TW veelgestelde vragen

NB: TW staat voor thuiswerk.

Het is voor ons, voor u, maar vooral voor de kinderen een heel bijzondere situatie. Van de hele dag in een groep samen werken, spelen, leren naar.. thuiswerken. Vooral vanaf een schermpje opdrachten maken. Dat dat lastig is en veel vragen oproept, begrijpen we. We merken ook dat veel kinderen deze nieuwe uitdaging heel goed zijn aangegaan. Hard aan het werk. Zoekend naar eigen wegen. Mooi! We nodigen iedereen uit om mooie momenten te delen. Een fotootje, een video, een verslag.. we zijn benieuwd.

Soms is de techniek wat weinig meewerkend, soms is de opdracht niet helder genoeg.. ouders en andere huisgenoten moeten vaak bijspringen om kinderen op weg te helpen. En om ze op weg te houden kost de komende weken nog wel de nodige moeite..

Hieronder hebben we de meest prangende vragen op een rijtje gezet. Kijk eerst of u daar al een antwoord kunt vinden.

En.. blijf u vragen stellen!

vanaf 17 augustus 2020 (opgesteld 4-7-2020)

Na de zomervakantie! We weten nog veel niet.. er kan in de vakantie van alles veranderen, maar we willen starten met de volgende maatregelen:

  • Schooltijden weer als vanouds.
  • Overblijf weer door Brood & Spelen. Dus ouders die dat nodig hebben sluit uw contract af. Begeleiding bij eten en spelen.. we maken daarin later een vaste keuze.
  • Ouders mogen weer op het plein.. 1,5m blijft van kracht.

‼️ NIEUW ⇒ 100% naar school vanaf ma 8 juni - nog net een beetje anders ⇐ NIEUW!!

woensdag 27 mei 2020

Vanaf 8 juni gaan we weer volledig naar school. We blijven werken met een verkorte dag (ma, di, do en vr tot 14.45 uur en wo tot 12.30 uur) op school en de leraren verzorgen zelf de overblijf op ma, di, do en vr: zodoende minder volwassenen in de school. Ouders blijven zo buiten het plein; kleuters mogen door 1 ouder via het raam naar binnen geholpen worden. De afspraken van de rijksoverheid voeren we zovee mogelijk uit.

thuiswerkweek 6, 7, 8 en 9 .. 50% naar school vanaf ma 11 mei

donderdag 30 april 2020

De 50%-lijsten staan gereed op deze pagina: 50% lijsten. Juf Klazien, juf Krishna en juf Marian zijn niet inzetbaar. Zij worden vervangen door juf Lenja (Torenkamertje ma-di en do-vr) en juf Eva (Flattekat do en vr).

Donderdag 23 april 2020 - We hebben al enkele basisbesluiten genomen over de inrichting van ons onderwijs in de 50%-school.

  • De groepen worden gesplitst (door de stamgroepleider) in een ma-do en een di-vr groep (we zijn de indeling aan het maken en houden zoveel mogelijk rekening met het gezin: op dezelfde dagen).
    • NB: Rekening houden met individuele wensen van ouders is niet mogelijk.
    • NB: Met extra kinderen van ouders in vitale beroepen worden de groepen al snel 'te groot'.. dus graag alleen een beroep op opvang doen als het echt niet anders kan.
  • Woensdag is vrij: te gebruiken voor voorbereiding door de leraren. Opvang ouders met vitale beroepen: zo mogelijk niet op woensdag.
  • Thuiswerk op ma-di-do-vr kan niet begeleid worden door de leraar (want die staat voor de halve groep). Kinderen moeten het dus doen met de instructie van de schooldag. Zelfstandig thuiswerken dus; natuurlijk graag met begeleiding door ouder.
  • De overblijf doen de leraren zelf; alle kinderen blijven over (minder mensen extra in de school). Het rooster wordt verkort. 8.30 - 12.00 // 12.45 - 14.45 uur. Kinderen die niet eerder kunnen worden opgehaald, worden op school opgevangen tot de reguliere schooltijd (15.15 uur).
  • Niet inzetbare leraren: we zoeken naar oplossingen.
  • Ouders blijven bij het halen en brengen van de kinderen buiten, graag op ruime afstand.

woensdag 22 april 2020 (BLOG)

 • Gisteren bepaalde de overheid hoe het land verder gaat in deze coronatijd. Voor De Lispeltuut betekent het:
 • Op wo 6, do 7 en vr 8 mei werken we nog thuis. Het team zorgt dat het werk daarvoor gereed komt te staan. Voor de obo staat het al gereed. Zij gaan verder zoals beschreven staat in TW obo wk 5 & 6.
 • Vanaf ma 11 mei gaat de school half open. Hoe we dat exact gaan organiseren kunt u op ma 4 mei na 13.00 uur hier teruglezen. Tot ma 4 mei digitaal teamoverleg en op ma 4 mei teamvergadering.
 • Kampen voor obo mibo zijn afgelast. Het reeds betaalde geld wordt zsm teruggestort. Voor bobo is het kamp, voorlopig, uitgesteld naar 22-26 juni. Zie ook betalen kamp en OV en schoolkalender.

vraag: Wie gaat mijn kind helpen, ondersteunen?

U als ouder bent de directe steun en toeverlaat voor uw kind.

Alle organisatorische vragen kunt u stellen via WhatsApp aan Hans (06-14398888).

De vragen over lesstof kunt u via mail (voornaam@lispeltuut.nl) stellen aan de leraar van uw groep.

vraag: Ik heb geen toegang tot een bestand. Hoe los ik dat op?

antwoord: Veel bestanden op de GoogleDrive zijn alleen toegankelijk met een Lispeltuut account. Voor de onderbouw geldt dat nog niet. De middenbouwouders ontvingen een mail met uitleg over inloggen met de groepsaccount. De bovenbouwkinderen hebben allemaal hun persoonlijke inlog.

Hoe log je thuis in op je schoolaccount? Ga naar GoogleChrome, open GoogleDrive en log in met je groeps- of persoonlijke gebruikersnaam (voornaam@lispeltuut.nl) en je wachtwoord.

vraag: Basispoort is niet bereikbaar. Hoe los ik dat op?

Lees ook 'Hoe kom je thuis op basispoort' (meteen hieronder).

antwoord: Basispoort thuis is voor alle mibo- en bobokinderen geactiveerd. Basispoort was regelmatig overbelast. Probeer het even later nog eens.

vraag: Hoe kom je thuis op Basispoort?

Je krijgt (of kreeg) via je gmail-account van school een link toegestuurd... Klik deze link aan en maak een wachtwoord aan (dezelfde van school is handig). Vanaf nu kun je met dit wachtwoord inloggen. Lukt dit niet, stuur je juf/meester even een mailtje.

Ga naar de site: https://thuis.basispoort.nl, Inloggen met schoolmail + wachtwoord van school voor Rekentuin, Taalzee, Nieuwsbegrip online, Words and birds

De inlog naar Basispoort via de schoolaccount werkt thuis niet. Klikken op het groepsicoon is gekoppeld aan het IP-adres van school. Voor thuis heeft u een andere code toegestuurd gekregen (via mail). Je ontvangt een 'vreemde' mail van 'nietreageren.nl' (controleer eventueel jouw spaimbox).

De mail komt dus van nietreageren.nl. Deze bevat een link om een thuisaccount voor Basispoort te activeren. Je moet dan dus een nieuw wachtwoord aanmaken...

Ook het thuis inloggen gebeurt altijd via thuis.basispoort.nl, net zoals het aanvragen van een nieuwe activatielink voor thuis.

vraag: Hoe los ik mijn basispoort login probleem op?

Ga naar https://thuis.basispoort.nl, typ bij de gebruikersnaam in 'het e-mailadres waar je de basispoortinlog (meestal een e-mailadres van een ouder) ontving'. Klik daarna op wachtwoord of gebruikersnaam vergeten.

Typ in het volgende scherm opnieuw de gebruikersnaam in. En kies een nieuw wachtwoord.

Dan moet jouw kind dus inloggen met die gebruikersnaam (e-mail van ouder) en het wachtwoord dat jullie aanmaakten.

vraag: Kan ik printjes, boekjes, ander werk ophalen op school?

Nee, sorry, dat is niet de bedoeling. Als we analoog werken mogelijk maken, ontstaat er heel veel verkeer tussen thuis en school. Dan kunnen we beter de school open doen. Dus u zult zichzelf moeten redden met het digitale aanbod.

vraag: Ik werk in een vitaal beroep en heb geen opvang voor mijn kind. Kan mijn kind naar school?

Ja, wij vangen de kinderen op, maar.. we gaan ervan uit dat er heel weinig kinderen zullen komen en dat we gaan thuiswerken. Als er wel kinderen op school komen moeten we dat regelen (een wisselrooster met leraren). Uw kind werkt dan op school uit de thuiswerkopdrachten; dus geen echte les.

Laat op tijd weten (dus méér dan een dag vooraf), via WhatsApp, als uw kind, vanwege uw vitale beroep, naar school komt. Probeer eerst anders op te lossen, alleen indien strikt noodzakelijk naar school.

NB: opvang alleen tijdens de reguliere schooltijden. Dus ook geen opvang door school op vakantie- of studiedagen. Maar ouders in vitale beroepen, kunnen voor de vakantie een beroep doen op GO!-kinderopvang. Via de site van GO! kunnen ouders zich voor de opvang tijdens vakantie aanmelden.

Lijstje schoolbezoekers (wie vangt op):

ma 16 maart 2020: tot 11.00 3 kinderen, daarna geen kinderen (11 leraren)di 17 maart 2020: 7 kinderen op school (juf Tinke en meester Oscar)wo 18 maart 2020: 5 kinderen op school (juf Marieke en juf Debbie)do 19 maart 2020: 3 kinderen op school (juf Relinde en juf Dorien)di 24 maart 2020: 8 kinderen op school (juf Kim en juf Dorien)wo 25 maart 2020: 3 kinderen (juf Daniëlle en juf Eline)do 26 maart 2020: 3 kinderen (juf Klazien en meester Oscar)ma 30 maart 2020: 3 kinderen (juf Femke en juf Marianne)di 31 maart 2020: 11 kinderen (juf Dorien, juf Rinke en juf MirjamH)wo 1 april 2020: 4 kinderen (juf Relinde en juf Kim)do 2 april 2020: 4 kinderen (MirjamH en Yvonne)ma 6 april 2020: 4 kinderen (Debbie en Marieke)di 7 april 2020: 5 kinderen (Dorien en Daniëlle)wo 8 april 2020: 7 kinderen (Klazien en Oscar)do 9 april 2020: 5 kinderen (Eline, Eva en Annet)vr 10 april: geen opvang - Goede Vrijdag.ma 13 april: geen opvang - Tweede Paasdagdi 14 april: 10 kinderen (Hans, Annet, Kim)wo 15 april: 8 kinderen (Eva, Relinde)do 16 april: 11 kinderen (Annet, Klazien, Dorien)vr 17 april: 7 kinderen (Yvonne, Dorien, MirjamH)wo 6 mei: 5 kinderen (Tinke en Eline)do 7 mei: 16 kinderen (Marieke en Debbie)
 • vr 9 mei: 7? kinderen (Yvonne en Oscar)

Hierna 50%-school. Op woensdag opvang.

vraag: Mag ik alleen het werk van mijn groep zien, maken..?

Veel kinderen werken op een eigen niveau. Eerst maak je het werk dat bedoeld is voor jou. Dat heeft juf of meester met je afgesproken.

Zit je bijvoorbeeld in groep 6, maar reken je op groep 5 niveau.. dan moet je dus bij het rekenwerk van groep 5 kijken.

Of.. zit je in groep 3, maar vind je dat rekenwerk te makkelijk? Maak gerust (extra) rekenwerk van een hogere groep.

Maar je mag zeker rondkijken op een hoger of lager niveau. Er staan bijvoorbeeld leuke linkjes en ideeën bij jongere of oudere groepen.

Bovenbouw - Wat/hoeveel moeten we maken van het rekenwerk?

In de bovenbouw rekenen we normaal in doelen. Daarbij wordt er deels ook een stuk verantwoordelijkheid verwacht. Dat verwachten we ook nu. Wanneer we weer op school zijn wordt blok 4 getoetst. Bereid je hier zelf op voor door met de oefeningen van blok 4 aan de slag te gaan. Daarnaast is het fijn als je al een stukje in blok 5 bezig bent geweest. Het is wel goed om elke dag te rekenen.

Twee manieren hoe je bijvoorbeeld zou kunnen werken:

* Wat snap je al heel goed? Sla die sommen over. Wat lijkt je nog lastig of weet je niet zeker? Ga die sommen aan.

* Maak wel elke les, maar van elke som bijvoorbeeld het laatste rijtje (de dichte rondjes zijn 'extra' opgaven) en kijk of je die snapt. Vind je het nog lastig? Oefen juist van die sommen meer.

Succes!

Hieronder vindt u de volledige thuiswerkstructuur, zoals deze nu is opgebouwd voor De Lispeltuut. Heeft u nog vragen, check eerst: