middenbouw

Beste middenbouwers en ouders van de middenbouw,

Door het Coronavirus zijn we helaas genoodzaakt om thuis te werken. We hopen dat jullie je thuis zoveel mogelijk aan de planning houden, zodat er niet te veel achterstanden ontstaan. Houd de website goed in de gaten. Daarop plaatsen wij alles wat jullie moeten weten om thuis zo goed mogelijk verder te kunnen leren. Er zal veel gewerkt worden in de digitale omgeving van Basispoort en op de Google Drive. U ontvangt van de leerkracht nog een mail over inloggen op de Google Drive.

Op de site hebben wij veel PDF-documenten geplaatst met de inhoud voor verschillende vakken. U kunt dit thuis uitprinten of u kunt het van het scherm aflezen en de kinderen op een apart blaadje laten schrijven (voor rekenen het liefst op ruitjespapier).

Lezen - Voor alle kinderen blijft het heel belangrijk om de komende tijd minstens 15 minuten per dag te lezen. Uw kind kan u voorlezen of als uw kind al goed zelfstandig kan lezen, dan kan het ook zelf lezen. Zie de planning voor de inhoud en het lesmateriaal.

Voor groep 4 en 5 kunt u thuis lekker lezen in de boeken die uw kind interessant en/of leuk vindt. Leesplezier staat voorop. Mocht u niet genoeg boeken in huis hebben, dan kunt u gebruik maken van de volgende website: Yoleo. Hier kunnen jullie gratis allerlei leuke boeken uitzoeken om digitaal te lezen. Met je biebpas (en het bijbehorende nummer) kun je gratis een account aanmaken.

Rekenen - De kinderen rekenen iedere dag (groep 3 rekent 4 keer per week). Zie de planning voor de inhoud en het lesmateriaal. De kinderen kunnen thuis extra oefenen middels Rekentuin (via Basispoort). Daarnaast kunnen groep 4 en 5 tafels oefenen op: http://www.tafelsoefenen.nl/ & https://www.tafeldiploma.nl/.

Voor het rekenen is het naast het oefenen ook heel goed om thuis samen spelletjes te spelen (denk aan: Mens Erger Je Niet, Betoverde Doolhof, Ganzenbord, Smart Games, Regenwormen, Yahtzee, Quixx, Dobble, enz. enz.).

Spelling en begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) worden geoefend via Basispoort.

Heb je vragen? Stel ze aan ouders, broers/zussen of stuur een mailtje naar de leerkracht (voornaamleerkracht@lispeltuut.nl). We proberen je zo snel mogelijk antwoord te geven.

Succes, blijf gezond en we hopen elkaar snel weer te zien! De middenbouwleerkrachten

Planningen week 4, ma 6 t/m do 9 april 2020

mibo-3, planning wk 4 (6-9 april 2020).pdf
mibo-3, planning wk 4 toelichting (6-9 april 2020).pdf
mibo-4, planning wk 4 (6-9 april 2020).pdf
mibo-5, planning wk 4 (6-9 april 2020).pdf

Planningen week 3, ma 30 maart t/m vr 3 april 2020

Beste ouders en kinderen van de middenbouw,

Jullie zijn allemaal hard aan het werk en we willen het nog een beetje makkelijker voor jullie maken. Daarom hebben we besloten om, eenmalig, de werkboekjes uit te delen.

Hoe gaan we dit organiseren?

Op vrijdag 3 april mogen de ouders van 13.15 tot 14.45 de werkboekjes van de kinderen ophalen volgens het schema hieronder. De werkboekjes liggen buiten klaar per groep. Hieronder vindt u een plattegrond waarop aangegeven is waar u moet zijn. Heeft u meerdere kinderen in de middenbouw? Dan kan u het hele pakket ophalen bij de groep van uw oudste kind (zie schema onderaan).

In het onderstaande tijdschema is te zien wanneer u welkom bent. We nodigen u uit om op alfabetische volgorde van uw achternaam te komen. Bijvoorbeeld: uw naam is Jansen. Dan bent u welkom van 13.45 - 14.00.

   • 13.15 - 13.30 A - D
   • 13.30 - 13.45 E - H
   • 13.45 - 14.00 I - L
   • 14.00 - 14.15 M - P
   • 14.15 - 14.30 Q - T
   • 14.30 - 14.45 U - Z

Wij vragen u dit volgens de geldende afspraken te doen, dus:

  • graag 1,5 meter afstand houden;
  • kom zoveel mogelijk alleen (1 volwassene);
  • blijf niet hangen;
  • de school is gesloten, dus binnenkomen kan helaas niet.

Met vriendelijke groet, De leerkrachten van de middenbouw

jongsten - weekplanning mibo wk 3.pdf
middelsten - weekplanning mibo wk 3.pdf
oudsten - weekplanning mibo wk 3.pdf

Planningen week 1 en 2 zijn verwijderd.

Hoe kom je thuis op Basispoort?

Je krijgt (of kreeg) van school een link toegestuurd... Klik deze link aan en maak een wachtwoord aan (dezelfde van school is handig). Vanaf nu kun je met dit wachtwoord inloggen. Lukt dit niet, stuur je juf/meester even een mailtje.

Ga naar de site: https://thuis.basispoort.nl Inloggen met schoolmail + wachtwoord van school voor Rekentuin, Taalzee, Nieuwsbegrip online, Words and birds

De inlog naar Basispoort via de schoolaccount werkt thuis niet. Klikken op het groepsicoon is gekoppeld aan het IP-adres van school. Voor thuis heeft u een andere code toegestuurd gekregen (via mail). Je ontvangt een 'vreemde' mail van 'nietreageren.nl'.

De mail komt dus van nietreageren.nl. Deze bevat een link om een thuisaccount voor Basispoort te activeren. Je moet dan dus een nieuw wachtwoord aanmaken...

Ook het thuis inloggen gebeurt altijd via thuis.basispoort.nl, net zoals het aanvragen van een nieuwe activatielink voor thuis.

Hieronder vindt u de volledige thuiswerkstructuur, zoals deze nu is opgebouwd voor De Lispeltuut. Heeft u nog vragen, check eerst: