TW HASS

GoogleMeet Link juf Tinke en meester Henk

vrijdag 15 januari 2021 - Goedemorgen Hasselbramen,

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van deze werkweek. Zorg dat je vandaag je weekplanning afrondt.

Vandaag staat voor rekenen op de planning les 12 t/m 15 afmaken (en dus ook verbeteren!) in Alles Telt Q.

Ben je daar helemaal klaar mee? Mooi!

Ga dan nog 15 minuten in Rekentuin oefenen en oefen met hoofdrekenen in Alles Telt Q en neem ook de tafels nog eens door.

Als je creatief taal nog niet af is en je ook nog ander werk moet afmaken, dan mag je deze opdracht ook volgende week bij ons inleveren.

Vandaag ben ik (juf Tinke) tot 10 uur bereikbaar. Na 10 uur kan ik niets meer beantwoorden. Mijn rug vraagt mij namelijk om vandaag wat meer rust te nemen, dus daar luister ik netjes naar. Meester Henk staat vanaf 10 uur voor jullie klaar om te videobellen en te mailen. Hij heeft nu een eigen GoogleMeet link (meester Henk).

Misschien ten overvloede, maar: Er is vandaag geen dictee en ook geen online instructie.

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het afronden van je werk? Je weet ons te vinden! Succes vandaag kanjers en alvast een heel fijn weekend gewenst!

Leuke foto's van activiteiten uit jouw weekend zijn maandag zeer welkom. Deze mag je dan aan ons mailen.

Vrolijke groet, ook namens meester Henk, juf Tinke

donderdag 14 januari 2021 - Goedemorgen Hasselbramen,


Lekker geslapen? Ik wel, uitgerust begin ik aan een nieuwe dag.


Veel van jullie zijn super goed bezig met werken. Een aantal van jullie hebben nog wat te doen. Heb je gisteren nog geen persoonlijk bericht ontvangen? Dan krijg je deze vandaag!


Vandaag en morgen zijn er geen online instructies. We nodigen je persoonlijk uit of jij mag ons een vraag stellen. De tijden waarop dit kan zijn weer hetzelfde. Je vindt de link naar de online uitleg op de thuiswerkpagina van de Hasselbramen.


Groep 8 gaat met rekenen aan de slag met het berekenen van korting (de nieuwe prijs van een product berekenen). Als je bent vergeten op welke manieren dit ook alweer makkelijk kan, dan kun je dit filmpje bekijken. Hierin wordt het uitgelegd. Ook voor groep 7 is dit een interessant filmpje, dus als je nieuwsgierig bent: bekijk hem maar!


Af en toe mis ik jullie behoorlijk! Het is soms best saai om thuis te werken en ik was juist zo blij dat ik eindelijk weer lekker met jullie aan de slag kon op school. Als ik dit gemis voel, dan ga ik even wat leuks doen: fijne muziek luisteren, een dansje in de woonkamer (ja, echt hoor!) of een lekkere wandeling buiten. Wat doe jij als je jezelf op wilt vrolijken? Laat het me even weten in een reactie op deze mail. Dan weet ik meteen of jullie hem goed gelezen hebben.


Fijne dag vandaag kanjers! Zet hem op, doe je best en maak er wat van! Vrolijke groet, ook namens meester Henk, juf Tinke

woensdag 13 januari 2021 Goedemorgen Hasselbramen!


Helaas kwam er gisteren slecht nieuws vanuit het ministerie: we moeten nog minstens 2 weken thuiswerken. Dat is toch wel echt een enorme domper!

Hopelijk hebben jullie desondanks toch lekker geslapen en starten jullie met frisse moed aan een nieuwe dag! Zo niet, probeer dan eens wat ochtendgymnastiek of een Just Dance dansje om wakker te worden, zo kun je direct wat punten scoren voor de thuiswerk-challenge...

En je wordt er vrolijk van, dat beloof ik je!


Vandaag, donderdag en vrijdag geven wij alleen uitleg tijdens videobellen op verzoek. Stuur ons een mail met je vraag en dan regelen we het. De tijden waarop je ons kunt bereiken zijn hetzelfde.


Op de thuiswerk pagina van de Hasselbramen vind je alle informatie terug die ik jullie gemaild heb. Handig voor als je even snel iets terug wilt zoeken.


We willen dat jullie het gemaakte werk in een map zetten op je eigen Drive. Zo heb je alles wat je gemaakt hebt bij elkaar en kun je het werk makkelijk terugvinden. Let op: zet het in de Drive van je schoolaccount, anders kunnen wij het werk niet zien. Doe het zo:

   • Log in op je schoolaccount en ga naar de Drive;

   • Maak een map aan die noem je Thuiswerk;

   • Maak in die map weer een map aan die je week 2 noemt;

   • Zet hier alle bestanden en foto's van je gemaakte werk van deze week in;

   • Maak alvast een map aan voor volgende weken (noem die week 3 en week 4 daar komt straks het werk van die weken in).

Vandaag geven Joppe en juf Tinke om 10.40 uur instructie over het aanmaken van een Thuiswerkmap in je Drive en over het bewerken van een presentatie. Weet je nog niet helemaal hoe dit werkt, of wil je er meer over leren? Zorg dat je erbij bent!


Houd je schoolmail in de gaten, we sturen je vandaag een persoonlijke update over je gemaakte werk.


Veel succes kanjers! Vrolijke groet, ook namens meester Henk, juf Tinke

dinsdag 12 januari 2021 goedemiddag Hasselbramen!

Hoi allemaal, Vandaag was er niet bij iedereen iets te doen in de online rekenles. Helaas had je hiervoor je schrift nodig en die hadden jullie niet, dus kon je in de les zelf weinig doen.

Wat moet je wél doen:

   • 15 minuten oefenen met hoofdrekenen in Rekentuin

   • oefenen en herhalen in Alles Telt Q (spelletjes)

   • eerder werk van deze en vorige week afmaken en verbeteren

   • tafels oefenen en bijhouden, zorg dat ze vers in je geheugen blijven zitten en je ze super snel kunt opnoemen

   • zorg dat je zo minstens 45 minuten bezig bent met rekenen vandaag

Hierbij de presentatie voor de creatief taalopdracht ('gooi een verhaal') van deze week. Voor iedereen staat er een blad klaar waar jij jouw verhaal (met eventueel een plaatje) in kunt zetten. Morgen geeft Joppe om 10.40 uur instructie aan groep 6 en iedereen die uitleg wil over hoe je handig kunt werken in een presentatie. Zorg dat je erbij bent als je deze instructie nodig hebt! Hierbij ook de presentatie voor de extra doe-opdracht van de knikkerbaan. De beschrijvingen van de opdrachten vind je terug op de planning.

Let goed op!

Roan en Seb vroegen mij vandaag of ze ontleden zelf mogen nakijken. Dat vond ik een goede vraag en is voor jullie allemaal ook belangrijk om te weten.

Het antwoord is: Ja dat kan! Deze week staan de antwoorden van de vorige les op de website en volgende week staan de antwoorden van deze week op de website. Super goed dat jullie het zelf nakijken kanjers, zo hoort het! Veel succes en zet hem op!

Vrolijke groet, juf Tinke

dinsdag 12 januari 2021 Goedemorgen Hasselbramen!

Wat was het leuk om jullie gisteren (bijna) allemaal te zien tijdens het online kringgesprek. Vandaag komt de papierenversie van de Nieuwsbegrip les op de planning te staan, dus deze kun je straks ook maken. Klik hier voor het 'stappenplan lezen'. Deze helpt je bij het maken van de begrijpend lezen lessen. Opdracht voor vandaag: lees dit stappenplan heel goed door, dit kan samen met iemand die jou helpt bij het werken.

We krijgen nog heel laat in de avond mailtjes binnen met vragen en werk van kinderen. Tip: probeer je zoveel mogelijk aan de schooltijden te houden. Zo heb je meer structuur in je dag. Zorg dat je aan het eind van de middag, in de avond en het weekend lekker kunt ontspannen. Die ontspanning is heel belangrijk. Voor jou, maar ook voor de mensen met wie je in huis woont.

Vandaag is juf Tinke weer bereikbaar tot 12.00 uur en meester Henk van 12.00 -15.00 uur. Ook mag je weer deelnemen aan de online instructie, dit is alleen nodig als je vragen hebt over het werk. De tijden voor de verschillende groepen zijn hetzelfde gebleven. Je vindt deze en alle andere belangrijke info voor onze groep hier terug. Daar kun je bijvoorbeeld ook terug vinden bij wie jij je werk inlevert (zie de info van maandag 11 januari).

Vandaag worden de presentaties voor de creatief taalopdracht en de doe-opdracht (bouw een knikkerbaan), met je gedeeld op je schoolmail.

Weet jij niet zo goed hoe je tekst en plaatjes zet in een presentatie? Of wil je hier meer over leren?

Morgen (woensdag!) om 10.40 uur geeft Joppe hierover online instructie aan groep 6 en aan alle kinderen die hier meer over willen weten. Zorg dat je erbij bent!

Veel plezier en succes met werken vandaag! Bij vragen weten jullie ons te vinden. Vrolijke groet, ook namens meester Henk, juf Tinke.

maandag 11 januari 2021 - Goedemorgen Hasselbramen, Hopelijk hebben jullie een fijn weekend gehad. Zelf ben ik zaterdag een stuk gaan wandelen door Volendam, dat was erg fijn in het zonnetje. Het was heerlijk weer. Misschien heb jij ook iets leuks gedaan of ben je lekker buiten geweest? Je mag er vanmiddag over vertellen tijdens een online kringgesprek tussen 13.30 en 14.00 uur. Je komt erin door op deze link te klikken. Meester Henk en ik verwachten dat iedereen hierbij is, zodat we elkaar allemaal even kunnen zien.

Juf Tinke is ook vandaag weer bereikbaar om te mailen en/of videobellen tussen 9 en 12 uur.

Vanaf 12 uur tot 15 uur is meester Henk bereikbaar voor mailen en/of videobellen. Vragen die na 15 uur binnenkomen beantwoorden we morgen.

Vandaag is juf Tinke bereikbaar voor online instructie via videobellen. Dit is niet verplicht, maar als je vragen hebt is het handig om mee te doen. Je komt in de online instructie door op deze link te klikken.

Groep 8: 10.00 - 10.20 uur

Groep 7: 10.20 - 10.40 uur

Groep 6: 10.40 - 11.00 uur

Voor deze week heb je geen spellingslessen. Het is wel belangrijk dat je goed oefent, want je krijgt over een tijdje een dictee waarbij alle categorieën aan bod komen. Oefen dus door alle woordpakketrijen heen. Bij BLOON staan verschillende lijsten klaar om te oefenen. Ook daar kies je zelf wat jij wilt oefenen. Daag jezelf uit, kijk goed wat jij nodig hebt. Is er een lijst die je graag wilt oefenen, maar die er niet tussen staat? Dan mag je dit aan mij mailen en dan zet ik hem voor je klaar!

Omdat er geen spellingslessen zijn, is er een nieuwe creatief taalopdracht en een extra doe-opdracht. We gaan straks werken aan het project techniek en deze opdracht heeft hiermee te maken. Bekijk hem maar eens. Deze opdrachten kun je straks inleveren in een presentatie. Deze deel ik vandaag met jou op je schoolaccount, houd je mail dus in de gaten.

Heb je het verhaal over de kerstvakantie nog niet af? Dan stuur je deze vandaag naar ons op.

Vanaf vandaag hebben meester Henk en ik het nakijkwerk verdeeld.

Dus bekijk hieronder goed naar wie jij jouw gemaakte werk kunt opsturen.

Juf Tinke kijkt het werk na van de volgende kinderen: Justin, Zoë, Youssef, Luca, Fenna K, Strikje, Daniël, Dim, Jayden, Ghislaine, Yuna, Evelien, Olivier.

Meester Henk kijkt het werk na van de volgende kinderen: Koen, Fenna L, Filotte, Maarten, Elinn, Elena, Roan, Seb, Joppe, Sofie, Eric, Fay, Maureen.

Veel plezier en succes met werken en sowieso tot vanmiddag om 13.30 uur! Vrolijke groet, ook van meester Henk,

donderdag 7 januari 2021 - Goedemorgen Hasselbramen,

Het was heel fijn om jullie gisteren (bijna allemaal) even gezien te hebben tijdens het videobellen. Veel van jullie zijn goed bezig, het werk stroomt binnen. Hartstikke mooi!

Juf Tinke is ook vandaag weer bereikbaar om te mailen en/of videobellen tussen 9 en 12 uur. Vanaf 12 uur tot 15 uur is meester Henk bereikbaar voor mailen en/of videobellen. Vragen die na 15 uur binnenkomen beantwoorden we morgen.

Ook vandaag is er een online instructie via videobellen. Je mag hieraan deelnemen als je vragen hebt, dit moet niet. De 2 kinderen die er gisteren niet bij konden zijn, wil ik vandaag graag even zien in de online instructie.

Je komt in de online instructie door op de link bij jouw groep te klikken:

Vandaag checken wij het online gemaakte werk. Je ontvangt van ons een persoonlijke mail over het gemaakte werk. Denk eraan om ons ook je creatieve taalopdracht te mailen.

De opdracht creatief taal voor deze week is: Stuur ons een mailtje waarin je beschrijft wat je in de vakantie zoal gedaan hebt (tekst moet zeker meer dan een half A4-tje zijn). Er mag een foto bij, dit moet niet.

Tijdens het videobellen bleek dat een aantal kinderen zich best verveelt thuis. En daar heb ik iets voor: De Lispeltuut-thuiswerk-challenge! Zie de presentatie in de bijlage.

Hier mag je aan meedoen, dit moet niet. Het zijn leuke, grappige, uitdagende tussendoortjes voor als je even iets anders wilt doen dan je werk. Veel plezier en succes met werken vandaag!

Vrolijke groet, ook van meester Henk, juf Tinke

woensdag 6-1-2021 - Goedemorgen Hasselbramen,

Gisteren was de eerste 'echte' thuiswerkdag. Hopelijk is het goed gegaan. We kregen al veel vragen en werk binnen van Hasselbramen, dus veel van jullie zijn al goed aan de slag gegaan, hartstikke mooi!

Juf Tinke is ook vandaag weer bereikbaar om te mailen en/of videobellen tussen 9 en 12 uur. Vanaf 12 uur tot 15 uur is meester Henk bereikbaar voor mailen en/of videobellen. Vragen die na 15 uur binnenkomen beantwoorden we morgen.

Vanaf vandaag start juf Tinke met online instructie via videobellen. We verwachten voor vandaag in ieder geval dat iedereen hieraan deelneemt. Je komt in de online instructie door op de link bij jouw groep te klikken:

Als het goed is, heb je een planning voor jezelf gemaakt in je agenda. Heb je dat (nog) niet gedaan. Doe dat dan wel. Het geeft je structuur en duidelijkheid om de dag fijn aan het werk te kunnen.

Nieuwsbegrip (op papier) tekst + vragen staat met een linkje op de site.

De antwoorden komen volgende week onderaan de weekplanning te staan, zodat je dit dus zelf kunt nakijken.

Neem de tijd om de tekst goed te lezen!

Niet 1 keer lezen, maar in ieder geval twee keer de tekst goed doornemen. Denk ook aan: wat weet ik al over dit onderwerp (voorkennis ophalen), voorspellen, jezelf vragen stellen, etc. Lees terug en verder…

De opdracht creatief taal voor deze week is: Stuur ons een mailtje waarin je beschrijft wat je in de vakantie zoal gedaan hebt. (tekst moet zeker meer dan een half A4-tje zijn). Er mag een foto bij, dit moet niet.

Denk eraan: vrijdag heb je online een dictee van spelling, dus zorg dat je voldoende oefent.

Meester Henk en ik wensen jullie een fijne werkdag! Tot zo bij de online instructie, ik kijk er naar uit om jullie allemaal even te zien en te spreken!

Vrolijke groet, ook namens meester Henk, juf Tinke