We wensen iedereen een hele fijne vakantie!! NB kijk zeker in de voorlaatste vakantieweek even op de site. Misschien zijn er belangrijke berichten??

Wat zou het fijn zijn, als we het nieuwe schooljaar weer 'gewoon' alles kunnen doen. We gaan ervan uit dat iedereen weer gewoon de school in mag (dus niet meer door het raam). We zijn van plan om vanaf 23 augustus weer gewoon te werken volgens de reguliere schooltijden mét overblijf door Brood & Spelen.

afscheid juf Marianne, juf Femke en meester Henk

afscheid juf Femke, juf Marianne, meester Henk (kinderen)

jaarsluiting

2021-07-09 LispelTV - Jaarafsluiting

vrijdag 9 juli 2021

Laatste schooldag van 2020-2021. De kinderen hoeven geen lunchpakket mee (als ze tenminste van patat en ijs houden). Om 14:00 uur begint voor iedereen de vakantie.

Het NOS Jeugdjournaal komt opnames maken. Vanaf 7.45 tot een uur of 10. Wilt u niet dat uw kind in beeld komt op de nationale TV, geef dat dan door (appje naar 06-14398888). Bespreek dat dan vooral ook met uw kind, zodat hij of zij weet dat aangegeven kan worden aan de cameraman en verslaggever: 'Ik wil niet in beeld.'

(zowel live in de ochtenduitzending en thema afsluiten als in het avond-jeugdjournaal)

Programma vandaag:

0 uur - Groep 8 overnacht(te) op school.

8 uur - groep 8 weer helemaal fris (?) aan het ontbijt op school.

9.30 uur - uitzwaaien van groep 8 (hele school).

12 uur - feestelijke ontvangst juf Femke en juf Marianne.

12.15 uur - start afscheidprogramma & patat en ijs (per 2 groepen).

13.15 uur - afronden in eigen stamgroep.

13.45 (ca.) - we glijden de school uit... Ouders gaan met hun kind naar 'de ster' op het grote plein. Daar zingen we samen ons jaarlijkse vakantielied 'Blij als een bij!'

14.00 uur - vakantie!

😊 Beste Lispeltuters, het schooljaar is bijna voorbij en we kijken alweer uit naar de zomervakantie. Het was een pittig jaar voor mij. Herstellen van een gebroken rug heeft helaas veel langer geduurd dan ikzelf had bedacht. Het gaat nu goed met mij en gelukkig kan ik zeggen dat ik er volgend jaar weer volledig ben. Ik werk dan vijf dagen in de Hasselbramen en daar kijk ik enorm naar uit! Meester Henk heeft dit jaar ingevallen in de Hasselbramen en ik ben dankbaar dat hij ons heeft kunnen helpen. Voor nu wens ik iedereen alvast een hele fijne zomer. Veel plezier samen, geniet en doe voorzichtig (zal ik ook doen 🥴)!

Warme groetjes, juf Tinke

donderdag 8 juli 2021

Juf Petra ontvangt vandaag haar PABO-diploma. Ze is om 13.00 naar de KPZ. Juf Annet neemt dan de ZaZa's over.

Groep 8 is om 18.00 uur weer terug op school. Hieronder hun filmpjes, die zij maakten ter afsluiting van hun basisschooltijd.

2021 - dag groep 8, tot gauw.

woensdag 7 juli 2021 - welkom op De Lispeltuut

Vandaag werken we in de nieuwe groepen (van het schooljaar 2021-2022). Bijzonder welkom aan alle nieuwe leerlingen, die vandaag, soms, voor het eerst op onze school komen: Sanna, Pepijn, James, Sijmen, Lana, Sem, Mila, Lisa-Lore, Jesse, Emmett, Taran, Naoufal, Elin en Mees (Nova, heeft een feestelijke dag op haar oude school).

dinsdag 6 juli 2021

Vandaag is de laatste officiële werkdag van juf Femke en juf Marianne op De Lispeltuut. Wilt u hen nog even uitzwaaien, gedag zeggen.. dan kan dat dinsdagochtend om 8.15 uur..

vrijdag 2 juli 2021 - Wij zijn oranje!

In het kader van het project 'Ik hou van Holland' organiseren we een gezellige dag vol leuke spelletjes en activiteiten. Aangezien ook ons kamp dit schooljaar niet doorgaat, vinden wij het leuk om op een andere manier een gezellige dag met elkaar te hebben. Dus… een echt ORANJE FEEST!

Vrijdag 2 juli mogen alle kinderen in oranje kleren komen. Het is wel belangrijk dat het lekker zit en iedereen zich hier makkelijk in kan bewegen. Wij zorgen voor een 10 uurtje en de lunch. Wij hebben er heel veel zin in.

Groetjes, de middenbouw juffen

woensdag 30 juni 2020

Op de pagina extra.. geplaatst: Kubus zomerfestival en cursusoverzicht 2021-2022 van De Kubus.

Juf Marjon stelt zich voor op de pagina team.

zondag 27 juni 2021

Juf Karin stelt zich voor op de pagina team.

De MedezeggenschapsRaad vond 3 nieuwe leden. De vacature is dus vervuld. Welkom Laila, Wanda en Inge!

Kijk hier voor meer info.

De plannen voor het Nationaal Programma Onderwijs zijn verder geconcretiseerd. Lees meer bij de verbeterplannen.

vrijdag 25 juni 2021

Gisteren hebben we afrondende gesprekken gevoerd met onze sollicitanten. We hebben 2 nieuwe collega's aangenomen. Van harte welkom juf Marjon en juf Karin. Bij team vindt u de indeling, binnenkort zullen juf Marjon en juf Karin zich eerst digitaal en op wo 7 juli echt voorstellen. Zie ook groepen 2021-2022. Niet alleen alle groepen bezet, maar ook extra collega's voor het uitvoeren van NPO!

2021-08 obo vacature Lispeltuut.pdf
LispelTV 4.24 TORT, EK

woensdag 23 juni 2021

Na de vakantie gaan we weer over op het reguliere rooster. Argumenten zijn via linkjes geplaatst op de pagina schoolkalender.

Mede dankzij de bijdragen vanuit De Oudervereniging kunnen we al deze mooie activiteiten organiseren. Dus uw betaling is zeker gewenst!

LispelTV 4.23 TORT, EK, DOL

Juf Marianne vertrekt 😔

Lieve kinderen en ouders van de Lispeltuut,


18 jaar geleden kwam ik de Lispeltuut binnen als stagiaire in mijn laatste jaar PABO.

Een startende school met een visie die helemaal bij mij past. Wat heb ik veel geleerd en fijn dat ik na mijn stage deze baan kreeg op de Lispeltuut.

Ik heb de afgelopen 18 jaren met plezier en hart en ziel gewerkt.

Werken op een school met jonge kinderen is mijn grote passie. En samenwerken met een geweldig team is heel fijn.

Maar na 18 jaar is het tijd voor wat nieuws. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Mijzelf verder ontwikkelen en ontdekken wat er nog meer is in onderwijsland.


Nadat ik vorig jaar in Harderwijk ben gaan wonen is het nog meer gaan kriebelen en ben ik om mij heen gaan kijken.

Hoe fijn zou het zijn als ik dezelfde vakanties zou hebben als mijn zoon Senn. En toch ook wel fijn om met de fiets naar school te gaan.

Na wat bezoekjes aan scholen kwam daar 3 weken geleden een vraag van een directeur of ik een kleuterklas wilde gaan starten.

Dat was sneller dan verwacht. Ik heb veel nagedacht en na veel gesprekken heb ik ervoor gekozen om de sprong te wagen.

Na de zomervakantie word ik juf op een school in Harderwijk. Heel leuk en spannend, maar tegelijkertijd ook jammer en verdrietig. Want na 18 jaar zal ik de Lispeltuut gaan verlaten. De school die door de jaren heen als mijn thuis is gaan voelen en waar ik de juf ben geworden die ik nu ben.


Het boek de Lispeltuut gaat sluiten en mijn nieuwe avontuur gaat na de zomer beginnen.

En dat ga ik niet alleen doen. Ook juf Femke van de Stampertjes gaat juf worden op de school in Harderwijk. Wij gaan daar samen de nieuwe kleuterklas starten. Hoe leuk is het om samen met een collega en vriendin dit nieuwe avontuur aan te gaan.


Het is ontzettend snel gegaan en is het nog maar kort tot de zomervakantie.

Dat betekent de komende tijd afscheid nemen van collega's, kinderen en ouders. En wat ga ik iedereen ontzettend missen. Want het was een fantastisch tijd. Ik wil jullie alvast bedanken voor afgelopen jaren. Fijn om enthousiaste, lieve en betrokken ouders bij onderwijs van de kinderen te hebben. Want we maken de school en het onderwijs samen.

Ik heb met veel liefde jullie kinderen onderwijs gegeven. En ze geholpen met groeien door voor hen steeds een Lispeltuut te zijn.


We gaan er nog super gezellige weken van maken en op de laatste schooldag van dit schooljaar zal ik echt afscheid nemen.


Liefs, juf Marianne

Juf Femke vertrekt 😔

Lieve ouders en verzorgers,

Ik val gelijk maar met de deur in huis. Ik ga, met pijn in het hart, de Lispeltuut verlaten aan het einde van dit schooljaar. Sinds 2010 ben ik werkzaam op de Lispeltuut. Het eerste jaar ben ik gestart als ‘vliegende keep’ in de onderbouw/middenbouw, daarna leerkracht van de Krullevaar en nu al een paar jaar leerkracht van de Stampertjes. Ik werk al 11 jaar met heel veel plezier op de Lispeltuut.

Voor sommigen van jullie zal het bekend zijn dat ik woonachtig ben in Zeewolde. Zeewolde hoort bij een andere vakantieregio dan Lelystad. Sinds de geboorte van onze kinderen is dit thuis een onderwerp van gesprek maar het gevoel van thuiskomen bij de Lispeltuut zorgde er altijd voor dat ik nooit eerder stappen heb gezet.

In april heb ik, samen met juf Marianne, besloten om vrijblijvend wat scholen te bezoeken in de omgeving Harderwijk/Zeewolde. Dit was vooral om te kijken wat er nog meer is en of er een school zou zijn waar we hetzelfde gevoel zouden hebben/krijgen als bij de Lispeltuut. Bij alle scholen werd duidelijk aangegeven dat er geen vacature-ruimte is/was voor volgend jaar. We waren erg verrast toen we 3 weken geleden een telefoontje kregen met de boodschap dat er toch ruimte zou komen op een hele fijne school. Het is een school waar wij beiden een goed gevoel bij krijgen, en waar we mogelijkheden zien om onze toekomst in het onderwijs verder uit te bouwen.

Na veel nadenken, uitzoeken en overleggen heb ik besloten dat ik de Lispeltuut ga verlaten. Ik heb echt een heerlijke tijd gehad. Maar dit is een kans die ik niet kan laten gaan: een nieuwe uitdaging, een nieuw plekje, dichter bij huis, dezelfde vakantieperiode en samen met een collega/vriendin, juf Marianne, een nieuw avontuur aangaan.

Het is allemaal ongelofelijk snel gegaan en het is eigenlijk nog niet te bevatten. Inmiddels ben ik een beetje aan het idee gewend maar het blijft gek om alles achter te laten. Ik wil iedereen alvast bedanken voor alle fijne jaren en de fijne samenwerking om jullie kinderen het beste te bieden en te kunnen laten groeien. Ik heb genoten!

Nog een paar weekjes dat ik kan genieten van de kinderen, want die ga ik toch echt wel missen.

Groetjes, juf Femke

maandag 14 juni 2021

Vandaag hebben we veel gepland voor het komend schooljaar, ervan uitgaande dat er ook weer veel kan en mag.

A.s. woensdag en donderdag is juf Eline er zelf en op vrijdag juf Sigrid.

Hallo allemaal, het heeft even geduurd, maar we hebben wat foto's ontvangen van de meisjesschool in het zuiden van Senegal, Kafountine, de meisjesschool Satang Jiabang.

De school heeft de aula ingericht met de stoelen die de Lispeltuut kinderen bij elkaar gespaard hebben met hun activiteiten in de herfstvakantie van 2020. Inmiddels hebben ze de ruimte ook al een paar keer kunnen verhuren. Op een van de foto's zien jullie het bestuur van de Bank van Senegal in vergadering in de Aula. De stoelen worden dankbaar gebruikt. Ook voor bijeenkomsten van de leerlingen zelf. Dat zien jullie op de andere foto's.

Corona heeft heel wat gevolgen gehad voor heel veel mensen. Daar weten jullie op de Lispeltuut ook van mee te praten. In Senegal zijn de scholen ook heel lang dicht geweest. Op de meisjesschool Satang Jiabang werken de leerlingen en de leraren langer door om de verloren tijd in te halen. Best wel pittig!

De school is nu samen met Stichting Kafountine aan het kijken of ze ook gebruik kunnen gaan maken van zonnepanelen. Daar gaan ze nu voor sparen. En dat kan zeker in Kafountine veel opleveren omdat de zon daar veel en intens schijnt!

Groeten van Klazien en Eef.

En wilt u nog doneren? Dat kan natuurlijk:

vrijdag 11 juni 2021

De onderbouw gaat 's middags lekker waterspetteren. Misschien is een handdoek en wat droge kleding handig? ..en een klein waterpistooltje..

LispelTV 4.22 TORT, EK, KRUL, HASS

woensdag 9 juni 2021

Op de pagina Coronavirus beslisbomen klachten en verkoudheid geplaatst.

Kimberley, moeder van Lamar, heeft MS. Ze komt in aanmerking voor stamceltherapie (HSCT-behandeling), maar dat is erg duur. U kunt haar steunen. Zie onderstaand plaatje.

U mag de flessenbonnen ook inleveren bij juf Mirjam van De Krullevaar.

maandag 7 juni 2021

Deze week werkt De Flattekat nog thuis. In de Stampertjes werkt op woensdag juf Esther, donderdag juf Eline zelf (Lars is uit het ziekenhuis 🥳) en op vrijdag juf Sigrid.

zondag 6 juni 2021 - E-mailbericht aan ouders Flattekat:

Juf Nathalie heeft corona. Dat betekent dat de kinderen van De Flattekat de komende week in quarantaine gaan.

Vanaf maandag 7 juni t/m vrijdag 11 juni werken de kinderen van De Flattekat thuis. Het werk vindt u op de site. Thuiswerken wordt op dinsdag en woensdag begeleid door juf Marianne en op maandag, donderdag en vrijdag door juf Nathalie.

Op de 5e dag mag je je laten testen; dat is woensdag 9 juni (di 8 juni als je vr 5 juni afwezig was). Telefoon: 0800-2035 (noem het dossiernr.: HP3244693).

Als je niet laat testen mag je na 10 dagen; d.i. maandag 14 juni (zondag 13 juni als je vr 5 juni afwezig was) weer uit quarantaine. Dat geldt natuurlijk alleen als je geen klachten krijgt. Want als je klachten krijgt, laat je dan meteen testen.

Middenbouw op wielen


Zowel de kinderen als wij hebben zin in een leuke, gezellige middag met elkaar. Afgelopen periode kwamen veel kinderen met allerlei verschillende voertuigen op school. Vandaar een middag met de “middenbouw op wielen”. Alle vervoersmiddelen zijn welkom: fietsen, steps, skelters, rolschaatsen, skeelers enz.

Elektrische vervoersmiddelen zijn niet toegestaan i.v.m. de veiligheid van iedereen. De gymles gaat deze middag voor “De Dollies” niet door.


Groetjes, de middenbouw juffen

vrijdag 4 juni 2021

Torteltuin houdt boeken-speeddate

Zie ook dit album.

vrijdag 4 juni 2021

LispelTV 4.21 TORT, EK, KRAA

dinsdag 1 juni 2021

Geplaatst op de pagina extra.. : de 5-minuten show.

Op de studiedag van ma 14 juni gaan we vooral voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Hoe vullen we in onze school NPO in? En de verbeterplannen. Zoals de start met Klassenkracht. We zijn van plan om vanaf 23 augustus weer te werken volgens de reguliere schooltijden mét overblijf door Brood & Spelen.

In de Stampertjes werken deze week op woensdag juf Esther, op donderdag juf Ilse en op vrijdag juf Karin.

Lees het LispelBLOG van mei 2021

Oude Blogs kunt u vinden in het menu onder historie en dan onder Blog 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 of in én onder presentaties.