel gezellig!

geplaatst woensdag 7 juni 2017 - PRIJS

Een tijdje geleden mochten de kinderen een baan voor Flashgolf Lelystad ontwerpen. Een aantal kinderen heeft dit gedaan. Via een Facebookactie kon je uiteindelijk stemmen op de 10 uitgekozen banen door Flashgolf zelf. Hieruit zijn twee winnaars gekomen, waarvan 1 leerling uit de Hasselbramen: Dim! Hij heeft een baan met een octopus ontworpen. Binnenkort wordt er daadwerkelijk een baan met een octopus gemaakt.

Zijn prijs: een uitje met de hele klas. Deze is inmiddels gepland op donderdagmorgen 13 juli van 9.30 uur - 11.30 uur. We gaan hier op de fiets heen. We vertrekken om 9.00 uur en zijn om 12.00 uur weer op school. De kinderen krijgen daar wat drinken en wat lekkers, een 10-uurtje is dus niet nodig.

Geplaatst 3 juni 2017 - Oproep aan alle Borgbezoekers ⇒

(jaarlijkse herhaling) De verkeerssituatie rondom de Borg is niet ideaal. Er ontstaan gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers. Verkeersveiligheid bereiken we samen. Doet u ook mee?

Wat merken we?

 • Er wordt geparkeerd aan de linkerkant van De Bouvigne. Gele streep: u mag hier niet stilstaan!
 • Er wordt geparkeerd bij de paaltjes, aan beide zijden van de afgesloten weg tussen schoolwoningen en De Borg.
 • Er wordt tegen de richting ingereden.

Wat willen we? ⇒ Een verkeersveilige plek voor iedereen.

 • Als het enigszins mogelijk is komt u met de fiets of te voet.
 • Als u met de auto komt en moet parkeren, doet u dat alleen in de parkeervakken. Zijn deze vol, dan rijdt u een straatje verder! En u parkeert iets verder van De Borg..
 • Houd u zich aan de algemene verkeers- en gedragsregels.
 • ​We vragen politie te handhaven.

met vriendelijke groet, ouders en directie van GO, Meander, 3Sprong en Lispeltuut.

LispelBLOG - mei

toegevoegd 29 mei 2017

Met Erik van Dijk, vader van Dim en Marille, gaat het een stuk beter.

Na een zware operatie, waarbij zijn dikke darm is verwijderd, knapt hij nu goed op... en.. deze week wordt hij weer thuis verwacht.

Op een spoedig herstel Erik!!

update zondag 3 juni: Erik is thuis. Hij heeft nog een lange weg te gaan. Maar hij mag vanaf nu thuis verder herstellen.

toegevoegd 27 mei 2017

De overgrootvader van Chenoa (Stampertjes) is, na lang ziek te zijn geweest, overleden, hij was 71 jaar.

We wensen de familie veel sterkte.

Welkom op onze boerderij! Leuk uitje voor jong en oud. Kom proeven en genieten!

zaterdag 27 mei, van 11.00 - 16.00 uur

Vogelweg 20 Lelystad

toegevoegd 22 mei 2017

  • Proeverij en streekmarkt
  • Kuikens en konijntjes knuffelen
  • Springkussen
  • Terras met koffie en thee te verkrijgen
  • IJskraam
  • Rondleiding naar Windmolen 13 u en 15 u
  • Speurtocht
  • Kijkje in de stal
  • En nog veel meer!

Binnen en Buiten activiteiten.

toegevoegd 22 mei 2017

Beste ouders en/of verzorgers,

De kinderen van groep 7 en 8 krijgen volgende week woensdag, 31 mei, een gastles van Lisa Taberima. Lisa is werkzaam bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD Flevoland.

De gastles gaat over seksuele voorlichting. De bovenbouwleerkrachten hebben gevraagd o.a. de volgende items te bespreken:

   • persoonlijke hygiëne,
   • veranderingen van je eigen lichaam (hormonen),
   • persoonlijke ontwikkeling: ja/nee durven zeggen,
   • verliefdheid.

De kinderen krijgen gelegenheid om aan Lisa vragen te stellen of aan de bovenbouwleerkrachten, maar misschien komen ze ook met vragen thuis. Door middel van dit bericht weet u waar dat vandaan zou kunnen komen.

De kinderen van groep 6 werken aan hun planning in één van de andere bovenbouwgroepen.

toegevoegd 22 mei 2017

De afgelopen weken konden de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Lelystad meedoen aan onze baanontwerp wedstrijd, de winnaar krijgt een GRATIS klassenuitje en zijn/haar baan wordt ook echt gemaakt.

Uit de honderden (!!) ontwerpen die wij hebben ontvangen hebben wij de mooiste baan uitgekozen. Dim heeft gewonnen en krijgt een GRATIS klassenuitje!

toegevoegd 18 mei 2017

Tieme won afgelopen weekend een mooie prijs in België. Knap man!

Aanstaande zondag, tijdens de Max Verstappen Racedagen, mag Tieme op het circuit van Zandvoort een kartdemo mag gaan geven.

toegevoegd 15 mei 2017

Ons bestuur, SKO, organiseert elke 2 jaar een studiedag voor alle SKO personeel. Deze studiedag was gepland op 19 april 2018. Die dag is echter ook een eindtoets voor de scholen die CITO gebruiken... Dus de studiedag is verplaatst. Naar donderdag 29 maart 2018. Past u dat ook aan in uw agenda?

Heeft u ook het nieuws gevolgd over de wereldwijde ransomware aanval. En al die verschillende virussen die jan en alleman plagen? Benieuwd hoe chromebooks tegen virussen worden beschermd? Zie dit YouTube filmpje ⇒

toegevoegd 15 mei 2017

toegevoegd 14 mei 2017

2017-05 Happy health ZaZa's

toegevoegd 10 mei 2017

De gymtijden voor Dollies en Krullevaar zijn iets veranderd. Hierdoor kunnen de kinderen van De Krullevaar voortaan weer vanuit de klas naar de gymzaal gaan.

Kinderen van De Dollies, die zelfstandig naar huis mogen gaan (geeft u dat aan bij juf Tinke), mogen direct vanuit de gymzaal naar huis.

toegevoegd 10 mei 2017

Leuk dat veel kinderen zich hebben opgegeven voor het lopen van de avondvierdaagse! Voor info zie ook www.a4dlelystad.nl.

Nieuw!

 • De 10 km lopers starten vanaf dit jaar eerder dan de 5 km lopers.
 • De starttijden zijn van dinsdag t/m vrijdag hetzelfde.

Starttijden

10 km melden om 17.35, start om 17.50 uur, melden bij Pieter Beije.

5 km melden om 18.00, start om 18.15. Kinderen van de 5 km kunnen zich voor aanvang van de start opgeven bij:

 • Simon Bijker als je achternaam begint met een A t/m M
 • Jennifer Neijs als je achternaam begint met een N t/m een Z

Nog niet ingeschreven?

Sinds dit jaar kunt u zich online inschrijven voor de Avond-4-Daagse Lelystad. Om u in te schrijven gaat u naar de inschrijfpagina. Mocht u toch even langs willen komen om u in te schrijven dan kan dat alleen nog op de zaterdag vooraf aan de Avond-4-Daagse. Dit jaar is dat op zaterdag 3 juni van 10.00 – 14.00 uur aan de Agorahof nr. 7.

De stempelkaart kun je inleveren bij Simon Bijker, dan zorgen wij voor de medaille.

Hesjes

Kinderen krijgen van hun juf/ of meester het Lispeltuut hesje. Het is belangrijk om deze tijdens de avondvierdaagse aan te hebben. Zo zijn we herkenbaar als school.

Limonadepost

Aangezien we een grote groep kinderen hebben die de 10 km lopen, hebben we op beide afstanden een limonadepost.

Vanuit de limonadepost proberen we centraal weer te vertrekken. Simon neemt hierin het voortouw bij de 5 km, houd hem in de gaten, zodat we bij elkaar blijven. Pieter zal dit doen bij de 10 km.

Medaille uitreiking

Als je zo'n mooie prestatie hebt geleverd, verdien je een medaille

 • medailles 1 kunnen worden gehaald bij Marieke Oude Alink
 • medailles 2 kunnen worden gehaald bij Debbie Bok
 • medailles 3 en 4 kunnen worden gehaald bij Jennifer Neijs
 • medailles 5 en hoger kunnen worden gehaald bij Simon Bijker

Gezamenlijke afspraken

We lopen niet in het gelid, maar we willen wel laten zien dat wij weten hoe je te gedragen:

 • We lopen samen en blijven bij elkaar (niet rennen, maar wandelen).
 • We volgen de aangewezen route (niet afsnijden, op taluds klimmen e.d.).
 • We bewaren afval tot we een afvalbak tegenkomen (en gooien het daarin).

We verwachten dat ouders die meelopen hier op toezien!

toegevoegd 8 mei 2017

De kinderen maken al gretig gebruik van ons nieuwe meubilair.


toegevoegd 5 mei 2017

Gefeliciteerd juf Krista en juf Ilse!

LispelBLOG april 2017

De schoolfotograaf op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 mei

Fotograaf, Patricia Pietersen, van alle kinderen op De Lispeltuut een aantal mooie foto’s maken. Ieder kind zal zowel persoonlijk als met de hele groep gefotografeerd worden. Patricia maakt gebruik van een witte achtergrond en vraagt de kinderen de schoenen uit te trekken voor hun persoonlijke foto.

Anders dan voorgaande jaren:

Deze 3 dagen is er ná schooltijd de gelegenheid om kinderen met broertjes en zusjes die (nog) niet op De Lispeltuut zitten te laten fotograferen. U kunt met uw kinderen aansluiten in de rij op de dag die u het beste schikt en hoeft dus niet in te schrijven!

Zitten al uw kinderen op De Lispeltuut? Dan zorgen enkele hulpouders ervoor dat deze kinderen op woensdagochtend onder schooltijd samen op de foto komen!

 • ma-mo 15 mei ⇒ Portret- en groepsfoto’s van Dollies, Heen-en-weer-wolven, Apeketting en Hasselbramen.
 • ma-mi 15 mei ⇒ Foto van de hele school en portret- en groepsfoto’s van De Krullevaar.
 • Na schooltijd (15.15 uur): Gezinnen met broertjes en zusjes die (nog) niet op De Lispeltuut zitten.
 • di-mo 16 mei ⇒ Portret- en groepsfoto’s van Kraanwagentje, Torenkamertje, Stampertjes en Petteflet.
 • di-mi 16 mei ⇒ Portret- en groepsfoto’s van De Zaza’s en de Torteltuin.
 • Na schooltijd (15.15 uur): Gezinnen met broertjes en zusjes die (nog) niet op De Lispeltuut zitten.
 • wo-mo 17 mei ⇒ Fotoshoot van groep 8 en broertjes en zusjes die samen op De Lispeltuut zitten (en niet gefotografeerd zijn of worden met broertjes en zusjes die niet bij ons op school zitten)
 • Na schooltijd (15.15 uur): Gezinnen met broertjes en zusjes die (nog) niet op De Lispeltuut zitten.