LispelBLOG januari 2020

Schoolfeestprogramma 18 jaar Lispeltuut 'Slot Lispeltuut' in hoofdlijnen voor (270) kinderen:

Vanaf woensdag gaan we, samen met ouders de school weer inrichten voor de spelenkermis. De bedoeling is dat de lokalen donderdag om 17.00 uur ingericht zijn.

Vrijdag 31 januari 2020:

    • 8.30 – 12.15 uur excursie Muiderslot (12.15 is erg 'ongeveer').
    • 12.15 - 17.00 uur Alle kinderen zijn vrij
    • 17.00 – 19.30 uur De grote spelenkermis.
    • 19.30 – 21.00 uur Nog even lekker swingen in de hal.

Het feest 's avonds: van 17.00 – 21.00 uur. De spelen en spelletjes van 17.00 – 19.30 uur. Het thema is 'Slot Lispeltuut', kom leuk gekleed: … ☺. We hebben in 6 lokalen steeds diverse spelletjes. In de gymzaal staan wat grotere spelen (gezekerd klimmen, een groot luchtkussen ..). Het rad van avontuur vind je in de hal. Alle kinderen krijgen een speelkaart met alle voor hen geschikte spelletjes erop (voor groep 1-4 een andere kaart dan voor groep 5-8). Ouders lopen met hun kind mee (toezicht op uw kind tijdens de spelenkermis is de verantwoording van de ouders.) Kinderen kunnen alles zelf kiezen en kunnen met hun kaart gratis eten en drinken halen bij de verschillende kramen. Voor ouders is er van allerlei eten en drinken te koop (kas en pin) bij diverse cateraars: Monica en Winston (Portie echte Javaanse nasi of bami met kipsaté of hete kip of vega. Rotirol met kip, aardappel en kousenband. Alle maaltijden €6,-), Lenja's Crêpes Corner (crêpes € 3,- tot € 5,-) & Tons De Beleving (kroket, frikandel, kipcorn, kaassoufflé en uiteraard patat met mayonaise € 3.00 alle snacks € 1,75 // ook glutenvrije baksels).

NB De entree (voor kinderen en begeleiders) wordt betaald door school en de oudervereniging. Wilt u museumjaarkaarten en bankgiroloterij vipkaarten graag vooraf afgeven bij Hans, zodat we de totale kostprijs kunnen verkleinen.

We hebben veel hulp nodig.

alvast bedankt!!


Prijsjes voor het rad zijn van harte welkom!!

zaterdag 1 februari 2020

Geweldige hulp vóór tijdens en ná het schoolfeest.

Iedereen heel erg bedankt!!

Zo'n mooi feest kun je alleen samen maken!

vrijdag 31 januari 2020

Iedereen vandaag

heel veel plezier!

donderdag 30 januari 2020

Hoi allemaal, Wij zijn Renske, Anneline en Rosemarijn. Wij zitten op de SGL en hebben de kans gekregen om dit jaar mee te doen met Flevoland Fiets Tegen Kanker. Dit is natuurlijk een super mooie kans! Wij gaan eind mei na onze examens naar Frankrijk toe. Hier fietsen wij 1x de Alpe du’Huez op. Verder gaan we daar vrijwilligers werk doen. We hebben hier wel per persoon minimaal 350 euro nodig. Daarom staan wij 31 januari op de markt om geld op te halen. Wij hopen jullie daar te zien!

Geplaatst op de pagina 2018-2019 een bericht van Batavia '90 over schoolvoetbalkampioen Lispeltuut.

Juf Tinke is niet op het schoolfeest en is dinsdag 4 februari afwezig vanwege de uitvaart in Eindhoven.

woensdag 29 januari 2020

Jaaaa... het is bijna zover: ons schoolfeest. We beginnen vrijdagochtend met de excursie naar Het Muiderslot.

 1. Alle kinderen starten in de eigen groep. Op deze lijst kunt u zien hoe de rijd/begeleidgroepen zijn samengesteld. De kleuren laten zien welke begeleidgroepjes (dat zijn 2 of 3 autogroepen) samen door het Muiderslot gaan. Zo vormden we steeds groepjes van ongeveer 8 kinderen met 2 volwassenen. Woensdag nog diverse wijzigingen doorgevoerd. Alle chauffeurs voor wie wat veranderde ontvangen nog een nieuw instructieblad. We hebben per begeleidgroepje een tasje met een 10-uurtje in de groepen. Na het namen lezen verzamelen de chauffeurs hun groepje. Kinderen uit bobo of mibo komen naar hun 'startgroep' toe. Als een groep compleet is kunnen ze vertrekken naar de auto. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Ieder rijdt voor zich...
 2. Bestuurders met onderbouwers in de auto rijden eerst naar het Muiderslot. Daar zetten ze de kinderen en leraren af. De chauffeurs gaan parkeren en lopen daarna terug. Alle auto's met midden- en bovenbouwers parkeren eerst en lopen dan naar het Muiderslot. Het zal even wat wachten zijn op elkaar. Zoek de begeleidgroepjes bij elkaar. Bovenbouwers die met een jonger groepje meereden mogen zich aansluiten bij een leeftijdsgroep.. zij nemen dan zelf hun 10-uurtje mee.
 3. We gaan samen naar binnen. We worden ontvangen door medewerkers van het Muiderslot, die ons een korte uitleg geven en een tasje met materialen. Daarna gaan de begeleidgroepjes zelfstandig door het Muiderslot. Neem tussendoor tijd om te gaan kijken naar het interactief theater bij de valkenierstent en om even te eten en te drinken buiten het museum in de tuinen.
 4. Om 11.15 uur gaan we weer verzamelen en terug naar school. Autogroepjes die compleet zijn kunnen naar de geparkeerde auto's lopen en dan naar school rijden.

's Middags zijn alle kinderen vrij.. even bijkomen van een intensieve ochtend. Vanaf 17.00 uur begint het feest voor alle kinderen, ouders, opa's en oma's, leraren en gasten van De Lispeltuut. Er is gratis eten voor de kinderen met hun speelkaarten; niet vergeten dus!! Voor ouders is er van allerlei heerlijks, eten en drinken, te koop bij de cateraars en aan de bar.

week 5Cante-loup-meloenmangoappel

maandag 27 januari 2020

Meester Oscar is nog ziek, de koorts is flink gezakt, maar zijn energie is nog nihil. Vandaag, woensdag en vrijdag valt juf Lenja in. Dinsdag meester Hans. Op donderdag blijven de Torteltuinkinderen thuis.

zondag 26 januari 2020

Zondag flinke ruitschade geconstateerd in veel lokalen van De Lispeltuut. Als iemand een aanwijzing heeft over de daders.. graag! (Schade is gemeld bij de gemeente.)

De informatie voor rijden-begeleiden naar het Muiderslot is uitgebreid. Naast deze digitale info, ontvangen alle rijders-begeleiders deze info ook op papier.

donderdag 23 januari 2020

Vandaag 1 schoolvoetbalteam ingeschreven: jongens - prestatief. Er waren te weinig deelnemers om een gemengd team of meisjesteam in te schrijven. Coach is Gerard, de opa van Quinten. Het toernooi vindt plaats van ma 6 april t/m do 9 april 2020 op het sportpark Langezand van SV Lelystad 67.

Ook voor het schoolbasketbaltoernooi is 1 jongensteam ingeschreven. Dit team zoekt nog een coach. Dit toernooi vindt plaats op wo 26, do 27 en vr 28 februari 2020 in De Rietlanden (16.o0 - 18.30 uur)

Meer info over het schoolfeest en de excursie naar het Muiderslot: Slot Lispeltuut voor rijders en begeleiders.

Voorbeeld speelkaarten voor het schoolfeest in de avond:

week 4water-meloenkiwiman-darijn

woensdag 22 januari 2020

Meester Oscar heeft longontsteking, snel:

🤧😷🤒 ⇒ 🥳

meester Hans vervangt in De Torteltuin.

mailtje aan ouders Torteltuin: Goedemorgen, Meester Oscar is ziek. Hij heeft een longontsteking. Er zijn geen vervangers buiten de school. Daarom neem ik zoveel mogelijk de vervanging van meester Oscar over. A,s, vrijdag lukt dat niet en blijven de Torteltuinkinderen thuis. Excuses voor de overlast. Met vriendelijke groet, Hans Vos - De Lispeltuut

ruim 180 foto's toegevoegd aan:

Maandag 20 januari 2020

Meester Oscar is ziek. Meester Hans valt in in De Torteltuin.

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ peuter- en kleuterfestijn (Kubus Lelystad)

zaterdag 18 januari 2020

Geachte ouder(s), verzorgers, Het bestuur van de Scholengroep Katholiek Onderwijs, waar onze school ook bij hoort, is bezig met het opstellen van een onderwijsvisie voor de komende periode. Deze visie is in concept gereed. Het bestuur wil over deze visie met een aantal groepen in dialoog. Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd met leerlingen, directeuren en 'omgeving'. Het bestuur wil ik ook graag met ouders hierover in gesprek.

De bijeenkomst is gepland op woensdag 29 januari 2020 van 17.30-19.30 uur op het bestuurskantoor van SKO Flevoland en Veluwe, Meentweg 14-D, Lelystad. Wij zorgen ervoor dat er iets te eten en te drinken is.

Angelique Junte, directiesecretaresse, ontvangt graag uw aanmelding voor 27 januari via mail: secretariaat@skofv.nl. Wij hopen u dan te zien!

Met vriendelijke groet, Koen Oosterbaan & Maaike Huisman

week 3appeltomaatwortel

woensdag 15 januari 2020

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari komt Bonne van Dam in opdracht van SKO een audit - kwaliteitsanalyse uitvoeren op De Lispeltuut. Er zullen 8 lesobservaties en veel gesprekken plaatsvinden. O.a. een gesprek met 6 ouders op woensdag 5 februari van 15.30 - 16.00 uur. Als u daar wilt aansluiten, geeft u dat dan door aan Hans (WhatsApp naar 06-14398888).

juf Tinke is ziek. Vervanging: juf Relinde, juf Annemiek, juf Annemieke.. het wisselt dus..

museumkaarten ... voor het Muiderslot

Veel museumkaarten (68 x 8= € 544,-) zijn al op school afgegeven. Wilt u ons helpen om de entree voor het Muiderslot laag te houden? Geef dan ook tijdig uw museumjaarkaart of vriendenloterij VIP kaart af. Na het bezoek ontvangt u deze kaarten uiteraard weer keurig terug.

week 2sinaas appelpeerappel

woensdag 8 januari 2020

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ programma Schateiland

Je kunt nu ook inschrijven voor het schoolbasketbaltoernooi.

dinsdag 7 januari 2019

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ voorleesdagen (bibliotheek)

Er zijn helaas hoofdluizen in een enkele groep gevonden. Er is meteen gekamd en gemeld bij de ouders om verder te behandelen. Het is raadzaam om het thuis ook even in de gaten te houden. Zie ook de pagina hoofdluis.

Maandag 6 januari 2020

Hopelijk had iedereen een fijne vakantie. Alle goeds nogmaals voor 2020. Op 1 februari wordt de Lispeltuut 18 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren. Wij gaan hard aan het werk met de voorbereidingen. Binnenkort verschijnen op de site plukjehulp-lijsten. Want voor, tijdens en na het schoolfeest kunnen we heel wat hulp gebruiken..

De e-mailadressen van de OuderVereniging toegevoegd.

Je kunt je nog inschrijven voor het schoolvoetbaltoernooi.

geplaatst op de pagina extra.. ⇒ Huldiging Lelystadse Sportkampioenen 2019.

Nederlandse première: 5-2-2020

In 1999 veroverde de film Kruimeltje massaal de harten van het Nederlandse publiek, meer dan één miljoen mensen gingen naar de bioscoop. In 2020 is de tijd aangebroken voor een nieuw avontuur. In deze gloednieuwe film (De Strijd om de Goudmijn) worden de hoofdrollen vertolkt door o.a. Rick Engelkes, Kim Pieters en Ilse Warringa. Kruimeltje wordt gespeeld door 'onze ' Viggo Neijs.

Lees hier het LispelBLOG van januari 2020... én: Slot Lispeltuut

Oude BLOGs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2020, 2019, 2018, 2017 of in en onder presentaties.